Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Nόστιμη πίτα η με κρέας η με κοτόπουλο !!!

        
Εγώ  την έκανα με τα περισσεύματα... Μπορείτε επίσης να βράσετε κοτόπουλο και ότι άλλο κρέας θέλετε και να το βάλετε στην πίτα, εγώ μπαχαρικά δεν έβαλα κάτι άλλο εκτός από τον κύβο γιατί και το χοιρινό και το κοτόπουλο είχαν μπαχαρικά. Εσείς αν βράσετε κρέας προσθέστε αλάτι πιπέρι λίγο κύμινο και ελάχιστο μπαχάρι.


 Υλικά
10 φύλλα χωριάτικα
2 κούπες ψιλοκομμένοκαι βρασμένο  κοτόπουλο
2 κούπες ψιλοκομμένο χοιρινό από περισσεύματα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
400 γρ τυρί φέτα
1 κύβος κοτόπουλο
1 φλιτζάνι νερό

.


Εκτέλεση
Σε βάθη τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και του χοιρινού να σωταριστουν λίγο, προσθέτουμε τον κύβο και το νερό, αφήνουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε τη φέτα, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε σε ένα μέτρι
 ταψί 4 φύλλα λαδομενα ρίχνουμε λίγη γέμιση και σκεπαζουμε με φύλλο ρίχνουμε ξανά γέμιση και φύλλο μέχρι να τελειώσουν γέμιση και φύλλα Ραντιζουμε με λάδι και ελάχιστο νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από Blog MPAXARI & KANELA !!
 

Αφράτη και λαχταριστή Πουτίγκα ή μελαχρινή με κρέμα !!!


  Γιορτινή Πουτίγκα


Αφράτη και λαχταριστή Πουτίγκα ή μελαχρινή με κρέμα ή σπάτουλα  που τη λέμε εδώ στη Θεσσαλία.. Η συνταγή της μελαχρινής κρατάει πάνω από 40 χρόνια.. Απ την πεθερά  στη νύφη και πάει λέγοντας, γιαυτό και η δοσολογία είναι σε κεσεδακια γιαουρτιού
Υλικά:
5 αυγά

2 κεσεδάκια ζάχαρη(400 γρ)

2 κεσεδάκια αλεύρι(260 γρ)

1 γιαούρτι στραγγιστό

250γρ καρύδι τριμμένο

1 κουταλάκι σόδα

3 κουταλάκια μπεικι

1κουταλακι κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι:
3 κεσεδάκια ζάχαρη (680 γρ)

3 κ μισό κεσεδάκια νερό (830 γρ)

ΚΡΈΜΑ

1500 ml φρέσκο γάλα

5 κσ κορν φλάουρ

4 κσ άνθος αραβοσίτου (τη βραστή κρέμα)

1 κούπα ζάχαρη

2 κσ βούτυρο

ΣΑΝΤΙΓΊ

250 γρ κρέμα γάλακτος

200 γρ γάλα ζαχαρούχο 

.


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά,περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα,το μπεικιν ,την κανέλα ,το αλεύρι κοσκινισμένο,το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά στο τέλος Χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις,σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά .
Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε υστέρα απο 10 λεπτά.
Κρατάμε τη φόρμα πρόχειρη γιατί μόλις κρυώσει το κέικ καρυδιού θα το ξαναγυρίσουμε στη φόρμα να το σιροπιάσουμε εκεί μέσα στη φόρμα.
Αφού κρυώσει το κέικ,το ξαναβαζουμε στη φόρμα του.
   
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε το σιρόπι για 10  λεπτά και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζομαι σιγά σιγά  κουταλιά κουταλιά.
Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι.
Το σιρόπι θα το πιει όλο, μην μας φοβίζει η ποσότητα.
Το αφήνουμε αρκετή ώρες μέσα στη φόρμα να κρυώσει καλά με το σιρόπι και καλύτερα την επόμενη μέρα το γυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλακι ρίχνουμε το κρύο γάλα,τη ζάχαρη το κορν φλάουρ, το ανθός αραβοσίτου και με ένα σύρμα ανακατεύουμε, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχως μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα να σφίξει και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια της καρυδόπιτας. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε αφού πρώτα μπει λίγες ώρες στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !!

