Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

*Παγωτό Μόκα με σοκολάτα γάλακτος και φουντούκια!!

 
 1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 
1 κουτί φυτική σαντιγί
4 κ.σ έτοιμο μείγμα Choco Cappuccino (υπάρχουν τέτοια μείγματα σε όλα τα μεγάλα super market στο τμήμα με τους καφέδες. Το δικό μου το προμηθεύομαι από τα Lidl σε συσκευασία των 500 γρ και σε πολύ συμφέρουσα τιμή)
1 κ.γ καφέ στιγμιαίο
1 σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα φουντούκια
1 κ.σ γλυκόζη 

Βάζουμε τα γάλατα και τη φυτική σαντιγί στη κατάψυξη τουλάχιστον για 2-3 ώρες.
Σπάμε με το χέρι τη σοκολάτα σε ακανόνιστα κομμάτια.
Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ και το Choco Cappuccino μέσα στο παγωμένο εβαπορέ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη φυτική συνταγή και τη χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει, τουλάχιστον για 5-7 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ διαδοχικά.
Χτυπάμε τουλάχιστον για 5-7 λεπτά το μείγμα και ακολούθως προσθέτουμε τη γλυκόζη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με τη γλυκόζη. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε ελαφρά, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στη κατάψυξη τουλάχιστον για 12-18 ώρες πριν το σερβίρουμε.



Συνταγή Από Χριστίνα Σιδέρη

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΓΩΤΟ Pina Colada parfait !

Αυτό κι αν είναι εύκολο και γρήγορο παγωτό. Εντυπωσιακό και τόσο γευστικό που θα τα χάσετε. Έχει τη γεύση εξωτικού κοκτέιλ. Μπορείτε να το σερβίρετε ακόμα και με γλυκό κουταλιού. Η παρασκευή του θυμίζει περισσότερο τα ανακατέματα που κάναμε πιτσιρίκες στις πλαστικές κουζινίτσες μας. Έχετε το λόγο μου ότι θα ενθουσιαστείτε και θα το φτιάξετε ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού, για να προσφέρετε στον εαυτό σας και στη παρέα σας. Κοινώς είναι το παγωτό της... τεμπέλας, που κάνει εντύπωση

1 φλ. ανανάς κονσέρβας καλά στραγγισμένος κομμένος σε κομμάτια
1 φλ. maraschino κεράσια καλά στραγγισμένα κομμένα σε κομμάτια + λίγα ακόμα για τη διακόσμηση ολόκληρα
1 φλ. τριμμένη καρύδα
1/2 φλ. καρύδια ή φιστίκια ή αμύγδαλα σε κομμάτια
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 φλ. σαντιγί + λίγη ακόμα για τη διακόσμηση
1 κ.σ σιρόπι από τα κεράσια maraschino

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον ανανά, τα κεράσια, τη τριμμένη καρύδα, τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από τα κεράσια και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μαλακά. Στρώνουμε με μεμβράνη μία φόραμ του κέικ, έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και να περισσεύει. Ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει. Παγώνουμε στη κατάψυξη για 24 ώρες. Για να σερβίσουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στολίζουμε με σαντιγί και κεράσια maraschino
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι κουζινίστας

ΛΙΚΈΡ δαμάσκηνο το θαυματουργό !!



ΛΙΚΈΡ δαμάσκηνο το θαυματουργό..( κορόμηλο , και βανίλια ) γίνονται με τον ιδιο τρόπο..

1 λίτρο κονιάκ
1κιλό φρουτο πλημένο κομμενο στην μέση με τα κουκουτσια του
1 κιλό ζάχαρη καστανη
2-3 κανέλλες
2-3 γαρύφαλλα
προεραιτικά αρμπαρόριζα μερικά κλωναράκια
1/2 λεμόνι μόνο το χυμό

Τα κλέινω όλα μαζί σε ένα βάζο για 1 μήνα περίπου σε κλειστό ντουλάπι και σκοτεινό μέρος.. ανακοινω συχνα για να λιώση η ζάχαρη.. Δεν τα σουρώνω απλα βγάζω λικέρ όταν θέλω να σερβίρω και συμπληρώνω με κονιάκ.. όσο περισσότερο μένει όλο μαζι τόσο καλυτερη ζύμωση γίνετε και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.. (αν γίνει πολυ γλυκό προσθέτο και αλλο κονιάκ )

Κριθαρότο με μανιτάρια και φέτα !


Υλικά
350 γρ κριθαράκι
150 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
150 γρ μανιτάρια καστανά κομμένα σε φέτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
600 ml ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου ή λαχανικών
100 ml λευκό κρασί ξηρό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μισό κριθαράκι και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να σκουρύνει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού γιατί πρέπει να είναι ζουμερό και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Αφαιρώντας τον ζωμό κότας ή κρέατος  και την φέτα έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη

Μελιτζάνες της Μοδένα !!!

