Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Σουφλέ με τυριά !!!


Εύκολο και νόστιμο φαγητό με βασικά συστατικά τα αυγά, τα τυριά και το ψωμί. .
Σήμερα σας προτείνουμε αλμυρό σουφλέ με τυριά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΥΡΕΞ 35Χ25

12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

  300 γραμ  κασέρι τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια

 350 γραμ γκούντα τριμμένη

300 γραμ  ρεγκάτο

Μισό ΒΙΤΑΜ

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρέμα γάλακτος μεγάλη

5 αυγά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολητικό πυρέξ 35Χ25, στρώνουμε στη βάση του έξι φέτες ψωμί του τοστ αλειμμένες πάνω κάτω με ΒΙΤΑΜ. Ρίχνουμε τυριά και ζαμπόν ανακατεμένα στην πρώτη στρώση του ψωμιού, αλείφουμε τις άλλες έξι φέτες με ΒΙΤΑΜ και τις βάζουμε δεύτερη στρώση πάνω από τα τυριά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση ψωμιού ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα κομματάκια ζαμπόν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα υλικά στο πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για να το ψήσουμε όταν θέλουμε να το σερβίρουμε.

Το σουφλέ τρώγεται ζεστό μόλις το ξεφουρνίσουμε, γι’ αυτό ψήστε το όταν θα είστε έτοιμοι να καθίσετε στο τραπέζι και να το απολαύσετε ζεστό. Θα το ψήσετε στους 170 βαθμούς στον αερόφουρνο, για τρία τέταρτα της ώρας, μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία

Γλυκό σοκολατένιο με τσουρέκι!!!!



Μια συνταγή για να μεταμορφώστε ένα απλό τσουρέκι, ίσως αυτό που σας περίσσεψε, ίσως όχι, σε ένα γλυκό και απίστευτα σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση τοστ. Το υγρό μείγμα μέσα στο οποίο βυθίζονται οι φέτες τσουρεκιού, έχει ενισχυθεί με εκχύλισμα πορτοκαλιού, για μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας.

Υλικά συνταγής
Για τη γκανάς:
250 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας ψιλοκομμένη
120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
40 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη

Για το τόστ:
12 φέτες τσουρέκι
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
600 ml φρέσκο γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
6-8 κ.σ. έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
1 κ.σ.εκχύλισμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γκανάς: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη γκανάς σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά.

Για το τόστ: Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ, στρώνετε ομοιόμορφα τις μισές φέτες τσουρεκιού. Αλείφετε όλες τις φέτες με γκανάς και τις σκεπάζετε με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρόφημα σοκολάτας και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το τσουρέκι και πιέζετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Σκεπάζετε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Το βγάζετε από το ψυγείο 30 λ πριν το ψήσιμο και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο το τσουρέκι για 30 λ, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και περιχυμένο με λίγη επιπλέον γκανάς σοκολάτας.

sintayes.gr

Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς!!






Δεν ξέρω πώς αυτό το γλυκάκι έγινε το «γλυκάκι της γιαγιάς». Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Δεν λέω, τις έχει τις θερμιδούλες του, αλλά και πάλι είναι ελαφρύ! Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και... μεγάλα παιδιά.

Υλικά και οδηγίες

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα
για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση:
Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

bostanistas.gr

Γλυκιά αμαρτία!!!



Μια συνταγή για ένα υπέροχο, γλυκό. Ένα γλύκισμα με πέντε στρώσεις,πέντε διαφορετικές γεύσεις που ενώνονται και απογειώνουν τη γεύση.

