Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Mπακλαβάς φανταστικός χωριάτικος !!!!!!















Ωραιότερο μπακλαβά δεν θα έχετε ξαναφάει !!! Χωριάτικος παραδοσιακός από Αμφίκλεια !! Η συνταγή της γιαγιάς ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλο κρούστας για μπακλαβά
3 τέταρτα του κιλού καρύδια περασμένα στο μούλτι να κοπούν λίγο
1 κουταλιά γεμάτη τις σούπας κανέλα
1 κουταλιά κοφτή τις σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
2 φακελάκια γαλέτα φρυγανιά τριμμένη των 100 γραμ.έκαστο
1/2 ποτήρι του νερού και λίγο παραπάνω ζάχαρη άχνη
καλό βούτυρο για τα φύλα εδώ χρησιμοποίησα γάλακτος

ΣΙΡΌΠΙ
3 ποτήρια του νερού νερό--- ή 400mlνερό
1 κιλό ζάχαρη--ή 700 γραμ ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού
1 φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
1 ποτηράκι του κρασιού μέλι η ,μισό σχεδόν ποτήρι του νερού

ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Γαρύφαλλα ολόκληρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα καρύδια τριμμένα ,την κανέλα,το γαρύφαλλο την άχνη ζάχαρη , την φρυγανιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων η σε κατσαρολάκι  μπόλικο βούτυρο βουτυρώνουμε το ταψάκι μας καλά και στρώνουμε 6 φύλα βουτυρώνοντας όμως το καθένα χωριστά με μπόλικο βούτυρο να πάει σε όλη την επιφάνεια.Αμέσως μετά βάζουμε διάσπαρτη αλλά σε όλη την επιφάνεια από το υλικό μας και ξανά φύλο βούτυρο ξανά φύλο και από την γέμιση ,δηλαδή κάθε δεύτερο φύλο γέμιση σε όλη την επιφάνεια [όχι πολύ ίσα να καλύπτετε ] Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση [μην ξεχνάτε κάθε φύλο να το περνάτε με βούτυρο  βασικότατο]Αφήνουμε για από πάνω 5 φύλα βουτυρώνοντας κι αυτά ένα ένα.
Μόλις φτάσουμε στο τέλος κόβουμε ορισμένες άκρες μην είναι πολλές βουτυρώνουμε τις υπόλοιπες και τις γυρνάμε γύρω γύρω στο ταψάκι από μέσα .Χαράζουμε με προσοχή  τον μπακλαβά σε ότι σχήμα μας αρέσει μόνο να είναι μικρά κομματάκια χαριτωμένα μπήγομαι κι από ένα γαρυφαλάκι στο κάθε κομματάκι [ή επιφάνεια βουτυρωμένη καλά και οι γωνίες επίσης] ,και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά θα το δείτε να ροδίσει .Αν αρπάξει πιο γρήγορα λόγω του βουτύρου σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος .Προσέχουμε να έχει ψηθεί κι από κάτω καλά αλλά με προσοχή μην μας αρπάξει .

ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράσει σε ένα τέταρτο περίπου κα λιγότερο  το κατεβάζουμε από την φωτιά. Με ένα κουταλάκι δοκιμάστε την πυκνότητά του λίγο να το δείτε δεμένο ,Σιροπιάζομαι τον μπακλαβά μας με το ένα κρύο [μπακλαβά] και σιρόπι καυτό Καλή επιτυχία είναι πραγματικά Θεικός !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο ρολό με τυρί πιπεριά ,και πατάτες φούρνου !!



 Υλικά
1 κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο ολόκληρο
5 μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 πιπεριά πράσινη
πατάτες
χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια.
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκκαλίσει το κοτόπουλο και να μας δώσει λίγο δίχτυ.
Υπάρχουν και έτοιμα αλλά προτιμότερο να το φτιάξουμε μόνοι μας.
Το τοποθετούμε ανοιχτό σε ένα δίσκο ,περνάμε όλη την επιφάνεια με μία πολύ ελαφριά στρώση μουστάρδας ,από πάνω τοποθετούμε τα υλικά  όπως κεφαλογραβιέρα,πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια,αλάτι,πιπέρι.και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το περνάμε με προσοχή μέσα στο δίχτυ.
Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί .
Από πάνω ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι,
Σε ένα ποτήρι νερό έχουμε αραιώσει την μουστάρδα την ρίχνουμε από πάνω κι αυτή ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρ..
Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο ,ρίγανη και τα τρίβουμε ,ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στην άκρη γύρω γύρω τις πατάτες ,βάζουμε στην μέση το ρολό κι όπως έχει μείνει στην μέση ζουμί το κυλάμε γύρω γύρω .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου ΄70 λεπτά στους 220 βαθμούς .
Για να σερβίρουμε και να το κόψουμε πρέπει να κρυώσει .Καλή όρεξη !!






