ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια
5 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμμυδάκια ξερά τριμμένα ,η ,ένα μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη τριμμένη
...
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 1 Πακέτο μακαρόνια
5 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμμυδάκια ξερά τριμμένα ,η ,ένα μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη τριμμένη
...
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτέ
2 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο
αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
εγώ προσθέτω κι ένα κύβο knor δεν είναι απαραίτητο .
τυρί τριμμένο
EKTEΛEΣH
Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο όσο να κρατάνε λίγο ,τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο ελαιόλαδο,η με λίγο λάδι ,λίγο βούτυρο ,η με σκέτο βούτυρο ,κατά προτίμηση .
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι λίγο να σωταριστούν .Προσθέτουμε και την φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Την αφήνουμε να βράσει για λίγο περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τον κύβο [αν θέλετε]και τον βασιλικό .Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πιτσιλάει από το κατσαρολάκι μας .Τότε είναι έτοιμη .Σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί [πολύ εύγευστο είναι το πεκορίνο Αμφιλοχίας ]!!
2 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο
αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
εγώ προσθέτω κι ένα κύβο knor δεν είναι απαραίτητο .
τυρί τριμμένο
EKTEΛEΣH
Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο όσο να κρατάνε λίγο ,τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο ελαιόλαδο,η με λίγο λάδι ,λίγο βούτυρο ,η με σκέτο βούτυρο ,κατά προτίμηση .
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι λίγο να σωταριστούν .Προσθέτουμε και την φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Την αφήνουμε να βράσει για λίγο περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τον κύβο [αν θέλετε]και τον βασιλικό .Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πιτσιλάει από το κατσαρολάκι μας .Τότε είναι έτοιμη .Σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί [πολύ εύγευστο είναι το πεκορίνο Αμφιλοχίας ]!!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.