Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μπιφτέκια είναι τα καλύτερα σαν συνταγή !!!

 Τα ωραιότερα μπιφτέκια που θα φτιάξετε εγγυημένα !!!
 Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
6 φρυγανιές απλές πχ elite
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
λίγη ρίγανη ,η δυόσμος,η μαϊντανό  ανάλογα τι προτιμάτε
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά τις φρυγανιές τις μουλιάζουμε λίγο σε νερό  και αφού τις στίψουμε καλά τις προσθέτουμε μέσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 5-10 λεπτά είναι κι αυτό ένα σύν για πιό ωραία μπιφτέκια .Τα αφήνουμε για ένα τεταρτάκι στο ψυγείο .
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και βάζουμε το ειδικό μαντεμένιο αντικολλητικό τηγάνι που βλέπετε να κάψει .Χαϊδεύουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένο χέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι σχάρα .Τα γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά πάντα σε δυνατή φωτιά ,μόλις πάρουν κι από την άλλη πλευρά ,χαμηλώνουμε 2 βαθμούς την ένταση της θερμοκρασίας σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοψήνομαι πατώντας τα λίγο από πάνω με μία σπάτουλα να ψηθούν καλά και μέσα ,γυρνώντας τα συχνά με προσοχή .Σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμα φουσκωτά όπως τα βλέπετε και ζουμερά ζουμερά και φυσικά πεντανόστιμα .
Σημείωση
Το μπέικιν τα κάνει φουσκωτά και αφράτα συν ζουμερά μην το παραλείψετε .
Αν δεν υπάρχει  τηγάνι σχάρας μαντεμένιο ψήνονται και στο γκρίλ η στα κάρβουνα.
Μπορείτε να προσθέσετε κατ επιλογήν και κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο και σκόρδο ανάλογα τις προτιμήσεις .Εδώ εγώ τα έχω κάνει ακριβώς όπως σας δίνω την συνταγή σκέτα χρησιμοποιώ όσα χρειάζομαι και τα υπόλοιπα τα πλάθω μπιφτέκια τα τυλίγω σε αλουμινόχαρτο τα βάζω κατάψυξη κι όταν χρειαστώ τα βγάζω κι ακολουθώ την διαδικασία από το τηγάνι στην φωτιά όπως είναι παγωμένα.Επιτυχία σίγουρη !! .
Συνοδεύονται  με ρύζι ,με πατάτες ,με πουρέ, με σαλατούλα .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






Μηλόπιτα στο τσάκ μπάμ με παγωτο !!

 Υλικά
 ζύμη
μισό πακέτο βούτυρο μισολιωμένο [150 γραμ.]
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να το δείτε να στερεοποιηθεί
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
3 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι αντικολητικό  σε μέγεθος  τούρτας στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα .
Τα πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το βούτυρο τις 3 κουταλιές ζάχαρη και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι δουλεύοντας το με το χέρι μας .Μόλις δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά και η ζύμη στέκεται όταν την πλάθουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι .
Παίρνουμε την ζύμη λίγο λίγο και την στρώνουμε με την παλάμη μας επάνω από τα μήλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια .
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1/2 ώρα να πάρει χρώμα .
Σερβίρετε θαυμάσια με παγωτό κι είναι πανεύκολο και του λεπτού !!







Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ρεβύθια μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο χωρίς ξάφρισμα !!!



 Υλικά
4 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια
3-4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε  μακρόστενο σχήμα όπως βλέπετε στην φωτογραφία
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 δαφνόφυλλο [προαιρετικά]
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια στο νερό ρίχνοντας και 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλάτι και τα αφήνουμε όλη νύχτα μέχρι το πρωί.
Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε .
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα ρεβύθια και όλα μαζί τα σωτάρουμε περίπου για 15 λεπτά [μην φοβάστε δεν θα τσιγαριστούν] ανακατεύοντας τακτικά.
Αμέσως προσθέτουμε το αλατοπίπερο την πάπρικα [δαφνόφυλλο προαιρετικά ]
και ζεστό νερό ΜΟΝΟ να σκεπαστούν περίπου 2-3  δάχτυλα.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 60 λεπτά .Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε να μήν σωθεί το ζουμί τους αν συμβεί αυτό το ενισχύουμε μόνο με ζεστό νερό .Πρός το τέλος του μαγειρέματος κι αφού τα αφήσουμε με το επιθυμητό ζουμάκι ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού.Αν έχουν μαγειρευτεί κι έχουν αρκετό ζουμί ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο δυνατό για λίγα λεπτά και χυλώνουν αμέσως .Καλή όρεξη !!
Σημείωση
Η συνταγή είναι από την Σίφνο με μικρές δικές μου παρεμβάσεις και  είναι πεντανόστιμη κι όπως θα είδατε δεν βγάζουμε αφρούς !!!




Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πατατοριγανοκεφτέδες η τέλεια γεύση !!



