Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Γεμιστά Ντόνατς

ΥΛΙΚΑ
25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
1 ποτήρι νερό χλιαρό
100 γραμμάρια ανθόγαλα
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
75 γραμμάρια Βούτυρο
1 αυγό

Για τη γέμιση
μαρμελάδα
μερεντα
Για την επικάλυψη
ζάχαρη άχνη, ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό
με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
2.Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το
αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα.
Τα στρώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να
φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
3.Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να
ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Με κορνέ τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε
στη ζάχαρη αχνη. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


Ντόναντς φανταστικά !!!!



ΥΛΙΚΑ
Αλευρι Δυνατο 1500γρ
Αλευρι μαλακο 1500γρ
Αλατι 45γρ
Αυγα 3
Γαλα 200γρ
Βουτυο 300γρ
Ζαχαρη 300γρ
Μαγια 200γρ
Βανιλια 1 κ.γ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι 4 λεπτα στην πρωτη ταχυτητα
και 4 λεπτα στην δευτερη. Βγαζουμε το ζυμαρι στον παγκο
κοβουμε σε μπαλες 2κιλες και το αφηνουμε να γινει για 30λ.
στην συνεχεια ανοιγουμε με τον πλαστη σε λεπτο φυλο και
κοβουμε με κουπατ, και με ενα μικροτερο στην μεση ωστε να
κανουμε κουλουρι. Σε μια λαμαρινα με εν αντικολητικο φυλο
αραδειαζουμε και τα βαζουμε καταψυξη. την επομενη μερα
βγαζουμε οσα χρειαζομαστε τα αραδειαζουμε σε λαμαρινα με
αντικολητικο, στοφαρουμε για 45λ. και τα τγανιζουμε σε κατσαρολα
με ηλιελαιο για 2λ απο καθε πλευρα. μολις τα τηγανισουμε τα
αφηνουμε να στραγγισουν 5λ και τα ανακατευουμε σε ενα μπολ
που εχουμε βαλει ζαχαρη και ζαχαρη αχνη μιση μιση.
Καλη σας επιτυχια!!!

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γλώσσες με παντζάρια τι πιό ωραίο !!!



Για τις γλώσσες

1 πακέτο του κιλού γλώσσες κατεψυγμένες εδώ
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο
Λεμόνι

Για τα παντζάρια

1κιλό παντζάρια
αλάτι
ελαιόλαδο
ξύδι ,προτιμώ το μηλόξυδο
1  σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο [προαιρετικά]

Γλώσσες

Ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου τις γλώσσες τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι .
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί αρκετά και τηγανίζουμε με προσοχή ,για να μην μας διαλύσουν περιμένουμε να ψηθεί η μία πλευρά και με σπάτουλα κουζίνας γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Τοποθετούμε για λίγο τις γλώσσες σε χαρτί κουζίνας να  νααποροφηθούν τα τυχόν περιτά λάδια.

Παντζάρια

Κόβουμε σαν αρχή τα κεφάλια από τα παντζάρια.
Τα πλένουμε καλά και κόβουμε  την ρίζα που έχουν.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα με ανάλογο αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει τα ρίχνουμε μέσα.
Βράζουμε πάνω από 1 ώρα μέχρι να τα τρυπάμε με το πηρούνι εύκολα .
Τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους τα κόβουμε σε στρογγυλές φετούλες και τα τοποθετούμε στο μπόλ .Τώρα θα ετοιμάσουμε τα κοτσάνια με τα φύλα πρώτα καθαρίζουμε τα κόβουμε στην μέση τα πλένουμε καλά
Βάζουμε συγχρόνως καινούριο νερό στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να βραζει τα ρίχνουμε μέσα να βράσουν .
Αλλάζουμε το νερό και για να κρατήσουν την δική τους γεύση ,αλλά κατ αυτόν τον τρόπο θα τα έχουμε  στο πιάτο μας καταπράσινα  και λαχταριστά'
Τα βγάζουμε μόλις βράσουν με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν καλά από τα νερά και τα βάζουμε στο μπόλ με τα κεφάλια.
Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και το ξύδι μας και αν μας αρέσει προαιρετικά ψιλοκομμένο σκορδάκι ανακατεύουμε καλά και Καλή όρεξη !!!!!


















Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο ψητό στο γκρίλ τηγάνι σαν στα κάρβουνα








1 κοτόπουλο κομμένο σε παιδάκια
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
ελάχιστο λάδι
Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε για να γίνει σαν τα κάρβουνα το τηγάνι το μαντεμένιο με τις ραβδώσεις που είναι απίθανο !!
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε πλυμένα καλά και στραγγισμένα καλά τα κομμάτια απο το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε από πάνω την ρίγανη ,το αλάτι,το πιπέρι,το λεμόνι και λίγο λάδι .
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν,
Οσο πιό πολύ ώρα τόσο πιο μαλακό και νόστιμο.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά σκέτο να κάψει πολύ.Τοποθετούμε τα κομμάτια απο το κοτόπουλο τα αφήνουμε μέχρι να ξεκολλάνε από μόνα τους και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά πάντα σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν χρώμα χαμηλώνουμε την θερμοκρασίαστο μέτριο σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά γυρνώντας που και που τα κομμάτια .
Μόλις καταλάβουμε ότι ψήθηκε δυναμώνουμε την φωτιά και πάλι να τα δούμε να ξεροψηθούν .Είναι απλό μα θέλει κι αυτό την τεχνική του ,γίνονται  πεντανόστιμα σαν σε κάρβουνα ακριβώς !!

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μοσχάρι με κολοκυθάκια !!






Υλικά .

Μερίδες 6

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σπάλα
2 κιλά κολοκυθάκια μικρά πρός μέτρια άν θέλετε να τα βάλετε ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδοψιλοκομμένη
5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη

Εκτέλεση

Με μαχαίρι ξύνουμε λίγο την φλούδα των κολοκυθιών και κόβουμε τις ακρούλες .
Αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα ,η αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λάδι και προαιρετικά αν θέλουμε τα τηγανίζουμε ελαφρώς ,μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και σκέτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και το κρέας και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσέχουμε μην τρυπήσουμε το κρέας γιατί σκληραίνει.
Λειώνουμε τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα .
Διαλύουμε και τον πελτέ σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το προσθέτουμε.
Σκεπάζουμε ,χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη, τον μαιντανό, και τα κολοκυθάκια.
Ανακατεύουμε ελαφρώς σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 1/2 ώρα ακόμα.
Λίγα λεπτά πρίν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα
να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια λίγο από το τηγάνι γίνονται νοστιμότερα !!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Φασολάκια λαδερά κατεψυγμένα.

 Υλικά  Μερίδες  3
1 πακέτο φασολάκια 500 γραμ.κατεψυγμένα
4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ [αν τα θέλετε πιο κόκκινα]
 αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα δουλεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τα φασολάκια τα κατεψυγμένα αφού πρώτα τα ξε\πλύνουμε με χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες καλ΄με το χέρι,και την κουταλιά τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού νερό [αν δεν βάλουμε πελτέ βάζουμε σκέτο νερό]
Προσθέτουμε και το αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη και νερό αν χρειάζεται τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 30 λεπτά δοκιμάζουμε κι όταν έχουν μαγειρευτεί βγάζουμε το καπάκι  δυναμώνουμε για λίγα λεπτά την φωτιά να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη .
Σημείωση
Αν τα φασολάκια είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε τα πλένουμε και μαγειρεύονται κατά τον ίδιο τρόπο .Την ώρα που βάζουμε τις ώριμες ντομάτες αν θέλουμε προσθέτουμε και καμιά πατατούλα ,επίσης αν σας αρέσει βάζετε και 5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο .

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Mπάμιες με κοτόπουλο !!