Υλικά

Για τη βάση:
•1 φλ. τσαγιού καρύδια θρυμματισμένα
•3 κ.σ. λευκή ζάχαρη
•1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
•1 φλ. τσαγιού αλεύρι

Για τη κρέμα τυριού:
•3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
•220 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
•1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Για τη κρέμα βανίλια:
•1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια των 125 γρ.
•γάλα η ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία *

Για τη κρέμα σοκολάτας:
•1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα των 125 γρ.
•γάλα η ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία *

Για την επικάλυψη:
•2 φλ. τσαγιού σαντιγί
•ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 22 X 32 εκ.
2.Για τη βάση: Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, στρώνετε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
3.Για τη κρέμα τυριού: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και τη σαντιγί και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί.
4.Για τις κρέμες βανίλιας και σοκολάτας: Ετοιμάστε ξεχωριστά τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. [Προαιρετικά προσθέστε στη κρέμα βανίλιας 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο].
5.Για την συναρμολόγηση: Απλώστε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση. Πάνω από το μείγμα τυριού προσθέτετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτας και από πάνω τη κρέμα βανίλιας. Τέλος προσθέτετε και τη σαντιγί την ισιώνετε καλά με μια μαρίζ, πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν σερβίρετε.
* Αν θέλετε μια πιο σταθερή και σφιχτή κρέμα αφαιρέστε 1/4-1/2 φλ. τσαγιού γάλα [θα δείτε πόσο σφιχτή σας αρέσει] από τη προτεινόμενη ποσότητα στη συσκευασία.

sintayes.gr

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Σοκολατόπιτα Θεική!!!







Οτι και να σας πώ θα είναι λίγο !! Θα ήθελα να την φτιάξετε όλοι !!!! Είναι πανεύκολη!!
Μπορούμε όταν κρυώσει να την κόψουμε σαν παστάκια να τα τοποθετήσουμε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής και να κεράσουμε!!

Υλικά
1 πλάκα βιτάμ
1 φλιτζάνι τσαγιού  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1  φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
2 κουβερτούρες των 125 γραμ έκαστη μαύρη σοκολάτα
2 κουβερτούρες των 125 γραμ έκαστη σοκολάτα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο
2 κουβερτούρες γάλακτος σοκολάτα κατά προτίμηση
1 φλιτζάνι όχι πολύ γεμάτο κρέμα γάλακτος πλήρες προτιμώ την  φυτική
1 κουταλιά κοφτή  καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά σούπας λικεράκι ότι υπάρχει  [προεραιτικά]



Εκτέλεση κέικ

Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου [κρατάμε ένα κομμάτι για να βουτυρώσουμε το ταψάκι ] μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας συνέχεια και ρίχνουμε και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος .



Σπάμε και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων όλες μαζί της σοκολάτες --βαλτε τες σε ένα βαθύ γιάλινο μπολ--ανακατέψτε τες αφού λιώσουν προσοχή θέλουν λίγα λεπτά μόνο- και τις προσθέτουμε στο μίξερ που δουλεύει ακόμη.
Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας στην πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30αρι και με τσέρκι καλό θά είναι που κουμπώνει ξεκουμπώνει  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 20μ λεπτά στον αέρα--δοκιμάστε με το μαχαίρι αν βγεί στεγνό είναι έτοιμο.
Γλάσο
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος ρίχνοντας συγχρόνως μέσα τις σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια και ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγοδάρτη να λιώσουν καλά σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο κι αν θέλουμε και λιγο λικεράκι μόνο 1 κουταλιά σούπας .
Πρόσθεσα μέσα όταν ανακάτευα 2 κουταλιές της σούπας μαστίχα λικέρ και πήρε μια γεύση τι να σας πώ!!!!







Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,το ρίχνουμε επάνω στο κέικ το βαζουμε ψυγείο και μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο το κόβουμε και σερβίρουμε ,πάει πολύ ωραία με μία μπαλίτσα παγωτό καιμάκι ή οτι προτιμάτε!! Καλή επιτυχία είναι φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!! Απολαύστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Σημείωση 
Αν το θέλουμε σιροπιασμένο μέσα μπορούμε να φτιάξουμε ένα σιροπάκι με 
    2 μέρη ζάχαρη
    1 1/2 μέρος νερό
    1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    1 – 2 κ.γ. μέλι αλλά αφαιρούμε λίγη ζάχαρη αν προσθέσουμε μέλι 

Οταν το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με χλιαρό προς κρύο το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει και μετα το περιχύνουμε με το γλάσο.

 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ανάλαφρο γλυκάκι ψυγείου!!


