Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές !!!


ΥΛΙΚΑ


Στηθος χωρις πετσα απο κοτοπουλο κομμενο σε μακροστενες λουριδιτσες λεπτες ή κυβάκια

1 κοκκινη,1 πρασινη,1 πορτοκαλι,1 κιτρινη πιπερια

1 κρεμα γαλακτος μεσαιο μεγεθος

1 κρεμμυδι κομμενο σε φετακια μακροστενα

1 κουτακι μικρο μανιταρια τα ψιλοκομμενα

αλατι πιπερι

λιγο λαδι

ρυζι για γαρνιρισμα

1 κουτακι καλαμποκι το μικρο

2 κ σ βουτυρο καλο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στο τηγανι και τηγανιζω σε σιγανη ψωτια το κοτοπουλο τα κοματακια να παρει χρωμα,το βγαζω σ ενα πιατο κ ριχνω ολα τα λαχανικα κ τα μανιταρια τα γυρναω συνεχεια μεχρι να μαραθουν σε σιγανη φωτια περιπου 20 λεπτα αφου γινουν ριχνω μεσα κ τα κοματακια απο το κοτοπουλο ξανα και ανακατευω κανενα 10 λεπτο,μετα ριχνω αλατι πιπερι και την κρεμα γαλακτοςαφηνω σε σιγανη παντα φωτια κανενα 5αλεπτο κ αποσυρω απο την φωτια.ετοιμο

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Σε μια κατσαρολιτσα βαζω τις 2 κσ απο καλο βουτυρο ριχνω 1 ποτηρι ρυζι εγω χρησιμοποιω το μπαρμπα μπεν το μακρυκοκο,και ανακατευω να σκουρηνει αμεσως ριχνω το νερο ηα αναλογια ειναι 1 ρυζι 2 1\2 νερο σε μεσαια φωτια μου γινεται παντα σπυρωτο κ πολυ ωραιο,βαλτε κ λιγο αλατι, μολις πιει ολο το νερο ειναι ετοιμο ριχνω το καλαμποκι και ανακατευω.ειναι πολυ ωραιο φαγητο να το φτιαξετε!!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φακές από την γιαγιά!!!

Η ΓΙΑΓΙΆ ΈΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΊΡΕΥΕ ..ΝΑ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΈΛΕΓΕ ΤΑ ΥΛΙΚΆ!! ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΊΤΕ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

μισό πακετακι φακές ψιλές [κατά προτίμηση]

2 φύλλα δάφνη ..[από τον κήπο μοσχομυρίζει]

1 φρέσκια ντομάτα [την ξεφλουδίζουμε και την λιώνουμε με το χέρι ]

1 μεγάλο ,η 2 μικρά κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πατάτα ψιλοκομμένη σε κυβακια πολύ λεπτή

1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβακια πολύ λεπτό

1 κουταλιά σούπας πελτέ

λίγη ζάχαρη

λίγη ρίγανη

αλάτι ,πιπέρι

λαδάκι

και όταν μαγειρευτούν ξίδι στο πιάτο σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φακές
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο [αν δεν σας αρέσει ψιλοκόψτε το άλλα μην κάνετε τον κόπο λιώνει] τα σκόρδα.την δάφνη ,και αφήνουμε να βράσουν Μετά από κανένα 20λεπτο ρίχνουμε καρότο.πατάτα,πιπέρι.ρίγανη λίγη,ντομάτα φρέσκια τον πελτέ τον ρίχνω μέσα κι ανακατεύω να διαλυθεί στην κατσαρόλα ,την ζάχαρη για την ξινίλα της φρέσκιας ντομάτας,και προσθέτω ζεστό νερό ,τα αφήνω σε σιγανή φωτιά ..δοκιμάζω αν κοντεύουμε να βράσουν προσθέτω το αλάτι και το λαδάκι εγώ εγώ βάζω μπόλικο σχεδόν μισό φλιτζάνι.
Ανοίγουμε το καπάκι αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι χυλώσει το ζουμί τους .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xoρταρόπιτα απίθανη !!!




1 1\2 κιλα χορτα διαφορα αγρια οπως καυκαλιθρες.βρουβες,χορτα του βουνου
4 φρεσκα κρεμμυδακια
1\2 φυλλο κρουστας
1 1\2 φλυτζανι λαδι
1\2 φλυτζανι ανηθο μαιντανο
3 αυγα
αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι το κρεμμυδι σε μετρια φωτια να μαραθει,προσθετετε τα χορτα που τα εχετε πρωτα πλυνει καλα καλα και χοντροκοψει,ανακατευετε ,πασπαλιζετε τον ανηθο,το μαιντανο,αλατι πιπερι και τα αφηνετε κανα τετερτακι να τραβηξουν ολα το ζουμι τους,το αποσυρετε απο την φωτια και αφου κρυωσει λιγο προσθετετε τα αυγα χτυπημενα.επειτα λαδωνετε το ταψι και ενα φυλλο ,λαδωμα,αλλο φυλλο λαδωμα .αυτο γινεται με τα μισα φυλλα μετα ριχνεται το μιγμα των χορτων κ καλυπτετε ξανα με τα υπολοιπα φυλλα αλειφοντας με το ελαιολαδο ενα ενα.χαραξτε την επιφανεια λαδωστε το πανω πανω φυλλο ραντιστε με το χερι την πιτα κ ψηστε την σε μετρια φωτια για περιπου 45 λεπτα!!

Ρυζότο του ψαρά!!

Υλικά


1\2 κιλό γαρίδες

250 γρ μύδια φρέσκα

1\2 κιλό ρύζι μπόνετ

1-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το λάδι το κρεμμύδι στην κατσαρόλας,το γυρίζω να μαραθεί ,προσθέτω γαρίδες ,μύδια,ανακατεύω για λίγο και  προσθέτω τις ντομάτες ρύζι σκόρδο μαϊντανό αλάτι πιπέρι και το ανάλογο νερό 1 ρύζι εδώ 3 νερό ποτήρι..Αφήνω να βράσει περίπου 15-20 λεπτά κι είναι έτοιμο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπαρμπούνια μαρινάτα!!!




Υλικά

12 μπαρμπούνια μέτρια

2 κρεμμύδια

3 ντομάτες ώριμες

1 κ γ δεντρολίβανο

1 φύλλο δάφνης

λίγα κλωνάρια μαιντανό

1 φλυτζ λάδι

1\2 φλυτζ,αλεύρι

λάδι για τηγάνι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια από λέπια και  εντόσθια τα ξεπλένετε τα αλατοπιπερώνετε τα αλευρώνετε και  τα τηγανίζετε. Τα βάζετε σε ένα πυρέξ η ταψάκι και ετοιμάζουμε  την σάλτσα. Χτυπάμε στο μπλέντερ ντομάτες ,κρεμμύδι,μαιντανό λάδι τα χτυπάτε για 2 λεπτά,και με τον πολτό αυτό περιχύνετε τα ψάρια Προσθέτετε το αλάτι πιπέρι δεντρολίβανο δάφνη και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο Νοστιμότατα!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Γλώσσα με μανιτάρια !!

ΥΛΙΚΑ


6 γλώσσες

250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

1 χυμό λεμόνι

αλεύρι

λάδι

μαιντανο ψιλοκομμενο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τις γλώσσες αφαιρώ τις πέτσες αν είναι φρέσκες ,αν είναι κατεψυγμένες απλά τις ξεπαγώνω,τις αλατοπιπερώνω τις αλευρώνω και τις τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδισουν.Τα βγάζω  και  αφήνω  λίγο λάδι στο τηγάνι.Σοτάρω  τα μανιτάρια για 5 λεπτά πάντα σε μέτρια φωτιά τα πασπαλίζω  με το μαιντανό προσθέτω  το χυμό λεμονιού και  περιχύνω  με αυτό το μίγμα τις γλώσσες !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Καλαμαράκια γεμιστά!

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια


200 γρ γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 λεμόνι χυμό

λάδι

 1\2 ποτηρι ουζο

300 γρ ρύζι καρολίνα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα .Ψιλοκόβω μόνο τα πλοκάμια και  τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαραθούν Προσθέτω τις γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες το μαιντανό ολα μέσα στα πλοκάμια Αφήνω να βράσουν 5 λεπτά και τα σβήνω με το ούζο και  το χυμό λεμονιού Προσθέτω το ρύζι αλάτι πιπέρι, και τα βράζω  για 5-10  λεπτά.
  Με την γέμιση αυτή γεμίζω  τις κουκούλες των καλαμαριών ,τις βάζω  σε  ένα ταψί προσεκτικά την μία δίπλα στην άλλη βάζω λίγο νερό στο ταψάκι και ψήνω  σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου προθερμασμένο.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