Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μπράουνις σοκολάτας πανεύκολο όμορφο γλυκό !!

Υλικά
125γρ κουβερτούρα
5 κουτ.σούπας μαργαρίνη
¾ κούπα ζάχαρη
2 αβγά
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα να λιώσουν.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν.

Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι, τη βανίλια και σιγά σιγά τη σοκολάτα μέχρι να γίνουν ένα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά.

Συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και σιρόπι σοκολάτα.

Πατατοκροκέτες υπέροχες !!!

Υλικά:
1 1/2  πατάτες 
1 κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο
2 κρόκους αυγών 
2 αυγά για πριν το τηγάνισμα
Αλεύρι συνήθως 7 κουταλιές τις σούπας αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αν το μείγμα μας είναι αραιό.
1 κουταλιά σούπας Μπέγκιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σκληρό τυρί τύπου κεφαλοτύρι κεφαλογραβιέρα τριμμένο
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
Φρυγανιά τριμμένη για πριν το τηγάνισμα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Αλατοπίπερο
Αλεύρι για πριν το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και αφού τις στραγγίσουμε τις πολτοποιούμαι με ένα πιρούνι .
Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε  το κρεμμυδάκι,το Μπέγκιν πάουντερ,το κεφαλοτύρι,τον μαϊντανό ,το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο τους κρόκους αυγών και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας  με το χέρι η με ένα κουτάλι.
Σταματάμε το αλεύρι μόλις δοκιμάσουμε και πλάθετε κεφτεδάκι .
Αν είναι αραιό προσθέτουμε αλεύρι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει γύρω στα 20 λεπτά.
Με ένα κουτάλι η με το χέρι παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε σε κεφτέδες μεγέθους μεγαλύτερο από καρύδι.
Αφού πλάσουμε όλα τα κεφτεδάκια μας [κροκέτες] τις τυλίγουμε πρώτα με αλεύρι μετά τα βουτάμε στα χτυπημένα ολόκληρα αυγά  και τέλος στην φρυγανιά τύλιγμα .
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι να είναι αρκετό και να κάψει ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές .
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση
Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο ζαμπόν 

Τσουρεκάκια αφράτα εύκολα πεντανόστιμα!!

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

χυμό από ένα πορτοκάλι ζουμερό

70 γραμ. μαγιά νωπή

6 αυγά

2 κιλά αλεύρι

χλιαρό νερό 1 φλιτζάνι

1 κουταλιά γλυκού μαχλέπι

400 ml γάλα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

150 γραμ. βούτυρο



 

Eκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το χλιαραίνουμε μαζί με το μαχλέπι το οποίο το έχουμε λιώσει  την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού.Όπως  είναι χλιαρό προσοχή μην κάψει διαλύουμε την μαγιά μέσα σε όλα τα παραπάνω υλικά αφού έχουμε αποσύρει το κατσαρολάκι από την φωτιά .Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και το μείγμα χλιαρό τις κατσαρόλας .Αν δεν χωράει όλο το αλεύρι στο μίξερ χωρίστε το σε δύο δόσεις ισομοιράζοντας τα υλικά.Στην συνέχεια ζυμώνουμε .Αφού ζυμώσουμε αρκετά προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο ζυμώνοντας με το γάντζο να πετύχουμε μία ελαστική μαλακή  ζύμη.Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε τσουρέκια ατομικά η μεγάλα [δείτε και μια ιδέα για σχέδιο στις φωτογραφίες] 



 

Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω ,τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι η ότι άλλο μας αρέσει.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .Καλή Επιτυχία!

Και άλλες ιδέες για  σχέδια .


 

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Λουκουμάδες τραγανοί φανταστικοί!!

Y
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κύβο νωπή μαγιά  25 γρ.
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
περίπου 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
θυμαρίσιο μέλι
κανέλα
καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα
Eκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
 Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει.
Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
 Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι.
Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.
Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες.
 Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και την προσθέτουμε στο αλεύρι .

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την φτιάχνω συχνά με μεγάλη επιτυχία

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα !!!

 
 
 
Υλικά
 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι  κορν φλάουρ
2 αυγά, χτυπημένα
1/3 φλιτζάνι λάδι canola ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος σε μικρούς κύβους η μακρόστενα κομμάτια και τα  πασπαλίζουμε  με αλάτι και πιπέρι. περνάμε  τα κομμάτια του κοτόπουλου στο κορνφλάουρ και στη συνέχεια στα αυγά.
 Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε   στη φωτιά.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
 Όταν ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί.


Σάλτσα
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα άσπρο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
σκόρδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν .
Περιχύνουμε  με τη σάλτσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.
Ψήνουμε στους 180o C  για 15 λεπτά.
 Γυρνάμε το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος .
η με σουσάμι και λίγα φύλα  μαιντανού΄,στις φωτογραφίες φαίνονται και οι δύο εκδοχές !
Σημείωση
Αν το θέλετε πιο ελαφρύ από γλύκα βάζουμε λιγότερη ζάχαρη και ξύδι .

Ευχαριστώ την φίλη μου Μαίρη Περιστέρη για την συνταγή .

