Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σπανακόπιτα εύκολη και πολύ νόστιμη !!




YΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1κρεμμύδι ξερό
200 γραμμάρια φέτα
3 αυγά
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα ,η γλασέ
7 φύλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά.
Το στείβουμε με τα χέρια καλά και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα ,ανάβουμε το μάτι της κουζίνας βάζουμε επάνω την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του που θα βγάλει  ,αμέσως αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε 6-7 κουταλιές ελαιόλαδο ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερό καθώς και τον μάραθο [του δίνει ξεχωριστή μυρωδιά και γεύση] και τον άνηθο ψιλοκομμένα κι αυτά, καθώς και το τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι .προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το ρύζι [μαζεύει τα υγρά  και δεν διακρίνετε μέσα στη πίτα μας και ανακατεύουμε καλά ..΄
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τοποθετούμε πάλι στην φωτιά την κατσαρόλα για 2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε 3 αυγά μέσα στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα σπάσουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα χτυπήσουμε με το πιρουνάκι να γίνουν ένα .
Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός ταψιού τετράγωνου καλύτερα να μην μας δυσκολέψουν τα φύλα .
Στρώνουμε το πρώτο φύλο, λαδώνουμε την επιφάνειά του, στρώνουμε το δεύτερο  φύλο ξανά λαδώνουμε την επιφάνειά του και στρώνουμε και το τρίτο .Ρίχνουμε όλη την γέμιση την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με τα 3 φύλα που απομείνανε λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά .στο τέλος τα στρίβουμε στις άκρες προς τα μέσα λαδώνουμε την επιφάνεια όλη και βρέχουμε το χέρι μας και την ραντίζουμε ελαφρά [κολπάκι για τραγανή ].Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει '.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αυτή είναι η δικά μου συνταγή σπανακόπιτας όσες φορές πρόσθεσα Μυρώνια η Καυκαλύθρες  η άλλα ζαρζαβατικά το σπανάκι έχασε την γεύση του συν ότι έγινε βαριά πολύ .εδώ  η γεύση είναι φανταστική κι ο τρόπος πανεύκολος !!!Καλή όρεξη !!!!





Γεμιστά !!


 ΥΛΙΚΑ.
ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζανα κολοκυθακι ,οτι σας αρεσει γεμιζετε
πατατες
δυοσμο φρεσκο,μαιντανο,κρεμμυδια τουλαχιστον 3 2 σκελιδες σκορδο
ρυζι καρολινα
αλατι πιπερι
λαδακι μπολικο στα γεμιστα παντα!!
λιγη ζαχαρη
λιγη φρυγανια τριμμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενω καλα οτι εχω προγραμματισει να γεμισω ,τα ανοιγω και κραταω την ψιχα απο τις ντοματες ,λιγη ψιχα απο το κολοκυθακι αν βαλω λιγη ψιχα απο την μελιτζανα αν βαλω,,τα τοποθετω στο ταψι σε ωραια διαταξη ,σ ενα μπολ τριβω ην ψιχα απο τις ντοματες τριβω απο το κολοκυθι τριβω απ την μελιτζανα προσθετω δυοσμο ψιλοκομμενο ,μαιντανο, το κρεμμυδι τριμμενο στο τριφτη απο το χοντρο μερος,το σκορδο αλατι πιπερι ζαχαρη και μετραω ποσα κομματια ειναι πχ ειναι 17? βαζω 17 κουταλιες κοφτες τις σουπας ρυζι [μυστικο της θειας μου] κι ερχεται ακριβως!!και βαζω μπολικο λαδι να ειναι απο πανω να πλεει θελει πολυ λαδι γιατι αμα δεν βαλουμε πολυ υπερυσχυουν τα υγρα απο τα λαχανικα κ γινονται νεροβραστα ,ανακατευω ολα μαζι αφηνω κανα 10λεπτο να δεσουν τα υλικα ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ μετα γεμιζω τα γεμιστα και οτι περισσεψει μεσα εκει στο μπολ αυτο κοβω πατατες κυδωνατες βαζω αλατι πιπερι λιγο λαδι και ανακατευω και ρυζι λιγο ναχει περισσεψει δεν πειραζει εκει ριξτε τις πατατες γινονται πολυ νοστιμες κ δεν ξεραινονται .τις τοποθετω αναμεσα εδω κι εκει στα γεμιστα ριχνω κ λιγη φρυγανια τριμμενη απο πανω να παει παντουγιατι κανουν ετσι μια ωραια σαν κρουστα, σκεπαζω μ ενα αλουμινοχαρτο κ ψηνω στους 220 β,σε καμια ωρα το ξεσκεπαζω κ το αφηνω να ψηθει ετσι και περιμενω να το δω να ροδοκοκκινιζει απο πανω ,τρυπαω με το πηρουνι να δω αν ψηθηκανε ..ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ αν βαλετε κολοκυθακια η μελιτζανες ,οταν τα βαλετε στο ταψι πριν τα γεμίσετε  αδεια μ ενα πηρουνι να τα τρυπησετε εδω κι εκει για να ψηθουν καλα κ μετα τα γεμιζετε ..νομιζω οτι θα ειναι απο τις λιγες φορες που θα εχετε φαει τοσο νοστιμα γεμιστα!! καλη ορεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Mπακλαβάς φανταστικός χωριάτικος !!!!!!















