Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το χλιαραίνουμε μαζί με το μαχλέπι το οποίο το έχουμε λιώσει την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού.Όπως είναι χλιαρό προσοχή μην κάψει διαλύουμε την μαγιά μέσα σε όλα τα παραπάνω υλικά αφού έχουμε αποσύρει το κατσαρολάκι από την φωτιά .Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και το μείγμα χλιαρό τις κατσαρόλας .Αν δεν χωράει όλο το αλεύρι στο μίξερ χωρίστε το σε δύο δόσεις ισομοιράζοντας τα υλικά.Στην συνέχεια ζυμώνουμε .Αφού ζυμώσουμε αρκετά προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο ζυμώνοντας με το γάντζο να πετύχουμε μία ελαστική μαλακή ζύμη.Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε τσουρέκια ατομικά η μεγάλα [δείτε και μια ιδέα για σχέδιο στις φωτογραφίες]
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω ,τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι η ότι άλλο μας αρέσει.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .Καλή Επιτυχία!