Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου !!


Υλικά

για τη βάση μπισκότου

110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive

80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. τριμμένα φουντούκια

50 γρ. τρούφα σοκολάτας

για τη γέμιση

2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια

Ποσότητα γάλατος για τις κρέμες στιγμής [σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία]

220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

1 φύλλο ζελατίνης *

για το γλάσο καραμέλας

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κούπα κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετούμε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνουμε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βάση:Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν [όχι τελείως] σκόνη, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο , προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι να ομογεοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι. Το απλώνουμε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατέυουμε αφού την έχουμε διαλύσει σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό. [Βλέπε παρατήρηση]*

Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας στιγμής, προσθέτουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση μας και το αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.

Για το γλάσο καραμέλας:Βάζουμε σε κατσαρόλι ή σε τηγάνι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει η πρώτη δόση για να προσθέσουμε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε πάνω στη κρέμα, στο κρύο πλέον γλυκό μας, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

*Πώς χρησιμοποιούμε τη ζελατίνη αν είναι σε μορφή φύλλων:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο (ακόμα καλύτερα αν περιέχει παγάκια).

Τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μεμβράνη.Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, για να απομακρύνουμε τα νερά.

Τα προσθέτουμε στο μείγμα που θέλουμε να πήξουμε, ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν εντελώς. Το μείγμα αυτό θα πρέπει να είναι ζεστό (να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς). Αν η συνταγή μας δεν προβλέπει ζεστό μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό (περίπου 3/4 φλυτζάνι του καφέ) και ανακατεύουμε να διαλυθούν ή τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ με νερό που έχουμε στερεώσει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει).

Προσοχή: Δεν λιώνουμε ποτέ τη ζελατίνη μόνη της σε μπρίκι, γιατί, αν καεί, αποκτά άσχημη γεύση. Για να πήξει το μείγμα μας, πρέπει στη συνέχεια να το αφήσουμε για κάποια ώρα στο ψυγείο.

Πηγή: newingreece

Πατάτες γεμισμένες με τυρί & ζαμπόν !!



Υλικά

200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

3 φέτες ζαμπόν
Τυρί προβολόνε
Λάδι για μαγείρεμα


Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ.
2. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
3. Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά  τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
4. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε  τις μπάλες πατάτας.
5. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.


Πηγή από
jenny.gr

Ιμάμ by mairh !! Τέλειοο!!



Υλικά για το ταψί
5 μελιτζάνες
5 κολοκυθάκια
5 πατάτες
υλικά για την γέμιση
200 γραμ φέτα
1 πιπεριά σε κύβους
1 κολοκυθάκι στο χοντρό του τρίφτη
2 καρότα στο ψιλό του τρίφτη
2 ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά πελτέ
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
αλατι πιπέρι & λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο






Εκτέλεση
1) Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας τις μελιτζάνες τις χαράζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατατες τα ανοίγουμε σαν να κάνουμε γεμιστά και όλα μαζί τα τηγανίζουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να γίνει η γέμιση τους
2) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά μας στην συνέχεια ριχνουμε μπόλικο αλατάκι πιπέρι την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ωρίτσα περίπου όταν είναι έτοιμη η γέμιση τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα και την βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και είναι έτοιμη!!!
3) Στρώνουμε σε ένα ταψί όλα τα τηγανιτά και τα γεμίζουμε!!!! τα ψήνουμε στους 180 περίπου μια ωρίτσα!!!! Προσοχή αν δεν έχει ζουμάκι το ταψάκι σας τα βγάζετε νωρίτερα!!!

Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση---Οι Κουζινιστας


Γαλακτομπούρεκο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νηστίσιμο !!!!

Νοστιμιά που δεν περιγράφετε με λόγια !!!