Βασιλόπιτα Τσουρέκι !!!


Τσουρέκι Βασιλόπιτα μοναδικό !!!

Υλικά
250 ml γάλα φρέσκο
550 γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
50 γρ μαγιά νωπή
75 ml ηλιέλαιο
150 γρ ζάχαρη
1κγ μαχλέπι
1κγ κακουλέ
Ξύσμα πορτοκαλιού (για έξτρα άρωμα)
2 αυγά μέτρια
1κσ βούτυρο
Για πριν το ψήσιμο
1 αυγό
1 κγ νερό
Αμύγδαλο ψιλοκομμένο

.



Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας πάνω στον πάγκο εργασίας . Μετράμε ακριβώς το αλεύρι.Τα αυγά θα τα βγάλουμε πολύ νωρίτερα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Το γάλα το ζεσταίνουμε ελαφρά ίσια δηλαδή να έρθει κι αυτό σε θερμοκρασία δωματίου.
Θα χρειαστεί ένα μίξερ με κάδο.
Βάζουμε σε ένα σκεύος το γάλα και τη μαγιά να διαλυθεί ρίχνουμε 2 κσ αλεύρι λίγη ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αρωματικά.
Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς γάλα που έχει φουσκώσει και χτυπάμε να ενωθούν.
Βάζουμε το γάντζο και προσθέτουμε το αλεύρι σε δώσεις. Θα δούμε ότι κολλάει το μείγμα μας.Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξει το μείγμα και τα τσουρέκια μας δεν θα είναι αφράτα και μαλακά.Χτυπάμε με το γάντζο αρκετά λεπτά να κάνει το τσουρέκι τις ίνες του .Θέλει περίπου 5 με 6 λεπτά .
Παίρνουμε το βούτυρο στα χέρια μας και ξεκολλάμε το μείγμα απ τον κάδο Βουτυρώνουμε δηλαδή το μείγμα μας απ έξω μόνο. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια μεμβράνη να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα σε ζεστό μέρος . Αν ο κάδος δεν είναι αρκετά μεγάλος αλλάζουμε σκεύος βουτυρώνονταν τον.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος όπως είπαμε να φουσκώσει.
Μετά από 1 ώρα περίπου θα δείτε ότι το μείγμα είναι αρκετά εύπλαστο και δεν κολλάει στα χέρια μας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και δίνουμε στρογγυλό  σχήμα στο τσουρέκι μας. Βαζουμε ένα νόμισμα στην κάτω πλευρά.

Βάζουμε το τσουρέκι σε στρογγυλό ταψακι ή τσέρκι 26 εκ. με στρωμένη λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει  άλλη μια φορά για 15 με 20 λεπτά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με αυγό  και από πάνω τριμμένο αμύγδαλο  ή σουσάμι
.Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !!!

Mελιτζάνες παπουτσάκια !!!

Mελιτζάνες παπουτσάκια όνειρο !!!

Υλικά

6 μέτριες μελιτζάνες τσακόνικες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Σάλτσα κιμά

700 γρ κιμάς

2 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

1/4 κούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο  

1 κσ πελτέ

1 κούπα ντομάτα τριμμένη

1 φύλλο δάφνης

1 /4 κούπας κρασί κόκκινο

Αλάτι - πιπέρι

2 κσ μαϊντανό τριμμένο ή θυμάρι

1 πρέζα μπαχαρι

1 πρέζα κανέλα

1 ποτήρι ζωμό βοδινού

Λίγα φυλλα φρέσκιας ρίγανης

Μπεσαμέλ

1/2 ltr φρέσκο γάλα

50 γρ αλεύρι

40 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κρόκους αυγού

Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

1️⃣ Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση.

2️⃣ Σε ενα ταψάκι τις απλώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο αλάτι τις χαράζουμε λίγο με ενα μαχαίρι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά να μαλακώσει το εσωτερικό.

3️⃣ Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κιμά : Σε αντικολλητικο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε σπάζοντας τον σε σβολους με ενα πιρούνι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, μπαχαρι, κανέλα και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Κατά προτίμηση με κλειστό καπάκι. Όσο περισσότερο σιγοβράζουμε τον κιμά τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ή το θυμάρι.