Υλικά
3 κιλά μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
5-6 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
3 κ.σ ξίδι balsamico 
1 κ.σ κοφτή ζάχαρη
1/3 κ.γ αποξηραμένο θρούμπι
1/3 κ.γ αποξηραμένη μαντζουράνα
1/3 κ.γ αποξηραμένο βασιλικό
1/3 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
1/3 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
1/3 κ.γ αποξηραμένο δενδρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι βάζουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες, πασπαλίζοντας με αλάτι μία μία στρώση. Σκεπάζουμε με μία πετσέρα και αφήνουμε τις μελιτζάνες να στραγγίξουν τα υγρά που θα βγάλουν για περίπου μιάμιση ώρα. Κάθε μισή ώρα τις πατάμε με το χέρι μας. Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να κρυώσου. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά μαζί και πασπαλίζουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη. Σε μία ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το μπαλσάμικο και τα μυρωδικά. Μαγειρεύμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Μπορούμε να σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές ή κρύες και αν περισσέψει μία μικρή ποσότητα να τις χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα σε ζυμαρικά.

Σημείωση
Για όσους βρίσκουν "βαρύ" το τηγάνισμα, προτείνω μία "τσαχπινιά". Ψεκάζω πολύ ελαφρά τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, ένα ψιτ αρκεί και τις ψήνω σε γκριλιέρα. Μετά τις ρίχνω στη σάλτσα και συνεχίζω κανονικά τη συνταγή. Μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε και το εξωτερικό περίβλημα της μελιτζάνας.
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη Οι κουζινίστας

Τυράκι σπιτικό τέλειο !!!!


Τωρα που ξερω να φτιαχνω και καλο τυρι......................Δεν φοβαμαι τιποτα!!
Υλικά 
10 κιλα γαλα φρεσκο(κατσικισιο και προβειο
5 γραμ.υγρή τυρομαγιά
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα για να παστεριωθεί και μετά το αφήνουμε να κρυώσει περίπου να φτάσει στους 35 βαθμούς.
Διαλύομε την υγρή τυρομαγιά σε 1 κουταλιά τις σούπας νερό την ρίχνουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύομαι πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να πήξει περίπου 1 ώρα .
Οταν πήξει κόβουμε με μία κουτάλα και ρίχνουμε μέσα σε μία τσαντίλα [τουλπάνι ] το τυρί .
Δένουμε σφιχτά και το κρεμάμε ψιλά να στραγγισει καλά μέχρι και την άλλη μέρα.
Την επομένη μέρα το τυρί μας είναι έτοιμο .



Το κόβουμε σε χοντρές φέτες το πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες .Μετά τις δύο ημέρες το βάζουμε το τυρί σε άλμη και το διατηρούμε .Φανταστικό !!!
ΑΛΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Για κάλε λίτρο νερού, υπολόγισε 75γρ. χοντρό αλάτι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να δεις το αλάτι να λιώνει στο νερό και η άλμη σου είναι έτοιμη.
Κόψε τη φέτα σε… δόσεις, και τοποθέτησε προσεκτικά σε μεγάλο δοχείο. Άδειασε από πάνω την άλμη να σκεπάσει το τυρί τελείως. Κλείσε το δοχείο καλά και φύλαξε ΠΑΝΤΑ στο ψυγείο.

Συνταγή από
Μαρια Μαρδα οι κουζινίστας



Καλαμαράκια κρασάτα της τεμπέλας!

Υλικά


1 κονσέρβα καλαμαράκια (χρησιμοποιώ ή FLOKOS ή PORTOLA), είναι η ιδανική ποσότητα για τρεις ή και τέσσερις μερίδες, συντηρημένα μέσα σε νερό. Μπορείτε να τα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας. Είναι μικρά, τρυφερά και ιδανικά για πολλές συνταγές.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 φλ. νερό
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Με το χέρι μας σπάμε τα καλαμαράκια στη μέση και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη που έχουν μέσα σαν σπονδυλική στήλη. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πιλάφι.

Συνταγή από  Χριστίνα Σιδέρη

Ντόνατς με γέμιση πραλίνα σοκολάτα !!