 Υλικά
4 πατάτες
1 αυγό
2 φλυτζάνια τσαγιού κοφτά τυρί φέτα
3 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά κοφτή σούπας ρίγανη,η,αν υπάρχει γλαστράκι με φρέσκια  ένα ματσάκι ψιλοκομμένο
αλάτι ελάχιστο αν η φέτα είναι αλμυρή και πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες,
Μόλις μπορούμε να τις πιάσουμε  τις ξεφλουδίζουμε .
Τις βάζουμε σε ένα μπόλ πρέπει να είναι χλιαρές και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε να γίνουν σαν πουρές  .
Προσθέτουμε την φέτα,το αυγό,την ρίγανη,αλατοπίπερο και αλεύρι και τα δουλεύουμε όλα μαζί ,
Κάνουμε το μείγμα μία μπαλίτσα  και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά
Βάζουμε λάδι να ζεσταθεί καλά στο τηγάνι ,πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά τα αλευρώνουμε .τινάζουμε το πολύ αλεύρι  και τα πατάμε λίγο στην μέση να γίνουν πατητά για καλύτερο τηγάνισμα και τηγανίζουμε με προσοχή μέχρι να δούμε να χρυσαφίσουν.Προσοχή τα γυρνάμε μόλις είναι έτοιμη η μία πλευρά να μην τα ταλαιπωρήσουμε και διαλύσουν .Μεζεδάκι πρώτο για ουζάκι ,η μπυρίτσα ,η συνοδευτικό ,καλή όρεξη! .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Φασολάκια με κρέας !!








Μερίδες: 6
Xρόνος: 90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    
 800 γραμ .μοσχαρίσιο ποντίκι ,η σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 1/2 φασολάκια κατεψυγμένα ,η φρέσκα
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκιαλεπτά
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
 [μπορούμε να την παραλείψουμε]
4 κλωνιά μαιντανό  ψιλοκομμένα
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας λάδι
ελάχιστο αλατοπίπερο
print
 Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και το κρέας και σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια τα κατεψυγμένα [δεν τα ξεπαγώνουμε ]
Αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε πρώτα και τα πλένουμε καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες το καρότο, τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο ,και τις πατατούλες.
Ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40  λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα του .
Λίγα λεπτά πρίν το κατεβάσουμε  από την φωτιά ρίχνουμε το λάδι .Γινετε φανταστικό σε γεύση !! καλή όρεξη!!
Σημ.
Εγώ μαζί με το αλατοπίπερο προσθέτω και μία πράζα κίμινο του πάει πολύ !!  [ελάχιστο στην μύτη του κουταλιού]

Φασολάκια λαδερά με πατάτες !!

1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]






Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μακαρονόπιτα στριφτή [από μακαρόνια που μας περίσσεψαν ]


 Αν μας μείνουν μακαρόνια ..αλλά κι αν δεν περισσέψουν,βράστε τα και φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστούν όλοι !!!



Υλικά
Φύλλο που ανοίγουμε μόνες μας το λινκ για υπέροχο λεπτό τραγανό φύλλο στο τέλος κάτω κάτω ,πατήστε να το δείτε.
1/2 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ότι υπάρχει
2 με 3 αυγό
τριμμένη με το χέρι τυρί φέτα
λίγο αλάτι αν η φέτα είναι πολύ ανάλατη
πιπεράκι
 Τι κάνουμε
 Ανοίγουμε φύλλο [βλέπετε συνταγή φύλλο ζύμη για πίτες κάτω -κάτω ]
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ ,προσθέτουμε λίγο γάλα , 3 αυγά ,και τριμμένη φέτα τυρί ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο  στο μάκρος όπως βλέπετε στην φωτογραφία .βάζουμε λίγη γέμιση στο μάκρος και αυτή ,τυλίγουμε σε ρολό και μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι [βλέπετε φωτογραφίες]


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν καλά .
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με βοήθεια σπάτουλας και ενός ρηχού πιάτου ώσπου  να χρυσίσουν .
Σημείωση
Μπορούμε αντί για τηγάνι, να τα αλείψουμε με λάδι στην επιφάνειά τους και να τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς. Εγώ τα τηγάνισα εδώ !Καλή όρεξη !!!



Δείτε πως να φτιάξετε το φύλλο τον τρόπο και χρησιμοποιήστε την συνταγή για όλες σας τις πίτες το ωραιότερο φύλο είναι παραδοσιακό Λαμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές






Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ψάρι γλώσσα ραγού!!

