Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Λαχταριστό μυρωδάτο μωσαικό με λίγα υλικά !!!


 Μόλις το έκοψα μετά από τρεις ώρες !!! Πιστεύω οτι είναι το πιο ωραίο εύκολο οικονομικό γλυκάκι που υπάρχει !!! Ωραίο σοκολατένιο δροσερό κ αρωματικό γιατί εγώ προσθέτω κ ...μυρωδικό !!!!Πανεύκολη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις !!! Να κερνάς κ να παραμιλάνε !!!!

Υλικά

1 πακέτο ολόκληρο μπισκότα πτιμπερ θρυμματισμένα σε κομμάτια με τα χέρια

1 κυπελάκι 200 γραμ βιτάμ λιωμένο τώρα το καλοκαίρι λιώνει σε θερμοκρασία δωματίου

Ζάχαρη άχνη 150 γραμ

70 γραμ κακάο

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 βανίλια μασουράκι

2 κουτ σούπας κονιάκ 

.

.
Βάζουμε σε μπολ το βιτάμ προσθέτουμε το κακάο κ την άχνη την βανίλια το αλάτι το κονιάκ  κ το ξύσμα πορτοκαλιού .

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη εγώ τοι έκανα να λιώσει εντελώς η άχνη.

Προσθέτουμε κ τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν .

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα κ του δίνουμε σχήμα φραντζόλας ή ρολό .\

.


Το κλείνουμε σαν καραμελίτσα κ απέξω το τυλίγω κ με μία μεμβράνη .

Τοποθετούμε στο ψυγείο κατάψυξη για 3 με 4 ώρες ,

Το βγάζουμε σερβίρουμε και .... ξεκινάμε  την απόλαυση !!!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελάτε στην παρέα μου  αν θέλετε πατώντας εδώ - https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/ κ μετά πατήστε το ακολουθήστε να βλέπετε τις συνταγές !!!!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!!!



 
 Μια υπέροχη πίτα που την φτιάχνω συνέχεια κάθε καλοκαίρι!! Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!Οταν θα την δοκιμάσετε θα την φτιάχνετε συνέχεια!!!😊

Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 250 ΜΛ

Υλικά👇
🔪2 μελιτζάνες (400 γρ)
🔪1 κτσ αλάτι
🔪1 κτγ μαγειρική σόδα
🔪Νερό
-----
🔪270 γρ αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα και 1/4)
🔪250 μλ νερό (1 κούπα)
🔪200 γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
🔪3 κτσ ελαιόλαδο (30 γρ)
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 κτγ αλάτι
🔪πιπέρι
🔪2 κτγ μπέικιν πάουντερ
-----
🔪1 κόκκινη πιπεριά
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪3 κτσ ελαιόλαδο
🔪Κεφαλοτύρι
🔪200 γρ τυρί φέτα
------
🔪Ελαιόλαδο
🔪Φρυγανιά
------
🔪32 εκ.ταψί
Δείτε την εκτέλεση εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=OwzvXKDcetU

Το Απόλυτο Καλοκαιρινό Σιροπιαστό Γλυκό με Εξωτική Γεύση!!


 Το Απόλυτο Καλοκαιρινό Σιροπιαστό Γλυκό με Εξωτική Γεύση!!
Τέτοιο Σιροπιαστό πανάλαφρο Γλυκό Καρύδα με Σάλτσα βύσσινο χειροποίητη δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πραγματικά. Το θεωρώ το Ωραιότερο Καλοκαιρινό παγωμένο Γλύκισμα που πραγματικά θα πάθετε ΣΟΚ!!

Απολαυστικό Σιροπιαστό Γλυκό Καρύδας με Σάλτσα Βύσσινο!!!

Για το Κέικ Καρύδας

3 Αυγά
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Βανίλια
200 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 5%
100 γρ Ηλιέλαιο
1 κουτ γλυκού Εσάνς Καρύδας
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ Τριμμένο Ινδοκάρυδο
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής

Για το Σιρόπι
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο Νερό
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κουτ γλυκού Εσάνς Καρύδας

Για την Σάλτσα Βύσσινο
1 κονσέρβα 425 γρ Βύσσινο
25 γρ Κορν Φλαουρ
100 γρ Νερό
180 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ Λικέρ Βύσσινο
25 γρ Κονιάκ

Για Διακόσμηση
250 γρ Σαντιγί από κρέμα Γάλακτος

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/Jo--GAbHFhI?si=BbOzcMfuv4Qx1GfY

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Χρυσαφένια μαρμελάδα βερίκοκο !!!


