Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

κορμος σοκολατα [γλυκο ψυγειου απιθανο]!!!!!!!!!

 ΥΛΙΚΑ
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΡΥΔΑ[ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ]
1 1\2 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
3 ΚΟΥΤ, ΣΟΥΠΑΣ ΟΤΙ ΠΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΧΕΤΕ
...1 ΒΙΤΑΜ ΣΟΦΤ
6 Κ Σ ΚΑΚΑΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΠΑΤΕ Κ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ Η ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ Κ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ..ΕΥΚΟΛΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ...ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ !! ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΥΛΙΓΜΑ ΒΑΖΩ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΤΟ ΤΥΛΙΓΩ ..ΤΕΛΕΙΟ .!!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μπριζόλες με μανιτάρια!!!



ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΙΑ !!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μπριζολες
μανιταρια ι κουτι η
500 γρ μανιταρια πλευρωτους
10 γρ λαδακι
10 γρ ξυδι
αλατι πιπερι
σκορδο 2 σκελιδες ψιλοκομμενο
θυμαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις μπριζολες,καθαριζουμε τα μανιταρια κοβουμε τα χοντρα κοτσανια κ τα απλωνουμε πανω στις μπριζολες εκτος αν βαλουμε κουτι οποτε μονο στραγγιζουμε.ψιλοκοβουμε το σκορδο και πασπαλιζουμε απο πανω .χτυπαμε στο μπλεντερ λαδι θυμαρι ξυδι αλατι πιπερι [εγω σαν την γιαγια μ αρεσει σ ενα γυαλινο βαζο ]κ τα ριχνετε απο πανω ψηνουμε για 30 λεπτα στους 250 βαθμους..συνοδευετε με πιλαφακι ..καλη ορεξη!!!

Τρουφάκια σοκολάτας !!!

 

Τρουφάκια σοκολάτας !!



 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη



Γιά 48 τρούφες

2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
460 γρ άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
σχεδόν 3 και  λίγο λιγότερο φλυτζάνια κοκκώδες υποκατάστατο ζάχαρης [αυτό πού σας δείχνω]
4 κουτ, σούπας  καλό βούτυρο
1 κουτ. γλυκού βανίλια σκόνη κακάο
λίγα καρύδια για στόλισμα




Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα ,προσθέστε κ την σοκολάτα σε κομμάτια κ ανακατεύετε σε χαμηλή  φωτιά μέχρι  να λιώσει.
Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης  το βούτυρο κ την βανίλια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μίγμα.
Το αδειάζετε σ ένα μπόλ [εγώ το άφησα μέσα στην  κατσαρόλα να μην λερώνω  πολλά ] κ το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει κ να γίνει σφιχτό.
Απλώνετε  το κακάο σε λαδόχαρτο η αλουμινόχαρτο φτιάχνετε μπαλίτσες κ τις κυλάτε στο κακάο .
Αν θέλετε για πιο επίσημα  βάλτε  τα μέσα σε χαρτάκια φορμούλες ζαχαροπλαστείου.
Από πάνω στο καθένα βάλτε από ένα κοματάκι καρύδι .
ΕΊναι μια μικρή γευστική  !!!Tέλεια γεύση κ πανεύκολα!!!
 

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κοτοσαλάτα απίθανη !!!

 
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα στήθη από κοτόπουλο βρασμένα
1 βαζάκι πΊκλες διάφορες[θα χρειαστούμε το μισό σε μικρΌ βαζάκι που πουλάνε]
3 αβγά σφιχτά ψιλοκομμένα
μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
...μισό φλιτζάνι γιαούρτι
2 κ σ κάπαρη στραγγισμένη
 2 κσ φρέσκο άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
πιπέρι
κ καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια,ανακατεύετε τα αβγά τα κρεμμυδάκια τη μαγιονέζα το γιαούρτι την κάπαρη τον άνηθο κ το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κοτόπουλο κι ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν τα συστατικά, πασπαλίζετε κ με το καρύδι ..και....καλή όρεξη!!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κουλουράκια με πορτοκάλι φανταστικά!!!

Υλικά (για 100 κουλουράκια)
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κιλό ζάχαρη
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1300-1400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κοφτή μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
1.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 7 λεπτά,να γίνουν σαν κρέμα.
2.Προσθέτουμε τα αυγά,το ξύσμα,τις βανίλιες,τη μαστίχα και το αλάτι
και χτυπάμε ακόμα λίγο.
3.Πάνω από το μπολ της ζύμης ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με τη
σόδα και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
4.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη
να μην κολλάει στα χέρια ή στο μπολ.Την αφήνουμε 1/2 ώρα στον
πάγκο της κουζίνας να "ξεκουραστεί".
5.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς,στρώνουμε λαδόκολλα
στις λαμαρίνες και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
6.Ανακατεύουμε έναν κρόκο,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό και αλείφουμε
τα κουλουράκια.
7.Ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά
Πηγή:η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,στον "Καφέ με την Ελένη"

Σνίτσελ ,σνιτσελάκια !!


 Υλικα
χοιρινα ,η μοσχαρισια  σνιτσελ
2 αυγα
φρυγανιά τριμμενη
λαδι για τηγανι
αλατι/πιπερι
Εκτελεση
Βαζουμε σε μια πιατελα τα σνιτσελ ,τα αλατοπιπερωνουμε .Σπαμε  και ανακατεύουμε  σε ενα μπολ τα αυγα,Βαζουμε σε ένα πιατο η σε ένα  σε αλουμινοχαρτο την φρυγανια [για να μην πλενουμε] και σε ένα άλλο αλουμινοχαρτο το αλευρι,τα αλευρώνουμε μετα τα βουταμε  στο αυγο ,και τελος  στην  φρυγανια .Τηγανίζουμε  σε χαμηλη θερμοκρασια,γυρνωντας  τακτικα ,Καλη σας ορεξη !!!

Η πιό τέλεια μηλόπιτα!!!!!


Μηλόπιτα Θεική !!!!


 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 2 Κούπες αλεύρι φαρίν άπ
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ βιτάμ σόφτ
1 κούπα ζάχαρη,[για το κέικ]
λίγη κανέλα
3 μήλα
χυμό από ένα  λεμόνι
καρύδια η,σταφίδες,η, κ τα δύο




Απλώνουμε  το βούτυρο σε ενα ταψάκι νο 28.
Πασπαλίζουμε  με τη 1 κούπα ζάχαρη να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πάνω από το βούτυρο .
Αραδιάζουμε από πάνω  τα μήλα σε στρογγυλές φέτες κομμένα,αφου πρώτα έχουμε  βγάλει με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από την μέση ,να  μας μείνει σαν μία τρυπούλα στο κέντρο κάθε μήλου.
Προσθέτουμε και τά  καρύδια  και την  σταφίδα πασπαλίζοντας όλη την επιφάνεια .
Ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και  ετοιμάζουμε  το παντεσπάνι.
Χωρίζουμε  τα ασπράδια απο τους κρόκους.
Χτυπάμε τους  κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνουν αλοιφή .
προσθέτουμε  τμηματικά το αλεύρι και  το μπέκιν πάουντερ .
Συνεχίζουμε  το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας .
Χτυπάμε  και  τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα  τα ρίχνουμε στην ζύμη και  τα ανακατεύουμε  απαλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε το παραπάνω υλικό  πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε  την μηλόπιτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180  βαθμούς για 50 λεπτά περίπου .
Οταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και  την αναποδογυρίζουμε  σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε  με λίγη κανέλα και κερνάμε και γίνετε ανάρπαστη !!! 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σάλτσα βινεγκρέτ και σχετικές σάλτσες.

