Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τζατζίκι Ι!!



ΥΛΙΚΑ

1\2 κιλου γιαουρτι

1 αγγουρι ,

Τριψτε το αγγουρι απο το χονδρο μερος του τριφτη,η απο το ψιλο κατα προτιμηση.βαλτε το στο

σουρωτηρι το στραγγιζετε  πολύ καλα.

3 -4 σκελιδες σκορδο τριμμενες στο ψιλο.αναλογα ποσο γευστικο απο σκορδο το θελετε ,

ξυδι,εγω παντα προτιμω μηλοξυδο ειναι πιο ντελικατο στη γευση.το ποσο, θα το καταλαβετε δοκιμαζοντας,

λιγο αλατι

κ λαδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαλτε το γιαουρτι σ ενα μπολ ,προσθεστε ολα το αγγουρι στιμμενο καλα,σκορδο ,αλατι. λιγο λαδι,λιγο ξυδι λιγο λαδι λιγο ξυδι,εναλλαξ.κι ανακατευετε να ενωθουν ολα τα υλικα ,σταματηστε εκει που η γευση θα σας ικανοποιεί  Βαλτε σε μπολ το κλεινετε και  διατηρειτε στο ψυγειο και  συνοδευετε τα φαγητα ,αν θελετε πιο βελουδινη γευση,ολα αυτα τα υλικα να τα βαλετε στο μπλεντερ  !! Καλοφαγωτο !!!

Αφέλια Χοιρινά !!!!!

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ

2 κιλα χοιρινο κομμενο σε μικρα κομματια

1\2 κούπα λαδι

2 ποτηρια κοκκινο ξηρο κρασι

4 φυλλα δαφνη

2 μπαστουνακια κανελλα

1\2 κουπα κολιανδρο τριμμενο

2 κουτ.σουπας κορν φλαουρ[η αλευρι]

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Οταν το μαγειρευετε μοσχομυριζει ολο το σπιτι απο το κολιανδρο κ την κανελλα !!!σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι κ σωταρετε για λιγο το κρεας ριχνετε το κρασι την δαφνη το κολιανδρο το το μισο αλατι πιπερι κ την κανελλα τα μασουρακια,ζεσταινετε κι 3 ποτηρια νερο τα ριχνετε μεσα κι αφηνετε να σιγοβρασει για περιπου μια και μιση ωρα,οταν το τσιμπησετε κι ειναι ενταξει μ ενα πιρουνι .δυναμωνετε την φωτια να φυγει το πολυ ζουμι αν εχει και διαλυετε σε μιση κουπα 2 κουταλιες γεματες κορν φλαουρ και το ριχνετε μεσα στην κατσαρολα να δεσει η σαλτσα με κανα δυο βρασεις ,σερβιρετε σε πιατελα με ρυζι και απο πανω ριχνετε το υπολοιπο κολιανδρο .υπεροχο φαγητο να το φτιαξετε !!

Χαλβάς!

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ..ΕΚΑΝΑ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΓΙΝΕ !!


ΥΛΙΚΑ

ΕΚΑΝΑ 2 ΔΟΣΕΙΣ ,ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΗ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ.

ΣΙΡΟΠΙ

10 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ

4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΠΑ ΜΕΛΙ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΚΟΝΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ

ΛΙΓΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Κ ΕΝΑ ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

ΒΑΛΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ,

ΧΑΛΒΑΣ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

2 1\2 ΛΑΔΙ ΚΟΥΠΕΣ

ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΛΙΓΟ ΣΚΟΥΡΟΣ..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΙΓΑΝΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ Κ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..ΜΟΛΙΣ ΣΚΟΥΡΗΝΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ,ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΠΥΡΩΤΟΣ .ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ ΚΑΠΑΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΚΑΝΕΛΛΙΤΣΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ!!ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ..ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σαρδέλα στο φούρνο και μπρόκολο !

ΥΛΙΚΑ
1κιλο σαρδέλες
1πιπερια πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1κρεμμυδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
λαδάκι
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε την σαρδέλα και κόβουμε κ τα κεφάλια,την πλένουμε καλά και την τοποθετούμε στο ταψακι στην σειρά,από πάνω βάζουμε τα λαχανικά ,λάδι αλάτι πιπέρι και καθόλου νερό .Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς γίνονται πεντανόστιμες!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Πλένουμε αφού το χωρίσουμε σε μπουκετάκια καλά το μπρόκολο,σε  ένα μπολ βάλτε νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα για λίγα λεπτά μετά ξεπλύνετε το καλά και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με νερό που θα βράζει  ρίξτε κ λίγο αλάτι
 
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να διατηρήσει καταπράσινο το χρώμα του να αφήνετε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα  Καλή όρεξη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