Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πανεύκολη τούρτα σοκολάτας!



Μια τουρτίτσα για τους λάτρες της σοκολάτας!!


Υλικά
500 γραμ κρέμα γάλακτος
300 γραμ. γάλα φρέσκο
600 γραμ κουβερτούρα
1 κουταλιά γεμάτη βούτυρο
λίγο ποτό τις αρεσκείας μας όπως κονιάκ -ρούμι -λικέρ
 χρωματιστή τρούφα η ότι άλλο για στόλισμα


Εκτέλεση
 σε ένα κατσαρολακι ζεσταινουμε 100 ml κρέμα γάλακτος και 300 ml γάλα. Λιώνουμε 600γρ κουβερτούρα προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο και λίγο ποτό της αρεσκείας μας(κονιακ-ρουμι-λικερ). Ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει η γκαναζ. Χτυπάμε στο μίξερ 400 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα μπολ αδειαζουμε τη μισή γκαναζ προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιουμε. Αδειαζουμε την υπόλοιπη γκαναζ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί ή μπολ στρώνουμε μεμβράνη και αδειαζουμε το μίγμα. Με την μεμβράνη που περισσεύει το σκεπάζουμε από πάνω και το βάζουμε ψυγείο. Αφού παγώσει και σταθεροποιηθεί το αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα αφαιρούμε τη μεμβράνη και γαρνιρουμε με χρωματιστή τρούφα η ότι άλλο μας αρέσει!


Εναλλακτική λυση: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα γάλακτος αντί για κουβερτούρα υγείας ή 300γρ κουβερτούρα υγείας και 300γρ κουβερτούρα γάλακτος. Επίσης μέσα στη γκαναζ μπορούμε να προσθέσουμε σπασμένα μπισκότα της αρεσκείας μας!

Μηλόπιτα τριφτή σπέσιαλ Θεική !!


Υπέροχο αρωμα κανέλας,τραγανή ζύμη ενω το μελωμένο μήλο κάνει τη διαφορά... Δοκιμάστε τη σκέτη , με κανελοζάχαρη ή και με σιρόπι καραμέλας.Σας την προτείνω οπωσδήποτε.

Ζύμη
250 γρ. μαργαρίνη (θερμ. δωματίου)
500γρ φαρίνα
1 αυγό
1 ½ κουταλάκι γλ. Μπέικιν
Μια πρέζα βανίλια
     Για περισσότερες συνταγές πατήστε  ΕΔΩ Μαγειρική Και Συνταγές 

Γέμιση 8 μήλα 2 φλ. τσ ζάχαρη και μπόλικηηηηηηη κανέλλα

Φτιάχνουμε τη ζύμη αφού χτυπήσουμε τη μαργαρίνη με το αυγό , προσθέτουμε τη βανίλια. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη και δε θέλει και ιδιαίτερο «κανάκεμα»Τη μορφοποιούμε σε δυο μπαστουνάκια και βουρ για κατάψυξη για τουλάχιστον 2-4 ωρες.Για τη γέμιση είτε στο multi είτε στο τρίφτη (στο χοντρό) περνάμε (τρίβουμε) τα μήλα.

Προσωπικά τα μισά τα κόβω στο χέρι καρεδάκια και τα άλλα μισα στο multiΤα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα ώστε ν α καραμελώσουν και να φύγουν τα περισσότερα υγρά (5-7 λεπτά θεωρώ αρκετά)Μόλις παγώσουν τα μπαστουνάκια τα τρίβουμε στο τρίφτη (στο χοντρό) .και τα σκορπίζουμε πάνω στα ταψι ή στο pyrex. Ένα πάνω, ένα κάτω, και ενδιάμεσα τα καραμελωμένα μηλαράκια μας.Σε προθερμασμένο φούρνο 170 για περίπου 40 - 1 ωρα ανάλογα το φούρνο σας. Απο τα λίγα γλυκα που κανω σε αντιστάσεις. Αφήστε την να ροδοψηθει για πιο τραγανο αποτέλεσμα.Τα μπαστουνάκια διατηρούνται για διάστημα στη κατάψυξη οπότε τα έχετε άμεσα σε πρώτη ζήτηση.Σαν μηλόπιτα είναι βάση για πολύ φαντασία όπως ξηρούς καρπους ή ξηρά φρούτα. Άψογη με παγωτό. Εγώ το συνόδεψα με σάλτσα καραμέλας.

Μηλόπιτα σε ένα μπολ !!

    Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ με μήλα που φτιάχνω πυκνά συχνά,γιατί το λατρεύω.Βγαίνει μαλακό και μελωμένο σαν σιροπιαστό!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
5 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ.φαρίνα που φουσκώνει
σιρόπι καραμέλας για το σερβίρισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
5-6 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια
1 κ.γ κοφτό κανέλα σκόνη
ξύσμα ενός λεμονιού
4 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ένα μπολ ρίχνω τα μήλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω.
-Σ'ένα άλλο μπολ ρίχνω τα 5 πρώτα υλικά για το κέικ και ανακατεύω με σύρμα.Προσθέτω το αλεύρι,ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθει(δεν χτυπάω πολύ)και τέλος ρίχνω τα μήλα μαζί με τα ζουμιά τους να ανακατευτούν κι αυτά και αδειάζω το μίγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου βουτυρωμένο ή σε 2 μικρότερα όπως έχω κάνει εγώ στις φωτό.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε πάνω από το μίγμα κουταλιές με μαρμελάδα.
Εγώ βάζω βερίκοκο και φράουλα!
Ψήνω 30 λεπτά περίπου το τσεκάρω με μαχαίρι.
Σερβίρω με σιρόπι καραμέλας.
Όσο κάθεται γίνεται και πιο ζουμερή!!!
Οι λιχουδιες της Σοφης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέϊκ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκαλιού και με γλάσο λευκής σοκολάτας πορτοκάλι





Φτιάχνουμε το κλασικό κέικ που αναγράφετε η συνταγή πάνω στην κόκκινη φαρίν απ αντικαταστούμε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από τρία πορτοκάλια στο χοντρό του τρίφτη.

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Σιρόπι:
Σε μπρικάκι ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού τρις κ.σ. ζάχαρη μια κ.γλ. βούτυρο τα βράζουμε 5-7 λεπτά και το περιχύνουμε στο ζεστό κέικ


Γλάσο:
Σοκολάτα λευκή 125 γρ.
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού στο ψιλό τρίφτη
Ένα φλ.του καφέ χυμό πορτοκάλι.
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα ενσωματώνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξυσμα περιχύνουμε το κέικ μας, Τέλειο.!!
 Εleni Lyri Tsolakoudι-η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η πιό εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο !!!

 Υλικά

1/2 πακέτο μακαρόνια βρασμένα η ότι μας έχουν περισσέψει
λίγη φαρίν απ
3 αυγά
250 γραμ φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι -πιπέρι
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα φαρίν απ αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ το μεγάλο  μέγεθος αδιάλυτο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
πασπάλισμα με πεκορίνο Αμφιλοχίας για το τέλος

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε εδώ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με φαρίν απ.
Ρίχνουμε 250 γραμ μακαρόνια βρασμένα η άν μας έχουν περισσέψει  από την προηγούμενη μέρα,χτυπάμε τα 3 αυγά με την φέτα το κεφαλοτύρι  το αλατοπίπερο το μπέικιν την φαρίν απ και το εβαπορέ αδιάλυτο.
Περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα όπως το σουφλέ.
Σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε το ταψί μας.
Ρίχνουμε  από πάνω το στραγγιστό γιαούρτι και με ένα κουτάλι το απλώνουμε να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια .
Ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο  το ταψί για 15 λεπτά.
Βγάζουμε την ζεστή μακαρονόπιτα και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο Αμφιλοχίας -όπως είναι ζεστή η μακαρονόπιτα λιώνει το τυρί και είναι σαν σουφλέ ,
Τρώγετε ζεστή ,Καλή επιτυχία !!

 






Τριανταφιλλενια Λενια

Μηλόπιτα τέλεια και γρήγορη !!!