  Μαρμελάδα Βερίκοκο!!!

     Και η Συνταγή:

Καθάρισα 3 κιλά βερίκοκα από τα κουκούτσια τα έκοψα σε κομματάκια και τα έβαλα σε μια κατσαρόλα στρώση βερίκοκα στρώση ζάχαρη,στρώση βερίκοκα στρώση ζάχαρη (3 κιλά ζάχαρη)

Και έβαλα την κατσαρόλα όλο το βράδυ στο ψυγείο!   

Την επόμενη την έβγαλα από το ψυγείο ανακάτεψα με ξύλινη κουτάλα και την έβαλα να βράσει!

Μόλις πήρε βράσει  δυνατή το χαμήλωσα  και άφησα να βράζει για 20 ανακατεύοντας την συνέχεια και ξαφρίζοντας την!

Την κατέβασα την άφησα να κρυώσει καλά και την ξανάβαλα να βράσει ανακατεύοντας την

Στο τελευταίο πεντάλεπτο έριξα 1 λεμόνι τον χυμό του και 2 βανιλιες!

Και τελείωσα μόλις την κατέβασα την έβαλα στα βάζα!

Τα βάζα που χρησιμοποίησα είναι από κομπόστα τα οποία δεν έχω βγάλει το χαρτί (ενημερωτικά)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ρολό φούρνου με αυγά κ πατάτες αφρός κ λουκουμάκι !!!


 



Ρολό με αυγά κ πατάτες αγαπημένο !!!
 
Σημερινό ...Το αγαπημένο ρολό που εμένα μου θυμίζει Κυριακάτικο φαγητό μαμάς .. Πολύ νόστιμο αφρός ..Σας το λέω όπως το κάνω εγώ χωρίς πολλά πολλά ..Φτιάξτε το αξίζει !!!!

Υλικά

1 κιλό κιμά

500 γραμ ψωμί μουσκεμένο κ καλό στύψιμο μετά

1 αυγό για μέσα στον κιμά

αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά -ρίγανη-λίγο κουρκουμά -αν θέλετε -

λίγο λάδι  

2 κιλά πατάτες

4 ή 5 αυγά βραστά  

.




Εκτέλεση

Ολα τα υλικά για τον κιμά μαζί με τον κιμά σε μπολ κ καλό ζύμωμα .

Εχουμε βράσει τα αυγά .

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις βάζουμε στο ταψί κ βάζουμε από πάνω λάδι αλάτι πιπέρι ρίγανη κ ανακατεύουμε καλά .

.





Χώρισα τον κιμά στην μέση  έφτιαξα δύο μπαστούνια ρολό αφού πρώτα άπλωσα με το χέρι επάνω σε λαδόκολλα το κάθε ένα έβαλα στην σειρά τα αυγά κ το έκανα ρολό το σήκωσα με την λαδόκολλα κ το άφησα στην μέση στο ταψί κ έκανα το ίδιο κ με το δεύτερο .

Τα  κύλισα  με προσοχή στο ζουμί από τις πατάτες.

Πρόσθεσα κ μισό ποτήρι νερό.

Εψησα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα .

Λεμόνι δεν βάζω μου χαλάει την γεύση ..αν θέλετε εσείς βάλτε !

Είναι πολύ ωραίο φαγάκι κ τρώγεται κ την άλλη μέρα αν περισσέψει άνετα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή σπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν θέλετε πατήστε εδώ -- https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/κ ελάτε στην παρέα μας πατώντας -Ακολουθήστε -

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πορτοκαλόπιτα μοναδική !!!


Πορτοκαλόπιτα γευστική !!!!  

Υλικά_ 

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,

200ml.σπορελαιο,

100 γρ ζάχαρη,

1 φ.μπεικιν,

4 αυγά,

400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 

ξύσμα ενός πορτοκαλιού!   

 Εκτέλεση:

Καταρχήν εγώ τα φύλλα κρούστας τα είχα απλωμένα σε τραπεζομάντιλο για ένα 24ωρο να ξεραθούν πολύ!!      

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να στέκεται το μείγμα!   

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,το μπέικιν,το ξύσμα,το σπορέλαιο!

Τέλος το γιαούρτι! 

Ρίχνουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα στο μείγμα κροκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά!

Τέλος σπάμε λιγα-λιγα φύλλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην κολλάνε μεταξύ τους!    Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί μας η πυρέξ (28 ν) ρίχνουμε το μείγμα!