Υλικά
500 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμ αλάτι
35 γραμ.ζάχαρη
50 γραμ.λάδι
2 φακελάκια ξερή μαγιά [εγώ βάζω 1 ]
300 γραμ.χλιαρό νερό
1 σοκολάτα πραλίνα Nestle
λάδι ελαφρύ για τηγάνι 
Εκτέλεση
Πλάθω την ζύμη βάζοντας όλα τα παραπάνω υλικά.
Την αφήνω 1ώρα να ξεκουραστεί και μετά τα πλάθω μπαλάκια σε βαθύ τηγάνι τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας συνεχώς 
Για την γέμιση παίρνω την σοκολάτα πραλίνα τις Nestle και την ώρα που πλάθω το κάθε μπαλάκι όπως το βλέπετε βάζω από έναπλακάκι μέσα στην μέση ,το κλείνω και τηγανίζω μετά .
 
Συνταγή από  Roula Astrinaki  Οι Κουζινίστας


Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Semifreddo γιαουρτιού με φρούτα!


Υλικά
180 γρ. μπανάνες κατεψυγμένες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
400 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα ή κατεψυγμένες φράουλες (και τα δύο θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super market)
100 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα  (θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super market)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρης λιπαρών
1 κ.σ ανθόμελο (χρειαζόμαστε ελαφρύ και μυρωδικό μέλι)
1 κ.γ χυμό λεμονιού

μερικά φρέσκα φρούτα για τη διακόσμηση




Εκτέλεση

Καλύπτουμε μία φόρμα κέικ με ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη, που να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει αρκετά. Βάζουμε στο μπλέντερ 120 γρ. μπανάνας, τα βατόμουρα ή τις φράουλες, 150 γρ. από το γιαούρτι και 1/2 κ.σ από το μέλι. Αλέθομαι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και στα τοιχώματα, πατώντας το καλά για να μην αφήσει κενά. Πλένουμε καλά το κάδο του μπλέντερ και βάζουμε μέσα τα σμέουρα, την υπόλοιπη μπανάνα, το υπόλοιπο γιαούρτι, μέλι και το χυμό λεμονιού. Αλέθομαι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σμέουρων μέσα στη φόρμα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα από τα βατόμουρα ή τις φράουλες. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και παγώνουμε για 24 ώρες. Για να σερβίρουμε, ανοίγουμε τη μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα.

 Semifreddo γιαουρτιού με φρούτα! ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ
Ψάχνοντας για καινούργιες, δροσερές συνταγές, εντόπισα αυτή και με μικρές παραλλαγές, που ταιριάζουν στο Ελληνικό μας ταμπεραμέντο
σας την παρουσιάζω. Είναι γρήγορη, εύκολη, υγιεινή και εντυπωσιακή. Ότι πρέπει για το καλοκαιρινή μας διάθεση και τα ζεστά απογεύματα. http://kelliesfoodtoglow.com/.../rose-and-summer-berries.../

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη Οι Κουζινίστας

Strudel με Κεράσια !!


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
125 γραμμάρια βούτυρο 
1 κιλό κεράσια
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι, ή κονιάκ
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
προαιρετικά παγωτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ απλωτό τηγάνι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο. Πριν καεί ρίχνουμε μέσα τα κεράσια και από πάνω πασπαλίζουμε την ζάχαρη!!!
Αφήνουμε να πάρουν βράση και να μαλακώσουν τα κεράσια και να δέσει το ζουμί και να γίνει παχύρευστο σιρόπι!!!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά!!!
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο.
Λιώνουμε άλλα 100 γραμμάρια βούτυρο.
Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το λαδώνουμε ελαφρά και από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο, 
το λαδώνουμε ελαφρά και από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο. (Συνολικά 3 φύλλα )
 
Απλώνουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς γέμιση, 3 με 4 κουταλιές σούπας και μετά διπλώνουμε προς τα μέσα την αριστερή και την δεξιά πλευρά και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε καλά το ρολό ξανά με βούτυρο και το βάζουμε σε ταψί. 
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τόσα ρολά όσα μας φτάνει η γέμιση!!
Εμένα μου βγήκαν 4 ρολά με αυτή τη δόση!!!!
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα!!!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια!!!
Απολαμβάνουμε σκέτο, με παγωτό βανίλια και με κεράσι γλυκό του κουταλιού!!!
 
Συνταγή από  Λίλα Ξαγοράρη Οι κουζινίστας
 

Πολίτικο καϊμάκι η γνήσια συνταγή !!! (Kaymaklı Dondurma)!


Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες λιπαρών 
2 κ.γ σαλέπι
1 κ.γ νισεστέ
1 κ.γ μαστίχα
1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση 

Βάζουμε τη μαστίχα για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά τη χτυπάμε με 2 κ.σ ζάχαρη για να γίνει σκόνη. Βάζουμε το σαλέπι, το νισεστέ και τη μαστίχα σε ένα μπολ μαζί με 2 κ.σ ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλ. γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν τα στερεά και να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα με τη μαστίχα, πάντα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στη κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο και τοποθετούμε στη κατάψυξη. Μετα από μία ώρα αφαιρούμε από τη κατάψυξη και χτυπάμε με το μίξερ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες τρεις φορές. Παγώνουμε τουλάχιστον για 12 ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίσουμε με γλυκό βύσσινο.

