Υλικά
μερίδες 4
1 κοτόπουλο του ενός κιλού σε κομμάτια
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες [η φρέσκες 300 γραμ.παραπάνω ]
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ξυσμένο στο τρίφτη
4 .ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κλωνιά μαιντανό και 3 άνηθο ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
Ξύδι αν είναι φρέσκες οι μπάμιες
Εκτέλεση
Αν είναι οι μπάμιες φρέσκιες τις καθαρίζουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι τις πλένουμε καλά τις σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα περίπου 1 ώρα κι αν είναι δυνατόν στον ήλιο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι,το σκόρδο,το μαιντανό ,τον άνηθο ,και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Βάζουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και ροδίζουμε μαζί με τα υπόλοιπα.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες αφού τις λιώσουμε πολύ καλά με τα χέρια τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις μπάμιες όπως τις έχουμε ραντίσει με ξύδι,η τις κατεψυγμένες και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε για να μην λιώσουνοι μπάμιες .
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Καλό είναι αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες να βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα νερό να ζεσταθεί ααρκετά να τις ρίξουμε μέσα κι αμέσως να τις σουρώσουμε φεύγουν λίγο τα πολλά συντηρητικά κι αυτό ισχύει για όλα τα κατεψυγμένα λαχανικά
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