ΥΛΙΚΑ
800 γρ.γάλα σόγιας +200 γρ.κρέμα φυτική(αλλιώς 1 λίτρο γάλα σόγιας)
1 φλ.σιμιγδάλι ψιλό(όχι γεμάτο)
1 φλ.ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ φυτίνη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ.(μισό φυτίνη+μισό μαργαρίνη) λιωμένα για το άλειμμα


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
χυμό 1/2 λεμονιού
φλούδα πορτοκαλιού+λεμονιού
1 κ.σ γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα και κρέμα το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτω τις βανίλιες και τη μαργαρίνη και αφήνω λίγο να κρυώσει ελαφρά μέχρι να ετοιμάσω το ταψί μου.Σε ταψί 30 εκ.βουτυρωμένο,στρώνω τα μισά φύλλα να εξέχουν από το ταψί,βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.Ρίχνω την κρέμα και στρώνω από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας ανάμεσα.Βάζω με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.Χαράζω σε κομμάτια και ψήνω στους 180 40 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.
Εντωμεταξύ βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από τις βανίλιες 8-10 λεπτά.Ρίχνω και τις βανίλιες και σιροπιάζω καυτό το σιρόπι στο καυτό γλυκό.Να το ρίξετε όλο το σιρόπι θα το ρουφήξει!!!

Φωτο και συνταγή από Σόφη Τσιώτου

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με υπέροχο γλάσο!


Υλικα για το κεικ:
 2 φλυτζ ζαχαρη ,
 2 και 3/4 φλυτζ νερο ,
5-6 κ σ κακαο,
2 κ σ ταχίνι( προαιρετικά) ,
 1 κοφτό κγ αλάτι , 2
 βανίλιες ,
3,5 φλυτζ φαρίνα ,
 200 γρ κουβερτούρα σταγόνες.

Για το γλάσο:
 125 γρ κακάο ,
 1 ποτήρι νερό ,
 1,5 ποτήρι ζάχαρη,
 1 βανίλια
 ( τα βράζω για πέντε λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια)


Κέικ 
Σε μπολ ετοιμάζουμε τα υλικά για το κέικ όλα μαζί και τα αδειάζουμε σε ταψάκι που το έχουμε αλείψει 
 με ταχίνι και αλεύρι η βάζετε λαδόκολλα αν θέλετε και έψησα στους 180 για περ 50 λεπτα .Δεν θα είναι τελείως στεγνό ,λόγω της σοκολάτας.
Ζεστό κέικ ,κρύο γλάσο η αντίστροφα .Έγινε πολύ καλό .
Από τις συνταγές της παρέας

Συνταγή Maria Ntelimara  εκτέλεση -φωτο Νικη Μαν -Οι Κουζινίστας

Ρολό με κιμά και βρασμένα αυγά.


Συστατικά
1 κιλό κιμά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 καρότο / γίνει στο μπλέντερ
Μαϊντανός
4 αυγά μαγειρεμένα


Μέθοδος παρασκευής
Βράστε τα αυγά. καθαρίστε και κόψτε τα σε φέτες.
Ανακατεύουμε το κρέας με τα συστατικά.ολα τα παραπάνω  Απλώστε πάνω από καθαρό τραπέζι. Βάζουμε τα αυγά πάνω από τον κιμά, θα κυλήσει. Ψήνουμε στους 180 ° για μία ώρα
Σας εύχομαι καλή όρεξη


Συνταγή από Virginia  p.p rullou carne tocata Οι Κουζινίστας

Τούρτα πανεύκολη & πεντανόστιμη !!!!