Ωραιότερο μπακλαβά δεν θα έχετε ξαναφάει !!! Χωριάτικος παραδοσιακός από Αμφίκλεια !! Η συνταγή της γιαγιάς ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλο κρούστας για μπακλαβά
3 τέταρτα του κιλού καρύδια περασμένα στο μούλτι να κοπούν λίγο
1 κουταλιά γεμάτη τις σούπας κανέλα
1 κουταλιά κοφτή τις σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
2 φακελάκια γαλέτα φρυγανιά τριμμένη των 100 γραμ.έκαστο
1/2 ποτήρι του νερού και λίγο παραπάνω ζάχαρη άχνη
καλό βούτυρο για τα φύλα εδώ χρησιμοποίησα γάλακτος

ΣΙΡΌΠΙ
3 ποτήρια του νερού νερό--- ή 400mlνερό
1 κιλό ζάχαρη--ή 700 γραμ ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού
1 φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
1 ποτηράκι του κρασιού μέλι η ,μισό σχεδόν ποτήρι του νερού

ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Γαρύφαλλα ολόκληρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα καρύδια τριμμένα ,την κανέλα,το γαρύφαλλο την άχνη ζάχαρη , την φρυγανιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων η σε κατσαρολάκι  μπόλικο βούτυρο βουτυρώνουμε το ταψάκι μας καλά και στρώνουμε 6 φύλα βουτυρώνοντας όμως το καθένα χωριστά με μπόλικο βούτυρο να πάει σε όλη την επιφάνεια.Αμέσως μετά βάζουμε διάσπαρτη αλλά σε όλη την επιφάνεια από το υλικό μας και ξανά φύλο βούτυρο ξανά φύλο και από την γέμιση ,δηλαδή κάθε δεύτερο φύλο γέμιση σε όλη την επιφάνεια [όχι πολύ ίσα να καλύπτετε ] Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση [μην ξεχνάτε κάθε φύλο να το περνάτε με βούτυρο  βασικότατο]Αφήνουμε για από πάνω 5 φύλα βουτυρώνοντας κι αυτά ένα ένα.
Μόλις φτάσουμε στο τέλος κόβουμε ορισμένες άκρες μην είναι πολλές βουτυρώνουμε τις υπόλοιπες και τις γυρνάμε γύρω γύρω στο ταψάκι από μέσα .Χαράζουμε με προσοχή  τον μπακλαβά σε ότι σχήμα μας αρέσει μόνο να είναι μικρά κομματάκια χαριτωμένα μπήγομαι κι από ένα γαρυφαλάκι στο κάθε κομματάκι [ή επιφάνεια βουτυρωμένη καλά και οι γωνίες επίσης] ,και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά θα το δείτε να ροδίσει .Αν αρπάξει πιο γρήγορα λόγω του βουτύρου σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος .Προσέχουμε να έχει ψηθεί κι από κάτω καλά αλλά με προσοχή μην μας αρπάξει .

ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράσει σε ένα τέταρτο περίπου κα λιγότερο  το κατεβάζουμε από την φωτιά. Με ένα κουταλάκι δοκιμάστε την πυκνότητά του λίγο να το δείτε δεμένο ,Σιροπιάζομαι τον μπακλαβά μας με το ένα κρύο [μπακλαβά] και σιρόπι καυτό Καλή επιτυχία είναι πραγματικά Θεικός !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο ρολό με τυρί πιπεριά ,και πατάτες φούρνου !!