Σουβλάκια από φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριά φανταστικά !!

 
Yλικά για 6 σουβλάκια

 

2 στήθη φιλέτο από κοτόπουλο

2 πιπεριές πράσινες

Αλάτι πιπέρι

Λεμόνι

Λίγη ρίγανη

Καλαμάκια

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο

Κόβουμε σε κυβάκια το φιλέτο κοτόπουλο .

Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια την πιπεριά

Περνάμε στο καλαμάκι 5 -6 κυβάκια  {1 κυβάκι κοτόπουλο 1 κομματάκι πιπεριά εναλλάξ} ,

Τα ραντίζουμε με αλάτι –πιπέρι –ρίγανη .

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι γκρίλ να κάψει αφού του κάνουμε μία απλή επάλλειψη με ελάχιστο λάδι .

Τοποθετούμε τα σουβλάκια στην σειρά  5 λεπτά τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά γυρνώντας τακτικά .

Κατεβάζουμε την θερμοκρασία  και ψήνουμε γυρνώντας τακτικά από όλες τις πλευρές να ξεροψηθούν .Καλή όρεξη !!!

Συνοδεύονται με ρύζι ,πουρέ ,η πατάτες τηγανιτές

 

Σημείωση

Αν δεν έχουμε τηγάνι γκρίλ τα ψήνουμε σε γκρίλ στο φούρνο

 





Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κεκάκια με χαλβά καί καρύδια.

 



 Υλικά

250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 250γρμ. Ζάχαρη

50 γρμ. Χαλβά μακεδονικό

100γρμ. Καρύδια

 60γρμ. Καλαμποκέλαιο

75 γρμ. Χυμό πορτοκάλι

125ml Κονιάκ

20ml Σόδα 1 κουταλάκι κοφτό,που θα το διαλύσουμε μέσα στο χυμό πορτοκάλι
 Κανέλα 1 κουταλάκι
Γαρύφαλλο σκόνη στην μύτη του κουταλιού
Αλάτι 1 πρέζα

 Για το γλάσσο

 Ζάχαρη 250γρμ

 Ταχίνι 250γρμ.

 Νερό 250ml

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι την ζάχαρη και τον χαλβά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το κονιάκ στο  χυμό πορτοκαλιού με την σόδα .το  αλεύρι , το αλάτι , την κανέλα, το γαρύφαλο.

Ανακατεύουμε απαλά.

Σε αυτό σημείο αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.τόσο όσο να γίνει μία ζύμη σαν κέικ

Προσθέτουμε τα καρύδια αλευρωμένα .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 μικρές φόρμες .

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα ,και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να τα περιχύσουμε με το γλάσσο

Γλάσσο

Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη,προσθέτουμε στην συνέχεια το ταχίνι και ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα muffin κεκάκια μην φοβηθείτε όταν κρυώσει το γλάσσο θα σφίξει .Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο καρύδι από πάνω .Είναι ωραία και σκέτα .Καλή επιτυχία !!
 
Ευχαριστώ τα Αρτοποιεία και Συνταγές για την παραχώρηση της συνταγής !

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια με πηχτή σάλτσα αuγολέμονο

 Υλικά

500 γραμ.κιμά
1 αυγό
7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
7 φιλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλολαδο

Αυγολέμονο

Η πιο απίθανη σάλτσα
2 αυγά ολόκληρα
2 λεμόνια ζουμερά τον χυμό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,το κρεμμύδι ,το αλατοπίπερο,το αυγό,,τον μαιντανό,τον δυόσμο,και το ρύζι ,τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί .
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια του νερού νερό ,το βούτυρο και το λάδι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,η σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι,πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στρογγυλά σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι τα περνάμε από το αλεύρι τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό και τα βάζουμε με προσοχή στην σειρά στην κατσαρόλα που πρέπει να βράζει το νερό με το λάδι και βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά κοιτώνταςστο τέλος να μείνει λίγο ζουμάκι περίπου να τα σκεπάζει .
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τα αυγά ολόκληρα,τον χυμό από τα λεμόνια,και το αλεύρι ,τα χτυπάμε όλα μαζί ,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και  ρίχνουμε μέσα το μίγμα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα πέρα δώθε .Βάζουμε για  2 λεπτά την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μία δυό βράσεις και έτοιμο το φαγητό μας .Καλή όρεξη !!!!