Παντεσπάνι

5 αυγά
,1 και 1/2 κούπα τσαγιού  αλεύρι που φουσκώνει,
1 1/2 κούπα τσαγιού  ζάχαρη,
2 βανίλιας,
1/2κγ μπέκιν πάουντερ
,1/2κγ σόδα.
300γρ σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κεράσι για ράντισμα του παντεσπάνι.
 20 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα με το χέρι
1000 γρ φυτική σαντιγί
 4 κσ ζάχαρη άχνη,
2κσ σοκολάτα ρόφημα,
2κσ κακάο


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με την ζάχαρη να γίνουν αφρός μετά το κακάο την βανίλια το μπέκιν και σιγά σιγά το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει για να μην ξεφουσκώσει το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Πάντα το παντεσπάνι το φτιάχνουμε από την προηγουμένη μέρα
Παίρνουμε το σιρόπι και το ζεσταίνουμε για να λιώσει και να ραντίσουμε το παντεσπάνι.
Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε ανάμεσα στην τούρτα.
Φτιάχνουμε την σαντιγί με την βανίλια και την ζάχαρη να στέκεται καλά,την χωρίζουμε στα 3 στο ένα λευκή,στο άλλο  ρίχνουμε την σοκολάτα και στο άλλο το κακάο.
Παίρνουμε το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε 3 πάτους.
Παίρνουμε 1 χάρτινο δίσκο και βάζουμε τον πρώτο πάτο.ραντίζουμε με σιρόπι μετά σαντιγί λευκή και μπισκότα.2 πάτο ραντίζουμε σαντιγί σοκολάτα μπισκότο τρίτο πάτο ραντίζουμε και καλύπτουμε με σαντιγί σοκολάτα όλη την τούρτα.παίρνουμε την σαντιγί κακάο την βάζουμε σε κόρνε και γαρνίρομαι την τούρτα και είναι έτοιμη.την βάζουμε να παγώσει και καλή μας όρεξη.

Συνταγή από Tasia Michailidou -Οι Κουζινίστας



Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Βεζούβιος !!! Αλμυρός λουκουμάς που λιώνει στο στόμα !!!

Τα Βεζούβιος είναι πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. Δίνουν την αίσθηση του αλμυρού λουκουμά που είναι τραγανός από έξω και το εσωτερικό λειώνει στο στόμα. Για τη γέμιση υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως ο κιμάς, η φέτα, η πατάτα, το ροκφόρ ή ακόμα και παρμεζάνα. Είναι ιδανικά για τα παιδικά πάρτι αλλά και για σνακ ή μεζεδάκια για τους ενήλικες. Πρόσφατα δοκίμασα να τα γεμίσω με μερέντα και ξετρελάθηκα.

12 κομμάτια

Για τη ζύμη
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • 150 ml νερό χλιαρό
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Για τη γέμιση
  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 6 φέτες τυρί για τοστ
  • 12 κ.γ κέτσαπ
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κ.σ από το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το αλάτι και ανοίγουμε μία λακούβα στη μέση. Βάζουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό και φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο φτιάχνουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της ζύμης και με στεγνά και αλευρωμένα χέρια χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.

Για τη γέμιση 

Κόβουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα και το τυρί για τόστ στη μέση και τα τυλίγουμε σε ένα ρολό. Κάθε ρολό πρέπει να περιέχει ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί.

Με καλά αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μία μπαλίτσα στη χούφτα μας και την πατάμε να ανοίξει καλά σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Βάζουμε ένα γεμάτο κ.γ κάτσαπ και από ένα ρολό τυρί - ζαμπόν και τραβάμε τα άκρα της ζύμης για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Κλείνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας και την πλάθουμε σε μπαλίτσα κλείνοντας κάθε άνοιγμα και ακολούθως την πατάμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά η κρύα

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη -

Λικέρ Βύσσινο !!