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τζίζ-κέικ Φράουλας !!



υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive (400 γρ.)
650 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
600 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. βούτυρο για τα μπισκότα
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Eκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, να γίνουν ένα.
 Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα , πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο   γλυκό.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και πολτοποιούμε. Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 2'.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί ν' αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν το λεμόνι.
Απλώνουμε τη κρέμα επάνω στα μπισκότα.
 Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως,  αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο . Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα φράουλας που κρατήσαμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγύ .  

Κολοκύθα μαρμελάδα !!

Υλικά

.    1,1 κιλό κολοκύθα

.    200 ml χυμό πορτοκάλι

.    900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

.    100 γρ. νερό

.    2 κ.γ εκχύλισμα βανίλια

.    1 λεμόνι χυμό

.    2 λεμόνια ξύσμα

.    2 πορτοκάλια ξύσμα





Εκτέλεση




•       Χωρίζουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε 8 κομμάτια.

•       Αφαιρούμε τα σπόρια, ξεφλουδίζουμε τα κομμάτια και τα κόβουμε σε πολύ μικρές λωρίδες στον τρίφτη.

•       Σε ένα κεραμικό μπολ βάζουμε τις λωρίδες κολοκύθας, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη βανίλια, το ξύσμα από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε.

•       Καλύπτουμε το μπολ με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε για μία ολόκληρη βραδυά.




•       Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία ανοιξείδωτη κατσαρόλα και το αφήνουμε  να σιγοβράζει για 5 λεπτά.

•       Μετά το βάζουμε και πάλι σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ακόμη ολόκληρο βράδυ.

•       Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το μείγμα, το ανακατεύουμε με προσοχή και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.

•       Συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας ,για 10 με 15 λεπτά, και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

•       Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα τη βάζουμε κατευθείαν σε βάζα και σφραγίζουμε καλά

Συνταγή από τον Ακη Πετρετζίκη

 


Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ψωμί σπιτικό το πιό γρήγορο & νόστιμο!!

Υλικά
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κύβο νωπή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο και αρχίζουμε και ζυμώνουμε και προσθέτουμε το νερό όσο πάρει ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ανάβουμε λίγο το φούρνο να ζεσταθεί και αφού πρώτα  τον κλείσουμε το αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο μέσα να φουσκώσει.
Μετά από 20 λεπτά ξαναζυμώνομαι και φτιάχνουμε τα καρβελάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί τα τοποθετούμε μέσα τα σκεπάζουμε για 15-20 λεπτά και τα
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου  για 1 ώρα.Υπεροχο το ψωμάκι μας!!!

Τσουρέκι γρήγορο & Τέλειο!!

Υλικά
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο  πάρει.




Εκτέλεση
Χτυπάμε σε  μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ  χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα  με το
Βούτυρο -ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι , και το μαχλέπι.
Διαλύσουμε την σόδα  μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι τόση ποσότητα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα τσουρέκια στρογγυλά η σε κοτσίδα για Πασχαλινά βάζουμε κι ένα
αυγό για στόλισμα κόκκινο αν θέλουμε.
Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο που το βουτάμε πρώτα σε 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς.Καλή Επιτυχία!
Σημείωση
Μπορούμε να πασπαλίσουμε προαιρετικά η με σουσάμι,η με ασπρισμένα αμύγδαλα.















Κουλουράκια πανεύκολα!


Υλικά

750γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ βούτυρο
250 γραμ.άχνη ζάχαρη
2 αυγά.
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό για επάνω από τα κουλουράκια άλειμμα




Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο μίξερ το βούτυρο , την ζάχαρη ,τα αυγά, το μπέκιν πάουντερ
και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ζυμώνουμε καλά.
Αν κολλάει  η ζύμη την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κουλουράκια  και με ένα πινέλο τα αλείφουμε από πάνω βουτώντας το πινέλο στο αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε στους 160--170 βαθμούς σε προθερμασμένο
Φούρνο.
Διατηρούνται σε μεταλλικό σκεύος.
Μπορούμε αντί για ξύσμα πορτοκάλι να προσθέσουμε κανέλα.η μαστίχα η και σκέτα



Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μπακλαβάς Ο Τέλειος!!!!

Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
3 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαργαρίνη
Λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
Σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1/2 γλυκόζη , η μέλι
Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
2 φλούδες λεμόνι ,η 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, η τα αμύγδαλα την κανέλα,και το γαρύφαλλο.
Λιώνουμε την μαργαρίνη και το βούτυρο μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκατ.και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα .Πασπαλίζουμε λίγο σε όλη την επιφάνεια από το μείγμα των καρυδιών , η αμυγδάλων ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τελειώνουμε με 4 φύλλα όπως αρχίσαμε.
Περιχύσετε τον με το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε και ραντίστε το με λίγο κρύο νερό
Τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει και τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και μπήγομαι από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι στο κέντρο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά να ροδίσει καλά.
Σιρόπι

 Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κονιάκ το ρίχνουμε στο σιρόπι όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά.
Περιχύσετε τον μπακλαβά με καυτό σιρόπι αμέσως μόλις βγει από το φούρνο
Αφήστε το να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Σημείωση
Για να διατηρηθεί τραγανός μη τον σκεσπάσετε και μην τον βάλετε στο ψυγείο.
Χρησιμοποιούμε μόνο η καρύδια,η αμύγδαλα.
Συνταγή απο Αρτοποιεία & Συνταγές.Ευχαριστώ.

