Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τηγανίτες !!!

 
 
 
ΥΛΙΚΑ


4 αυγα

200 γρ γιαουρτι

300 γρ φετα

1 κουπα λαδι

6 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κουταλια σουπας μπεκιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

θρυματιζετε το τυρι προσθεστε γιαουρτι,λαδι κ αυγα.οταν ενωθουν μεταξυ τους προσθεστε μπεκιν παουντερ λιγο λιγο το αλευρι θα γινει μια ζυμη μαλακια .βαλτε το λαδι να καψει κ μ ενα υγρο κουταλι παιρνετε κουταλιες απο το μιγμα το τηγανιζετε πολυ γρηγορα να μην μαυρισουν ,,καλη ορεξη !!

Γιουβαρλάκια!!



ΥΛΙΚΑ

μισο κιλο κιμα

1 αυγο

μισο ποτηρακι κρασι ασπρο

μισο ποτηρακι νερο

1 καροτο τριμμενο

1 κρεμμυδι τριμμενο

4 κ σουπας ρυζι

κλωναρακια μαιντανο

αλατι πιπερι

σαλτα 3 κουταλιες γλυκου κορν φλαουρ{αν δεν εχετε αλευρι2 κροκους αυγων

λεμονι αναλογα το πως το θελετε εγω το θελω ξυνουλι εβαλα 2!!

λιγο νερο 3 δαχτυλα σ ενα ποτηρακι ,και θα σας πω παρακατω τι θα κανετε για να μην σας κοβει ποτε!! το αυγο.

Ι ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σ ενα μπολ βαζουμε το κιμα ριχνουμε ,,το αυγο ,το ρυζι,το μαιντανο ψιλοκομμενο.αλατι.πιπερι.,καροτο κρεμμυδι τριμμενο .τα ζυμωνουμε και προσθετουμε το κρασακι κ το νερακι ξαναζυμωνουμε ελαφρα ,ετσι?και τα αφηνουμε να ενωθουν τα υλικα ωσπου να ..... βαλουμε νερο 4 ποτηρια στην κατσαρολα και να αρχισει να βραζει ..τοτε ριχνουμε ελαχιστο αλατι τις 2 κ σ βουτυρο κ πιπερακι ,παιρνουμε το μπολ διπλα στην κατσαρολα κι αρχιζουμε κ πλαθουμε μπαλακια με τα δυο χερακια [κ λιγο χιουμορ] και με προσοχη μην πιτσιλιστητε τα βαζετε στην σειρα ..ευκολο ειναι δεν καιγεστε κ το μεγεθος αρχιζει απο ενα καρυδι κι οσο θελετε εσεις ,τα αφηνουμε να σιγοβρασουν 20 λεπτα .μολις περασουν τα 20 λεπτα αποσυρωμε την κατσαρολα και,,,σ ενα πιατο η μπολακι σπαμε τα αυγα κ κραταμε μονο τους κροκους,ριχνουμε και το λεμονι ,κ χτυπαμε μ ενα πηρουνι ελαφρα ,εντωμεταξυ μεσα στα 3 δαχτυλα νερο εχετε διαλυσει το κορν φλαουρ η το αλευρι το ριχνετε κι αυτο μεσα στα αυγα χτυπατε λιγο ,ξαναβαζετε την κατσαρολα στο ματι και ριχνετε το υλικο αυτο κ με το ενα χερι σερνεται περα δωθε την κατσαρολα [κουνατε]να ανακατευτει ..θα παρει 2 βρασεις και αποσυρετε απο την φωτια ειναι ετοιμο!! μ αυτον τον τροπο να κανετε αυγολεμονα δεν κοβει ποτε το αυγο !1 οταν σερβιρετε πασπαλιστε με φρεσκοψιλοκομμενο μαιντανο το πιατο ...ειναι τελειο να το φτιαξετε και να μου πειτε !!! καλη επιτυχια!!!

Μπακαλιοροκροκετίτσες !!

ΥΛΙΚΑ


1 φυλο ξερό  μπακαλιάρο

1\2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη  πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ

1\2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ

100 γρ βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

1 κούπα γάλα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα βάλετε το μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες να ξαλμυρισθεί,το νερό θα πρέπει να το αλλάξετε πολλές φορές .
Στραγγιζετε τον μπακαλιάρο τον καθαρίζετε και  τον κόβετε σε κύβους,ψιλοκόβετε τις πιπεριές το κρεμμύδι,και τα βάζετε μαζί με τον μπακαλιάρο αφού τον πιπερώσετε,στην συνέχεια χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για το χυλό και τα ανακατεύετε με το μπακαλιάρο,Σε  'ένα τηγάνι βάλτε μπόλικο λάδι και  αφού κάψει παίρνετε με το κουτάλι από το μίγμα και τηγανίζετε,Σερβίρετε αν θέλετε το μπακαλιάρο με σκορδαλιά της αρεσκείας σας!! Ειναι φανταστική η συνταγή !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τζατζίκι Ι!!



ΥΛΙΚΑ

1\2 κιλου γιαουρτι

1 αγγουρι ,

Τριψτε το αγγουρι απο το χονδρο μερος του τριφτη,η απο το ψιλο κατα προτιμηση.βαλτε το στο

σουρωτηρι το στραγγιζετε  πολύ καλα.

3 -4 σκελιδες σκορδο τριμμενες στο ψιλο.αναλογα ποσο γευστικο απο σκορδο το θελετε ,

ξυδι,εγω παντα προτιμω μηλοξυδο ειναι πιο ντελικατο στη γευση.το ποσο, θα το καταλαβετε δοκιμαζοντας,

λιγο αλατι

κ λαδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαλτε το γιαουρτι σ ενα μπολ ,προσθεστε ολα το αγγουρι στιμμενο καλα,σκορδο ,αλατι. λιγο λαδι,λιγο ξυδι λιγο λαδι λιγο ξυδι,εναλλαξ.κι ανακατευετε να ενωθουν ολα τα υλικα ,σταματηστε εκει που η γευση θα σας ικανοποιεί  Βαλτε σε μπολ το κλεινετε και  διατηρειτε στο ψυγειο και  συνοδευετε τα φαγητα ,αν θελετε πιο βελουδινη γευση,ολα αυτα τα υλικα να τα βαλετε στο μπλεντερ  !! Καλοφαγωτο !!!

Αφέλια Χοιρινά !!!!!

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ

2 κιλα χοιρινο κομμενο σε μικρα κομματια

1\2 κούπα λαδι

2 ποτηρια κοκκινο ξηρο κρασι

4 φυλλα δαφνη

2 μπαστουνακια κανελλα

1\2 κουπα κολιανδρο τριμμενο

2 κουτ.σουπας κορν φλαουρ[η αλευρι]

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Οταν το μαγειρευετε μοσχομυριζει ολο το σπιτι απο το κολιανδρο κ την κανελλα !!!σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι κ σωταρετε για λιγο το κρεας ριχνετε το κρασι την δαφνη το κολιανδρο το το μισο αλατι πιπερι κ την κανελλα τα μασουρακια,ζεσταινετε κι 3 ποτηρια νερο τα ριχνετε μεσα κι αφηνετε να σιγοβρασει για περιπου μια και μιση ωρα,οταν το τσιμπησετε κι ειναι ενταξει μ ενα πιρουνι .δυναμωνετε την φωτια να φυγει το πολυ ζουμι αν εχει και διαλυετε σε μιση κουπα 2 κουταλιες γεματες κορν φλαουρ και το ριχνετε μεσα στην κατσαρολα να δεσει η σαλτσα με κανα δυο βρασεις ,σερβιρετε σε πιατελα με ρυζι και απο πανω ριχνετε το υπολοιπο κολιανδρο .υπεροχο φαγητο να το φτιαξετε !!

Χαλβάς!

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ..ΕΚΑΝΑ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΓΙΝΕ !!


ΥΛΙΚΑ

ΕΚΑΝΑ 2 ΔΟΣΕΙΣ ,ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΗ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ.

ΣΙΡΟΠΙ

10 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ

4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΠΑ ΜΕΛΙ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΚΟΝΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ

ΛΙΓΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Κ ΕΝΑ ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

ΒΑΛΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ,

ΧΑΛΒΑΣ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

2 1\2 ΛΑΔΙ ΚΟΥΠΕΣ

ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΛΙΓΟ ΣΚΟΥΡΟΣ..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΙΓΑΝΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ Κ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..ΜΟΛΙΣ ΣΚΟΥΡΗΝΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ,ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΠΥΡΩΤΟΣ .ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ ΚΑΠΑΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΚΑΝΕΛΛΙΤΣΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ!!ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ..ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σαρδέλα στο φούρνο και μπρόκολο !

ΥΛΙΚΑ
1κιλο σαρδέλες
1πιπερια πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1κρεμμυδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
λαδάκι
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε την σαρδέλα και κόβουμε κ τα κεφάλια,την πλένουμε καλά και την τοποθετούμε στο ταψακι στην σειρά,από πάνω βάζουμε τα λαχανικά ,λάδι αλάτι πιπέρι και καθόλου νερό .Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς γίνονται πεντανόστιμες!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Πλένουμε αφού το χωρίσουμε σε μπουκετάκια καλά το μπρόκολο,σε  ένα μπολ βάλτε νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα για λίγα λεπτά μετά ξεπλύνετε το καλά και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με νερό που θα βράζει  ρίξτε κ λίγο αλάτι
 
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να διατηρήσει καταπράσινο το χρώμα του να αφήνετε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα  Καλή όρεξη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