Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέμα πατισερί !!


Φτιάξτε την για γέμισμα γλυκών όπως  Μιλφέιγ - ΤρίγωναΠανοράματος- ανάμεσα σε κέικ -για τούρτα- για Σου γέμιση-ή φάτε την έτσι !!!
Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με
κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απο Αρτοποιεία και Συνταγές  ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Γιώργο!!!

Κουλουράκια Μπριός .

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ καρότου.


ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


Υλικά
Για το κέικ
100 γρ. κούπα καρυδόψιχα μέτρια κομμένη
350 γρ. καρότα τριμμένα
280 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
4 αυγά
300 γρ. Ζάχαρη
1,5 κουταλάκι κανέλα
240 ml ηλιέλαιο
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

Για τη γέμιση


60 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Ξύσμα ενός αράντιστου λεμονιού




Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε το λάδι σε συνεχή και μικρή ροή και στη συνέχεια την εσάνς βανίλιας. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (μην το παραχτυπήσετε). Τέλος προσθέτετε τα τριμμένα καρότα και την καρυδόψιχα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Πριν το βγάλετε δοκιμάζετε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί, αλλιώς το ψήνετε περισσότερο.Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει. Το βγάζετε από το ταψί σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.Χτυπάτε, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο με το τυρί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά – σιγά την άχνη ζάχαρη και όταν γίνει αφράτο το μείγμα, προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα. Χωρίζετε το κέικ σε 2 ή 3 δίσκους. Βάζετε τον έναν στην πιατέλα, απλώνετε από πάνω λίγη κρέμα, τοποθετείτε τον δεύτερο δίσκο, απλώνετε κρέμα και τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο. Με την υπόλοιπη κρέμα τυλίγετε το κέικ ολόγυρα.


Καλαμπόκια βραστά

Καλαμπόκια !!!!
Πλένουμε τα καλαμπόκια αν είναι φρέσκα κόβουμε τα μουστάκια,αν είναι κατεψυγμένα τα βάζουμε παγωμένα όπως είναι στην κατσαρόλα νασκεπάζονται από το νερό
Τα βράζουμε περίπου 1,5 ώρα να τα τρυπήσουμε με πηρούνι και να ειναι μαλακά .
Μετά τα βάζουμε σε πιάτο τα περνάμε με λίγο βούτυρο και λίγο αλάτι και καλή όρεξη!!!

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μούς σοκολάτας με μπανάνα



ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 μπανανες κομενες σε φετες
Βανιλια φρεσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή
και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
2.Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο
βρασμού μαζι με την βανιλια. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε
τη βανιλια. Περιχύνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα
ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει
λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει
η σοκολάτα.
3.Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη - λίγη ανακατεύοντας απαλά
τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει
απαλό και ομοιόχρωμο.
4.Ψιλοκόβουμε σε φετες τις μπανανες και τα προσθέτουμε στη μους.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να σκεπαστουν με την μους.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Μολις σερβιρουμε κοβουμε σε φετες μια μπανανα και στολιζουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι

 ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τριίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά,

Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,η ρύζι πιλάφι,η πουρέ,η μακαρόνια




Μοσχάρι με πιλάφι


 
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα [προαιρετικα]
ΡΥΖΙ
1 1\2 ποτήρι ρυζι για πιλάφι

4 ποτήρια νερό
Αλάτι πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
ΡΥΖΙ
Βάζουμε  το νερό στην κατσαρόλα και λίγο πιπέρι,μόλις πάρει βράση ρίχνουμε  το ρύζι,ανακατεύουμε  και σκεπάζουμε  την κατσαρόλα.

 Μαγειρεύουμε  περίπου 20 λεπτά  μέχρι να απορροφήσει ολο το νερό και να παραμείνη σπυρωτό . 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