 
Υλικά:
2 κιλά βύσσινο
,2 κιλά ζάχαρη,
700 με 1 λίτρο βότκα [μπορεί και παραπάνω εξαρτάται από την σπιρτάδα της βότκας και το πόσο το θέλει ο καθένας].
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το βύσσινο.
Έχουμε μεγάλο βάζο και ρίχνουμε μια βύσσινο μια ζάχαρη το κάνουμε σε στρώσεις  ώσπου να τελειώσουν τα υλικά  και το βάζουμε στον ήλιο για 40 ημέρες μπορεί και παραπάνω
 Καλό του κάνει.
Όταν γίνει και δεν έχει λιώσει η ζάχαρη δεν πειράζει το ανακατεύουμε και λιώνει.σε μια λεκάνη το σουρώνουμε και ρίχνουμε την βότκα δοκιμάζοντας ανάλογος πως το θέλουμε.είναι έτοιμο.
Στην υγειά σας!!!
.Σημείωση
 Ο καρπός που μένει βγάζουμε το κουκούτσι και το κρατάμε για να τον χρησιμοποιήσουμε για γλυκά.Καλή επιτυχία.
Συνταγή από Tasia Michailidou

Γλυκό κουταλιού Φράουλα !!!

Υλικά:
• 3 κιλά φράουλες ολοκληρες
• 2 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική
• χυμό από 2 λεμόνια




Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτσανάκι προσεκτικά και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες χωρίς να τις κόψουμε .
Τις τοποθετούμε ολόκληρες σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα εναλλάξ με την ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 ώρες ώστε να λιώσει η ζάχαρη (μπορούμε να τις βάλουμε στην κατσαρόλα το βράδυ, να της αφήσουμε όλη νύχτα και το πρωί να τις βράσουμε).
Αφού λιώσει η ζάχαρη, τοποθετούμε την κατσαρόλα χωρίς το καπάκι στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε τις φράουλες για περίπου 3 λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα, χωρίς το καπάκι, και αφήνουμε τις φράουλες για 12 ώρες.



Όταν περάσει το 12ωρο, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τις φράουλες από το σιρόπι, τις βάζουμε σε πιατέλα ή μπολ και βράζουμε μόνο του το σιρόπι για λίγο, ώσπου να ‘‘δέσει’’.
Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε το γλυκό για άλλα 3-4 λεπτά έως ότου δέσει καλά, προσοχή μην το παραβιάσουμε και λιώσουν τελείως οι φράουλες.
Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, και το μεταφέρουμε σε βάζα.
• Για να καταλάβουμε αν έχει δέσει το σιρόπι ή το γλυκό: ρίχνουμε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο, αν παραμείνει στρογγυλή έχει δέσει, αν όχι χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.
• Αν το κλείσουμε σε αποστειρωμένα βάζα, συντηρείται για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Φωτογραφίες κι εκτέλεση  από Γιαγιά Μαίρη εν δράση--Οι Κουζινίστας  

πηγή http://www.spitikessyntages.gr/glyko-fraoyla/?doing_wp_cron=1431507755.2629990577697753906250



Λαζανάκι με σως τυριών τι λέτε?? ΝΑΙ η' ΟΧΙ ?


Υλικά
1 πακέτο λαζανακι
2 μικρές κρέμες γάλακτος
200 γραμ Φιλαδέλφεια
100 γραμ φέτα
μια κούπα κίτρινο τυρί
μια συσκευασία μανιτάρια
μια συσκευασία μπέικον
1 κουτάλι βούτυρο
αλατι πιπέρι


Εκτέλεση
τα λαζανακια τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
και ρίχνετε πολύ λίγο ελαιόλαδο στο νερό που βράζουν
για την σως
βάζετε το βούτυρο σε ενα βαθύ τηγάνι
και τα μανιτάρια να σοταριστουν
προσθέτετε το μπέικον
για λίγα λεπτά να πάρει λίγο χρώμα άλλα μην ξεραθεί
μετά ρίχνετε το Φιλαδέλφεια και την φέτα
την κρέμα γάλακτος λίγο αλατι και μπόλικο πιπέρι
τα αφήνετε να βράσουν για μερικά λεπτά να γίνουν ολα μαζί
μια παχύρρευστη σως και μόλις το σβήσετε ρίχνετε την μισή κούπα
κίτρινο τυρί το υπόλοιπο τυρι το ρίχνετε πάνω απο τα λαζανακια οταν τα σερβίρεται !!!!
καλή επιτυχία
Συνταγή από Γιαγιά Μαίρη εν δράση -Οι Κουζινίστας 

Κέικ με κρέμα τέλειοοοοοοοο !!!!!