Το αφήνουμε 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στους 180 β μέχρι να κοκκινίσει πολύ καλά

!(Εμένα μου πήρε 50 λεπτά)

Τρύπησα  στο μισάωρο με οδοντογλυφίδα!

Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει !   

ΣΙΡΟΠΙ:

Υλικά_Μετράμε με το ίδιο ποτήρι:

2 ποτήρια νερό,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

3 ποτήρια ζάχαρη,

μισό πορτοκάλι την φλούδα του,

1 κ σ γλυκόζη!   

Εκτέλεση:

Τα βράζουμε όλα εκτός γλυκόζη μέχρι να δέσουν πολύ καλά(εμένα μου πήρε 12 λεπτά)στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε την γλυκόζη!

Το κατεβάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζουμε σιγα-σιγα!      

Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες πρώτου την κόψουμε!

Και εάν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι όπως εγώ εδώ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

 

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες!!!😋


Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες!!!😋

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1k.g.μοσχάρι(ποντίκι)το έκοψα σε φέτες και το πασπάλισα με λίγο αλεύρι.

Σοτάρω σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και 1κ.σ.αγνό βούτυρο.

Αφού ροδίσει το σκεπάζω με νερό,χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει. 

Σε άλλη κατσαρόλα βάζω λίγο ηλιέλαιο να κάψει και μετά λιγο νεράκι και 3 μελιτζάνες κομμένες στη μέση .

Τις τσιγαρίζω δύο δύο σκεπασμένες.

Τις βγάζω και ρίχνω λιγο ελαιόλαδο, 2σκ.σκόρδο ολόκληρες,1κ.γ.μπαχάρι τριμμένο, 1κ.σ.πελτέ,1κ.σ.ζάχαρη και 1 κονσέρβα κονκασε ντοματακια.

Ανακατευω για 1-2 λεπτά,αλάτι πιπέρι,2-3 δαφνόφυλλα,2-3 γαρύφαλλα και 1φλυτζανα ζωμό από το κρέας. 

Αφού πάρει μια βράση προσθέτω το κρέας και μετά από 5 λεπτά τις μελιτζάνες κι όσο ζωμό επιπλέον χρειαστεί. 

Μαγειρεύω για 20 λεπτά περίπου. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά !!!

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά το φαγητό μας σήμερα!!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκοψα στη μέση και άδειασα 8 μεγαλα πλυμμενα κολοκυθια.

Αλατισα το εσωτερικό τους.

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρω 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμενα κι αφού μαραθουν προσθέτω 1/2 κιλό  κιμά ανάμεικτο,ανακατεύω πολυ καλά  να παρει χρώμα κι αυτός. 

Ριχνω 1 φλ.τσαγιου από το εσωτερικό τους που είχα κρατήσει  μπόλικο άνηθο, μαϊντανό(όλα ψιλοκομμένα) και 1 φλυτζανα νερο...αφήνω να πάρουν μια βράση. 

Σβήνω και προσθετω ρύζι καρολίνα 1/2 φλυτζανα(καλά ξεπλυμενο) και λίγο  ακόμη άνηθο.

Αφηνω 5-10 λεπτά να τραβήξει,γεμίζω τα κολοκυθάκια και τα κλεινω με ψίχα κολοκυθιου.

Τα τοποθετώ όρθια  σε κατσαρόλα που έχω καλύψει τον πάτο της με λίγο ακόμη απο το εσωτερικό τους ,ψιλοκομμένο. 

Ρίχνω ζεστό νερό να καλυφθούν λίγο αλάτι και 3κ.σ.βουτυρο.

Σκεπαζω μ'ένα πιάτο και σιγοβραζω περίπου μισή ώρα .

Τέλος το αυγολέμονο με 2 αυγά,ενάμιση λεμόνι στιμμενο και 1κ.σ.κορν φλάουρ για να χυλωσει!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ταλιατέλες !!!

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ταλιατέλες!!!

 

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τσιγάρισα σε ελαιόλαδο 2 μπούτια αλατοπιπερωμένα με μισό κρεμμύδι και 1σκ.σκόρδο.

Εριξα 1κ.σ.πελτε,

1κ.σ.ζάχαρη

Μισή κονσέρβα κονκασε.

Πήραν μια βράση και συμπλήρωσα νερό να σκεπαστούν,αλάτι πιπέρι,λίγο μπαχάρι και 1 δαφνόφυλλο.

Σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει καλά και σερβίρω με ταλιατέλες.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Μαρμελάδα βερίκοκο για το πρωινό μας!!😋


Μαρμελάδα βερίκοκο έτοιμη για το πρωινό μας!!😋

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δυόμιση κιλά βερίκοκα τα επλυνα,τα χώρισα στη μέση κι αφαίρεσα τα  κουκούτσια τους.