 Υλικά
μερίδες 4
1 κοτόπουλο του ενός κιλού σε κομμάτια
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες [η φρέσκες 300 γραμ.παραπάνω ]
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ξυσμένο στο τρίφτη
4 .ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένο
5 κλωνιά μαιντανό και 3 άνηθο ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
Ξύδι αν είναι φρέσκες οι μπάμιες
Εκτέλεση
Αν είναι οι μπάμιες φρέσκιες τις καθαρίζουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι τις πλένουμε καλά τις σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα περίπου 1 ώρα κι αν είναι δυνατόν στον ήλιο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι,το σκόρδο,το μαιντανό ,τον άνηθο ,και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Βάζουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και ροδίζουμε μαζί με τα υπόλοιπα.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες αφού τις λιώσουμε πολύ καλά με τα χέρια  τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις μπάμιες όπως τις έχουμε ραντίσει με ξύδι,η τις κατεψυγμένες και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε για να μην λιώσουνοι μπάμιες .
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι να  πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Καλό είναι αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες να βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα νερό να ζεσταθεί ααρκετά να τις ρίξουμε μέσα κι αμέσως να τις σουρώσουμε φεύγουν λίγο τα πολλά συντηρητικά κι αυτό ισχύει για όλα τα κατεψυγμένα  λαχανικά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο με μελιτζάνες !!!!

 Υλικά
Μερίδες 4
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 ντομάτες  ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 
1/2 κουταλιά σούπας ζάζαρη
αλάτι -πιπέρι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε  σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι,το σκόρδο ,και τα κομμάτια απο το κοτόπουλο ,Τα ανακατεύουμε να σοταριστουν για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε και τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει καλά και κόψει σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Ανακατεύουμε με προσοχή να γιαχνιστούν και οι μελιτζάνες και με τα χέρια λιώνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες .Αμέσως προσθέτουμε τον μαιντανό ,το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη καθώς και τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε ένα ποτήρι του νερού νερό.
Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε με το χέρι και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το φαγητό μας .Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
10 λεπτά πρίν το το τέλος ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα ,δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να δούμε να δέρσι η σάλτσα .Pραγματικά γλύφουμε και το πιάτο !!!! Καλή  όρεξη !!!!!
AΠΌ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Αρακάς και καρότα .

Μερίδες 4
1 κιλό αρακά με καρότα κατεψυγμένο  [η σκέτο αρακά και προσθέτουμε 2 φρέσκα ψιλοκομμένα καρότα]
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 μικρό  κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο 
4 κλωνιά άνηθο 
4 κλωνιά μαιντανό 
3 ντομάτες  ώριμες 
Αλάτι -πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκο το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον αρακά [και το ψιλοκομμένο καρότο αν βάλουμε φρέσκο ] και σοτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συχνά αλλά ελαφρά με ξύλινη κουτάλα .
Λιώνουμε τις ντομάτες με τα χέρια  και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο ,και τον μαιντανό .
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο να σκεπαστεί ο αρακάς .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου για 1 ώρα [δοκιμάστε τον ].
10 λεπτά πρίν το τέλος ανοίγουμε την κατσαρόλα για να εξατμιστεί τελείως το νερό και να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!



ο

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ντόναντς γεμιστά !!

ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ
25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
1 ποτήρι νερό χλιαρό
100 γραμμάρια ανθόγαλα
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
75 γραμμάρια Βούτυρο
1 αυγό

Για τη γέμιση
μαρμελάδα
μερεντα
Για την επικάλυψη
ζάχαρη άχνη, ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό
με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
2.Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το
αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα.
Τα στρώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να
φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
3.Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να
ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Με κορνέ τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε
στη ζάχαρη αχνη. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σού. Ο τρόπος που τα φτιάχνουμε .



Ζύμη για σού

Υλικά

125 γραμ. γάλα
125 γρ. Νερό
110 γρ. Βούτυρο
5 γρ. Αλάτι (1 πρέζα)
5 γρ. Ζάχαρη (1 πρέζα)
140 γρ. Αλεύρι
250 γρ. Αυγό (5 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Εκτέλεση 