 Υλικά
1 κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο ολόκληρο
5 μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 πιπεριά πράσινη
πατάτες
χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια.
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκκαλίσει το κοτόπουλο και να μας δώσει λίγο δίχτυ.
Υπάρχουν και έτοιμα αλλά προτιμότερο να το φτιάξουμε μόνοι μας.
Το τοποθετούμε ανοιχτό σε ένα δίσκο ,περνάμε όλη την επιφάνεια με μία πολύ ελαφριά στρώση μουστάρδας ,από πάνω τοποθετούμε τα υλικά  όπως κεφαλογραβιέρα,πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια,αλάτι,πιπέρι.και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το περνάμε με προσοχή μέσα στο δίχτυ.
Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί .
Από πάνω ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι,
Σε ένα ποτήρι νερό έχουμε αραιώσει την μουστάρδα την ρίχνουμε από πάνω κι αυτή ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρ..
Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο ,ρίγανη και τα τρίβουμε ,ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στην άκρη γύρω γύρω τις πατάτες ,βάζουμε στην μέση το ρολό κι όπως έχει μείνει στην μέση ζουμί το κυλάμε γύρω γύρω .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου ΄70 λεπτά στους 220 βαθμούς .
Για να σερβίρουμε και να το κόψουμε πρέπει να κρυώσει .Καλή όρεξη !!






Σουβλάκια από φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριά φανταστικά !!

 
Yλικά για 6 σουβλάκια

 

2 στήθη φιλέτο από κοτόπουλο

2 πιπεριές πράσινες

Αλάτι πιπέρι

Λεμόνι

Λίγη ρίγανη

Καλαμάκια

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο

Κόβουμε σε κυβάκια το φιλέτο κοτόπουλο .

Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια την πιπεριά

Περνάμε στο καλαμάκι 5 -6 κυβάκια  {1 κυβάκι κοτόπουλο 1 κομματάκι πιπεριά εναλλάξ} ,

Τα ραντίζουμε με αλάτι –πιπέρι –ρίγανη .

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι γκρίλ να κάψει αφού του κάνουμε μία απλή επάλλειψη με ελάχιστο λάδι .

Τοποθετούμε τα σουβλάκια στην σειρά  5 λεπτά τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά γυρνώντας τακτικά .

Κατεβάζουμε την θερμοκρασία  και ψήνουμε γυρνώντας τακτικά από όλες τις πλευρές να ξεροψηθούν .Καλή όρεξη !!!

Συνοδεύονται με ρύζι ,πουρέ ,η πατάτες τηγανιτές

 

Σημείωση

Αν δεν έχουμε τηγάνι γκρίλ τα ψήνουμε σε γκρίλ στο φούρνο

 





Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κεκάκια με χαλβά καί καρύδια.

 



 Υλικά

250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 250γρμ. Ζάχαρη

50 γρμ. Χαλβά μακεδονικό

100γρμ. Καρύδια

 60γρμ. Καλαμποκέλαιο

75 γρμ. Χυμό πορτοκάλι

125ml Κονιάκ

20ml Σόδα 1 κουταλάκι κοφτό,που θα το διαλύσουμε μέσα στο χυμό πορτοκάλι
 Κανέλα 1 κουταλάκι
Γαρύφαλλο σκόνη στην μύτη του κουταλιού
Αλάτι 1 πρέζα

 Για το γλάσσο

 Ζάχαρη 250γρμ

 Ταχίνι 250γρμ.

 Νερό 250ml

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι την ζάχαρη και τον χαλβά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το κονιάκ στο  χυμό πορτοκαλιού με την σόδα .το  αλεύρι , το αλάτι , την κανέλα, το γαρύφαλο.

Ανακατεύουμε απαλά.

Σε αυτό σημείο αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.τόσο όσο να γίνει μία ζύμη σαν κέικ

Προσθέτουμε τα καρύδια αλευρωμένα .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 μικρές φόρμες .

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα ,και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να τα περιχύσουμε με το γλάσσο

Γλάσσο

Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη,προσθέτουμε στην συνέχεια το ταχίνι και ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα muffin κεκάκια μην φοβηθείτε όταν κρυώσει το γλάσσο θα σφίξει .Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο καρύδι από πάνω .Είναι ωραία και σκέτα .Καλή επιτυχία !!
 
Ευχαριστώ τα Αρτοποιεία και Συνταγές για την παραχώρηση της συνταγής !

