Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα ψυγείου με μπανάνα !!! -Μπανόφι -







2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα πτί μπέρ μπισκότα [θα σας περισσέψουν]
500 γραμ.σαντιγί
1 φακελάκι νιφάδες σοκολάτας Γιώτης
3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες λεπτές
1 ποτήρι γάλα αγελάδινό

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου να φτιάξουμε την καραμέλα .Αν σωθεί το νερό κατά την βράση προσθέτουμε ζεστό να σκεπάζονται πάντα .
Μετά την ώρα που σας γράφω τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πρωτού τα ανοίξουμε.
Σε ένα πυρέξ η σε ένα τάπερ τετράγωνο τοποθετούμε στην σειρά τα μπισκότα βουτώντας τα γρήγορα στο γάλα [μην μουλιάσουν λίγο τα βουτάμε]σε 2 σειρές .
Από πάνω αδειάζουμε τα 2 καραμελωμένα ζαχαρούχα και στρώνουμε με σπάτουλα ομοιόμορφα
Από πάνω τοποθετούμε σε ροδέλες λεπτές τις μπανάνες την μία κοντά στην άλλη να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Αδειάζουμε από πάνω και την σαντιγί αφού την χτυπήσουμε [εγώ αγόρασα από ένα ζαχαροπαστείο έτοιμη ]και την στρώνουμε κι αυτή με σπάτουλα ομοιόμορφα .
Τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις νιφάδες σοκολάτας,το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο .Μόλις παγώσει το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε κι ακούμε τα καλύτερα σχόλια !! Καλή επιτυχια!!
Ευχαριστώ την φίλη Κατερίνα Κυρήκου για την συνταγή που μου έστειλε !

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Χαλβάς διαφορετικός χωρίς λάδι ..βούτυρο .





        ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι καρύδα {ινδοκάρυδο }
1 βανίλια με γεύση λεμόνι  [φακελάκι]
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκάλι,την κανέλα,την βανίλια.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,και την καρύδα ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει .Οταν πήξει τον βάζουμε σε φόρμα ,τον αφήνουμε να κρυώσει καλά τον ξεφορμάρουμε τον πασπαλίζουμε με κανέλα η και μαζί καρύδα κόβουμε σε κομμάτια και καλή όρεξη !!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Λαχανόρυζο πεντανόστιμο!!!




ΥΛΙΚΑ
Τα φύλλα από ένα λάχανο μεσαίου μεγέθους
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 κύβους κρέατος[δέν βάζουμε καθόλου αλάτι]
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα'
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [προαιρετικά ]
...
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
ελάχιστο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα ,τρίβουμε και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε .
Προσθέτουμε και 3 ποτήρια νερό μαζί με τους κύβους .
Σκε΄πάζουμε τηνν κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά.
Λειώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι,ανακατεύουμε ελαφρώς και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύουμε ξανά ελαφρά και σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά.
΄Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας .
Σερβίρετε με άφθονο χυμό λεμονιού !! Καλή σας όρεξη !!!

Σούπα ζυμαρικών για χειμωνιάτικα βράδυα!!






Μπορούμε να την φτιάξουμε με κριθαράκι ,η και μακαρονάκι κοφτό.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι μέτριο
2 κύβοι κότας ,η κρέατος
2 μικρά κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
3-4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
9 ποτήρια νερό
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
τυρί τριμμένο κατά προτίμηση παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό ,ρίχνουμε τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν .
Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς .
Ρίχνουμε και τον μαιντανό ψιλοκομμένο ,και την πάπρικα.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ζυμαρικό [κριθαράκι εδώ ]χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 15-με 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με τριμμένο τυρί
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε .Δείτε περισσότερα



 



Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρόνια με σάλτσα κολοκυθιών ΄΄αααλλο πράγμα σε γεύση !!!







Υλικά
4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ψιλό.
100 γραμ.μπέικον ψιλοκομμένο
φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι ,πιπέρι
τριμένο πεκορίνο
Μακαρόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 8 κουταλιές λάδι τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ,όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το μπέικον ,το σκόρδο,λίγο αλάτι,πιπέρι άφθονο τα φύλλα βασιλικού,και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά μην χαλάσουν τα κολοκυθάκια.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente,tτα στραγγίζουμερίχνουμε την σάλτσα κολοκυθιών ζεστή 4-5 κουταλιές πεκορίνο και ανακατεύουμε και σερβίρουμε !
από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίζ κέικ μπράουνις .!!