Υλικά

για τη βάση

1 πακέτο [154 γρ.] μπισκότα Όρεο + 3-4 μπισκότα επιπλέον ολόκληρα
90 γρ. βούτυρο λιωμένο

για τη γέμιση

225 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelhia ή Μασκαρπόνε
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
450 γρ. φυτική σαντιγί [ή 260 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% χτυπημένη σε σαντιγί]
2 κρέμες στιγμής σοκολάτας [των 78 γρ. μια]
ποσότητα γάλατος που αναφέρετε στη συσκευασία για τις κρέμες στιγμής

Εκτέλεση

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi, λιώνετε το βούτυρο και τα βάζετε και τα δύο σε μπολ. Τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε, πιέζοντας τα ελαφρώς, στη βάση πυρίμαχου σκεύους διαστάσεων 22 Χ 32 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί στο μπολ και ανακατεύετε με μια μαρίζ απαλά, κυκλικά από κάνω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί με το τυρί κρέμα. Στρώνετε και ισιώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώνει.

Φτιάχνετε τη κρέμα στιγμής με το ανάλογο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνετε να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Τη στρώνετε με προσοχή, κουταλιά κουταλιά, στο πυρέξ πάνω από τη κρέμα τυριού. Καλύπτετε [με τη βοήθεια ενός κορνέ] την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω. Θρυμματίζετε με τα χέρια τα 3-4 μπισκότα και πασπαλίζετε το γλυκό και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.



  sintayes.gr

http://newpost.gr/gefsi/syntages

Σπιτικό παγωτό Lila Pause με ζελέ!


ΥΛΙΚΑ
2 κονσέρβες μορφατ σαντιγι ή 500 γρ.κρέμα γάλακτος πλήρες
1 φακελάκι ζελέ φράουλα σκόνη
500 γρ.φράουλες κατεψυγμένες(παγωμένες από βραδύς)
4 κ.σ γεμάτες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ φράουλα ή κονιάκ(βοηθάει πολύ στο να μένει το παγωτό αφράτο)
1 κ.σ γλυκόζη (επίσης βοηθάει στο να μένει το παγωτό αφράτο)
1 βανίλια
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος(λιωμένη και χλιαρή) ή Μερέντα
100γρ λευκή σοκολάτα(λιωμένη)
φράουλες γλυκό με το σιρόπι τους για το γαρνιρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιώ τις φράουλες όπως είναι παγωμένες στο μούλτι και περνάω τον πολτό από σίτα σουρωτήρι πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης,για να μείνουν σπόρια και μεμβράνες από τις φράουλες τα οποία πετάω.Θα μείνει 400 γρ.καθαρός πολτός!Βάζω τον καθαρό πολτό σ'ένα κατσαρολάκι και το βάζω να έρθει σε σημείο βρασμού.Τότε το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα,το ζελέ σκόνη.Ανακατεύω να λιώσει καλά και ρίχνω και το ποτό.Το αφήνω να κρυώσει.Χτυπάω στο μίξερ τις κονσέρβες μορφατ να αφρατέψουν λίγο και προσθέτω την άχνη,τη βανίλια και τη γλυκόζη και χτυπάω να γίνει αφράτη σαντιγι.Προσθέτω τον κρύο πολτό φράουλας και χτυπάω να ενωθούν τα υλικά.Σε τάπερ βάζω κουταλιές από το μίγμα,περιχύνω εδώ κι εκεί με τις σοκολάτες και βάζω πάλι στρώσεις μίγματος και λιωμένης σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Βγαίνει 1,5 κιλό παγωτό περίπου.Παγώνω στην κατάψυξη 4-5 ωρίτσες!!!Εγώ το γαρνίρισα με φράουλα γλυκό!!!

Νουά με πατάτες φούρνου!


