1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί φυτική σαντιγί
4 κ.σ έτοιμο μείγμα Choco Cappuccino (υπάρχουν τέτοια μείγματα σε όλα τα μεγάλα super market στο τμήμα με τους καφέδες. Το δικό μου το προμηθεύομαι από τα Lidl σε συσκευασία των 500 γρ και σε πολύ συμφέρουσα τιμή)
1 κ.γ καφέ στιγμιαίο
1 σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα φουντούκια
1 κ.σ γλυκόζη
Βάζουμε τα γάλατα και τη φυτική σαντιγί στη κατάψυξη τουλάχιστον για 2-3 ώρες.
Σπάμε με το χέρι τη σοκολάτα σε ακανόνιστα κομμάτια.
Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ και το Choco Cappuccino μέσα στο παγωμένο εβαπορέ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη φυτική συνταγή και τη χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει, τουλάχιστον για 5-7 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ διαδοχικά.
Χτυπάμε τουλάχιστον για 5-7 λεπτά το μείγμα και ακολούθως προσθέτουμε τη γλυκόζη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με τη γλυκόζη. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε ελαφρά, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στη κατάψυξη τουλάχιστον για 12-18 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Συνταγή Από Χριστίνα Σιδέρη
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