Πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε [εγώ δέν τις ξεφλουδίζω ποτέ και γίνετε υπέροχο].Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν ΟΛΑ τα υγρά τους για να μην μας νερουλιάσει το λαδάκι.Ρίχνουμε αμέσως μετά το λαδάκι μας και για 5 λεπτά ανακατεύουμε να ψηθεί λίγο η ντομάτα μας Σπάμε ένα ένα τα αυγά μέσα στο μίγμα της ντομάτας κατ ευθείαν και ανακατεύουμε Προσθέτουμε και αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη .Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη ..ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ 4 ντομάτες ψιλοκομμένες .ελαιόλαδο,6 αυγά ,αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη
Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012
Τρίτη 3 Ιουλίου 2012
Τοστάκια σοκολατένια !Αρέσει σε όλα τα παιδάκια μικρά και μεγάλα !!!
Posted on 10:01by gata
ΥΛΙΚΑ
Φέτες ψωμί του τόστ
βούτυρο
1 σοκολάτα γάλακτος η ,υγείας ,κατά προτίμηση ,σε κομματάκια
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
... Βάζουμε μία λεπτή στρώση από βούτυρο πάνω στίς φέτες του τόστ.
Προσθέτουμε ορισμένα κομματάκια από την σοκολάτα μας [εδώ είναι Lakta].
Ψήνουμε στην τοστιέρα λιώνει η σοκολάτα μας !!!
Κόβουμε σε μπαστουνάκια ,η τριγωνάκια ,σερβίρουμε κι έχουμε ένα ωραίο γλυκάκι !! Δοκιμάστε το είναι απλό και υπέροχο !
Φέτες ψωμί του τόστ
βούτυρο
1 σοκολάτα γάλακτος η ,υγείας ,κατά προτίμηση ,σε κομματάκια
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
... Βάζουμε μία λεπτή στρώση από βούτυρο πάνω στίς φέτες του τόστ.
Προσθέτουμε ορισμένα κομματάκια από την σοκολάτα μας [εδώ είναι Lakta].
Ψήνουμε στην τοστιέρα λιώνει η σοκολάτα μας !!!
Κόβουμε σε μπαστουνάκια ,η τριγωνάκια ,σερβίρουμε κι έχουμε ένα ωραίο γλυκάκι !! Δοκιμάστε το είναι απλό και υπέροχο !
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
Γαρίδες με μακαρόνια !!!
Posted on 23:16by gata
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
6-7 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1/3 από ένα πακέτο μακαρόνια
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρουμε για λίγο, προσθέτουμε και τις γαρίδες ,ανακατεύουμε προσεχτικά και σε 3 με 4 λεπτά τις σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες ,αλάτι πιπέρι και τον μαιντανό,και μαζί 1/2 ποτήρι ζεστό νερό .
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακριβώς σε μέτρια θερμοκρασία .
Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο , και ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βράσουν [αν το ζουμάκι έχει λιγοστέψει μπορούμε να προσθέσουμε νερό κι αμέσως μετα τα μακαρόνια ]
Οταν βράσουν τα μακαρόνια προσθέτουμε και τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι ανακατεύουμε και έτοιμο!! Γίνετε πεντανόστιμο!
Σοτάρουμε για λίγο, προσθέτουμε και τις γαρίδες ,ανακατεύουμε προσεχτικά και σε 3 με 4 λεπτά τις σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες ,αλάτι πιπέρι και τον μαιντανό,και μαζί 1/2 ποτήρι ζεστό νερό .
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακριβώς σε μέτρια θερμοκρασία .
Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο , και ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βράσουν [αν το ζουμάκι έχει λιγοστέψει μπορούμε να προσθέσουμε νερό κι αμέσως μετα τα μακαρόνια ]
Οταν βράσουν τα μακαρόνια προσθέτουμε και τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι ανακατεύουμε και έτοιμο!! Γίνετε πεντανόστιμο!
Τρίτη 26 Ιουνίου 2012
Μπάμιες αρέσουν πολύ !!
Posted on 21:10by gata
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φετούλες μακρόστενες
4 κλωναράκια μαιντανό
3 πολύ ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
πιπέρι αλάτι ζάχαρη
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για λίγο .