 1.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο,
το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε
το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 1
λεπτό περίπου για να γίνει σαν ζύμη.
2.Την αφήνουμε για 20-30' να πέσει η θερμοκρασία.
3.Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή
ταχύτητα με το ανταλλακτικό που λέγεται «φτερό», όχι με το
σύρμα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία
και μαλακιά ζύμη, και συνεχίζουμε έως να ανακατευτεί και η
ζύμη να γίνει βελούδινη.
4.Στη λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε αντικολητικό χαρτί και
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200β.
5.Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα και σχηματίζουμε ορθογώνια και
στρογυλά σχήματα για τα Σου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200οC για 30-40λ.
6.Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και είναι
προτιμότερο να ψήσουμε σε συμβατικό φούρνο όχι σε αέρα γιατί
ο αέρας τα παραμορφώνει. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε
να κρυώσουν για μερικές ώρες και να στεγνώσουν.
Μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση να βάλουμε μία μπαλίτσα παγωτό και να περιχύσουμε χλιαρό σιρόπι σοκολάτας
Καλή επιτυχία !!!!



Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Γλάσο .

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ

ΥΛΙΚΑ
500γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, τα
ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε
συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν το μίγμα βράσει, και το
προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη χωρίς
να ανακατεύουμε, ώσπου η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει.
Αρχίζουμε τότε να ανακατεύουμε, ξεκινώντας από το κέντρο προς
τα έξω, ώσπου να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το ανακατεύουμε ελαφρά κάθε 5
λεπτά, ώσπου το μίγμα να παγώσει ελαφρώς, και να αποκτήσει ένα
πιο ανοικτό χρώμα.
Μία φανταστική σοκολατένια κρέμα που μπορούμε να την φάμε σκέτη,
ή να την χρησιμοποιήσουμε σε τάρτες, κέικ, ή για επικάλυψη τούρτας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Κριτσίνια με τυρί !!



ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
  • 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
  • αλάτι, πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, και το τυρί, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανκατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα  μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
  3. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψι στρωμμένο  με λαδόκολλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού,και τα ραντίζουμε με λ'ιγπ τριμμένο τυρί  και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.



Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Βλήτα..{Πως παραμένουν τα χόρτα καταπράσινα όταν τα βράζουμε}

 Για να παραμείνουν τα χόρτα μας  καταπράσινα και λαχταριστά η διαδικασία είναι η παρακάτω
Βάζουμε νερό σε μεγάλη  κατσαρόλα σε ποσότητα ανάλογα με τα χόρτα π.χ  για ένα κιλό χόρτα μία  κατσαρόλα με 3-4  δάχτυλα πιο πάνω από την μέση
Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και μόλις αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνουμε τα χόρτα αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά,
Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις δοκιμάσουμε και μας ικανοποιεί το βράσιμο με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε  αμέσως
Σημείωση
Δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα ,σκουραίνουν ,και δεν τα αφήνουμε ποτέ μέσα στο νερό ,σκουραίνουν , δεν τα αφήνουμε ποτέ μόνα να βράσουν ,είμαστε κοντά για τον λίγο χρόνο που χρειάζονται να βράσουν και τα ανακατεύουμε   με μία πιρούνα ,

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο ψημένο σε μπουκάλι μπίρας !!!

Η διαδικασία είναι η  εξής:
Αγοράζουμε ενα γυάλινο μπουκάλι μπίρα του μισού λίτρου, το πλένουμε καλά αφαιρούμε και τις ετικέτες.
Πίνουμε λίγο από την μπίρα η την αδειάζουμε (περίπου το 1/3) και την τοποθετούμε  στο κέντρο ενός ταψιού.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο , αλατοπιπερώνουμε το πασπαλίζουμε με μουστάρδα να πάει παντού ,λεμόνι  και το τοποθετούμε όρθιο στο μπουκάλι της μπίρας.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά από πέντε λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς  και ψήνουμε για μία ώρα.
Προσοχή το κοτόπουλο να πατάει σταθερά στο μπουκάλι το οποίο το τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι για να συγκρατεί  τα ζουμιά από τπο κοτόπουλο καθώς ψήνετε
Το αποτέλεσμα είναι ωραίο τραγανό απ έξω κοτόπουλο και νόστιμο εσωτερικά !!
Σημείωση
Το μπουκάλι μπίρας μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μεταλικό κουτάκι μπίρας αφαιρώντας πάλι την μισή ποσότητα μπίρας