Ταραμοκεφτέδες φανταστικοί!!!



Υλικά
150 γραμ ταραμάς
220 γραμ.φέτες ψωμί
αλεύρι όσο πάρει περίπου 3 κουταλιές τις σούπας
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο 
λάδι για το τηγάνι



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά,το ψωμί αφού πρώτα το έχουμε μουλιάσει σε νερό και το έχουμε στύψει καλά,το άνηθο,τον μαϊντανό,τα κρεμμυδάκια και τα ζυμώνουμε
καλά προσθέτοντας και το αλεύρι τόσο αλεύρι ώστε να το δούμε να γίνει το μείγμα μας σφιχτό τόσο που να πλάθεται.
Αλευρώνουμε τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο.Καλή Επιτυχία!



Σημείωση 
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο δυόσμο κι ελάχιστο λαδάκι
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σοκολάτα με Μπισκότα ! Γλυκό ψυγείου !!

Υλικά
300 γραμ σοκολάτα σκούρα
3 αυγά
75 γραμ. ζάχαρη
100 ml λικέρ
400 γραμ.κρέμα γάλακτος
200 γραμ.μπισκότα πτί μπέρ
4-5 κουταλιές σούπας τριμμένη  σοκολάτα
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα λαδόχαρτο στον πάτο και στα τοιχώματα.
Βάζουμε σπασμένη την σοκολάτα σε μπαίν μαρί να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την ζάχαρη με με τα αυγά να αφρατέψουν προσθέτουμε το λικέρ στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο την λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας συγχρόνως σε μικρή ταχύτητα.
Τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτουμε την σαντιγί.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα  στον πάτο της φόρμας αμέσως αραδιάζομαι λίγα μπισκότα μετά ξανά σοκολάτα και ξανά μπισκότα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά.
Σκεπάζουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει.Αναποδογυρίζουμε το μπισκοτογλυκό  και το γαρνίρομαι με τριμμένη σοκολάτα.Καλή Επιτυχία!
Συνταγή από Αρτοποιεία & Συνταγές ευχαριστώ πολύ!


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σοκολατόπιτα υπέροχη !!!

Υλικά:

125 γραμ. βούτυρο

125  ml σπορέλαιο η ηλιέλαιο

300 γαμ.ζάχαρη

60 γραμ.κακάο

100 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα

250 ml σοκολατούχο γάλα

5 αυγά

250 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. σούπας κονιάκ

1 βανίλια

ελάχιστο αλάτι 

Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, αλλά όχι να κάψει και προσθέτουμε  το σπορέλαιο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά
Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε την κουβερτούρα τριμμένη ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια.
Μόλις έχουμε ένα ρευστό μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε 250 ml. από το μείγμα αυτό.
Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε ανακατεύοντας με σύρμα τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα, χωρίς σβόλους!
Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την χαράσουμε ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε.
Συνοδεύετε με μία μπαλίτσα παγωτό και είναι υπέροχος γευστικός συνδιασμός !!!
 

Μυστικά για πίτες και τάρτες

Mικρά μυστικά για να έχετε ακόμα πιο επιτυχημένες πίτες και τάρτες!!

Για να κρυώσετε τις πίτες και τις τάρτες ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε σε ένα ράφι που είναι δροσερό, γιατί επιτρέπει τη κυκλοφορία του αέρα. Πάντα να αφήνετε τις πίτες και τις τάρτες να κρυώσουν τουλάχιστον 20 λεπτά έτσι ώστε τα συστατικά να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν η πίτα σας ή η τάρτα σας είναι να σερβιριστεί ζεστή, εάν κοπεί πολύ σύντομα είναι πιθανό να κομματιαστεί.

Οι περισσότερες πίτες και τάρτες σερβίρονται ελαφρά ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου εκτός από εκείνες που πρέπει να μπούν στο ψυγείο. Οι πίτες σερβίρονται κατευθείαν από το ταψί τους πολλές φορές, ενώ οι τάρτες αποχωρίζοναι το ταψί τους πρίν το σερβίρισμα.

Να ραντίζετε πάντα λίγο την πίτα από πάνω όταν κάνετε πίτες με φύλλο κρούστας πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο! Την κάνει πιο τραγανή!Και να βουτυρώνετε ή λαδώνετε κάθε ένα φυλλο ξεχωριστά όταν φτιάχνετε πίτες με φύλλο κρούστας.

Εάν κάποια πίτα σας εχει πάρα πολλά υγρά και δεν ξέρετε τι να κάνετε..απλά προσθέστε λίγο ψιλό σιμιγδάλι και θα τραβήξει όλα εκείνα τα υγρά που δεν θέλετε!