Υλικά για την κρέμα
Γάλα 500ml
Αυγό 1 σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 120 γρμ.
Αλεύρι 60 γρμ.
Ξύσμα ενός λεμονιού
4 τμχ. Βανίλια σκόνη


Υλικά για τη βάση
Αλεύρι 300 γρμ.
Ζάχαρη 200 γρμ.
Αυγά 4 τμχ. σε θερμοκρασία δωματίου
Ηλιέλαιο 130 ml
Γάλα 100 ml σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
Αλάτι μια πρέζα
Βανίλια 2τμχ.
Ξύσμα ενός λεμονιού




Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, ρίχνουμε και λίγο
από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα, που έχουμε ήδη σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει γρηγορότερα και βάζουμε από πάνω
του μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα προκειμένου να μη μας κάνει από πάνω κρούστα.
Τώρα ετοιμάζουμε τη βάση για το κέικ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το λάδι, το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει
μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το γάλα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ και το ρίχνουμε σε ταψί μεσαίου μεγέθους
(το δικό μου είναι 30 επί 35 εκατοστά),
αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού
και την οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε την κρύα κρέμα και βάζουμε με ένα κουτάλι επάνω στη ζύμη
που έχουμε βάλει στο ταψί (όπως στη φωτογραφία).
κεικ με κρεμα


Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Για να βεβαιωθείτε,
θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνουμε στα απλά κέικ. Αφού κρυώσει,
ρίχνουμε από επάνω άχνη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
ΠΗΓΕΣ
http://thessmama.gr/?p=1049
Επιμέλεια: Πολυδώρου Όλγα, Το Όμορφο Κουζινάκ
Εκτέλεση εδώ από Γιαγια Μαίρη εν δράση -Οι Κουζινίστες 

Παραμυθογλειφιτζούρια (oreo pops)! Ιδανικά για πάρτυ αλλά και για κέρασμα στο σχολείο!




  Είναι πολύ εύκολα και γευστικά!
Υλικά:
-Μπισκότα oreo: με κρέμα βανίλια-σοκολάτα (καλύτερα να είναι με διπλή κρέμα)
-Ξυλάκια για γλειφιτζούρια (υπάρχουν σε γνώστη αλυσίδα καταστημάτων, μαζί με τα σακουλάκια και τα κορδελάκια τους)
-Κουβερτούρα: λευκή, υγείας, γάλακτος
-Λίγο σπορέλαιο
-Ξύσμα λεμονιού και βανίλια (για τη λευκή κουβερτούρα)
-Ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και εσάνς ή μερικές σταγόνες ρούμι ( για την κουβερτούρα υγείας και γάλακτος)
-Ζαχαρωτά- ζαχαρώδη Διακοσμητικά





Εκτέλεση:
• Ανοίγουμε προσεκτικά τα μπισκότα (κάποια θα σπάσουν οπότε τα αφήνουμε ένα τάπερ για κάποιο άλλο γλυκό… Εγώ τα τρώω!).
• Για κάθε μπισκότο παίρνουμε ένα ξυλάκι και με προσοχή κάνουμε στην κρέμα ένα αυλάκι (στη μέση της κρέμας).
• Λιώνoυμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα που θέλουμε και ανακατεύουμε συνεχώς.
• Μόλις λιώσει προσθέτουμε 1-2 κ.σ σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι-λεμόνι ,την κανέλα, την βανίλια, και την εσάνς από ρούμι(πάντα ανάλογα με τη σοκολάτα που επιλέξαμε. Αν θέλουμε βάζουμε τα υλικά και αντίθετα).
*μπεν μαρί κάνουμε τοποθετώντας ένα μεταλλικό μπόλ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
*Προσοχή: Το μπόλ να μην ακουμπάει στο βραστό νερό γιατί η σοκολάτα μπορεί να καεί εύκολα!
• Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη χαμηλώνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το μπολ για να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας διότι αν είναι πολύ ζεστή θα μαλακώσουν τα μπισκότα και θα διαλυθούν.
• Όταν όμως χρειαστεί τοποθετούμε πάλι το μπολ στο μπεν μαρί γιατί δεν θέλουμε ούτε να παγώσει η σοκολάτα μας (τη θέλουμε ρευστή και όχι νερουλή και σε μέτρια θερμοκρασία).
• Στη συνέχεια με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε λίγη λιωμένη κουβερτούρα επάνω από το ξυλάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει με προσοχή στην κρέμα (ανάλογα με τη γέμιση, λευκή στη λευκή και σκούρα στη σκούρα ή και αντίθετα, αλλά θα πρέπει να έχουμε 2 μπεν μαρί ταυτόχρονα) και κλείνουμε τα μπισκότα για να κολλήσουν (τα πατάμε πολύ απαλά για να μη σπάσουν) και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
• Μόλις κρυώσουν και κολλήσουν καλά τα βγάζουμε και ένα-ένα τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, ενώ με ένα κουτάλι βοηθάμε να καλυφθεί όλο το μπισκότο (όπως προανέφερα να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα γιατί θα μας διαλύσει τα μπισκότα).
• Σηκώνουμε το γλειφιτζούρι έτσι ώστε να τρέξει στο μπολ η περιττή σοκολάτα (βοηθάμε και με ένα κουτάλι) και όταν σταματήσει να στάζει πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά της αρεσκείας μας (επάνω από ένα άλλο μπολ).
• Τέλος τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόχαρτο η επιφάνεια σιλικόνης και αφήνουμε να κρυώσουν.
• Αν θέλουμε για να κολλήσουν τα ξυλάκια μέσα στα μπισκότα μπορούμε αντί για λιωμένη σοκολάτα να βάλουμε marshmallows τα οποία τα λιώνουμε πάλι σε μπεν μαρί. Αν θέλετε λιώνετε τα marshmallows στο φούρνο μικροκυμάτων( με προσοχή).
• Ιδανικά για τους μικρούς μας φίλους μαζί με τα γλειφιτζούρια καλό είναι να βάζουμε και ένα μικρό καρτελακί το οποίο θα έχει χρήσιμες συμβουλές για την υγιεινή των δοντιών. Με αυτό τον τρόπο περνάμε εύκολα το μήνυμα που θέλουμε στα παιδιά.

Καλή επιτυχία Άκης Ανδρεάκος!!-Οι Κουζινίστας

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τιραμισού στο ποτήρι Θεικό !!!




Υλικά για παντεσπάνι

4 φλυτζάνια του καφέ φαρίνα
 4 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
5 αυγά
Εκτέλεση

Χτυπάμε  τα αυγά τη ζάχαρη και το αλεύρι και στο τέλος το κακάο.

Κρέμα:
1 τυρί Φιλαδέλφεια
1 κρέμα γάλακτος
500 γρ1 ποτήρι του νερού Ζάχαρη άχνη
1κρόκο αυγού

Σιρόπι:

2 1/2 φλ.καφέ νερό χλιαρό
2 κουταλάκια νέας καφέ η εσπρέσο
3 κουταλάκια κονιάκ



Εκτέλεση
 Ψήνουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε στη μέση,
Βάζουμε  το μισό παντεσπάνι από κάτω
Το ραντίζουμε  με το μισό σιρόπι.
Στη συνέχεια στρώνουμε  τη μισή κρέμα και μετά βάζουμε τα άλλο μισό παντεσπάνι ραντίζουμε και το άλλο παντεσπάνι με το σιρόπι και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα τέλος πασπαλίζουμε με ένα μικρο σουρωτήρι λίγο κακάο.