Σημείωση

Εγγυημένα είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξουμε την καλύτερη ,εύκολη ,και πεντανόστιμη σάλτσα αυγολέμονο και δεν κόβει ποτέ το αυγό.Δοκιμάστε τον  !!





Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πίτσα θεική με πολύ ωραία ζύμη !!!



Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
30 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λάδι
1/2κ γλυκού ζάχαρη
 1/2 κ γλυκού αλάτι

 Για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν
500 γραμ  γκούντα τριμμένο
2 πιπεριές
8  φέτες μπέικον
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα [η  και  φρέσκα]

Για την σάλτσα

2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού βασιλικό
λίγο αλάτι
πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
 Εκτέλεση ζύμης

 Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο διάστημα αυτό βάζουμε  σε  ένα κατσαρολακι .την ντομάτα ,την ζάχαρη,το αλάτι ,πιπέρι,λάδι, το βασιλικό  και λίγο νερό  και το βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα μας περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.
 Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.
Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
Αμέσως μετά βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γκούντα τριμμένο [κρατάμε λίγο για το τέλος] μετά το ζαμπόν ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια το μπέικον σε κομματάκια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο τυρί όλη την επιφάνεια .
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω -κάτω ,ο χρόνος ανάλογα την κουζίνα ,Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !! Αν την φτιάξετε ακριβώς έτσι Ίσως η ωραιότερη πίτσα που θα έχετε φάει από τα χεράκια σας !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σουβλάκια με πίτα και λουκάνικο ,φανταστικά !

 Υλικά

Πίτες έτοιμες φρέσκες ,η ,αν θέλουμε τις φτιάχνουμε και μόνοι μας
Λουκάνικα γαλοπούλας ,η χοιρινά όπως προτιμάτε
ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες
κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
μουστάρδα πικάντικη
κέτσαπ ντομάτα [με ρίγανη δίνει πολύ ωραία γεύση ]
αλάτι χοντρό
πάπρικα γλυκιά
λίγο ελαιόλαδο
λαδόκολλα κομμένη σε τετράγωνο για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Σαν αρχή βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε [τηγανίζουμε ] ελαφρώς τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα αφού τα χαράξουμε λίγο με μυτερό μαχαιράκι και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Αμέσως μετά ξαναβάζουμε λίγο λαδάκι στο ίδιο τηγάνι σε σιγανή θερμοκρασία και ψήνουμε τις πίτες γυρνώντας της τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτοντας΄σε κάθε πίτα λίγο λαδάκι μην μας ξεραθούν,η αρπάξουν .τις θέλουμε μαλακές να μην μας σπάσουν κατά το τύλιγμα,τις τοποθετούμε κι αυτές σε πιάτο .
Κόβουμε την ντομάτα ,μαιντανό ,κρεμμύδι,και την λαδόκολλα να είναι όλα έτοιμα κοντά μας.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί ,ξαναβάζουμε λίγο την κάθε πίτα να ζεσταθεί [χωρίς λάδι] αυτήν την φορά την τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα προσέχοντας να εξέχει λίγο από την πάνω ΄μεριά η πίτα ,ζεσταίνουμε και λίγο το λουκάνικο όσο τακτοποιούμε την πίτα ,το βάζουμε στην μέση ,προσθέτουμε και λίγα κομματάκια από ντομάτα,κρεμμύδι,μαιντανό ,πάπρικα γλυκιά  λίγη γιατί καίει ,αλάτι ,μουστάρδα,και κέτσαπ.
Για να το τυλίξουμε επαγγελματικά έχει κόλπο .το τυλίγουμε στην αρχή μόνο του μισή  βόλτα πάνω στην λαδόκολλα θα βοηθήσει ένα ρηχό πιάτο ,και μετά τυλίγουμε με την λαδόκολλα όλο το σουβλάκι και στρίβουμε καλά την κάτω άκρη .Πραγματικά είναι φανταστικά και οικονομικά δοκιμάστε τα ,και καλή όρεξη !!!






Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κολοκυθόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη !!