4️⃣ Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και με ενα σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Τραβάμε στην άκρη και προσθετουμε το βούτυρο να λιώσει, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Μέχρι εδώ εχουμε μπεσαμέλ. Με την προσθήκη αυγού και τυριών έχουμε την κρεμα μορνε. Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύουμε και τέλος τα τύρια. Μ αυτό τον τρόπο δεν σβολιαζει η κρέμα.

5️⃣ Έχουμε  βγάλει τις μελιτζάνες απ το φούρνο και με ενα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με κιμά. Τρίβουμε κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας και απλώνουμε απο πάνω τη μπεσαμέλ.Αν προσθέσουμε τυριά στη μπεσαμέλ δεν χρειάζεται να βάλουμε αλλά απο πάνω. Αν όχι τότε προσθέτουμε μπόλικο κεφαλοτυρι απο πάνω.

6️⃣ Ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω και αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !
 

Kεφτεδάκια αφράτα μυρωδάτα με ούζο !!!

 

 Kεφτεδάκια αφράτα μυρωδάτα με ούζο !!!

Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

300 γρ χοιρινός κιμάς

3 κρεμμύδια τριμμένα σε τρίφτη

4 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στημένο καλά.

1 αυγό

1κ.γ.αλάτι

3/4 κ.γ.πιπέρι

1/2 κ.γ.κύμινο

Μισο κ.γ.κολιανδρο

Μισό κ.γ.μπαχάρι

Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο

Αλεύρι για να αλευρώσουμε

Ελαιόλαδο & Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.

2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.

3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.

4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.

5️⃣ Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες ή στο μέγεθος που θέλουν, τα πιο μικρα κεφτεδάκια τηγανίζονται γρηγορότερα.

6️⃣ Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τινάζουν το περίσσιο αλεύρι.

7️⃣ Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταίνεται ενα τηγάνι με λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο, τόσο όσο να μένει στο λάδι ο μισός κεφτές.

8️⃣ Περιμένουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά μέχρι να τηγανιστούς όλοι.

9️⃣ 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά είναι ότι πρέπει να τηγανιστους και να πάρουν χρώμα.

🔟 Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους απόλαμβάνουμε ζεστούς ή κρύους!!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog - MPAXARI & KANELA !!

Πατάτες με λουκάνικα στον φούρνο ...Φαγητό που αρέσει σε πολλούς !!!


Πατάτες με λουκάνικα στον φούρνο ...Φαγητό που αρέσει σε πολλούς !!!

 Υλικά

✔️500 γρ λουκάνικα χωριάτικα

✔️5-6 μέτριες πατάτες

✔️2 πιπεριές κόκκινες Φλώρινης

✔️3 κσ ελαιόλαδο

✔️1 κσ μουστάρδα

✔️1 κγ αλάτι

✔️1/2 κγ πιπέρι

✔️1 /2 κγ θυμάρι

✔️Λίγο δενδρολίβανο

Εκτέλεση

1️⃣ Πλένουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε. Τις κόβουμε μέτριες , λίγο πιο χοντρές δηλαδή απο οτι στο τηγάνι.

2️⃣ Αραδιάζουμε σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο,λάδι και ανακατεύουμε καλά.

3️⃣ Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το λουκάνικο και το βάζουμε πάνω απ τις πατάτες.

4️⃣ Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα ή μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθούν οι πατάτες.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog  MPAXARI & KANELA !
 

Κότσι χοιρινό στη γάστρα πεντανόστιμο !!!

 Κότσι χοιρινό στη γάστρα πεντανόστιμο !!!

Υλικά

✔️ 3 χοιρινά κότσια

✔️ Αλάτι

✔️ Πιπέρι

✔️ Θυμάρι

✔️ Δενδρολίβανο

✔️ 2 κσ μουστάρδα

✔️ 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

✔️ Χυμός απο 1 λεμόνι

✔️ Χυμός απο 1 πορτοκάλι

Για τις πατάτες

✔️ 1 κιλό πατάτες

✔️ Αλάτι

✔️ Πιπέρι

✔️ Ρίγανη

✔️ Ελαιόλαδο

✔️ 2 ντομάτες ώριμες κομμένες φέτες

✔️ 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

✔️ 2 πιπεριές Φλώρινης κομμένες χοντρά κομμάτια

✔️ 2 καρότα κομμένα

Εκτέλεση

Απο την προηγούμενη μέρα :Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά το ελαιόλαδο και τους χυμός. Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.

2️⃣ Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις αέρα. Σε μια μεγάλη γάστρα να χωράνε τα κότσια, αραδιάζουμε τα κότσια.

3️⃣ Στο μπολ με τη μαριναδα ρίχνουμε τα μπαχαρικά για τις πατάτες προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τα καρότα και τις ντομάτες να πάρουν γεύση απ τα μυρωδικά και τους χυμούς που μένανε στο μπολ.

4️⃣ Ρίχνουμε ενα τελευταίο ανακάτεμα, σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2μιση με 3 ώρες.

5️⃣ Στο τελευταίο μισάωρο ανοίγουμε το καπάκι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φαγητό.

6️⃣ Αν δεν έχετε γάστρα με καπάκι, βάλτε σε ταψί και σκεπάστε με λαδόκολλα καλά, ελέγξτε ανά διαστήματα τα υγρά, θέλουμε να έχει υγρά το φαγητό, να μην ψηθεί και στεγνώσει.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog - MPAXARI & KANELA !
 

Εκμεκ κανταΐφι ..Το ωραιότερο !!!


 
  Εκμεκ κανταΐφι!!! Φτιάξτε το για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο  και όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή!!!Για μένα είναι η καλύτερη συνταγή για εκμεκ κανταΐφι.
Τη συγκεκριμένη συνταγή την κάνω αρκετά χρόνια, και πιστέψτε με δεν έχω δοκιμάσει ωραιότερο. Φυσικά δεν την αλλάζω με καμία άλλη. !!!


Υλικα
500 γρ. κανταΐφι..
250 γρ βούτυρο


Για το σιρόπι
1 κιλο ζάχαρη
800ml νερό
1 κ.σ λεμόνι
Φλουδα λεμονιού


Για την κρέμα
5 ποτήρια γάλα φρέσκο
5 κουταλιές corn flour
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
2-3 βανιλιες
1 κόφτη κ.σ βούτυρο
100ml σαντιγί (ετοιμη χτυπημένη)
500ml κρέμα γάλακτος (τα 100 για την κρέμα)

.


Εκτέλεση
Βγάζουμε το κανταΐφι απ το ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα κλειστό στο σακουλάκι του πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Aνάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμους.
Απλώνουμε μια μεγάλη πετσέτα στον πάγκο μας και ανοίγουμε το κανταΐφι, τωρα θελεί πολύ καλο ξάσιμο,το μαδάμε ωστε να ανοίξει καλά όλο .Το απλώνουμε σε μέτριο πυρέξ 35-25 και απο πάνω ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το λιωμένο βούτυρο, το βάζουμε στο φουρνο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 Ώρες.
Μόλις Βάλουμε το κανταΐφι να ψηθεί αμέσως ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει.
Βάζουμε ολα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει .
Στο ενδιάμεσο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και κρατάμε 100 γρ να τα ρίξουμε στην κρέμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ολα τα υλικά εκτός απο την σαντιγί .βαζουμε την κρέμα να βράσει μέχρι να δέσει καλα .Λίγα λεπτά αργότερα ρίχνουμε την χτυπημένη σαντιγί
Μόλις ψηθεί το κανταΐφι μας και ζεστό καθώς ειναι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε μισή ώρα και απλώνουνε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι. Βγάζουμε την σαντιγί απ το ψυγείο και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα Αν θέλουμε ρίχνουμε λιγο αμύγδαλο τριμμένο για διακόσμηση .

Eκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA!

Γαλακτομπούρεκο τέλειο χωρίς Μυστικά !!!


 Επιτέλους Βρήκα την Συνταγή και το Μυστικό για το πιο επιτυχημένο Γαλακτομπούρεκο!!!

Απόλυτη Συνταγή γεύσης και Μυστικό που είχα την τιμή να μου πεις παλιός Γαλακτοπώλης της Λέσβου!! Φτιάξτε λοιπόν  το Ωραιότερο Γαλακτομπούρεκο για τα Γιορτινά και όχι μόνο Τραπέζια σας και σίγουρα θα κλέψτε τις Εντυπώσεις!!!