Υλικά
5 αυγά
5 μήλα
2 κούπες ζάχαρη 
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1+1/2 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
2 κουτ,γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ.γλυκού κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού  γαρύφαλλο
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουταλιές σούπας βιτάμ

Για περισσότερες  συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε τα 3 σε πάρα πολύ λεπτές φετούλες .
Τα άλλα 2 αφού τα καθαρίσουμε βγάζουμε με μυτερό μαχαιράκι μόνο το εσωτερικό με τα κουκούτσια [κυκλικά ] και κόβουμε στρογγυλές ροδέλες .
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά ,προσθέτουμε το λάδι ,το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν την κανέλα το γαρύφαλο το κονιάκ και στο τέλος τις φετούλες από τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα .
Λιώνουμε το βιτάμ και αλείφουμε το ταψάκι .
Πασπαλίζουμε πολύ καλά με ζάχαρη και κανέλα .Αραδιάζομαι τις στρογγυλές ροδέλες μήλου από πάνω αραδιάζομαι το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα κι ένα τέταρτο
ανάλογα τον φούρνο βέβαια .Οταν την βγάλουμε απο το φούρνο περιμένουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ώστε να βρεθούν στο πάνω μέρος οι καραμελωμένες στρογγυλές ροδέλες .Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα η οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.Εγώ έβαλα περιμετρικά αραιωμένη μαρμελάδα .Καλή  όρεξη !!!
 Christine Yiovanoydι

Τηγανόψωμα νόστιμα για όλες τις ώρες !!




 Υλικά--για 10 -12 κομμάτια
1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τον πάγκο μας
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
1 κουτ.σούπας ξύδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1+1/2 κούπα χλιαρό νερό
300 γραμ τυρί φέτα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο του .
Εκεί ρίχνουμε την μαγιά που πρώτα την έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νεράκι
προσθέτουμε και την ζάχαρη και το ελαιόλαδο το ξύδι και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.Αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Την ίδια διαδικασία  την κάνουμε αν θέλουμε και στο μιξερ με τον γάντζο.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με καθαρή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Μετά την χωρίζουμε σε μπαλίτσες ίσου βάρους περίπου και σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια του πλάστη ανοιγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο καλύτερα παραλληλόγραμο .Σκορπίζουμε λίγη φέτα στο κάθε φύλλο τριμμένη και το διπλώνουμε .Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας .
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει  μέτρια πρός δυνατή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε μέσα τα τηγανόψωμα ένα ένα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και ..καλή όρεξη !!!!



















Καρυδόπιτα ! Παραδοσιακή Σμύρνης με ελαιόλαδο !!!



- Υλικά γιά Αντικολλητικό Ταψί Στρογγυλό διαμέτρου 36 εκατοστών.

- 1 ΦΑΡΙΝΑ 500 γρμ. Κόκκινη.
- 2 κουτ.γλ. ή 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- 150 γρμ. ελαιόλαδο
- 400γρμ. γάλα
- 2 φυσίγγια βανίλια
- 300 γρμ. καρύδια μέτρια κομμένα στο Multi.
- 3 κουτ.γλυκού κανέλα τριμμένη.
- 1/2κουτ.γλυκού γαρύφαλο τριμμένο
- 5 μεγάλα έως 7 μικρά αυγά Χώρια οι Κρόκοι, χώρια τα Ασπράδια.
- ξύσμα από 2 μέτρια λεμόνια.
- 2 κουτ.γλ. κονιάκ ( προαιρετικό ).
- 400 γρμ. ζάχαρη .: 50 γιά τα Ασπράδια και 350 γιά τους Κρόκους.




- Το Ταψί είναι Απαραίτητο να είναι Αντικολλητικό.
- Προετοιμάζουμε τα Υλικά Μας: Ζυγίζουμε Αλεύρι-Λάδι-Γάλα-Ζάχαρη-Καρύδι.
-Κόβουμε το Καρύδι ανακατεύοντας την Κανέλλα και το Γαρύφαλλο.
- Διαχωρίζουμε τα Αυγά.
- Ξύνουμε τα Λεμόνια.
- Ελέγχουμε για Βανίλλια και Κονιάκ.
- Ξεκινάμε χτυπώντας τα Ασπράδια Μαρέγκα , προσθέτουμε μόλις φουσκώσουν τα 50γρμ. Ζάχαρη , συνεχίζουμε να γίνουν σφιχτή σαντιγύ και τα Αδειάζουμε στο Ταψί.
- Συνεχίζουμε χτυπώντας : Κρόκους-Λάδι-Ξύσμα-Βανίλλια και υπόλοιπη Ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει λίγο.
- Προσθέτουμε σε χαμηλές στροφές το Γάλα , μετά το Αλεύρι με το Μπέικιν και τέλος το Κανελλοκάρυδο να γίνουν ρευςτή ζύμη, και την Αδειάζουμε πάνω στην Μαρέγκα στο Ταψί.
- Με μικρό ΞΥΛΙΝΟ κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά καλά Ζύμη και Μαρέγκα να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και το γλυκό είναι έτοιμο!


- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 165' βαθμούς φούρνο με ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ βάζοντας το ταψί ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ του φούρνου 80' περίπου λεπτά. Βάζουμε οδοντογλυφίδα δοκιμάζοντας να βγει εντελώς καθαρή. Συνήθως σκάει λίγο στην μέση.
- Βγάζουμε την Καρυδόπιττα Μας σε μεγάλο δίσκο ή ταψί να κρυώσει και μόνο τώρα αφαιρούμε κομμάτι.

*Σημείωση :
- Εάν επάνω στην πίτα βάλουμε Ζάχαρη Άχνη και σχεδιάσουμε με κάποιο τρόπο χρονολογία , βάζοντας και ενα νόμισμα από κάτω μπορούμε να την κόψουμε γιά Βασιλόπιττα.

Συνταγή εκτέλεση φωτό Μάνος Κοκκινιώτης

Κέικ μπανάνας ,πραγματικά υπέροχο !!!

 Ο συνδυασμός της μπανάνας με τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο είναι πραγματικά υπέροχος και το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τα αρώματα καθώς ψήνουμε το κέικ.

Υλικά
Για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα αραβοσιτέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
3-4 ώριμες μπανάνες
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο σοκολάτας
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γραμμαρίων
¼ πακέτο βούτυρο
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε με το K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για δυο λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά και ξαναχτυπάμε για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα μας.
Κατόπιν προσθέτουμε τις μπανάνες αφού τις σπάσουμε λίγο με το χέρι μας. Μου αρέσει να μην τις λιώνω τελείως αλλά να τις αφήνω σε κομμάτια, έτσι καθώς τρώμε το κέικ θα βρίσκουμε και λαχταριστά κομμάτια μπανάνας σε μερικές μπουκιές.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, σόδα, αλάτι, baking powder.
Ανακατευτούμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ωραία παχύρευστη ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη στο φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ μας έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο, αν βγει με υγρή ζύμη ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά.

Για το γλάσο σοκολάτας λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι το βούτυρο με το μέλι. Μόλις ζεσταθούν (όχι όμως να βράσουν), αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε μερικά λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και η σοκολάτα.
Αφού παγώσει το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
http://www.mothersblog.gr/

Κρουασανάκια βουτύρου!

Φτιάξε νόστιμα κρουασανάκια βουτύρου με μόνο 4 υλικά, έτοιμα σε λίγα λεπτά!

Υλικά

125γρ. γιαούρτι
125γρ. μαργαρίνη soft
8γρ. baking powder
250γρ. αλεύρι
αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.

Την ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζετε σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα).

Σε κάθε κομμάτι βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση της αρεσκείας σας και διπλώνετε τα κομμάτια σε σχήμα κρουασάν.

Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.

                                                                                                          filenades.gr

Γιαουρτοζελέ γλυκάκι δροσερό !!!


 Υλικά
3 ποτήρια ζεστό νερό
2φακελάκια σκόνη ζελέ γεύση κεράσι
2 ποτήρια στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε τρία ποτήρια ζεστό νερό διαλύω δυο φακελάκια σκόνη ζελέ με γεύση κεράσι.Όταν κρυώσει ρίχνω δυο ποτήρια στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύω καλά με το σύρμα το βάζω σε μπαλάκια και στο ψυγείο να παγώσει ! Καλή απόλαυση !!!
Συνταγή  Μαρια Γεροθαναση

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Κέϊκ πολύυυυ σοκολατένιοοοο.. ♥





Υλικά για το κέϊκ:

1 φαρινάπ
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
3 αυγά
2 γεμάτες κ.σ κακάο (για το μείγμα κακάο)