Συνταγή απο Χριστίνα Σιδέρη και οι Κουζινίστας


Παγωτό καϊμάκι το καλύτερο !!!

Υλικά

  • 4 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
    καϊμάκι
  • 1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3-4 κόκκοι μάστιχας
  • 15 γρ. σαλέπι σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζετσαίνετε καλά, προσέχοντας να μη βράσουν. 
  2. Σε ένα άλλο μικρό σκεύος ρίχνετε λίγο από το ζεστό γάλα, τη μαστίχα κοπανισμένη. το σαλέπι και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά, γιαν να διαλυθεί το σαλέπι. Στο μείγμα προσθέτετε σιγά σιγά κι άλλο ζετσό γάλα φροντίζοντας να μείνουν 2 φλιτζάνια του τσαγιού. Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά για να πάρει μία βράση. 
  3. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το σουρώνετε. Αφού κρυώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το χτυπάτε στο μίξερ, το βάζετε στην κτάψυξη και το χτυπάτε κάθε 1 ώρα και 10' επαναλαμβάνοντας 3 φορές ώστε να μην κάνει κρυστάλλους. Αν θέλετε σερβίρετε με βύσσινο σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού η σιρόπι σοκολάτας ή πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.
    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό γιαουρτάκι στα γρήγορα !!




Υλικά
3 κιλά γάλα πρόβειο
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι μαζί με την πετσούλα του
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του στους 45 βαθμούς.
Διαλύουμε τις 4 κουταλιές μαζί με την πετσούλα σε μία κουτάλα σε ποσότητα από το χλιαρό γάλα μας .
Τα ανακατεύουμε τρυφερά τρυφερά και γεμίζουμε τα σκεύη μας [χρησιμοποίησα γυάλινα βάζα εγώ ]
Στρώνουμε μία κουβερτούλα και τα σκεπάζουμε καλά για 12ώρες .Και έτοιμο τα γιαουρτάκι από τα χεράκια μας μας !!Διατηρείτε στο ψυγείο .

Συνταγή από  Poly Fitz
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Πιτάκια εύκολα σαν τυροπιτάκια !



Δοκιμάστε τα πανεύκολα χορταστικά --θα αρέσουν σε όλους!!!


Υλικά
2 κούπες γιαούρτι
1 κ.σούπας σόδα
500 γρ.αλεύρι

2 κ.σούπας ζάχαρη
200 γρ. φέτα
2 αβγά
αλάτι στην γεύση σας



Εκτέλεση
Ανακατεύομε το γιαούρτι με την σόδα , και το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά

.Ανακατεύουμε για να γίνει πολύ μαλακό ζυμάρι για να απλώνει / όχι να τρέχει/. Παίρνομε ένα κουτάλι σούπας , το βάζουμε σε λάδι να μι κολάει και παίρνομε από το ζύμη και απλώνουμε πανό σε λαδόκολλα . Ψήσιμο 180 /190 βαθμούς


Dimitrar Kolev 

Ατομικά παστάκια !! Μούρλια !!


 





 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά

6 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ .ζάχαρη
350 γρ νερό
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

 
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
ενα κουτι φυτικη κρεμα γαλακτος σας εχω φωτο
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω την φυτικη κρεμα να γίνει σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ .κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
100 γρ. γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
-Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθετω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
αφού έχω κρύα όλα τα υλικά μου τουμπάρω το παντεσπάνι στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μεγάλο μαχαίρι το χωρίζω στα δυο!! φυσικά με πολύ προσοχή!!! κόβω όλη την επιφάνεια με κουπατ σχέδια που θέλω προσοχή όμως να είναι δυο δυο και βάζω στα μισά σαντιγί και τα σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομματάκια τα στολίζω απο πάνω με μια ροζέτα σαντιγης και ειναι έτοιμα ατομικά παστακια!!!! τα κομμάτια που θα σας μείνουν απο το παντεσπάνι τα βάζετε σε ποτήρια προσοχή μικρή ποσότητα σε κάθε ποτήρι με ένα κορνε βάζετε απο πανω σαντιγί και πανω απο την σαντιγί βάζετε την γκαναζ σοκολάτας και ετσι εχετε και ατομικά κεράσματα καλή σας επιτυχία
η συνταγή ειναι ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ της Σόφη Τσιώπου
με τις δικές μου αλλαγές

Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση