Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τορτελίνια ογκρατέν ,φανταστικό φαγητό !!!!


 Υλικά
2 πακέτα τορτελίνια Μίσκο με 4 τυριά
1 κρέμα γάλακτος 200  γραμμαρίων
2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο ένταμ
1 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί   τριμμένο ρεγκάτο
10 φέτες τυρί γκούντα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη σε κομματάκια με το χέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο βούτυρο φυτίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια για 15 λεπτά όπως αναγράφετε στην συσκευασία .
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ταψάκι και τα ρίχνουμε μέσα.
Προσθέτουμε όλα τα τυριά,το μοσχοκάρυδο και την κράμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες τυριού γκούντα και βάζουμε λίγο βούτυρο φυτίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυιά.Πραγματικά φανταστικό !!!Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!





























Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τιραμισού εύκολο!!!




 Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες καφές εσπρέσσο
1 κουτί γάλα φρέσκο  [250 γραμ.]
5 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας λικέρ [όποιο προτιμάτε]
κακάο για την επιφάνεια
Κρέμα
300 γραμ.κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά
1 μεγάλο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 300 γραμ.
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα,το κονιάκ,το λικέρ,τον καφέ εσπρέσσο αραιωμένο σε λίγο νερό κρύο,Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι πυρέξ ,η φόρμα  τετράγωνη,Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω την μισή δόση κρέμας ,ξαναβάζουμε σαβαγιάρ μία στρώση και μετά την υπόλοιπη κρέμα .Πασπαλίζουμε το τιραμισού με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει .Χρειάζονται περίπου 2 ώρες .
Σημείωση
Αν θέλετε και δεν σας αρέσουν πολύ οι γλυκές γεύσεις δέν βάζετε καθόλου ζάχαρη άχνη ..γίνετε πιό άγλυκο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γαλοπούλα φιλέτο σνίτσελ !






 Υλικά
φιλέτα γαλοπούλας [ποσότητα ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε ]
φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
πατάτες ,η ρύζι,η πουρέ ,η σαλάτα  για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Εγώ τα κάνω απλά και γίνονται νοστιμότατα
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ρηχό πιάτο ,η καλύτερα να μην πλένουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αδειάζουμε την φρυγανιά.
Σε ένα άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζουμε το αλεύρι
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά να κάψει και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας ,τα βουτάμε στο αυγό ,μετά αλεύρι ,ξανά αυγό ,και τέλος στην φρυγανιά να πάει παντού.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι αλλά μέν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν καλά μέσα και να ροδοκοκκινήσουν απέξω.
Αλλάζουμε το λάδι αν τηγανίσουμε πάνω από 2 φορές να μην μας μαυρίσουν.













Κοτόπουλο ρολό με πατάτες στο φούρνο!!





 Υλικά
1 κοτόπουλο
5 μπαστούνια κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες μακρόστενες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει ένα κοτόπουλο και του δίνουμε την κεφαλογραβιέρα και την πιπεριά να την τυλίξει μέσα στο κοτόπουλο και μετά το κλείνει στο δυχτάκι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες ,βάζουμε στο ταψί πατάτες και ρολό κοτόπουλου ,ρίχνουμε την μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό ,το αλάτι ,το πιπέρι,την ρίγανη,το χυμό λεμονιών ,το ελαιόλαδο ,και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας στο τέλος στην μέση το ρολό κοτόπουλου.Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς το φαγητό μας ,το σκεπάζουμε στην αρχή με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα ,ξεσκεπάζουμε μετά και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.Kαλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μπισκοτογλυκό υπέροχο ψυγείου !!



 Υλικά
3 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ [θα περισσέψουν ]
3 κουτάκια κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
1 κουτί Μερέντα το μεγάλο  μέγεθος και 3 κουταλιές τις σούπας ακόμα [οπότε θα αγοράσουμε 1 μεγάλη συσκευασία και μία μικρή και θα μας περισσέψει ]
1 ζαχαρούχο γάλα Νουνού
2 κουταλιές κοφτές σούπας κοφτές Νές καφέ
1 κουτάκι πουράκια μικρή συσκευασία
Εκτέλεση
Κρέμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει και να στέκεται να σφίξει
Αμέσως προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα το ζαχαρούχο γάλα και την Μερέντα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε ενάμιση ποτήρι κρύο νερό,ρίχνουμε το Νές καφέ και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ η πλαστικό ταψάκι περίπου 40 επί 25 τοποθετούμε στην σειρά τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτάμε αστραπιαία στο υλικό με το Νές καφέ .μόλις την γεμίσουμε όλη την επιφάνεια ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα υπολογίζουμε την ποσότητα ώστε να γίνουν 4στρώσεις ,δηλαδή ,μπισκότα ,κρέμα ,μπισκότα κρέμα,μπισκότα κρέμα,μπισκότα και τέλος κρέμα.Τρίβουμε και καλύπτουμμε όλη την επιφάνεια με τα πουράκια .Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 4με 5 ώρες.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μανιταρόπιτα απίστευτη η γεύση της

ΥΛΙΚΑ
2 πακετάκια μανιτάρια των 250 γραμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
5 φετούλες μπέικον
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Μπεσαμέλ
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα [ισως χρειαστεί λίγο περισσότερο κοντά μας αν μας πήξει πολύ η κρέμα να αραιώσουμε ]
λίγο αλάτι
κρόκους 2 αυγών
1 πακέτο σφολιάτα  η αν θέλετε να φτιάξετε φύλο εσεις δείτε εδώ πως το φτιάχνουμε
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html
Για την επικάλυψη της επιφάνειας  της σφολιάτας η του σπιτικού φύλου 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο ελαιόλαδο
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1  κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το 1/4 από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι . Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε την δεύτερη κ.σ. ελαιόλαδο και το άλλο 1/4 από τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να ετοιμαστούν όλα. Σοτάρουμε λίγο και το μπέικον.  Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Σε λίγα λεπτά όταν το αλεύρι έχει πάρει ένα ελαφρό κίτρινο χρώμα ρίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  Ανακατεύουμε καλά με σύρμα συνέχεια  για να μην μας σβολιάσει. Όταν  πήξει η κρέμα μας  ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια ,το μπέικον ,και το τυρί.Προσθέτουμε  αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε και τα 2 κρόκους αυγών  στο τέλος   Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψί που έχουμε περάσει πρώτα την επιφάνεια με λάδι. Επάνω βάζουμε τη γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω χωρίς γέμιση ώστε να κλείσει καλά η πίτα μας. Αλείφουμε με λίγο κρόκο  το μέρος της σφολιάτας που δεν έχει γέμιση και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο. Καλό είναι να το έχουμε απλώσει λίγο με τον πλάστη για να είναι λίγο μεγαλύτερο Κολλάμε καλά τα δύο φύλλα και με ένα πιρούνι  για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα.  Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο της πάνω σφολιάτας  για να βγαίνει ο ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Επίσης με το μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στην πίτα .Αλείφουμε όλη την πίτα με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσει .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Την πίτα που βλέπετε την έχω φτιάξει με σπιτικό φύλο 3 φύλα   κάτω και 4 επάνω .
Συνταγή Φύλου ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html





Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γαύρος μαρινάτος γρήγορος και πεντανόστιμος !!!

 Υλικά
1 κιλό γαύρο
1 ματσάκι άνηθο ,η θυμάρι,η μαιντανό ,κατά προτίμηση
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι χοντρό θαλασσινό σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί όλος ο γαύρος
Ξύδι πολύ καλής ποιότητας [βασικό αυτό] σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί ο γαύρος όλος
Ελαιόλαδο σε ποσότητα να σκεπαστεί όλος ο γαύρος
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβοντας το κεφάλι εντελώς, και χωρίζοντάς το στα δύο για να βγάλουμε το κόκκαλο από την μέση όλο.
Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος τον καθαρισμένο γαύρο αφού τον έχουμε πλύνει καλά,ρίχνουμε από τα αρωματικά φυτά της επιλογής μας από πάνω ,και τα καλύπτουμε με το χοντρό αλάτι όλα πολύ καλά σκεπασμένα.
Τα αφήνουμε 3 τέταρτα έτσι ,τα βγάζουμε στην συνέχεια ,τα ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει όλο το αλάτι και τα ξαναβάζουμε στο γυάλινο σκεύος αφού το έχουμε ξεπλύνει από την πρώτη χρήση του .
Αμέσως μετά τον καλύπτουμε με το πολύ καλής ποιότητας ξύδι βασικό ξανά τονίζω αυτό ,και το αφήνουμε περίπου για μισή ώρα μέχρι να δούμε να ασπρίσει ο γαύρος που σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Το σουρώνουμε χωρίς να το ξεπλύνουμε και το τοποθετούμε πάλι στο γυάλινο σκεύος, το καλύπτουμε όλο καλά με λάδι να πάει πιό πάνω από τον γαύρο η ποσότητα  λαδιού ,ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο ,η όποιο άλλο αρωματικό προανέφερα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα !!! Διατηρείτε  για 3 ημέρες ,καλή σας όρεξη μαζί με ενα καραφάκι ουζάκι ,ο τέλειος μεζές !!!


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Γαρίδες τηγανιτές με κουρκούτι μπύρας φανταστικό μεζεδάκι !!




 Υλικά
500 γραμ γαρίδες μεγάλες
1και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό πάπρικα
αλάτι -πιπέρι
1 κουτάκι μικρού μεγέθους μπύρα
Εκτέλεση
Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε πρώτα .
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος και αφήνουμε μόνο την ουρίτσα
 Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,την πάπρικα.το αλάτι,το πιπέρι και ανακατεύουμε ,προσθέτουμε και το ένα κουτάκι σχεδόν μπύρα προσέχοντας να γίνει ένας παχύρευστος χυλός ,Βουτάμε τις γαρίδες κρατώντας τες από την ουρά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .


Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τυρόπιτα με φύλο από τα χεράκια μας !!

 Υλικά
Για το φύλο
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο αλάτι
Γέμιση
5 ευρώ φέτα
4 αβγά
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε μία λεκανίτσα χλιαρό νερό περίπου 3 ποτήρια,ρίχνω μέσα το λάδι,το ξύδι,το αλάτι ,την ζάχαρη τα δουλεύω με το χέρι για λίγο ανακάτεμα,και αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά μ'εχρι να γίνει ζύμη ,[μπορεί να χρειαστούμε λίγο παραπάνω να έχετε κοντά σας ]Ζυμώνουμε καλά την ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και χωρίζουμε σε μπαλάκια μικρά σαν μικρό μήλο το μέγεθος.Βάζουμε αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και με το πλάστη ανοίγουμε το φύλο μας .Χρειαζόμαστε 2 φύλα κάτω και 1 στην μέση και 2 από πάνω σύνολο 5 φύλα.Ετοιμάζουμε την γέμιση  λιώνουμε την φέτα με  τα χέρια μας σε μπολάκι προσθέτουμε το πιπέρι και τα αβγά και με κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά .Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε το πρώτο φύλο,ξανά λαδώνουμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλο και πασπαλίζουμε με το υλικό της φέτας,στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλο ,λάδι σε όλη την επιφάνεια και ξανά πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σκεπάζουμε με ένα φύλο,λαδώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με άλλο ένα και τελευταίο φύλο .Χαράζουμε την τυρόπιτά μας σε τετράγωνα κομμάτια λαδώνουμε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα να δούμε να πάρει χρυσαφί χρώμα [κατά την μέση του ψησίματος βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της τυρόπιτας λίγο φρέσκο βούτυρο ,η λίγο ελαιόλαδο να μην γίνει ξερό το φύλο μας] .Γίνετε υπέροχη τραγανή και πεντανόστιμη !!







Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μπακαλιάρος κατεψυγμένος στην λαδόκολλα!! Πολύ ωραίος!!!!

 Υλικά
 για 2 μερίδες
1 κομμάτι μπακαλιάρο κατεψυγμενο
χοντρό αλάτι
κάπαρη
μαιντανό
χυμό λεμονιού
πιπέρι-αλάτι
1 κρεμμυδάκι
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι.το ραντίζουμε με το χοντρό αλάτι γύρω -γύρω και ρίχνουμε επάνω του και μπόλικη κάπαρη .το τυλίγουμε καλά καλά στην λαδόκολλα το τοποθετούμε στο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και παραπάνω [τρυπάμε μετά την μία ώρα το ψάρι όπως είναι τυλιγμένο στην λαδόκολλα και καταλαβαίνουμε εάν είναι έτοιμο αν τρυπιέται εύκολα.]
Σε ένα σέικερ βάζουμε λεμόνι σε ποσότητα ανάλογα πόσο ξυνό μας αρέσει , ελαιόλαδο ,μαιντανό ψιλοκομμένο κι ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
Οταν  ψηθεί και κρυώσει το ψάρι το βγάζουμε από την λαδόκολα το καθαρίζουμε από το έξω μέρος του το οποίο βγαίνει πολύ εύκολα λόγω του αλατιού το βάζουμε στο πιάτο μας και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο .Εχει απίστευτη γεύση από την κάπαρη και την λαδόκολλα που ψήνετε κλεισμένο.Καλή μας όρεξη μαζί με μία σαλάτα εποχής !!!





ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ--ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Σοκολάτα για επάλειψη -- απίθανη στα γρήγορα !!


Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν σίγουρα, αλλά κι εμείς μαζί  ,καλή επιτυχία !!!!

Yλικά
1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
1/2 ποσότητα από την συσκευασία βούτυρο μαργαρίνη των 250 γραμαρίων [δηλαδή 125 γραμ.]
3 κουταλιές  σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι πολύ καλά [εγώ τα προτιμώ λίγο να τα καταλαβαίνω δεν τα αλέθω πολύ ] και, αν δεν θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε τα φουντούκια
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στην φωτιά και εφάπτουμε  ένα  μπόλ από πάνω για να λιώσουμε την σοκολάτα στο οποίο στην συνέχεια μέσα σ αυτό θα ολοκληρώσουμε την Μερέντα μας
Βάζουμε λοιπόν το μπόλ πάνω από την κατσαρόλα με το νερό και σπάμε την σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια ,περιμένουμε να λιώσει ,αμέσως συνεχίζοντας να το έχουμε στην ίδια θέση προσθέτουμε το βούτυρο,το ζαχαρούχο γάλα το κακάο  την άχνη και αν θέλουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .Αποσύρουμε το μπόλ  και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο.Μετά την τοποθετούμε σε βάζο η σε τάπερ  που θα κλείνει καλά  [μήπως θα παραμείνει για πολύ ]Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν σίγουρα, αλλά κι εμείς ,καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