Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Γαλακτομπούρεκοοοοο!!!!!


  1. Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 κούπας βούτυρο
  • 4 κούπες γάλα
  • 3 αυγά και 2 κροκάδια
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλάκι βανίλια
Υλικά για σιρόπι:
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • λίγη βανίλια
  •  

    Βουτυρώστε ένα ταψάκι 25 * 25 και στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά.  Τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα κόψετε στο μέγεθος του ταψιού στρώστε τα το ένα πάνω στο άλλο στον πάγκο βουτυρώνοντας τα και πάλι καλά.  Χαράξε το με κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες χωρίς να φτάσετε ως τις άκρες για να μην χωριστούν.

    Βράστε το γάλα, κατεβάστε το από την φωτιά και αφήστεο να κρυώσει λίγο.  Στο μεταξύ χτυπήστε τα αυγά, τα κροκάδια και τη ζάχαρη, να πήξουν και να αφρατέψουν.  Ρίξτε και ανακατέψτε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ζεστό γάλα λίγο λίγο χτυπώντας συνεχώς.  Αδειάστεο το μίγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράστε το ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει ελαφρά η κρέμα.  Κατεβάστε την από την φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε μέσα σ' αυτή όσο βούτυρο έμεινε από το βουτύρωμα των φύλλων και αδειάστε την στο ταψί επάνω στα φύλλα.
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

    Σπεπάστε την κρέμα με τα χαραγμένα σε λωρίδες φύλλα και ψήστε το στους 190 βαθμούς επί 15' και στους 160 επί 35' ώσπου να ροδίσουν τα φύλλα καλά, στις αντιστάσεις.

    Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί 7' και περιχύστε το γαλακτομπούρεκο, μόλις το βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά κουταλιά.  Αφήστε το να κρυώσει εντελώς χωρίς να το καλύψετε, για να μην μαλακώσει το φύλλο.


Για τα ρολάκια:
Παίρνουμε το φύλλο όπως είναι κλειστό και το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη (ή 4 αν τα θέλουμε πιο μικρά). Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ξετυλίγουμε να έχουμε μια λωρίδα από φύλλα. Βουτυρώνουμε το πάνω μισό και παίρνουμε τις 2 κάτω άκρες και διπλώνουμε το φύλλο. Βάζουμε κρέμα στο κάτω μέρος, διπλώνουμε τις 2 άκρες για να μην χυθεί η κρέμα και τυλίγουμε το φύλλο. Το τοποθετούμε σε ταψί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Μόλις τελειώσουν βουτυρώνουμε την επιφάνεια.   Υπάρχουν φωτογραφίες στα σχόλια.

Y.Γ.  Για τα ρολάκια γαλακτομπούρεκο έβαλα την διπλάσια δόση για σιρόπι και το έψησα 15' λεπτά στους 190 βαθμούς και 45' λεπτά στους 160, θα το δείτε να ροδίσει καλά.  Στις αντιστάσεις.


Ναταλία Μουρατίδου Οι Προκομένες Συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρέκι Πολίτικο !!!




ΥΛΙΚΑ:
  • 40 γρ. νωπή μαγιά
  • 190 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες + 40 γρ. επιπλέον χλιαρό
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους + 1 για επάλειψη
  • 125 βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια
  • 680 αλεύρι για τσουρέκι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι (στη μύτη 1 κουτ. γλυκού)
  • 3 γρ. μαχλέπι
  • 3 γρ. κρύσταλλοι μαστίχας με 20γρ ζάχαρη, τα χτυπάμε στο μούλτι.
  •  αμύγδαλο ψιλό για την επιφάνεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