Υλικά

    Μοσχαρίσιο νουά 1.300 γρ (1 ολόκληρο κομμάτι)
    Δενδρολίβανο 2 ματσάκια φρέσκα δεμένα με το κρέας
    Δάφνη 2 φύλλα
    Κανέλα 1 ξυλάκι
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο ολόκληρο
    Ελαιόλαδο 120 ml
    Κόκκινο κρασί 250 ml ξηρό
    Πατάτες 2 κιλά κομμένες σε μεγάλα καρέ
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 700 ml ζεστό

Οδηγίες

Πλένουμε και  στραγγίζουμε το κρέας και το δένουμε μαζί με το δενδρολίβανο, ενώ αν θέλουμε λέμε στον κρεοπώλη μας να μας το δέσει. Το αλατοπιπερώνουμε και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας μαζί με τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το κρεμμύδι ολόκληρο για 8- 10  λεπτά περίπου. Το γυρνάμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 2 -3 λεπτά να εξατμιστεί. Αδειάζουμε το κρέας σε μια γάστρα, προσθέτουμε το ζεστό νερό στην κατσαρόλα που το σοτάραμε ώστε να πάρει τα αρώματα που έμειναν και το αδειάζουμε μέσα στην γάστρα. Ψήνουμε για 90 λεπτά στον φούρνο γυρνώντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθεί ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στην γάστρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 60 λεπτά ακόμη (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ζεστό. Βγάζουμε το κρέας όταν θα είναι έτοιμο σε μια πιατέλα, αφαιρούμε το δέσιμο ,τοποθετούμε τις πατάτες γύρω- γύρω, σουρώνουμε το ζουμί που έχει μείνει  στην γάστρα σε ένα μπολ κι είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να το απολαύσουμε.

* Σερβίρουμε στα πιάτα λεπτές φέτες κρέας , μαζί με πατάτες και περιχύνουμε με το ζουμί.

chefoulis.gr

Πικάντικες Φτερούγες Κοτόπουλο!!!



Υλικά
•4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
•3 κ. σ. ζάχαρη
•2 σφηνάκια λευκό κρασί
•2 κ. σ. ξύδι
•4 κ. σ. σόγια σος

Για την μαρινάδα
•2 πακέτα των 800 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
•2 ασπράδια αυγού
•4 κ. σ. κορν φλάουρ
•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 λίτρο ηλιέλαιο

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ, βάλτε τις φτερούγες (αφού πρώτα τις έχετε ξεπλύνει καλά), βάλτε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατέψτε πολύ καλά.
2.Προσθέστε τα ασπράδια, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά, σκεπάστε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (το καλύτερο είναι να το ετοιμάζετε το βράδυ και να μείνουν όλοι νύχτα).
3.Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάλτε το ηλιέλαιο να κάψει αρκετά και τηγανίστε τις φτερούγες για περίπου 5 λεπτά (βάλτε μόνο όσες χωράνε κάτω, μην βάλετε και από πάνω γιατί θα κολλήσουν), βγάλτε τες σε μια πιατέλα και συνεχίστε με τις υπόλοιπες.
4.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τις πιπεριές και το σκόρδο, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε μέσα τις τηγανισμένες φτερούγες.
5.Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, πιάστε τη κατσαρόλα με τα δύο σας χέρια και κουνιστέ τη πάνω, κάτω να ανακατευτούν όλα πολύ καλά, αφήστε τα για 2 λεπτά για να καραμελώσουν οι φτερούγες, έπειτα προσθέστε το κρασί και το ξύδι, ανακατέψτε με το ίδιο τρόπο.
6.Τέλος ρίξτε μέσα τη σόγια και βγάλτε από τη φωτιά.

Σερβίρετε με λευκό ρύζι και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

 http://www.typos.com.

Μαγειρίτσα από τις καλύτερες σαν συνταγή!!!

 

  Μαγειρίτσα που δεν την αλλάζω με καμία!!! Και σίγουρα αν την δοκιμάσετε κι εσείς θα φτιάχνετε μόνο αυτήν !!!!!







ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά
αλάτι
λεμόνι
1\2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο καλό ή φυτίνη
1\2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι
1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι
8 φλυτζάνια τσαγιού νερό ,η ζωμό κρέατος [δεν είναι πολύ πολύ πήζει]
4-5 γεμάτες κουταλιές σούπας ρύζι [Καρολίνα]






Αβγολέμονο
2 αβγά
2 λεμόνια
μαϊντανό για το σερβίρισμα






ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένετε την συκωταριά και την ρίχνετε σε νερό που βράζει .
Αφήνετε να βράσει 5-7 λεπτά,την στραγγίζετε και την βουτάτε σε κρύο νερό.
Την κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια
Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρεται τα εντόσθια μερικά λεπτά,προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα λίγο αλάτι και πιπέρι.Τα φέρνετε μια βόλτα και ραντίζετε  με την 1 κουταλιά αλεύρι [δίνει βελούδινη γεύση και την πήζει ελαφρώς]

Ρίχνετε το νερό ,η το ζωμό [μπορείτε να τον φτιάξετε κι από σπιτικό κύβο knor βάζω 2 κύβους κρέατος βιολογικούς ] και σιγοβράζεται περίπου 35 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και βράστε για 10-15 περίπου λεπτά. και ''δένετε''το ζωμό με το αβγολέμονο .







Ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος και δεν κόβει ΠΟΤΕ το αβγολέμονο είναι να βάλετε τα αβγά ολόκληρα στο μούλτι [κρόκο και ασπράδι] και τον χυμό λεμονιού μαζί να τα χτυπήσετε και να τα ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα δεξιά κι αριστερά ,επιτυχία 100%,
Και αν δεν έχετε ζωμό κρέατος διαλύεται 2 κύβους σε 7 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
Σερβίρετε την μαγειρίτσα πασπαλισμένη με μαϊντανό ψιλοκομμένο .
Εγώ μαζί με το λεμόνι και τα αβγά βάζω κι εδώ 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι και τα χτυπώ όλα μαζί γίνετε τέλεια!!!

ΣΗΜ..Αν θέλετε μαζί με την συκωταριά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα έντερα αρνιού τα οποία θα πλύνετε πολύ καλά θα τα γυρίσετε με ένα μολύβι και θα τα τρίψετε με αλάτι και χυμό λεμονιού .[εγώ δεν βάζω ] Καλή Ανάσταση  Καλό Πάσχα σε όλους!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





















Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια.






Υλικά
900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Γέμιση
800 γρ. τυρί
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε. Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα. Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.

Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. Διατηρούνται αρκετές ήμερες.

Καλή Επιτυχία!

Olga Polydorou
faevradu.

Κοκορέτσι και ο τρόπος που το φτιάχνουμε!



Υλικά
•1 συκωταριά (αρνίσια ή κατσικίσια), περίπου 1 κιλό, με τη καρδιά, το πλεμόνι, τη σπλήνα, την μπόλια και τα γλυκάδια
•3 μεγάλες χορδές (εντεράκια του ζώου), σε βάρος περίπου όσο και τα εντόσθιά μας
•3 σκελίδες σκόρδο
•λάδι
•αλάτι, πιπέρι
•ρίγανη

Εκτέλεση
1.Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά μας και την κόβουμε σε (όχι πολύ μικρά) κομμάτια (μεγέθους αυγού έως και λίγο μεγαλύτερα)
2.Πλένουμε επίσης, πολύ καλά, τα εντεράκια. Αυτό είναι το πιο απαιτητικό και κουραστικό μέρος της όλης προετοιμασίας :
3.Αφού τα πλύνουμε καλά, με αρκετό τρεχούμενο νερό, τα γυρίζουμε το μέσα-έξω για να καθαριστούν και εσωτερικά. Πως ? Εγώ έχω μάθει μία μέθοδο, αυτή “της βελόνας”, ξέρω όμως ότι υπάρχουν και άλλες. Με μία βελόνα πλεξίματος σπρώχνουμε την άκρη της χορδής προς το εσωτερικό της και, συνεχίζοντας το σπρώξιμο, την περνάμε από όλο το μήκος της χορδής, βγάζοντάς την από την άλλη πλευρά. Με τον τρόπο αυτό, το εσωτερικό της χορδή έρχεται έξω και έτσι μπορούμε να ολοκληρώσουμε το πλύσιμό της. Εάν το ζώο είναι “γάλακτος”, θα μπορούσαμε να κάνουμε μία “έκπτωση” σε αυτή τη διαδικασία.
4.Εάν δεν ξεκινήσουμε αμέσως τη προετοιμασία του κοκορετσιού τις, καθαρές πλέον, χορδές τις διατηρούμε σε λεκανίτσα με νερό και ξύδι (ή λεμόνι). Με τον τρόπο αυτό δεν μυρίζουν και ξασπρίζουν.