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια με πηχτή σάλτσα αuγολέμονο

 Υλικά

500 γραμ.κιμά
1 αυγό
7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
7 φιλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλολαδο

Αυγολέμονο

Η πιο απίθανη σάλτσα
2 αυγά ολόκληρα
2 λεμόνια ζουμερά τον χυμό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,το κρεμμύδι ,το αλατοπίπερο,το αυγό,,τον μαιντανό,τον δυόσμο,και το ρύζι ,τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί .
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια του νερού νερό ,το βούτυρο και το λάδι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,η σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι,πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στρογγυλά σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι τα περνάμε από το αλεύρι τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό και τα βάζουμε με προσοχή στην σειρά στην κατσαρόλα που πρέπει να βράζει το νερό με το λάδι και βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά κοιτώνταςστο τέλος να μείνει λίγο ζουμάκι περίπου να τα σκεπάζει .
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τα αυγά ολόκληρα,τον χυμό από τα λεμόνια,και το αλεύρι ,τα χτυπάμε όλα μαζί ,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και  ρίχνουμε μέσα το μίγμα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα πέρα δώθε .Βάζουμε για  2 λεπτά την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μία δυό βράσεις και έτοιμο το φαγητό μας .Καλή όρεξη !!!!

Σημείωση

Εγγυημένα είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξουμε την καλύτερη ,εύκολη ,και πεντανόστιμη σάλτσα αυγολέμονο και δεν κόβει ποτέ το αυγό.Δοκιμάστε τον  !!





Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πίτσα θεική με πολύ ωραία ζύμη !!!



Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
30 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λάδι
1/2κ γλυκού ζάχαρη
 1/2 κ γλυκού αλάτι

 Για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν
500 γραμ  γκούντα τριμμένο
2 πιπεριές
8  φέτες μπέικον
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα [η  και  φρέσκα]

Για την σάλτσα

2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού βασιλικό
λίγο αλάτι
πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
 Εκτέλεση ζύμης

 Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο διάστημα αυτό βάζουμε  σε  ένα κατσαρολακι .την ντομάτα ,την ζάχαρη,το αλάτι ,πιπέρι,λάδι, το βασιλικό  και λίγο νερό  και το βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα μας περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.
 Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.
Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
Αμέσως μετά βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γκούντα τριμμένο [κρατάμε λίγο για το τέλος] μετά το ζαμπόν ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια το μπέικον σε κομματάκια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο τυρί όλη την επιφάνεια .
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω -κάτω ,ο χρόνος ανάλογα την κουζίνα ,Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !! Αν την φτιάξετε ακριβώς έτσι Ίσως η ωραιότερη πίτσα που θα έχετε φάει από τα χεράκια σας !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σουβλάκια με πίτα και λουκάνικο ,φανταστικά !

 Υλικά

Πίτες έτοιμες φρέσκες ,η ,αν θέλουμε τις φτιάχνουμε και μόνοι μας
Λουκάνικα γαλοπούλας ,η χοιρινά όπως προτιμάτε
ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες
κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
μουστάρδα πικάντικη
κέτσαπ ντομάτα [με ρίγανη δίνει πολύ ωραία γεύση ]
αλάτι χοντρό
πάπρικα γλυκιά
λίγο ελαιόλαδο
λαδόκολλα κομμένη σε τετράγωνο για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Σαν αρχή βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε [τηγανίζουμε ] ελαφρώς τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα αφού τα χαράξουμε λίγο με μυτερό μαχαιράκι και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Αμέσως μετά ξαναβάζουμε λίγο λαδάκι στο ίδιο τηγάνι σε σιγανή θερμοκρασία και ψήνουμε τις πίτες γυρνώντας της τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτοντας΄σε κάθε πίτα λίγο λαδάκι μην μας ξεραθούν,η αρπάξουν .τις θέλουμε μαλακές να μην μας σπάσουν κατά το τύλιγμα,τις τοποθετούμε κι αυτές σε πιάτο .
Κόβουμε την ντομάτα ,μαιντανό ,κρεμμύδι,και την λαδόκολλα να είναι όλα έτοιμα κοντά μας.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί ,ξαναβάζουμε λίγο την κάθε πίτα να ζεσταθεί [χωρίς λάδι] αυτήν την φορά την τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα προσέχοντας να εξέχει λίγο από την πάνω ΄μεριά η πίτα ,ζεσταίνουμε και λίγο το λουκάνικο όσο τακτοποιούμε την πίτα ,το βάζουμε στην μέση ,προσθέτουμε και λίγα κομματάκια από ντομάτα,κρεμμύδι,μαιντανό ,πάπρικα γλυκιά  λίγη γιατί καίει ,αλάτι ,μουστάρδα,και κέτσαπ.
Για να το τυλίξουμε επαγγελματικά έχει κόλπο .το τυλίγουμε στην αρχή μόνο του μισή  βόλτα πάνω στην λαδόκολλα θα βοηθήσει ένα ρηχό πιάτο ,και μετά τυλίγουμε με την λαδόκολλα όλο το σουβλάκι και στρίβουμε καλά την κάτω άκρη .Πραγματικά είναι φανταστικά και οικονομικά δοκιμάστε τα ,και καλή όρεξη !!!