Υλικά
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρμ. Ζάχαρη
50 γρμ. Χαλβά μακεδονικό
100γρμ. Καρύδια
60γρμ. Καλαμποκέλαιο
75 γρμ. Χυμό πορτοκάλι
125ml Κονιάκ
20ml Σόδα 1 κουταλάκι
κοφτό,που θα το διαλύσουμε μέσα στο χυμό πορτοκάλι
Κανέλα 1 κουταλάκι
Γαρύφαλλο σκόνη στην μύτη του κουταλιού
Αλάτι 1 πρέζα
Για το γλάσσο
Ζάχαρη 250γρμ
Ταχίνι 250γρμ.
Νερό 250ml
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι την ζάχαρη και τον χαλβά να
αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ
στο χυμό πορτοκαλιού με την σόδα
.το αλεύρι , το αλάτι , την κανέλα, το
γαρύφαλο.
Ανακατεύουμε απαλά.
Σε αυτό σημείο αν δούμε ότι
το μείγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.τόσο όσο να γίνει
μία ζύμη σαν κέικ
Προσθέτουμε τα καρύδια
αλευρωμένα .
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε
12 μικρές φόρμες .
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου
μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα ,και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να τα
περιχύσουμε με το γλάσσο
Γλάσσο
Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και την
ζάχαρη,προσθέτουμε στην συνέχεια το ταχίνι και ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα muffin κεκάκια μην φοβηθείτε όταν κρυώσει το γλάσσο θα σφίξει .Αν θέλουμε
τρίβουμε λίγο καρύδι από πάνω .Είναι ωραία και σκέτα .Καλή επιτυχία !!
Ευχαριστώ τα Αρτοποιεία και Συνταγές για την παραχώρηση της συνταγής !