  2. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα 40 γρ.χλιαρό γάλα και διαλύουμε την μαγιά. 
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2 αυγά, το μείγμα της διαλυμένης μαγιάς (προσοχή η μαγιά μην έρθει κατευθείαν σε επαφή με το αλάτι) και το υπόλοιπο γάλα (190γρ).  Ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα έως ότου αναμειχθούν καλά.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ζύμωμα.  Στην αρχή, το μείγμα θα ειναι αρκετά κολλώδες.  Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι.
  5.  
  6. Συνεχίζοντας το ζύμωμα, θα δούμε ότι η ζύμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να συγκεντρώνεται γύρω από το γάντζο.  Τότε είναι έτοιμη.  Προσθέτουμε την μαστίχα και το μαχλέπι, σιγά σιγά και ζυμώνουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  7. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια λεκανίτσα.  Τη σκεπάζουμε  και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 3 ώρες, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
  8.  
  9. Τη μεταφέρουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια, ώστε να φύγει ο αέρας.
  10. Τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και τα πλέκουμε σε πλεξούδα (εγώ με την συγκεκριμένη ζύμη κάνω 2 τσουρέκια, βγαίνουν μεγάλα).  Τη βάζουμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.  Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα να φουσκώσει.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα.  Ανακατεύουμε το αυγό με ελάχιστο νερό και με ενα πινέλο αλείφουμε το τσουρέκι, με προσοχή γιατί αν το τρυπήσουμε θα φύγει ο αέρας και το τσουρέκι θα "κάτσει".
  12. Το ταψί που θα ψήσετε να είναι μεγάλο του φούρνου, το ψήσιμο γίνεται στην κάτω κάτω σκάλα του φούρνου, στον πάτο.   Ψήνουμε 20-25 (ανάλογα τον φούρνο, θα δείτε από το χρώμα).
  13. Ναταλία Μουρατίδου Οι Προκομένες/ οι Συνταγές

Την συνταγή την πήρα απο το "Ζύμες ζαχαροπλαστικής" / γαστρονόμος που ήταν στην εφημερίδα Καθημερινή.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ρυζογαλάκι το ΤΕΛΕΙΟ !!!!!



Αυτό το μαμαδίστικο ρυζογαλάκι  θα το φτιάχνετε συνέχεια ! Ο τρόπος είναι πανεύκολος  αλλά το σπουδαιότερο πεντανόστιμο και επιτυχημένο !!!

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1μασουράκι βανίλια
3-4 κοφτές κουταλιές κοφτές ρύζι γλασέ
1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη [αν δεν σας αρέσει πολύ γλυκό αφαιρέστε λίγη ]
1 άνθος αραβοσίτου Γιώτης

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κούπα 2 δάχτυλα γάλα ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς πολύ καλά




 Βάζουμε στην φωτιά την  κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα να πάρει βράση .
Μόλις το δούμε να φουσκώνει ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια και βράζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ 15 λεπτά ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύουμε πολύ καλά και το ξαναβάζουμε στην φωτιά.

 Προσθέτουμε αμέσως και το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου που έχουμε αραιώσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Θα το δούμε να πήζει αμέσως ,το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε μπολ η σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με κανελίτσα ,εγώ ρίχνω και λίγη τρούφα σοκολάτας μαζί και είναι σκέτο όνειρο !!!Καλή επιτυχία που είναι σίγουρη 100%!!




 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές



 






Πτι φουράκια πανεύκολα!!!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
 

μισή κούπα χυμό πορτοκάλι 
μια κούπα άχνη ζάχαρη 
λίγο αλάτι
 ένα κουταλάκι μπεικιν και ανακατεύουμε.

 Προσθέτουμε 600 γρ περίπου αλεύρι (πρέπει η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια). Ζυμώνουμε και την ανοίγουμε φύλο στον πάγκο μας. 
Φτιάχνουμε ότι σχέδια θέλουμε με κουπάτ η με ένα φλιτζανάκι του καφέ. Ψήνουμε στους 180 για 12-15 λεπτά. 
Αλείφουμε κάθε μπισκοτάκι με μαρμελάδα ή μερέντα και τα καπακώνουμε. Λιώνουμε κουβερτούρα με λίγο γάλα και λίγο μαργαρίνη βουτάμε την άκρη τους και τα τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα!



Μπακλαβάς αμυγδάλου σοκολάτας !!!