Υλικά για την επικάλυψη:
1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 250 ml
2 κουβερτούρες γάλακτος
1 κ.γ μαργαρίνη
Για διακόσμηση:
καβουρδισμένο αμυγδαλακι φιλέ
τρίμμα σοκολάτας (ξύνουμε λίγο την άκρη της σοκολάτας με το μαχαίρι)


Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα,ρίχνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη...χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν κοσκινισμένα..ρίχνουμε το γάλα,το λάδι,τις βανίλιες!!!!αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο καλά ταψί η φόρμα και κρατάμε λίγο μείγμα και προσθέτουμε το κακάο...χτυπάμε λίγο και το ρίχνουμε πάνω στο άλλο μείγμα που έχουμε ήδη βάλει στη φόρμα μας και κάνουμε κύκλους με ένα πιρούνι... το ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο για μία ώρα περίπου...δοκιμάζοντας με το μαχαίρι όπως ξέρουμε!!!!στο πρώτο τέταρτο στους 200-220 βαθμούς και μετά στους 180...όσο ψήνεται ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας με τον εξής τρόπο:ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού,ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε....αφού πήξει λίγο ρίχνουμε και την μαργαρίνη για περισσότερη γυαλάδα και αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει... την περιχύνουμε στο κρύο κέϊκ μας (αν θέλουμε στραγγίζουμε το κέικ μας σε μία σχάρα...εγώ δεν το στράγγισα,μου αρέσει να κολυμπάει στη σοκολάτα...μετά την απορροφά και γίνετε μούρλιααααα!!στολίζουμε με σοκολάτα και αμυγδαλάκι η ότι άλλο θέλουμε!!!
Καλή επιτυχία!!
Spyridoyla Prf η Πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Τυροπιτάκια.Θα τα φτιάξετε πολλές φορές !!!!



Υλικά:
300 γρ. τυρί
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Σε φλιτζάνα κτυπάμε τον κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι γιαούρτι και απλώνουμε πάνω τους με πινέλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

.Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης

Σπανακόπιτα με γρήγορο τρόπο !!



Υλικα:
1 Σφολιάτα διπλή
2 αυγά
1/4 του κιλού τυρί φέτα
1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια[εδώ στην συγκεκριμένη πίτα προαιρετικά]
αλάτι-πιπέρι,
1 αυγό για επάλειψη


Εκτελεση:
Ετοιμάζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα  με λίγο νερο να μαραθεί, Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και ρίχνουμε το σπανάκι καλά στραγγισμμένο το αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, το τυρί τριμμένο, αλάτι-πιπέρι, Ομογεννοποιούμε τα δύο μείγματα. Σε ένα ταψί καλαά βουτυρωμένο βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε  το μείγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με το αυγο χτυπημένο με λίγο ελαιόλαδο, χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσει!!!
 Konstantinia Nikolaos Leventopouloυ-Ηπολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Γλυκάκι με πτί μπέρ και ανανά!

Υλικά:
3 πακέτα πτι μπερ,
1 κουτί μεγάλο κομπόστα ανανά,
 1 τετράγωνο βούτυρο,
2 αυγά, [Προαιρετικά]
2 δόσεις ζελέ της αρεσκείας σας,
1 ζαχαρούχο γάλα
. Εκτέλεση:
 Σε ένα μέτριο ταψί σπάζουνε τα μπισκότα, ρίχνουμε την κομπόστα όλη (τα φρούτα εννοείται κομμένα), το βούτυρο λιωμένο το μισό πακέτο , το ζαχαρούχο, τα ζυμώνουμε καλά  όλα μαζί [αν βάλετε αυγά τα προσθέτετε τώρα ] απλώνουμε καλά στο ταψί μας, το μείγμα να έχει παντού το ίδιο πάχος.
 Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και όταν βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο το αδειάζουμε κουταλιά- κουταλιά από πάνω από την βάση, ξανά στο ψυγείο για άλλες 3-4 ώρες. ( μπορούμε αντι για ζελέ να βάλουμε σαντιγί και να πασπαλίσουμε με τριμμένη κουβερτούρα.) Καλό θα είναι να το ετοιμάσετε από το βράδυ.,
 Konstantinia Nikolaos Leventopoulou=Η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας