Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού!!


 


 10 περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια [προαιρετικά]
λίγες σταγόνες λεμόνι 



  Υπάρχουν πολλοί τρόποι  σχετικά με την κατασκευή του περγαμόντου πολλοί  περίπλοκοι και άνευ ουσίας ,σας δίνω την πιό εύκολη και δοκιμασμένη ,μόλις το έφτιαξα !
Ξύνουμε στον τρίφτη ελαφρώς  το κάθε  περγαμόντα απ΄'έξω.
Με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε πάνω και κάτω  δείτε φωτογραφία ,και μετά το βάζουμε  μέσα στην σάρκα του για να το χωρίσουμε σε φετούλες ,κάθε περγαμόντο θα το κανονίσουμε να βγάλει 3 κομμάτια .
Στρίβουμε σε ρολάκι τις φλούδες των περγαμόντων και τις στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα αφού πρώτα βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες ,τα σκεπάζουμε με νερό και από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, σε 15 λεπτά αδειάζουμε τα περγαμόντα σε σουρωτήρι να φύγει το νερό ,ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει τα τιοποθετούμε ξανά μέσα για 15 λεπτά,αυτό το κάνουμε σύνολο 4 φορές για να ξεπικρίσουν .
Ρίχνουμε την ζάχαρη μέσα τα περγαμόντα ,και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι ,κι αν μας αρέσει το άρωμα τις βανίλιας την προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη.
Οταν κρυώσει εντελώς το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Από κάθε περγαμόντο κανονίζουμε να  βγάλουμε 3 φέτες ,στις 30 φέτες η αναλογία είναι 1 κιλό ζάχαρη .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Για να δείτε έναν τρόπο ακόμα πιό εύκολο πατήστε κλίκ ΕΔΩ --> http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/09/blog-post_55.html

Γλυκό περγαμόντο


 13 περγαμόντα
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
2 νεροπότηρα νερό 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξύνουμε στο τρίφτη τα περγαμόντα .
Τα χαράσουμε όπως καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε  από 4 κομμάτια φλούδα  από το κάθε περγαμόντο .
Τα κόβουμε σε λουριδίτσες σε οριζόντια γραμμή .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει .
Βράζουμε για 10 λεπτά και χύνουμε το νερό ,ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για τρείς φορές να ξεπικρίσουν .
Τοποθετούμε τα κομμάτια του περγαμόντου στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη όλη ,προσθέτουμε και τα 2 ποτήρια νερό .
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι ,περίπου ούτε 30 λεπτά ,μόλις το δοκομάσουμε κι έχει δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ,ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού όλον ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει για να το βάλουμε στο βάζο μας.Πραγματικά γίνετε υπέροχο με φανταστικό σιροπάκι!! 




Γαρίδες σαγανάκι


Γαρίδες σαγανάκι
Yλικά

8 γαρίδες Νο. 1 [κατεψυγμένες ,η φρέσκες ]
150 γραμ φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
2 κουταλιές τις σούπας ούζο
 αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι, τις χαράζετε με ένα μαχαιράκι στη πλάτη και αφαιρείτε το έντερο.
Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο του πουρέ η τον τρίφτη και συγκεντρώνετε το ζουμάκι σε ένα μπολ.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λαδάκι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Βάζετε και το σκόρδο εάν θέλετε. Ρίχνετε μέσα τη ντομάτα, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.Μαγειρεύετε για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες  μαζί και το ούζο  Αφήνετε να βράσει σε  μέτρια  φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα 'Μόλις κλείσουμε το μάτι τις κουζίνας ρίχνουμε τριμμένη φέτα με το χέρι ίσα να πάρει 2-3 βράσεις και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το μεζεδάκι μας .Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαιντανό ,τον οποίο αν δεν τον θέλετε εντελώς ωμό τον προσθέτετε μαζί με την φέτα .Καλή 'ορεξη !!!
Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε την φέτα!
.

Λιαστές ντομάτες από τα χεράκια μας !!

Από τον κήπο της γιαγιάς ...!!

Είναι πολύ νόστιμες πικάντικες και δίνουν γεύση σε πολλά πιάτα ξεχωριστή!!
Προσθέστε σε διάφορα φαγητά και σαλάτες σε σάλτσες και θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα !!



Θα χρειαστείτε

Yλικά

•ντομάτες σφιχτές, ώριμες, μεσαίου μεγέθους

•χοντρό αλάτι

•λάδι

•ξίδι

•δάφνη

•αλάτι

•πιπέρι


Tρόπος παρασκευής

•Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κάθετα στη μέση, αφαιρώντας το πράσινο κοτσάνι.

•Tις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.

•Tις απλώνετε πάνω σε τελάρα (που τα έχετε γυρίσει ανάποδα) και τις αφήνετε στον ήλιο και στον αέρα.

•Tις σκεπάζετε με ένα τούλι (για να εμποδίσετε τα έντομα να έρχονται σε επαφή με τις ντομάτες).

•Tις αφήνετε στον ήλιο για 4-5 ημέρες περίπου. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, όταν πιέζοντάς τις δεν βγάζουν πλέον καθόλου υγρά.

•Aναμειγνύετε 3 μέρη λάδι, 1 ξίδι, δάφνη, αλάτι και πιπέρι (τόσο όσο θα βάζατε σε μία απλή σάλτσα).

•Bάζετε τις λιαστές ντομάτες σε βάζα με λαδόξιδο, τόσο όσο χρειάζεται για να τις καλύπτει.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Λέμον πάιπ


 ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για την βαση
220γρ. μπισκότα digestive
80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε. Απλώνετε το
μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να
κρυώσει.
2.Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το
ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα
και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
3.Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.
Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα
πάνω στην βάση.
4.Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου
15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο
να παγώσει. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από Αρτοποιεία & Συνταγές

 

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Γαρίδες με μακαρόνια



3 κουταλιές τις σούπας ούζο

2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλατοπίπερο
μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] βράζουμε τα μακαρόνια
2] Εχουμε ψιλοκόψει ολα τα λαχανικά να είναι έτοιμα
3[Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα ,προσθέτουμε και τις γαρίδες το ούζο  και μαγειρεύουμε προσεκτικά γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου
4]προσθέτουμε και το πελτέ κ τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και περιμένουμε να πήξει   η σάλτσα .
5]Προσθέτουμε και τα μακαρόνια ανακατεύουμε ,σβήνουμε την φωτιά και ..έτοιμα !!Ησυνταγή είναι δική μου.Υπέροχη γεύση!! 
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
ΚΟΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΓΑΡΙΔΕΣ 7 ΕΥΡΩ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ 2 ΕΥΡΩ






Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου



 Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια οτι νούμερο σας αρέσει
1 τόνο rio mare σε λάδι
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στο μίξερ
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 
2 κοφτές κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ  [πάντα κύκνος ο καλύτερος ]
λίγη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρολίτσα το λάδι με το τριμμένο κρεμμύδι ,και το τριμμένο σκόρδο ,Σωτάρουμε για 2 -3 λεπτά από την στιγμή που θα κάψει το λάδι .
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τον πατάμε με το πιρούνι να  λιώσει.
 Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε 1/2 ποτήρι νερό το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό το αλάτι ,το πιπέρι ,και λίγη ζάχαρη .
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Τα μακαρόνια τα βράζουμε όπως αναγράφετε στην συσκευασία [εγώ δεν τα καίω με βούτυρο στην συγκεκριμένη συνταγή ούτε με λάδι τα  στραγγίζω μόνο ]
Σερβίρουμε με τυράκι προτείνω κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας πολύ νόστιμο τυρί για μακαρόνια !! Καλή όρεξη !
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.