Σε άλλη λεκανίτσα τοποθετούμε τα κομμάτια της συκωταριάς και ξεκινάμε το μαρινάρισμά της.
6.Σε μπλέντερ κτυπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το λάδι (1 κ.σ., ίσως λίγο περισσότερο)
7.Αλατίζουμε τη συκωταριά μας με 2-3 πρέζες αλατοπίπερο.
8.Προσθέτουμε λίγη ρίγανη (προσοχή στη ποσότητα, η υπερβολή μαυρίζει το κρέας)
9.Προσθέτουμε και το “πέστο” του σκόρδου (σε ποσότητα 2-3- κ.γ.)
10.Ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάνε τα καρυκεύματα παντού.
11.Αφήνουμε τη συκωταριά μας για λίγη ώρα, να ρουφήξει τη μαρινάτα
12.Στη συνέχεια αρχίζει το πέρασμα της συκωταριάς στη σούβλα, το “μπελώνιασμα” : εναλλάξ περνάμε από τη σούβλα καρδιές, σπλήνες, γλυκάδια, μπόλια, κλπ, πιέζοντας ελαφρά και ελέγχοντας να μένουν τα κομμάτια κοντά μεταξύ τους, χωρίς όμως να είναι και πολύ σφικτά.
13.Μόλις περάσουμε όλα τα κομμάτια στη σούβλα, πρέπει να καλύψουμε τη συκωταριά με τις χορδές :
14.Αρχικά δένουμε την άκρη μίας χορδής στο κάτω μέρος της συκωταριά. Ανεβαίνουμε προς τα πάνω και, αφού την “πιάσουμε” στο πάνω μέρος, παίρνουμε την κατηφόρα. Και πάλι προς τα πάνω, και πάλι προς τα κάτω, κανά δυό φορές και περιστρέφοντας ελαφριά τη σούβλα ώστε οι “διαδρομές” να μη συμπίπτουν και να καλύπτονται έτσι διάφορες περιοχές του κοκορετσιού. Με τον τρόπο αυτό “στερεώνονται” τα κομμάτια μεταξύ τους και δεν μετακινούνται.
15.Συνεχίζουμε τώρα το “ανέβα-κατέβα”, αυτή τη φορά όμως περιστρέφοντας τη σούβλα και προσέχοντας η χορδή μας στις διάφορες διαδρομές της να περνάει από όλη την επιφάνεια του κοκορετσιού, καλύπτοντας όλα τα κομμάτια που προεξέχουν.
16.Όσο προχωράει η διαδικασία και καλύπτεται το κοκορέτσι μας, θα εντοπίζουμε κομμάτια κρέατος που θα … ξεφεύγουν της προσοχής μας και θα “ξεπετάγονται” έξω από τον μανδύα που τους ετοιμάζουμε. Με κατάλληλες κινήσεις και περιστροφή της σούβλας, φροντίζουμε να τα “ντύσουμε”, να τα καλύψουμε και αυτά.
17.Όταν εξαντλήσουμε το μήκος της πρώτης χορδής, δένουμε μία δεύτερη στην άκρη του κοκορετσιού και επαναλαμβάνουμε την … περιέλιξη μέχρι να καλυφθεί πλήρως το κρέας μας.
18.Ορισμένοι, αντί να κάνουν αυτή τη διαδικασία για κάθε μία χορδή, τις δένουν όλες μαζί στην άκρη του κοκορετσιού και ακολουθούν τη διαδικασία περιτυλίγματος με την αρμαθιά των χορδών, φροντίζοντας να είναι διαρκώς απλωμένες και να μη πέφτει η μία πάνω στις άλλες.