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας τύπου Βυρηττου η καλύτερα φρέσκο φύλλο από μαγαζιά που φτιάχνουν τέτοιου είδους φύλλα
200 γρ.βουτυρο γάλακτος λιωμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά για επάλειψη

ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ.αμυγδαλα με το φλούδι τους καβουρδισμένα και λεπτοκομμένα
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο λεπτοτριμμενη σε πολύ μικρα κομματάκια


ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
3-4 καρφάκια γαρίφαλο
χυμό κα φλούδα μισού λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύομε την γέμιση σε ένα μπολ
Λιώνομε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί πυρέξ η ένα μακρόστενο ταψί 30χ40 εκατοστά
παίρνομε τα φυλλα και τα κόβομε ακριβώς στο σχήμα του ταψιού
Παίρνομε ένα ένα φύλλο και αρχίζομε να τα τοποθετούμε στο ταψί βουτυρώνοντας τα ένα ένα μέσα στο ταψί..αφού στρώσομε 4-5 φύλλα,πασπαλίζουμε γέμιση,μετά ανά δυο φύλλα γέμιση,μέχρι να μας τελειωση η γέμιση και να έχομε στο τέλος 5 φύλλα τα οποία τοποθετούμε στο τέλος. τα φύλλα που κόψαμε δεν τα πετάμε..τα βάζομε ανάμεσα και τα βάζομε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τα ταψί μας.
Βάζομε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξη λίγο το βούτυρο να μπορέσομε να το κόψομε.
Προθερμαίνομαι τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Οταν ο φούρνος είναι έτοιμος, βγάζομε το γλυκό από το ψυγείο και το κόβομε σε κομμάτια.
Κατεβάζομε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνομε για 40 λεπτα περίπου η μέχρι να  ροδίση καλά το γλυκό μας.

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


ΣΙΡΟΠΙ
Μετά από μισή ώρα που έχομε το γλυκό στον φούρνο,ετοιμάζομε το σιρόπι.
Βάζομε όλα τα υλικά να βράσουν σε δυνατή φωτια.να γινη σιροπάκι πυκνό..10 περίπου
Σβήνομε το μάτι και αφήνομε την κατσαρόλα με το σιρόπι πάνω στο σβηστό μάτι
Οταν το γλυκό μας  ψηθεί,το βγάζομε κι σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα  καυτό σιρόπι στο καυτό γλυκό
Αφήνομε να κρυώση.Καλή Επιτυχία!!!!

Προφιτερόλ πανεύκολο!!!




Υλικά
1 λίτρο γάλα njoy (σοκολατούχο)
3 κουτ.σουπ. κακάο
6 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
1 κουταλιά βιταμ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 τετράγωνο κομμάτι κουβερτούρα (25γρ)
σουδάκια η [έτοιμα κρουασανάκια
σαντιγι
Για περισσότερες συνταγές  πατήστε ΕΔΩ --->Μαγειρική και συνταγές

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, και την κουβερτούρα.
Κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και το κακάο.
Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει.
Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει την σαντιγί που η υφή της εχει γίνει σαν γιαούρτι και γεμίζουμε τα σου.
Τα τοποθετούμε σε μπολάκια και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα με το κακάο.
Καλή επιτυχιά!!!
 η κρεμα σοκολατας ειναι απο της συνταγες της παρεας
sintagespareasl

Κουλουράκια με κεφαλοτύρι !

Υλικά 

1/2 κούπας σπορέλαιο,
1/2 κούπας βιτάμ,
1/2 κούπας γάλα,
1 με 2 κουταλάκια αλάτι,
2 κουταλάκια ζάχαρη,
2 κουταλάκια μπέικιν,
4 με 5 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις,
1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο,
1 αυγό για το άλειμμα.

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική  και Συνταγές 

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι,το βούτυρο με το αλάτι και την ζάχαρη,να αφρατέψουν.
Δυαλύουμε το μπέικιν μέσα στο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λαδιού εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι.
Ζυμώνουμε καλά για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Φτιάχνουμε κουλουράκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου. Η συνταγή είναι της Βέφας.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Αρωματικό βούτυρο . Δίνει ένταση και απογειώνει τη γεύση!

