Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Μπισκοτάκια από τα χεράκια μας με γέμιση σοκολάτας!!!

* 100 γρ. άχνη ζάχαρη
* 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 αυγό
* 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
* Γέμιση
* 200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
* 180 γρ. κρέμα γάλακτος 



Μπισκότα


Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου αφρατέψει. 
Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες. 
Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ. 
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.χ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά.
 Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει την αποσύρουμε. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αν χρειαστεί, τοποθετούμε το μπολ πάνω από μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και αλείφουμε με αυτό τα μισά μπισκότα. Τέλος, σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
 Εφη Καρεκλά