Πέρκα στο φούρνο με πατατούλες



 Υλικά
1 πακέτο πέρκα  κατεψυγμένη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό
αλάτι πιπέρι
Πατάτες
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε την πέρκα σε θερμοκρασία δωματίου.
Την ξεπλένουμε ,την στραγγίζουμε από τα νερά και την τοποθετούμε στο ταψάκι μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στρογγυλες τις πατάτες σε λεπτό μέγεθος.
Ρίχνουμε το λάδι το αλάτι,το πιπέρι,το χυμό λεμονιών ,και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με προσοχή  για το ψάρι .
Τα φτιάχνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψάκι από το ανακάτεμα το ψάρι στην μέση ,και κόβουμε σε ροδέλες την πιπεριά και το κρεμμύδι  λεπτές και το βάζουμε επάνω σε πατάτες και ψάρι .
Ρίχνουμε και μισό ποτήρι του νερού νερό και κουνάμε το ταψάκι πέρα δώθε .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου .
Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί .Καλή όρεξη !!!








Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέμα πατισερί !!


Φτιάξτε την για γέμισμα γλυκών όπως  Μιλφέιγ - ΤρίγωναΠανοράματος- ανάμεσα σε κέικ -για τούρτα- για Σου γέμιση-ή φάτε την έτσι !!!
Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με
κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απο Αρτοποιεία και Συνταγές  ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Γιώργο!!!

Κουλουράκια Μπριός .

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ καρότου.


ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


Υλικά
Για το κέικ
100 γρ. κούπα καρυδόψιχα μέτρια κομμένη
350 γρ. καρότα τριμμένα
280 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
4 αυγά
300 γρ. Ζάχαρη
1,5 κουταλάκι κανέλα
240 ml ηλιέλαιο
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

Για τη γέμιση


60 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Ξύσμα ενός αράντιστου λεμονιού




Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε το λάδι σε συνεχή και μικρή ροή και στη συνέχεια την εσάνς βανίλιας. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (μην το παραχτυπήσετε). Τέλος προσθέτετε τα τριμμένα καρότα και την καρυδόψιχα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Πριν το βγάλετε δοκιμάζετε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί, αλλιώς το ψήνετε περισσότερο.Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει. Το βγάζετε από το ταψί σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.Χτυπάτε, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο με το τυρί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά – σιγά την άχνη ζάχαρη και όταν γίνει αφράτο το μείγμα, προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα. Χωρίζετε το κέικ σε 2 ή 3 δίσκους. Βάζετε τον έναν στην πιατέλα, απλώνετε από πάνω λίγη κρέμα, τοποθετείτε τον δεύτερο δίσκο, απλώνετε κρέμα και τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο. Με την υπόλοιπη κρέμα τυλίγετε το κέικ ολόγυρα.


Καλαμπόκια βραστά

Καλαμπόκια !!!!
Πλένουμε τα καλαμπόκια αν είναι φρέσκα κόβουμε τα μουστάκια,αν είναι κατεψυγμένα τα βάζουμε παγωμένα όπως είναι στην κατσαρόλα νασκεπάζονται από το νερό
Τα βράζουμε περίπου 1,5 ώρα να τα τρυπήσουμε με πηρούνι και να ειναι μαλακά .
Μετά τα βάζουμε σε πιάτο τα περνάμε με λίγο βούτυρο και λίγο αλάτι και καλή όρεξη!!!

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μούς σοκολάτας με μπανάνα



ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 μπανανες κομενες σε φετες
Βανιλια φρεσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή
και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
2.Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο
βρασμού μαζι με την βανιλια. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε
τη βανιλια. Περιχύνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα
ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει
λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει
η σοκολάτα.
3.Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη - λίγη ανακατεύοντας απαλά
τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει
απαλό και ομοιόχρωμο.
4.Ψιλοκόβουμε σε φετες τις μπανανες και τα προσθέτουμε στη μους.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να σκεπαστουν με την μους.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Μολις σερβιρουμε κοβουμε σε φετες μια μπανανα και στολιζουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι

 ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τριίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά,

Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,η ρύζι πιλάφι,η πουρέ,η μακαρόνια