συνταγή απο το περιοδικό στείλτε μας την συνταγή σας υπογράφει η κυρία Ηλιάνα Καλασαρίνη

ΥΛΙΚΑ [έφτιαξα διπλή δόση ,αν θέλετε πιό λίγο χωρίστε τα υλικά στην μέση ]
ΚΕΙΚ
170 Γραμ .βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
260 γραμ.ζάχαρη
4 αυγά
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σούπας κακάο
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες
160 γραμ νιφάδες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 πακέτα των 200 γραμ.τυρί κρέμα philadelphia
2 κρόκους αυγών
150 γραμ.ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά,το βάζουμε σε λίγο βαθιά κατσαρόλα για να συνεχίσουμε .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το αλεύρι ,βανίλιες ,κακάο,αλάτι,και νιφάδες σοκολάτας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30επι 20 εκατοστών και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα .
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 βαθμούς.
ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα την ζάχαρη,.τους 2 κρόκους αυγών και την βανίλια ,χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το προηγούμενο και με μία σπάτουλα το σατρώνουμε ομοιόμορφα κι αυτό .
Το ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς .Οταν κρυώσει το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια!

Μακαρόνια με σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες και βασιλικό!




ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια
5 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμμυδάκια ξερά τριμμένα ,η ,ένα μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη τριμμένη
...
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτέ
2 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο
αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
εγώ προσθέτω κι ένα κύβο knor δεν είναι απαραίτητο .
τυρί τριμμένο
EKTEΛEΣH
Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο όσο να κρατάνε λίγο ,τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο ελαιόλαδο,η με λίγο λάδι ,λίγο βούτυρο ,η με σκέτο βούτυρο ,κατά προτίμηση .
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι λίγο να σωταριστούν .Προσθέτουμε και την φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Την αφήνουμε να βράσει για λίγο περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τον κύβο [αν θέλετε]και τον βασιλικό .Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πιτσιλάει από το κατσαρολάκι μας .Τότε είναι έτοιμη .Σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί [πολύ εύγευστο είναι το πεκορίνο Αμφιλοχίας ]!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κεφτέδες ,συνταγή της γιαγιάς ,ίσως οι ωραιότεροι τραγανοί παραδοσιακοί κεφτέδες !!!





  • 500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
  • 1/2 και παραπάνω φραντζόλα  ψωμί βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά  [και με την κόρα ]
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαιντανό)
  • 3 κουτ.σούπας ξύδι κλασικό,(το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη στο χοντρό μέρος   [η γιαγιά τα έκοβε με το μαχαίρι το ίδιο κι εγώ]
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
  • 2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μίγμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • αλεύρι
  • αλατοπίπερο





Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλ και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά .Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα βαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε η γειτονιά! Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια τα οποία όταν τα αλευρώνουμε τα πατάμε λίγο στην μέση ..Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει. Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ. Αλευρώνετε  να μεινει αλεύρι μην τα τιναζετε εντελώς ,και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζετε την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα. Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανιτές!

ΜΥΣΤΙΚΟ

Έλεγε η γιαγιά ότι για να γίνουν ξεροψημμένοι δεν πρέπει να τινάζουμε πολύ το αλεύρι όταν τους αλευρώνουμε και έτσι κάνουν μία ξεροψημμένη κρούστα και το λάδι να είναι τουλάχιστον ως την μέση του κεφτέ. Επίσης, το καλό ζύμωμα παίζει και αυτό το ρόλο του,και το πολύ ψωμί .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παστίτσιο το τέλειο !!!


 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

  • 1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού
  • 10 κουταλιές περίπου αλεύρι


  • Βράζω τα μακαρόνια. Έχω σπάσει τα αυγά, κρατώ τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζω (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπώ με το σύρμα, προσθέτω 1 φλιτζάνι γάλα, βάζω τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνω αυτό το μείγμα, ανακατεύω και τα στρώνω ωραία και από πάνω ρίχνω μπόλικο τυρί τριμμένο.

    Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχω βάλει τον κιμά με 1 ποτήρι νερό, τον έχω λιώσει όπως σας είπα με τα μακαρόνια με κιμά (με καθαρά χέρια τον δουλεύετε να διαλυθεί, τον αφήνετε 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνετε κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνετε το κιμά πάνω στα μακαρόνια.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

    (την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι ..συνήθεια)
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει πολύ κρέμα, ρίχνω μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα, ρίχνω τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνω το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύω γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους

    Κορμός ψυγείου με 3 υλικά ,φανταστικός ,εύκολος και οικονομικός!!!








    200 γραμμαρια κρέμα γάλακτος
    400 γραμμάρια Μερέντα
    1 1/2 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί .
    Προσθέτουμε την Μερέντα και ανακατεύουμε με χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
    Σπάμε μέσα στο μίγμα και τα μπισκότα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και ανακατεύουμε καλά .Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε μία επιφάνεια ,τοποθετούμε το μείγμα και του δίνουμε σχήμα ρολό .
    Το τυλίγουμε καλά ,το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.Γίνετε φανταστικό και είναι εύκολο ,γρήγορο ,και πολύ οικονομικό .
    Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