Προσθέτουμε τις μπάμιες και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε ,η ανακατεύουμε με προσοχή μόνο στην αρχή με ξύλινη κουτάλα Σοτάρουμε για 5 λεπτά ,προσθέτουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες ,αλάτι,πιπέρι,τον πελτέ ,το ξύδι .και 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά κουνώντας πέρα δώθε την κατσαρόλα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και σιγομαγειρεύουμε .
Μόλις πιεί όλο το νερό είναι έτοιμες ,
\Αν χρειαστεί λίγο νεράκι προσθέστε ,αν έχουν πάλι μαγειρευτεί κι έχουν πολύ ζουμί αφήστε για λίγο την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να πήξει η σάλτσα του .\
Προσθέτουμε τις μπάμιες και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε ,η ανακατεύουμε με προσοχή μόνο στην αρχή με ξύλινη κουτάλα Σοτάρουμε για 5 λεπτά ,προσθέτουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες ,αλάτι,πιπέρι,τον πελτέ ,το ξύδι .και 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά κουνώντας πέρα δώθε την κατσαρόλα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και σιγομαγειρεύουμε .
Μόλις πιεί όλο το νερό είναι έτοιμες ,
\Αν χρειαστεί λίγο νεράκι προσθέστε ,αν έχουν πάλι μαγειρευτεί κι έχουν πολύ ζουμί αφήστε για λίγο την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να πήξει η σάλτσα του .\
Συνοδεύονται με πατατούλες τηγανιτές .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012
Χοιρινά σνίτσελ ρολό με πιπεριές και τυρί super!!
Posted on 00:25by gata
Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη
|
4 φύλλα κρούστας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες μακρόστενες
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Μπέικον [προαιρετικά ]
Σημείωση
Στην συνταγή μας χρειαζόμαστε τα 2 η 3 φύλλα να τυλίξουμε σε περίπτωση που μας ανοίξει τυλίγουμε με τα υπόλοιπα ,Φροντίζουμε το κρέας να είναι στεγνό και τυλίγουμε στα γρήγορα δεν το αφήνουμε να μας μουλιάσει το φύλλο.
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ
Στρώνουμε σε μία επιφάνεια τα 2 φύλλα κρούστας τοποθετούμε τα σνίτσελ στην σειρά ομοιόμορφα [με γρήγορες κινήσεις μην μουλιάσει και μας ανοίξει το φύλλο,αν μας συμβεί αυτό το τυλίγουμε σε ρολό ,και προσθέτουμε άλλα 2 φύλλα απ΄έξω ,το ξανατυλίγομαι δηλαδή]
Στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές ομοιόμορφα και το τυρί μας και τυλίγουμε σε ρολό .αν μας ανοίξει κάντε αυτό που σας είπα παραπάνω .
Το τοποθετούμε σε ταψί,το περιχύνουμε με λίγο λάδι,το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες περίπου .
Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει ,και οταν ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε φετούλες .
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τις πατατούλες τις ψήνουμε μόνες τους σε άλλο ταψάκι ,για να συνοδέψουν το ρολό δεν μπαίνουν όλα μαζί γιατί θα μουλιάσει το φύλλο .
Συνοδεύετε ωραία με πατατούλες φούρνου κομμένες σε μικρά κομματάκια δηλαδή κυδωνάτες και κομμένες ξανά στην μέση,πασπαλισμένες με αλατοπίπερο,ρίγανη,λεμόνι.και ελαιόλαδο ,και 1 ποτήρι νερό στο οποίο μέσα αραιώνουμε 1 γενναία κουταλιά τις σούπας μουστάρδα [δεν είναι πολύ η πατάτα το πίνει κατά το ψήσιμο] τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς .
Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε το φαγητό μας σε γεύση προσθέτουμε και λίγο μπέικον ανάμεσα στις πιπεριές και το τυρί.
Δειτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Στρώνουμε σε μία επιφάνεια τα 2 φύλλα κρούστας τοποθετούμε τα σνίτσελ στην σειρά ομοιόμορφα [με γρήγορες κινήσεις μην μουλιάσει και μας ανοίξει το φύλλο,αν μας συμβεί αυτό το τυλίγουμε σε ρολό ,και προσθέτουμε άλλα 2 φύλλα απ΄έξω ,το ξανατυλίγομαι δηλαδή]
Στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές ομοιόμορφα και το τυρί μας και τυλίγουμε σε ρολό .αν μας ανοίξει κάντε αυτό που σας είπα παραπάνω .
