Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Φτιάξτε εύκολο και εντυπωσιακό Γλυκάκι με απίστευτη γεύση και υφή !!!


 


Φτιάξτε εύκολο και εντυπωσιακό Γλυκάκι με απίστευτη γεύση και υφή👌Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει !!!

💯Απίστευτη Γεύση😋Το πιο γρήγορο επιδόρπιο σε μόλις λίγα λεπτά | Γλυκάκια σαν ζαχαροπλαστείου 🍮

ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ (2 κούπες)
🔪100 γρ ζάχαρη (1/2 κούπα)
🔪50 γρ κορν φλάουρ (4 κτσ)
🔪4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
🔪50 γρ Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (2 κτσ)
---------------------
🔪Φιστίκι Αιγίνης
--------------------
🔪100 γρ κουβερτούρα
🔪1 κτσ ηλιέλαιο (10 γρ)
--------------------
🔪Ινδοκάρυδο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=eH3agcR5wiI

Εύκολο & πεντανόστιμο Τιραμισού σε 10' !!!


Εύκολο & πεντανόστιμο Τιραμισού σε 10' (Χωρίς Αυγά)!!!

Υλικά:

-500 ml κρέμα γάλακτος      
-2 βανιλίνες
-80 γρ. ζάχαρη
-500 γρ. μασκαρπόνε
-350 ml καυτό γάλα
-2 κ.σ. καφές φίλτρου
-2 πακέτα σαβαγιάρ

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.

-Προσθέτουμε τις βανιλίνες, το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

-Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το καυτό γάλα, τον καφέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

-Βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20x30 εκ. .

-Με μια σπάτουλα απλώνουμε μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε, βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

-Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά ένα βράδυ) και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο.

Δείτε την εκτέλεση εδω -- https://youtu.be/O2BXg3_RGHY?si=6fG2Cc2BxiNvCbCJ

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι όνειρο και δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη !!!

Αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι όνειρο και δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη !!!

ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ!ΟΧΙ ΛΑΔΙ! Εύκολο Γλυκό σε 5' - Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με 3 Υλικά!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς λάδι και χωρίς ζάχαρη.Εύκολα και γρήγορα! Το σπίτι σας θα γεμίσει αρώματα!!

ΥΛΙΚΑ
825γραμ νερό
825 γραμ φυσικός χυμός πορτοκάλι
40mlΥγρή στέβια
250 γραμ σιμιγδάλι χοντρό

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=wtCIyO2Dglo
 

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Ο πιο εύκολος κορμός!!!

 

Πολύ νόστιμος εύκολος Κορμός ❤️

   Συνταγή:  

Χτύπησα 1 φακελάκι ζαχαροπλαστικής σοκολάτας με 1 ποτήρι γάλα !

 Πήρα μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου και αρχίνισα: 

Βουτώντας το καθένα μπισκότο σε γάλα και έβαζα στο καθένα μπισκότο κρέμα και τα κολλούσα μαζί στην σειρά! 

Το έβαλα να παγώσει και τέλος έλιωσα κουβερτουρα και την έριξα πάνω! 

Και διακόσμησα με φιστίκι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Κέικ νόστιμο εξαιρετικό !!!


Πιο αφράτο δεν μου γινόταν!! Κέικ νόστιμο,εύκολο,εξαιρετικό ❤️           

Υλικά:

5 αυγά,

1 και 1/2ποτηρι ζάχαρη,

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,

1 ποτήρι καλαμποκελαιο,

480 γρ αλεύρι,

1 φακ.μπεικιν,

1 βανίλια,

1 κ γ.ξυσμα πορτοκαλιού!

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνω τον χυμό και το λάδι!

Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι-μπεικιν-βανιλια και το ρίχνω σιγα_σιγα στο μείγμα!   

Σταματάω το μίξερ και ρίχνω το ξύσμα και ανακατεύω με μαριζ!        

Βάζω λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνω το μείγμα!

Το ψήνω στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!   

Σβήνω τον φούρνο και το αφήνω μέσα αλλά 10 λεπτά!

 Όταν το βγάζω το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και το κόβω!(το ποτήρι υλικών 200ml)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μπισκότα βουτύρου!!!


Μόλις τελείωσα τα πιο νοστιμααα αφράτα μπισκότα βουτύρου που λιώνουν  στο στόμα ❤️

Υλικα:

70 γρ βούτυρο,

70 γρ ζάχαρη,

μια πρέζα αλάτι,

1 βανίλια,

1 αυγό

220 γρ αλεύρι

και γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο !  

Εκτέλεση:     

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια να αφρατεψει! 

Ρίχνουμε το αυγό και το χτυπάμε ίσα να το απορροφήσει! 

Τέλος ρίχνουμε το μισό αλεύρι το χτυπάμε και σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μαριζ! 

 Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνε!    

Πάνω στην λαδόκολλα στο ταψί κάνουμε το σχέδιο και τα ψήνουμε στους 200 β προθ αντιστ μεσαία σχάρα για 10 λεπτά!    

Αφού κρυώσουν εάν θέλουμε τα γεμίζουμε με μαρμελάδα!

 Γίνονται 20 κομμάτια! 

Εάν θέλουμε περισσότερα διπλασιάζουμε την δόση ❤️. 

Η επιτυχία οφείλεται στο καλό χτυπημα του βουτύρου ούτω σώστε όταν μπει το αλεύρι να έχουμε μια πολύ πολύ αφρατη ζύμη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Θεϊκό γλυκό !!! Τσιζκεικ !!

Το πιο ωραίο εύκολο Θεϊκό γλυκό !!! Τσιζκεικ !!