Όταν τελειώσουμε και με το τύλιγμα των χορδών, αφήνουμε για ένα δίωρο (ή και από βραδύς, εάν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου) τη σούβλα μας όρθια (και καλυμμένη, για προστασία) πριν το τοποθετήσουμε στη φωτιά μας, για να βγάλει τα περιττά υγρά του το κρέας.
20.Η φωτιά, τώρα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του κοκορετσιού. Από αυτήν εξαρτάται ο χρόνος ψησίματος (για ένα κοκορέτσι πάχους σαν αυτό του βίντεο, γύρω στα 8 εκ., χρειάσθηκαν περί που 2,5 ώρες), αλλά και το πόσο ζουμερό ή στεγνό θα μας βγεί.
21.Σε μία αρκετά “καλή” φωτιά, βάζουμε το κοκορέτσι μας αρχικά ψηλά, για να ψηθεί σιγά-σιγά και εσωτερικά, και μόλις στο τέλος το κατεβάζουμε για να αποκτήσει την τραγανή ξεροψημένη εξωτερική επιφάνεια, παραμένοντας ζουμερό εσωτερικά.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/13265

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Χαλβάς σιροπιαστός με άρωμα πορτοκαλιού στο φούρνο!!!



Μια συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό χαλβά στο φούρνο με έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού.

Απολαύστε τον εσείς και οι καλεσμένοι σας, σκέτο ή συνοδεύστε τον με παγωτό ή γιαούρτι με μέλι για μια πανδαισία γεύσεων.

Υλικά
•115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•125 γρ. ζάχαρη άχνη
•125 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
•110 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια αλεσμένα στο multi
•2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
•3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
•2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
•4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
•2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•4 φλ. τσαγιού νερό
•1 στικ κανέλας
•1 φλούδα πορτοκαλιού
•50 ml χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα τετράγωνο ταψί 23 ή 24 εκ.

2.Για το χαλβά: Χτυπήστε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, το σιμιγδάλι, τα αλεσμένα φουντούκια και το μπέϊκιν πάουντερ.

3.Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτετε και αυτά μαζί με το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν πλήρως.

4.Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια.

5.Για το σιρόπι: Τοποθετείστε το νερό, τη ζάχαρη και τη κανέλα σε κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και αφήστε να βράσει το σιρόπι για 5-7 λεπτά από την ώρα που έλθει σε σημείο βρασμού. Κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με το καυτό σιρόπι το κρύο χαλβά. Προαιρετικά πριν τον σιροπιάσετε το πασπαλίζετε με θρυμματισμένα φουντούκια και αμύγδαλα και τον σερβίρετε με γιαούρτι και μέλι ή παγωτό.

sintayes.gr

http://www.filenades.gr

Γαρδουμπάκια!!!






Υλικά

1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια

Έντερα από ένα αρνί

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 φλιτζάνι χυμός φρέσκιας ντομάτας

Χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια

ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζητήστε από το χασάπη σας να σας κόψει τη συκωταριά σε μακριές λωρίδες. Πλένετε τα έντερα πολύ καλά με νερό και ξύδι: Με μια βελόνα πλεξίματος (ή ένα μολύβι) τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Τα τοποθετείτε σε μπολ, τα ραντίζετε με τον χυμό λεμόνι και τα αφήνετε να ασπρίσουν και να σφίξουν. Παίρνετε από 1 λωρίδα συκώτι, καρδιά, σπλήνα και γλυκάδια και τα τυλίγετε πολύ σφιχτά με τα έντερα. Κόβετε το έντερο και στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα. Συνεχίζετε το ίδιο με την υπόλοιπη συκωταριά και τα έντερα. Απλώνετε τα γαρδουμπάκια σε ένα ταψί στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. Τα αλείφετε όλα με λίγο από το ζουμάκι του ταψιού. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και βάζετε τα γαρδουμπάκια να ψηθούν για περίπου 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, γυρίζοντας τα 1-2 φορές. Σερβίρετε αμέσως μαζί με λίγο από το ζουμάκι τους.

http://www.dietup.gr/syntages/almyres