 Μερίδες 4
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας  κατεψυγμένα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι,καρότο ,σκόρδο,μαιντανό ,σέλινο.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό,μαζί με το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τις γλώσσες κατά μήκος  στα δύο,Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε προσεχτικά μάσα στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και το ρύζι,ανακατεύουμε με προσοχή , και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το ρύζι.
Κάθε τόσο παρακολουθούμε το φαγητό μην τελειώσει το ζουμί .
Βάζουμε στο μούλτι το χυμό από το λεμόνι,μαζί και το αυγό ,τα χτυπάμε καλά και κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε το αδειάζουμε επάνω στο φαγητό .
Αφήνουμε να πάρει μια δυό βράσεις το αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες προσεκτικά,
Σημείωση
Ο τρόπος που γράφω να φτιάξουμε το αυγολέμονο έχει 100% επιτυχία και δεν κόβει ποτέ μα ποτέ το αυγό ,δοκιμάστε τον σε ότι φαγητό χρειάζεται αυγολέμονο .














Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!

 Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες [εγώ το μαγειρεύω χωρίς την πέτσα]
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 λεμόνι τον χυμό
6 σταγόνες Tabasko
3 φλυτζάνια τσαγιού χυλοπίτες
τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας [ νόστιμη πολύ ]
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το ξυσμένο κρεμμύδι και σκόρδο  να πάρει λίγο χρώμα ,και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο  μέσα στις φρέσκες ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη,το χυμό μισού λεμονιού , και τις σταγόνες tabasko.
Mόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει το κοτόπουλο ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε με προσοχή το κοτόπουλο σε πιατέλα ,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν έχει σωθεί περίπου να φτάνει στην μέση τις κατσαρόλας και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες .Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μην μας κολλήσουν για 10 με 15 λεπτά.[προσέχουμε να έχουν ζουμάκι όταν κοντεύουν να βράσουν γιατί πήζουν μέσα σε λίγα λεπτά κι εμείς τις θέλουμε μελάτες] ,αν συμβεί να έχει λίγη σάλτσα  προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και  αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις .
μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο .Το αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι .Φανταστικό !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σούπα με κοφτό μακαρονάκι !!

Μία πολύ νόστιμη και ελαφριά σουπίτσα !!!

Υλικά μερίδες 4

1 κοφτό φλιτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
8 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι πάπρικα
2 τεμάχια ζωμό κότας η κρέατος
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο τρίφτη [μην το βλέπετε χονδρό εξαφανίζετε κατά το μαγείρεμα κι αφήνει πολύ ωραία γεύση]
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [προαιρετικά]
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
κρουτόν Εκτέλεση
Βάζουμε στη κατσαρόλα το νερό μαζί με τους κύβους,το τριμμένο κρεμμύδι,την πάπρικα και τον μαιντανό.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά,
Ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί .
ΣΕ 5 λεπτά προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά .
Λίγα λεπτά πρίν το τέλος αφαιρούμε το καπάκι,προσθέτουμε το λάδι και  δυναμώνουμε την φωτιά να δέσει λίγο το ζουμάκι.
Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο και κρουτόν .Καλή όρεξη είναι spesial !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μπακαλιάρος με λαχανικά στο ζουμί τους που είναι όλο νοστιμιά !!!

 Μερίδες 2
Υλικά
2 τεμάχια μπακαλιάρο κατεψυγμένο [γίνετε η ίδια συνταγή και με φρέσκο]
4 καρότα κομμένα
1 ντομάτα στα κομμένη στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4,η ολόκληρο
4 πατάτες κομμένες στα 4 η εάν  είναι μικρές ολόκληρες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
6  κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον μπακαλιάρο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί με 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 10 λεπτά/
Προσθέτουμε το ψάρι και εάν δεν το σκεπάζει το ζουμί  προσθέτουμε νερό ,μαζί ρίχνουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 25 λεπτά προσέχοντας να μείνει λίγο από το πεντανόστιμο ζουμάκι.
Σερβίρουμε ολόκληρο το ψάρι με λαχανικά γύρω γύρω και λίγο ζουμάκι ,προσωπικά το σερβίρω καθαρισμένο.Συνοδεύετε  ωραία και με μαγιονέζα .Πολύ πολύ νόστιμο !!!













Λαχανόρυζο απίθανο σε γεύση,

 Μερίδες 6
Υλικά
1/2 λάχανο περίπου 1 κιλό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κύβο κρέατος
λίγο αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας γεμάτες πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το λάχανο και το βάζουμε στην κατσαρόλα΄
Ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι μαζί και τον κύβο ,προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Διαλύουμε σε ένα ποτήρι με νερό τον πελτέ και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζι και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε άλλο 1 ποτήρι με νερό,μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε  το ρύζι και το λάδι ελαφρά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου να μελώσει η σάλτσα του .Σερβίρετε με φέτα και λεμόνι .
Σημείωση
Μπορούμε να αφαιρέσουμε τον πελτέ ντομάτας και να το κάνουμε αυγολέμονο .
Στο τέλος του μαγειρέματος χτυπάμε ένα αυγό με χυμό λεμονιού στο μούλτι ,το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε να πάει το αυγολέμονο παντού
Με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε φόβο ποτέ να κόψει το αυγολέμονό μας εγγυημένα
Σημείωση
Αν νηστεύουμε αφαιρούμε το κύβο κρέατος