Υλικα:

250 γρ μπισκότα,

125 γρ βούτυρο λιωμένο ,

500 γρ τυρί κρέμα,

200 γρ κρέμα γάλακτος,

1 βανίλια,

χυμό ενός λεμονιού,

50 γρ άχνη ζάχαρη, 

μαρμελάδα φρούτα του δάσους! 

Εκτέλεση: 

Σπάμε τα μπισκότα στο μουλτι να γίνουν θρύψαλα!

 Τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα το συναρμολογήσουμε και προσθέτουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να μουσκευτουν καλά! 

Και στην συνέχεια το ισιωνουμε και το πατάμε!

Χτυπάμε το τυρί με τον χυμό! 

Ρίχνουμε την κρέμα χτυπάμε και τελειώνουμε με την άχνη και την βανίλια!

 Βάζουμε στην κρύα βάση την κρέμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο! 

Αφού παγώσει καλά ρίχνουμε την μαρμελάδα!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ Τzeni Tsanaktsidou -Oμάδα  -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Αφράτη Παραδοσιακή, πανεύκολη, γεμάτη Αρώματα Γιαουρτόπιτα της Γιαγιάς




 Αφράτη Παραδοσιακή, πανεύκολη, γεμάτη Αρώματα Γιαουρτόπιτα της Γιαγιάς με Συγκλονιστικά Αρώματα και σούπερ Αφράτη Υφή. Με Γλάσο Έκπληξη που σίγουρα θα τρελαθείτε. Πιστέψτε με δεν μείνει ψίχουλο!!!

Παραδοσιακή Γιαουρτόπιτα της Γιαγιάς

200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό Σοφτ
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
5 Αυγά
1 Βανίλια
Ξύσμα και Χυμό απο ένα Πορτοκάλι
300 γρ Πρόβειο Παραδοσιακό Γιαούρτι
650 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ Μπεικιν Παουντερ

Για Διακόσμηση
Μαρμελάδα Βερίκοκο
Λιωμένη Κουβερτούρα Σοκολάτα Μαύρη και Λευκή

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/_6rvNeLQRT8?si=xJ64KaFURjAyC9Ky
 

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Πατατοκεφτέδες φούρνου εύκολοι !!!


 Πατατοκεφτέδες φούρνου εύκολοι υγιεινοί χωρίς περιττά λάδια !!!

    Υλικά:

    500 γρ. πατάτες βρασμένες

    100 γρ. τυρί κρέμα

    1 αυγό μεσαίο

    1 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.

    1 κρεμμυδάκι φρέσκο

    λίγο ελαιόλαδο

    αλάτι & πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=8O-8rzUEJYI

Ψωμί 100% ολικής άλεσης!!!

Το πιο νόστιμο και αφράτο ψωμί 100% ολικής άλεσης!!!

Υλικά για το προζύμι:
100 γρ. αλεύρι ολικής
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
150 ml νερό χλιαρό

Υλικά:
800 γρ. αλεύρι ολικής
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
500 ml νερό χλιαρό
σπορέλαιο για το άλειμμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=uy13wzkjDvQ
 

Λαχταριστά μακαρόνια με κιμά !!!

Λαχταριστά μακαρόνια με κιμά !!!Μακαρόνια με κιμά και τριμμένο τυράκι, ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.

Υλικά:
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
1 κρεμμύδι μεγάλο
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλ.κ. κρασί κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανό
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=aLqVLksy2u8






Πεντανόστιμο Γλυκό Ψυγείου !!!

Πεντανόστιμο Γλυκό Ψυγείου με 4 ΜΟΝΟ Yλικά!!!
 
Υλικά:

-600 γρ. τυρί κρέμα
-600 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
-500 γρ. πτι-μπερ
-300 γρ. φυτική σαντιγί
-λίγο γάλα

-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
-Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα, τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
-Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
-Πάνω από τη δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα.
-Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί.
-Τρίβουμε μέσα τα μπισκότα που περίσσεψαν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
-Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/pNB0-zCo9QQ?si=Q8RmyVETlmMg4za2
 

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Κοσμερί παραδοσιακή τυρόπιτα!!!



ΚΟΣΜΕΡΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑ χωρίς φύλλα Ηπειρωτική συνταγή πανεύκολη !!!

Υλικά για το ταψί φούρνου το μεγάλο

1 λίτρο γάλα
4 αυγά
λίγο αλάτι
125 γρ.βιταμ η βούτυρο τύπου λουπακ
500 γρ.φαρινα που φουσκώνει μόνη της ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
500 γρ.τυρι φέτα

ψήσιμο σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 40 λεπτά

Εγώ στο βίντεο έκανα την μισή δόση της συνταγής σε μικρότερο ταψί 30 επί 24

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/PhgEXn_AOOY?si=zjNBCWdlqYHxnBIP

Κεφτεδάκια φούρνου καλύτερα κ από τα τηγανητά!!!


 

Φτιάξτε τα πιο αφράτα κεφτεδάκια Φούρνου!!Είναι Καλύτερα ακόμα και από τα Τηγανητά!! ❤️Θα τα τρώτε Δυο Δυο!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ μοσχαρίσιο κιμά από ελιά(διπλά περασμένος)
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 κτσ γιαούρτι
🔪100 γρ νιφάδες βρώμης
🔪100 γρ κεφαλοτύρι
🔪1/2 κτγ ρίγανη
🔪1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
🔪1 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1 κτγ λευκό ξίδι
🔪1 κτγ αλάτι
🔪1 κτσ ελαιόλαδο
🔪Μαιντανό
🔪4-5 φύλλα δυόσμο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/0x46SZh7I6o

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Πάστα ταψιού !!!

 

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι σοκολατα (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
-Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθετω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!
Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολατας!
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.Καλή επιτυχία!!!   

 Συνταγή κ Σόφη Τσιωπου!

Εκτέλεση φωτό από κ Tzeni Tsanaktidou Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!