Το τοποθετούμε σε ταψί,το περιχύνουμε με λίγο λάδι,το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες περίπου .
Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει ,και οταν ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε φετούλες .
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τις πατατούλες τις ψήνουμε μόνες τους σε άλλο ταψάκι ,για να συνοδέψουν το ρολό δεν μπαίνουν όλα μαζί γιατί θα μουλιάσει το φύλλο .
Συνοδεύετε ωραία με πατατούλες φούρνου κομμένες σε μικρά κομματάκια δηλαδή κυδωνάτες και κομμένες ξανά στην μέση,πασπαλισμένες με αλατοπίπερο,ρίγανη,λεμόνι.και ελαιόλαδο ,και 1 ποτήρι νερό στο οποίο μέσα αραιώνουμε 1 γενναία κουταλιά τις σούπας μουστάρδα [δεν είναι πολύ η πατάτα το πίνει κατά το ψήσιμο] τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς .
Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε το φαγητό μας σε γεύση προσθέτουμε και λίγο μπέικον ανάμεσα στις πιπεριές και το τυρί.
Δειτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012
Παγωτό βανίλια souper !!
Posted on 16:42by gata
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την παγωμένη σαντιγί περίπου για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνέχεια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και το εβαπορέ μαζί με τις βανίλιες .
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το ξαναχτυπάμε άλλη μία φορά και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη .
Μόλις παγώσει σερβίρουμε .
Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι ,κι ότι άλλο
μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα ,2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ για γεύση μόκα,4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού ,ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένος ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο .
Ένα ωραίο που κάνουμε είναι να λιώσουμε λίγη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο νερό να το κάνουμε καραμέλα μετά την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε κομμάτια και την ανακατεύουμε με το παγωτό πριν το βάλουμε κατάψυξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνέχεια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και το εβαπορέ μαζί με τις βανίλιες .
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το ξαναχτυπάμε άλλη μία φορά και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη .
Μόλις παγώσει σερβίρουμε .
Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι ,κι ότι άλλο
μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα ,2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ για γεύση μόκα,4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού ,ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένος ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο .
Ένα ωραίο που κάνουμε είναι να λιώσουμε λίγη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο νερό να το κάνουμε καραμέλα μετά την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε κομμάτια και την ανακατεύουμε με το παγωτό πριν το βάλουμε κατάψυξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ταλιατέλες με πράσο και κιμά!!
Posted on 16:29by gata
Ποιος δεν λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά; Εδώ μία διαφορετική απολαυστική συνταγή με πράσο!!!!
3 πράσα κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού κουκουνάρι καβουρντισμένο σε λίγο ελαιόλαδο
200 γραμ. κιμά χοιρινό
200 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 ποτήρι νερού ζωμό από τις βρασμένες ταλιατέλες
αλάτι -πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
λίγο ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
μαιντανός ψιλοκομμένος
τυρί τριμμένο
Βράζουμε τις ταλιατέλες ,τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το νερό αυτό που βράσανε .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και τα πράσα ,τα σοτάρουμε για λίγο,προσθέτουμε και τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον πατάμε να χωρίσει σε κοματάκια ,σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει ,προσθέτουμε το καβουρντισμένο κουκουνάρι,το ξυλάκι κανέλας , ανακατεύουμε και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ποτήρι με το ζουμί από τις ταλιατέλες προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό .
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στο μείγμα μας ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό και τυράκι .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και τα πράσα ,τα σοτάρουμε για λίγο,προσθέτουμε και τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον πατάμε να χωρίσει σε κοματάκια ,σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει ,προσθέτουμε το καβουρντισμένο κουκουνάρι,το ξυλάκι κανέλας , ανακατεύουμε και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ποτήρι με το ζουμί από τις ταλιατέλες προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό .
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στο μείγμα μας ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό και τυράκι .
Κυριακή 27 Μαΐου 2012
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης ,η παραδοσιακή συνταγή !
Posted on 17:59by gata
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη
|
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ.τυρί φέτα
1 κλωνάρι δυόσμο
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι -πιπέρι
Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμο,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητ'η κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου
Χριστίνα Μακρή Από Σαντορίνη
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμο,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητ'η κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου
Χριστίνα Μακρή Από Σαντορίνη
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)