5-6  κολοκυθάκια μεγάλα μακρόστενα , η στρογγυλά χοντροτριμμένα στο τρίφτη
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κλωνιά φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
300 γραμ.φέτα τριμμένη σε κομμάτια με το χέρι μας
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ρύζι 
ελαιόλαδο 
φύλο κρούστας χωριάτικο,η το λεπτό ,η ζυμώνουμε  σπιτικό [την συνταγή για το χειροποίητο φύλο θα την βρείτε πατώντας εδώ 
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα πατάμε με την παλάμη μας να βγούν όλα τα υγρά τους .
Τα βάζουμε σε μπόλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά,κρεμμύδια,φέτα,αυγά,4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ,μαιντανό,άνηθο,δυόσμο,αλατοπίπερο ,και το ρύζι για να μαζέψει τα τυχόνυγρά του κολοκυθιού'
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά .
Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια στο ταψάκι μας και στρώνουμε συνολικά  4 φύλα ,βάζοντας λάδι σε καθ ένα από αυτά σε όλη την επιφάνεια χωριστά [φύλο και λάδι 4 φορές ]
Ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα όλο το μίγμα κολοκυθιού που έχουμε ετοιμάσει .
Σκεπάζουμε με φύλο και λάδι σε όλη την επιφάνεια 3 φύλα συνολικά .
Κλείνουμε την πίτα μας γύρω γύρω ,την χαράσωμε σε τετράγωνα κομμάτια ,βάζουμε λάδι σε όλη την επιφάνεια του τελευταίου φύλου ,ραντίζουμε με το χέρι μας με νερό όλη την επιφάνεια τις πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς ,να δούμε και να ψηθεί και να ροδίσει από πάνω .Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Σημείωση 
Μπορούμε αντί για ρύζι να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη ,η λίγο σιμιγδάλι 3-4 κουταλιές σούπας .
Επίσης τα 2 πρώτα φύλα από κάτω και το τελευταίο επάνω τα βάζουμε με τέτοιο τρόπο [ολόκληρα και να εξέχουν από το ταψάκι μας ] για να κλείσουμε ωραία την πίτα μας βάζοντας λαδάκι στις άκρες τους .Τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούμε τα βάζουμε σουρωτα κι ολόκληρα .






Γεμιστά Θεικά !!!!

 Υλικά
 ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζάνα κολοκυθάκι ,ότι σας αρέσει γεμίζετε
πατάτες
δυόσμο φρέσκο,μαιντανό,
κρεμμύδια τουλάχιστον 2-3
σκελίδες σκόρδο
ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
λαδάκι μπόλικο στα γεμιστά πάντα!!
λίγη ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
πλένουμε καλά ότι έχουμε  προγραματίσει να γεμίσουμε ,τα ανοίγουμε και κρατάμε  την ψίχα από τις ντομάτες ,λίγη ψίχα από το κολοκυθάκι αν βάλουμε ,λίγη ψίχα από την μελιτζάνα αν βάλουμε, τα τοποθετούμε στην σειρά στο ταψί σε ωραία διάταξη ,
Σε ένα μπόλ τρίβουμε την ψίχα από τις ντομάτες τρίβουμε από το κολοκύθ λιγο, τρίβουμε  από την μελιτζάνα λίγο προσθέτουμε δυόσμο ψιλοκομμένο ,μαϊντανό, το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη το σκόρδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και μετράμε πόσα κομμάτια είναι πχ είναι 17? βάζουμε 17 κουταλιές κοφτές τις σούπας ρύζι [μυστικό της θειας μου] κι έρχεται ακριβώς η γέμιση!!
Βάζουμε μπόλικο λάδι ανακατεύουμε όλα μαζί αφήνουμε  για 10 λεπτά να δέσουν τα υλικά ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ
 Γεμίζουμε  τα γεμιστά και ότι περισσέψει μέσα στο μπόλ από την γέμιση κόβουμε κυδωνάτες πατάτες  ρίχνουμε αλατοπίπερο  λίγο λάδι και ανακατεύουμε. και ρύζι λίγο να έχει περισσέψει δεν πειράζει γίνονται πολύ νόστιμες κ δεν ξεραίνονται .
Τις τοποθετούμε  ανάμεσα στα γεμιστά ρίχνουμε κ λίγη φρυγανιά τριμμένη από πάνω γιατί κάνουν έτσι μια ωραία κρούστα, σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε  στους 220 Βαθμούς .
Σε μία ώρα τα ξεσκεπάζουμε  κ τα αφήνουμε  να ψηθούν εντελώς και να ροδίσουν
Σημείωση
 Αν βάλουμε   κολοκυθάκια η μελιτζάνες ,όταν τα τοποθετήσουμε στο ταψί πρίν τα γεμίσουμε τα τρυπάμε με ένα πηρούνι σε αρκετά σημεία για να ψηθούν ευκολότερα  και  μετά τα γεμίζουμε  .. Καλή όρεξη !!!