Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Aχλάδια κομπόστα .

ΥΛΙΚΑ
8 Μετρια σκληρα αχλαδια
χυμο λεμονιου ενος
2 φλυτζανια κρασι κοκκινο
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας λικερ,κιρσ,η κουαντρω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζετε τα αχλαδια χωρις να κοψετε τα κοτσανια η τα χωριζετε στη μεση κ αφαιρειτε την καρδια  τα ριχνετε αμεσως στον χυμο λεμονιου  για να μην μαυρισουν
ριχνετε στην κατσαρολα το κρασι κ την ζαχαρη, οταν αρχισει να βραζει βαζετε μεσα τα αχλαδια κ τα αφηνετε να σιγοβρασουν μολις τα τρυπησετε με πιρουνι κ δειτε οτι εχουν ψηθει τα βγαζετε απο το σιροπι ,βραζετε το σιροπι μερικα λεπτα με ανοιχτο το καπακι  για να το επιβλεπετε ριχνετε κ το λικερ κ το ριχνετε πανω απο τα αχλαδια ,σερβιρετε παγωμενο.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μπριζόλες με΄πατάτες στο φούρνο !!!








Περιισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Υ

χοιρινες μπριζολες

πατατες

1 σκελιδα σκορδο
1 ποτηρι νερο που μεσα εχουμε αραιωση 1 γεματη κουτ σουπας μουσταρδα
λαδακι
αλατι πιπερι παπρικα λεμονι ριγανη
εκτελεση
Καθαριζω κ κοβω κυδωνατες τις πατατες ,τις βαζω μεσα στο ταψι.πλενω τις μπριζολες τις βαζω κι αυτες μεσα στο ταψι .ριχνω ολα τα υλικα  και ανακατευω  καλα ,,αν δεν σας αρεσει το σκορδο αφαιρεστε το ..ψηστε  σε προθερμασμενο φουρνο ,εγω παντα χρησιμοποιω γαστρα  ειναι πολυ βολικη κ κανει πεντανοστιμα φαγητα ,αν δεν εχετε  σκεπαστε με αλουμινοχαρτο κ κατα το τελος ξεσκεπαστε να παρει χρωμα ,καλη επιτυχια!!!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κοτόσουπα!!








ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο
1 κλων σελινο να σπασει η μυρωδια της κοτας
1 καροτο
1πατατα
αν θελετε προαιρετικο 1 κρεμμυδι
1 αυγο
2 λεμονια
αλατι πιπερι
4 κ σ ρυζι
1 κ σουπας αλευρι
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε κ βαζουμε το κοτοπουλο στην κατσαρολα  .το φτιαχνω ετσι εγω κατ αυτον τον τροπο .μολις ζεσταθει το νερο μαζι με το κοτοπουλο το χυνω [προαιρετικο]και βαζω αλλο προσθετω κ ολα τα λαχανικα αλατι πιπερι και 2 κσ λαδι και αφηνω να βρασει καλα.οταν ειναι ετοιμο βγαζω σε μια πιατελα το κοτοπουλο κι οταν κρυωσει το ξεκοκαλιζω και ξεπετσιαζω,και ριχνω το ρυζι .το βραζω για 10 λεπτα ,κ χτυπω στο μουλτι ολοκληρο το αυγο με το χυμο λεμονιων κ ι κουταλια σουπας αλευρι [γινετε βελουδινη]το ριχνω μεσα χωρις φοβο να κοψει δεν παθαινει τιποτα,ανακατευω κ σερβιρω.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Κυδώνι γλυκό κουταλιού!!!

ΥΛΙΚΑ
1+ 1\2 κιλό κυδώνια
1+ 1\2 φλιτζάνι νερό
1+ 1\2κιλο ζάχαρη
1\2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη  κ τα βράζετε  μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι
καθαρίζετε τα κυδώνια ,τα κόβετε σε φέτες τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για να μην μαυρίσουν και  κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες ,βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κυδώνι αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά κ το στραγγίζετε .προσθέτετε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά κ το βράζετε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι  ρίχνετε το χυμό λεμονιών την αμυγδαλόψιχα κ αφού κρυώσει το γλυκό το βάζετε σε αποστειρωμένο  γυάλινο βάζο.



Ντοματόσουπα!

υλικα
1 κιλο ντομαρες
200γρ καροτα
1 κοτσανι σενινο
1 κρεμμυδι
μισο κιλο ζωμο απο κοτοπουλο [μπορειτε κ κυβο]
αλατι ψιλοκομμενος βασιλικος
1 ματσακι αρωματικα χορτα
εκτελεση
ξεφλουδιζετε τις ντοματες κ τις κοβετε σε κυβους,τριβετε τα καροτα ,ψιλοκοβετε το κρεμμυδι,κ το σελινο.
βαζετε στην κατσαρολα τα λαχανικα κ το ματσακι τα αρωματικα χορτα  ριχνετε το ζωμο βαζετε αλατι κ πιπερι κ χαμηλωνετε την φωτια ,σερβιρετε την σουπα πασπαλισμενη με βασιλικο .[για τις κρυες νυχτες του χειμωνα!!]

Φασόλια σαλάτα.


Υλικά
το μισό πακέτο από..
το πακέτο
αλάτι
λαδάκι
ξίδι
μερικοί προτιμούν λεμόνι
Αν θέλετε κόβετε από πάνω κρεμμύδι και γαρνίρετε μα μαϊντανό

Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια να μουσκεύουν από βραδύς.η άλλος τρόπος γρήγορος είναι να τα πλύνετε να τα βράσετε για 10 λεπτά να τα αφήσετε με  σβηστό το μάτι να αλλάξετε το νερό να προσθέσετε ξανά ζεστό και  βάλτε τα να βράσουν κανονικά .Σερβίρετε με μαϊντανό κρεμμυδάκι κι ότι προτιμάτε λάδι η ξίδι..!!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Κεκάκια μήλου ατομικά !!!

 
 
 
 
 ΥΛΙΚΑ
125 γρ,βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
160 γρ ζαχαρη
2 αυγα
150 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του
80 ml χυμο μηλου
1 μηλο Ζαγορας
1 βανιλια
2 κ σ καστανη ζαχαρη
1\4 κ λ κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε στο μιξερ την ζαχαρη , με το βουτυρο για 3 -4 λεπτα μεχρι να αποκτησουν μια κρεμμωδη υφη προσθετουμε ενα ενα τα αυγασυνεχιζοντας το χτυπημα ωστε το αυγο που  προστιθεται καθε φορα να απορροφαται απο το μειγμα.προσθετουμε εναλαξ το αλευρι  με το χυμο μηλου  βουτυρωνουμε κ αλευρωνουμε  μια φορμα για 8 ατομικα κεκακια  η χρησιμοποιουμε φορμακια μιας χρησης. ισομοιραζουμε το μειγμα  πλενουμε κ κοβουμε στα 4 το μηλο με την φλουδα  αφαιρουμε την καρδια κ τους σπορους  κ κοοβουμε σε πολυ λεπτες φετες ,καλυπτουμε τα κεκακια  με τις φετες μηλου  ,σ ενα μπολακι ανακατευουμε την ζαχαρη με την κανελλα  με το μισο μειγμα  πασπαλιζουμε τα κεκακια  ψηνουμε στους 170 βαθμους  για 25 λεπτα στις αντιστασεις. αφου τα βγαλουμε τα ξεφορμαρουμε να κρυωσουν πασπαλιζουμε με την υπολοιπη κανελοζαχαρη!!