Τα ραντισα αμεσως με 4κ.σ.χυμο λεμόνι.

Τα έβαλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με ενάμιση κιλό ζάχαρη και τα πάτησα με τα χέρια μου να λιώσουν και να ανακατευτούν με τη ζάχαρη.

.




 Έβαλα την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεψα να διαλυθεί η ζάχαρη.

Δυνάμωσα λίγο και σιγόβρασα για μισή ώρα περίπου(ξαφριζοντας κι ανακατευοντας).

Μέχρι να δέσει καλά και να γίνει διαφανής.

Λιγο πριν την κατεβάσω πρόσθεσα 250 γρ.γλυκοζη.

 Ξαφρισα πάλι κι αφού κρυωσε λίγο την έβαλα σε βάζα και σκεπασα.

Η συνταγή είναι της Βεφας Αλεξιαδου!!!❤️\

Εκτέλεση φωτό  από κ.Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Χταπόδι ξιδάτο...Υπέροχο !!!

Χταπόδι ξιδάτο...Υπέροχος καλοκαιρινός μεζές!!!😋

ΥΛΙΚΑ -ΣΥΝΤΑΓΗ

Έβαλα το χταπόδι σε μεγάλη κατσαρόλα να τραβήξει όλα τα υγρά του.

 Εσβησα με λευκό ξύδι,πρόσθεσα

μισό νεροπότηρο κρασί,

μισό ποτήρι ελαιόλαδο,

μισό ποτήρι νερό,

3-4 μπαχαρια,

3 δαφνοφυλλα.

Σιγόβρασα χωρίς να προσθέσω άλλο νερό μέχρι να μαλακώσει.🥰

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Σκεπαστή πίτσα !!!


 Πίτσα σκεπαστή !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 φύλλο σφολιάτας στο ταψί που το άλειψα με μουστάρδα και κέτσαπ ...

Οτι τυριά και αλλαντικά και γενικά υλικά πίτσας σας αρέσουν από πάνω...

Το άλλο φύλλο για να την κλείσουμε ..

Χάραξα πέρασα αυγό και σουσάμι

Ψήσιμο 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Παλμιρα Αριστου

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Μελιτζανοκεφτέδες πολύ νόστιμοι !!!


Φτιάξτε τους πιο νόστιμους μελιτζανοκεφτέδες 😊 Τύφλα να έχει το κρέας! Μια συνταγή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!👇

Υλικά👇
🔪4 μελιτζάνες (250 γρ η καθεμία)
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪2 κρεμμυδάκια φρέσκα
🔪1 μέτριο αυγό
🔪150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪100 γρ κεφαλοτύρι
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪1 σκελίδα σκόρδου
🔪πιπέρι
🔪4-5 φύλλα δυόσμου
-----
🔪Ηλιέλαιο
------
🔪1 αγγουράκι τουρσί (πίκλα)
🔪200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
🔪2 κτσ μαγιονέζα
🔪1 κτσ ζουμί από τις πίκλες

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=htwso8AFo2c
 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Βολιώτικη μπατζίνα εύκολη κ νόστιμη !!!


 
Μπατζίνα Βολιώτικη νόστιμη κ εύκολη !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

4κολοκυθια τριμμένο στο χοντρό τρίφτη

4αυγα

 μια κούπα γάλα

άνηθο

κρεμμυδάκια φρέσκα η ξερά

 λίγο λάδι

 πιπέρι και τυριά ότι έχουμε..

Αλατιζουμε λίγο το κολοκύθι και στύβουμε  να φύγουν τα υγρά..

Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε αλεύρι φαρίνα όσο πάρει να γίνει χυλός..

Λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε 170...180για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδισει.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ιφιγένεια Αγραφιώτη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο μελωμένο που λιώνει στο στόμα!!!

Λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας  μελωμένο που λιώνει στο στόμα!!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σοτάρουμε το κρέας στη κατσαρόλα  μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια το κρεμμύδι και σκόρδο 3 με 4 μεγάλα κρεμμύδια αλάτι πιπέρι ρίγανη και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτω το καρότο και συμπληρώνω με νερό ρίχνετε το χυμό μισού λεμονιού και κλείνω τη χύτρα για περίπου μία ώρα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα γίνεται πολύ μελωμένο και πολύ νόστιμο 👌

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ιφιγένεια Αγραφιώτη- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!