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Μυστικά !!!

450 γρ Φύλλο Κρούστας
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
80 γρ Πρόβειο βούτυρο λιωμένο

Για το Σιρόπι
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ Νερό
100 γρ Γλυκόζη
4 Φλούδες Λεμονιού

Για την Κρέμα
700 γρ Γάλα πλήρες
300 γρ Κρέμα Γάλακτος
175 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
360 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
4 Αυγά χωρισμένα κρόκοι - Ασπράδια
4 Βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
3 κουτ Σούπας Βούτυρο Αγελαδινό
2 Ψημένα Φύλλα Κρούστας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ https://youtu.be/xPHWaR2W2-8?si=msa8yEkSNXdPRSBY
 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

Θα πάθεις πλάκα με αυτό το αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Καρότο Χωρίς Μίξερ!!!


 



Θα πάθεις πλάκα με αυτό το αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Καρότο Χωρίς Μίξερ!!!

Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Καρότο Χωρίς Μίξερ!!!

Συνταγή για το πιο εύκολο νηστίσιμο κέικ. Δε χρειάζεται ούτε μίξερ και πραγματικά είναι τέλειο και αφράτο!!!

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
80 γρ. σταφίδες
150 γρ. καρότα, τριμμένα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το φρέσκο χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 22 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 30′-40′.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με άχνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=IS2iVCiHFbk

Brownies...Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς γάλα!!!


Αυτά τα πεντανόστιμα Brownies δεν έχουν ούτε ζάχαρη, ούτε αυγά, ούτε βούτυρο και είναι νηστίσιμα!!!
Σταμάτα Να Βάζεις Ζάχαρη Στα Brownies!

Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς γάλα! Αυτή η συνταγή για Brownies θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη!


450 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
120 γρ. μέλι
4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
65 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
125 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη χοντροσπασμένη

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρόφημα αμυγδάλου με το μέλι και το φυστικοβούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20x20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30'-35'.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=lMpeHuDYu3k
 

Χορτόσουπα... Ενισχύστε τον οργανισμό σας με αυτήν την υπέροχη και θρεπτική σούπα!!!


 


Αυτή η Συνταγή Θα Σε Κάνει Να Αλλάξεις Γνώμη Για Τις Σούπες!!!
Ενισχύστε τον οργανισμό σας με αυτήν την υπέροχη και θρεπτική συνταγή για χορτόσουπα!

YΛΙΚΑ

νερό
1 πατάτα
1 καρότο
1 κολοκυθάκι, μέτριο
1 σέλινο
1 κουνουπίδι, μικρό
1 μπρόκολο, μικρό
1.5 φωλιά φιδέ
αλάτι
πιπέρι
6-7 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε την πατάτα, το καρότο, το κολοκυθάκι, τη ρίζα από το σέλινο, 4-5 κλωναράκια από τα κοτσάνια του σέλινου και το κουνουπίδι.

Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε για 20'-30'.

Προσθέτουμε το μπρόκολο σε κομμάτια και το φιδέ και βράζουμε για άλλα 10'-15'.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=z7tiLPYfrDk

Σοκολατένια τούρτα με αφράτο Παντεσπάνι !!!



 


Σοκολατένια τούρτα με αφράτο Παντεσπάνι που θα εντυπωσιάσει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!

ΥΛΙΚΑ
🔪3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ (120 γρ.)
🔪4 μεγάλα αυγά
🔪1/4 της κούπας γάλα (50 γρ.)
🔪1 κούπα ζάχαρη άχνη (150 γρ.)
🔪4 κ.σ. κακάο (30 γρ.)
🔪2 κ.σ. βούτυρο (50 γρ.)
🔪1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
🔪1 βανιλίνη
🔪1 πρέζα αλάτι
----
🔪1/2 κούπα νερό (125 γρ.)
🔪3/4 της κούπας ζάχαρη (130 γρ.)
----
🔪3 κουτάκια Morfat Choco φυτική σαντιγί (750 γρ.)
🔪1 κούπα ζάχαρη άχνη (150 γρ.)
---
🔪1 κουτάκι Morfat Creamy (250 γρ.)
🔪3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (50 γρ.)
------
🔪Νιφάδες κουβερτούρας
------
🔪22 εκ.- 24 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=MvU__2nNMec

Δίπλες..Γλυκιά και τραγανή απόλαυση !!!