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ!!!!
η βινεγκρετ δεν ειναι μονο για σαλατες,μπορειτε να εμπλουτισετε  με αυτη μαγειρεμενα λαχανικα,οπως σπαραγγια,κουνουπιδι,η φασολακια.ειναι επισης εξαιρετικη μαρινατα ,για κοτοπουλο,χοιρινο, ψαρι,
ΥΛΙΚΑ
1\4 φλυτζανιου ξυδι
1κγ μουσταρδα γαλλικη
1\4 κγ αλατι
1\8 πιπερι .αν ειναι κ φρεσκοτριμμενο ακομα καλυτερα!
3\4 φλυτζ εξτρα παρθενο ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπατε σ ενα μπολ μικρο το ξιδι,την μουσταρδα,το αλατι,και το πιπερι μ ενα μουλτι .προσθεστε χτυπωντας κ το λαδι, αργα κ σταθερα μεχρι να αποροφηθει ολο .
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
βαλτε λεμονι αντι για ξυδι κ προσθεστε 1 κγ ξυσμα λεμονιου και 1 κτ σ κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
προσθεστε 3 κτσ ψιλοκομμενα μυρωδικα οπως,,μαιντανο,βασιλικο,κολιανδρο ,κ ανηθο.
ΒΙΕΓΚΡΕΤ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Αυξηστε την μουσταρδα στις 2 κτγ κ προσθεστε 1 σκελιδα σκορδο πολτοποιημενη ,2 κτσ γιαουρτι,1 κτσ ψιλοκομμενο φρεσκομαιντανο,κ 1\4 φακελακι υποκαταστατο ζαχαρης ,

Αλευρόπιτα Παραδοσιακή από την Ηπειρο!!!


Φτιάξτε την οπωσδήποτε και θα την κατα ευχαριστηθείτε !!!

ΥΛΙΚΑ
αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός παχύς..
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
5 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 Βιτάμ κυπελάκι θα χρειαστούμε το μισό
φέτα 400 γραμμαρίων
λίγο αλεύρι έξτρα από το παραπάνω η
φρυγανιά τριμμένη για το ταψί

Φωτό Λίλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ολόκληρα ,ρίχνουμε το γάλα το γιαούρτι κ προσθέτουμε  λίγο νερό μισή κούπα περίπου.
Προσθέτουμε  αλάτι πολύ λίγο,τα ανακατεύουμε  με το χέρι ,και όταν όλα γίνουν ένα ρίχνουμε το  αλεύρι λίγο λίγο μέχρι  να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Προσθέτουμε και την φέτα--κρατάμε -- λίγη να πασπαλίσω από πάνω στο τέλος.
Αλάτι ελάχιστο.
Εχουμε  βουτυρώσει με σχεδόν το μισό καπελάκι Βιτάμ το ταψί και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ή αλεύρι ή  φρυγανιά όπως κάνουμε στα κέικ.
Το τινάζουμε να φύγει το περιττό και αδειάζουμε  το μείγμα από πάνω.
Προσθέτουμε την φέτα που κρατήσαμε  τρίβοντάς την με το χέρι από πάνω σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο τέλος λίγο βούτυρο από πάνω σε διάφορα σημεία της αλευρόπιτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και κατά το τέλος αυξάνω λίγο να ξεροψηθεί.είναι νόστιμη πολύ .πολύ ωραία ! καλή όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Περισσότερες συνταγές δείτε πατώντας ΕΔΩ -->
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μαρμελάδα βερύκοκο!!!!!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 20 ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ
 
 ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ,ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΚΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ
 
 ΠΑΝΩ 800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ .ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ .ΤΗΝ
 
 ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ
 
 ΚΑΙ  ΝΑ ΠΗΞΕΙ  ΝΑ ΔΕΣΕΙ .ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΣΟ ΧΥΜΟ
 
ΛΕΜΟΝΙ .ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΖΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ
 
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ Κ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!