Συνταγή από  Stavroula Aifanth-Oι Κουζινίστας

Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο .

Φωτογραφία και συνταγή, Χριστίνα Σιδέρη

Για τις πιπεριές
  • 35-40 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες (θα διαλέξετε σκληρές με κρουστή σάρκα), καλά πλυμένες 
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Για τη μαρινάδα  
  • 1 φλ. μηλόξυδο
  • 2 φλ. λευκό ξύδι
  • 100 γρ. χοντρό αλάτι
  • 2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 3 φλ. λευκή ζάχαρη 

Για τα μπαχαρικά
  • 2 κ.σ σπόρους μουστάρδας
  •  1 κ.σ κόκκους μπαχάρι
  • 2 κ.γ σπόρους κόλιαντρο 
  • 1 κ.γ νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
  • 2 ξυλακια κανένας σπασμένα στα δύο
  •  6 ολόκληρα γαρίφαλα
  • φύλλα δάφνης τόσα όσα και τα βάζα που θα χρησιμοποιήσετε (1 φύλλο δάφνης ανά βάζο)

Για τα μπαχαρικά

Τοποθετούμε τους σπόρους μουστάρδας, τους κόκκους μπαχάρι, το κόλιαντρο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα γυάλινο βάζο, που κλείνει καλά. Ανακινούμε το βάζο για να ανακατευτούν καλά τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, κλείνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλα και τα ξύλα κανέλας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα με κλειστό καπάκι για 24 τουλάχιστον ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι μυρωδιές. Τα μπαχαρικά μπορούν να παραμείνουν στο βάζο μέχρι ένα μήνα, χωρίς να υποστούν καμία αλλοίωση.

Για τα βάζα κονσερβοποίησης

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα που θέλουμε να τις κονσερβοποιήσουμε και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανί στο πάτο και γεμίζουμε με νερό εσωτερικά τα βάζα μέχρι επάνω και τη κατσαρόλα μέχρι τα 3/4 των βάζων, προσθέτουμε και τα καπάκια. Αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάζα από το καυτό νερό μόλις έχουμε έτοιμες τις πιπεριές. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερο στράγγισμα γιατί το νερό από τη θερμοκρασία εξατμίζεται.  

Για τις πιπεριές

Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές μαζί με όλα τα σπόρια. Πλένουμε καλά το εσωτερικό και αφήνουμε τις πιπεριές να στραγγίξουν. Ψήνουμε σε καυτό γκριλ μέχρι να αρπάξει ο εξωτερικός φλοιός. Βάζουμε σε μία πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό, σχολαστικά.

Για τη μαρινάδα

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μηλόξυδο, το λευκό ξύδι, το αλάτι, τη καστανή και τη λευκή ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Περιμένουμε να πάρουν μία βράση ακόμα και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Με μία τρυπητή κουτάκα αφαιρούμε τα υλικά από τη μαρινάδα και τα μοιράζουμε στα βάζα. Φροντίζουμε ώστε οι πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι. να είναι εξίσου μοιρασμένα. Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά με τη μαρινάδα και αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά. Ανοίγουμε το βάζο με τα μπαχαρικά και αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας. Μοιράζουμε το μείγμα των μπαχαρικών στα βάζα και προσθέτουμε μαρινάδα μέχρι να καλύψουμε τις πιπεριές. Κλείνουμε καλά με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα σε μία πετσέτα. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Φυλάσσουμε σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες, πριν ανοίξουμε για να δοκιμάσουμε. Οι πιπεριές διατηρούνται κονσερβοποιημένες για πάνω από χρόνο, όταν έχουμε σωστές συνθήκες αποθήκευσης.

Συνταγή από  Χριστίνα Σιδέρη Οι Κουζινίστας