 




 



Σήμερα σας έχω μια γλυκιά και τραγανή απόλαυση: Δίπλες! 🍯✨ Εύκολες, λαχταριστές και γεμάτες γεύση, ιδανικές για να συνοδεύσουν κάθε ξεχωριστή στιγμή σας!!!

🏅Συνταγή για Δίπλες όλα με μια κούπα 👌Κρατάνε τραγανές ακόμα και μετά από 2 μέρες!!!

Φτιάξτε αυτές τις Δίπλες μόνο με μια κούπα και με γραμμάρια.Το γλυκό της χαράς που  συμβολίζει την ευζωία και τη δημιουργία που θέλουμε να μας φέρει το νέο έτος.


Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

ΓΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    1,5 κούπα νερό (400 γρ.)
    3 κούπες ζάχαρη (600 γρ.)
    3/4 της κούπας μέλι (200 γρ.)
    1 λεμόνι μαζί με το χυμό του
    1 στικ κανέλας

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

    3,5 κούπες αλεύι γ.ο.χ (550 γρ.)
    3 μέτρια αυγά
    1/4 της κούπας ζάχαρη (50 γρ.)
    1/2 κούπα γάλα (125 γρ.)
    2 βανιλίνες

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΆΝΙΣΜΑ

    Ηλιέλαιο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

    Μέλι
    Καρύδια

Βρείτε εδώ την κουζινομηχανή παγωτομηχανή της HomeVero  : https://www.skroutz.gr/s/56398956/HomeVero-HV-ICM1800B-Kouzinomichani-me-Anoxeidoto-Kado.html
Εκτέλεση

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, 1 λεμόνι κομμένο και το χυμό του, 1 στικ κανέλας και αφού έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά,
    Αφαιρούμε το λεμόνι, την κανέλα ρίχνουμε το μέλι και αφού ανακατέψουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
    Στο κάδο της κουζινομηχανής ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη , τις βανίλιες και χτυπάμε πολύ καλά για 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
    Χωρίζουμε τη ζ.υμη σε 5 μπαλάκι ων 170 γρ. τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
    Με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε μπαλάκι και κόβουμε σε λωρίδες και με μια τσιμπίδα πιάνουμε την άκρη σε κάθε λωρίδα.
    Ελέγχουμε να έχει γίνει το λάδι και τηγανίζουμε στριφογυρίζοντας τη ζύμη μέσα στο λάδι μέχρι να τυλιχτεί ομοιόμορφα σε ρολάκι και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
    Προσθέτουμε τις δίπλες μέσα στο κρύο σιρόπι και αφού τις αφήσουμε να στραγγίξουν τις βάζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε τη κάθε σειρά με μέλι και τριμμένο καρύδι.

Οι πιο νόστιμες τραγανές και εύκολες δίπλες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!!

Καλή σας επιτυχία!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- https://live-kitchen.gr/syntagi-gia-diples-ola-me-mia-koupa/#google_vignette

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024

Σοκολατόπιτα που θα αρέσει σε όλους!!!

Ελάτε να φτιάξουμε μια πολύ εύκολη και ωραία Σοκολατόπιτα που θα αρέσει σε όλους!!!


Υλικά
250γρ βούτυρο
1 κούπα βραστό νερό
11/2 φλ ζάχαρη
3/4φλ. Κακάο
1/4φλ. Κονιάκ
2κ.γ. βανίλια
1 1/2 φλ. φαρινα
2κ.γ. μπεικιν
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος


Για να γίνει ποιο ζουμερή η σοκολατόπιτα μας, όταν την βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε μπορούμε να τις ρίξουμε 1 1/2κούπα σιρόπι απλό (δηλαδή 1/2 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 2κτσ. μέλι) και μετά να τις ρίξουμε το σιρόπι σοκολάτας που έχουμε κρατήσει. Θα γίνει τέλεια!


Δείτε την συνταγή σε βίντεο εδώ https://youtu.be/YegNmltNCY8?si=eBc5ofm9IntRqKAG