 Αρωματικό βούτυρο: 
250γρ βούτυρο αγελαδος το αφήνουμε εκτός ψυγείου να μαλακώσει. 

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Δουλεύουμε με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο να γινει αλοιφή και προσθετουμε ενα κουταλάκι αλάτι δυο κουταλάκια χυμό λεμόνι ενα κουταλάκι πολτό σκόρδου λιγο πιπέρι και λιγο πάπρικα.
 Ψιλοκοβουμε φρέσκα αρωματικά ρίγανη δυόσμο βασιλικό και οτι άλλο μας αρεσει και ανακατευουμε.

 Κόβουμε δυο κομμάτια μεμβράνη για σιγουριά τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη και απλώνουμε το βούτυρο κατα μήκος σε σχήμα μπαστουνιού.

Κλείνουμε και ρολάρουμε τη μεμβράνη γυρίζοντας τις άκρες σε σχήμα καραμέλας . 
Διατηρείται στο ψυγείο δυο μήνες η στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό. Κάθε φορα που θελουμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας το βγάζουμε και κόβουμε λεπτές φετούλες.
 Eva Triantafilidou-Οι Προκομένες/οι-Συνταγές 



Σουτζουκάκια με σπιτικό πουρέ πατάτας!

 Για τα σουτζουκάκια:

Μουσκευουμε μια μεγάλη φρυγανιά σε μισό φλιτζάνι κρασί κόκκινο και μισό φλιτζάνι νερό.
 Σε μισό κιλό κιμά προσθετουμε τη φρυγανιά ελαφρά στιμενη ένα αυγό ενα κουταλάκι πολτό σκόρδου η δυο σκελίδες σκόρδου πολτοποιημενες ενα κουταλάκι αλάτι λιγο πιπέρι και λιγο κιμινο.
Ζυμώνουμε καλα πλαθουμε σε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε λιγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο.
 Βγάζουμε τα σουτζουκάκια και στο ιδιο βούτυρο αδειάζουμε ενα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας λιγο νεράκι ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Αφού πάρει βράση η σάλτσα ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Για τον πουρέ:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό μισό κιλό πατατες τις σουρώνουμε και τις πολτοποιουμε.
Ζεσταίνουμε σε ενα κατσαρολάκι μισό φλιτζάνι γάλα με μια κουταλιά βούτυρο και μια πρεζα μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε λιγο λιγο το γάλα στις πατατες ανακατευουμε κι ο πουρές μας ειναι έτοιμος!Καλή όρεξη !!!!
 Eva Triantafilidou-Οι Προκομένες/οι-Συνταγές

^Πίτα φυλλαράκια!!


 Ζύμη υλικά
2 ποτήρια νερού  ζεστό γάλα,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιοη ελαφρύ ελαιόλαδο
2 αυγά εκ των οποίων κρατάμε τον ένα κρόκο για επάλειψη στο τέλος
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
1κουταλιά της σούπας και λίγο ακόμα ζάχαρη,
λίγο μαχλέπι κοπανισμένο,
μια πρέζα αλάτι το οποίο ρίχνομε στο αλεύρι
αλευρι,περίπου 700 με 800γρ.αλευρι για τσουρέκι,κάνει όμως και ο τι αλεύρι έχετε.

Επάλειψη..
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι
τον κρόκο που φυλάξαμε
και λίγη κρέμαγαλακτος.

Εκτέλεση ζύμης
Χτυπάμε  τα υγρά σε ένα μπολ με τον αυγοδαρτη.ρίχνομε το αλεύρι και σχηματίζομε ζύμηαπαλή.

Γέμιση
200 γραμμάρια κιμά ψημένο όπως όταν φτιάχνομε μακαρόνια με κιμά ,σουρωμένο από τα υγρά του κι ανακατεμένο με 200γρ.τυρί Φιλαδέλφεια.


Εκτέλεση
Ανοίγομε με τον πλάστη ζύμη σε φύλο όχι παχύ,κόβομε με κουπ πατ η με ποτήρι κύκλους.
Βαζομε μισό κουταλάκι γέμιση στον κάθε κύκλο και κλείνομε μισοφέγγαρο και μετά διπλώνομε το μισοφέγγαρο να αγγίξουν οι δυο άκρες μεταξύ τους και αρχίζομε να τοποθετούμε γύρω γύρω από ένα ταψί ρηχό για τάρτα πολύ καλά βουτυρωμένο γεμίζομε έτσι όλο το ταψάκι.

Επάλειψη
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού που είχαμε φυλάξει από την ζύμη ρίχνομε μέσα μια κουτάλια γιαούρτι και λίγη κρέμα γάλακτος αλείφομε με αυτό το μείγμα την τάρτα μας και την τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο τον οποίο είχομε ανάψει στους 50 βαθμούς και τον σβήνομε αφού φούσκωση πολύ καλά η τάρτα μας, ανάβομε στους 200 βαθμούς και την ψήνομε μέχρι να ροδισμένη καλά. Καλή επιτυχία!!!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τυροπιτάκια με εύκολη ζύμη !! Μούρλια γεύση !!!

 Απίστευτη τραγανή και αφράτη ζύμη μόνο με λίγα υλικά!!!

1 βιτάμ, 
2 αυγά,
1/2 ποτ νερού γάλα, 
αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις, 
1μαγιά, 
1κσ ζάχαρη, 
1κγ αλάτι
1  κρόκο αυγό για την επάλειψη.


Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βιτάμ το αλεύρι όσο πάρει.


Εγώ έριξα 3+1/2  κούπες μαλακό την μαγιά ζάχαρη και αλάτι 
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλοίφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς και τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν .
 Gogo Samiou


Τυροπιτάκι το πανευκολάκι !!!





 Το συγκεκριμένο τυροπιτάκι χαρακτηρίζεται "πανευκολάκι" για δυό λόγους : πρώτον, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι έχεις όλα τα υλικά σπίτι σου τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε και , δεύτερον, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική, ούτε δίπλωμα , ούτε άνοιγμα φύλου, ούτε ζύγισμα, η γεύση του δε είναι θεϊκή!! 
 

Υλικά
 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
3 αυγά
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μίγμα
 και σουσάμι ή μαυροκούκι. 
( ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΤΥΡΙ ΘΕΛΕΤΕ Η ΕΧΕΤΕ)Τα εκανα και με ροκφορ τελεια εγιναν .....

Εκτέλεση
Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζύ με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μιά αφράτη ζύμη. 
Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο. 
Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια. Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
 Τα πασπαλίζεις με το σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.
 Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ

(Αντι για ελαιολαδο εβαλα βιταμ)

Σαραγλί με αμύγδαλο ,τριμμένη σοκολάτα γεμισμένο με κέικ Σιροπιασμένο & γαρνιρισμένο με γλυκό πετροκέρασο!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Η συνταγή είναι μίξη δύο συνταγών .

Υλικά
1 κιλό  φύλο κρούστας τύπου Βυρηττού φρέσκο η την μώβ συσκευασία του Κανάκι(θα χρειαστείτε δυο πακέτα)
400 γραμ.αμύγδαλα με το φλούδι του καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
200 γρ.καρύδι χοντροκομμένο
400 γρ.κουβερτούρα τριμμένη
300 γρ.βούτυρο γάλακτος για τα φύλα(εγώ χρησιμοποιώ Lurpak)

 Κέικ
1/2 πακέτο βούτυρο γάλακτος (125 γρ)
1+1/2 ποτήρι ζάχαρη
2+1/2 με 3 ποτηριά αλεύρι φαρίν απ(μην βάλετε από την αρχή όλο το αλεύρι..βάλτε τα 2+1/2 ποτήρια κι αν χρειαστεί προσθέτετε το υπόλοιπο)
4 αυγά
ξύσμα λεμονιού.
 2 βανίλιες
1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο

Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
χυμό και φλούδα ενός λεμονιού μέτριου
ένα ξύλο κανέλας μεγάλο

Γαρνίρισμα
Γλυκό κουταλιού πετροκέρασο η βυσινο η ότι θέλετε εσείς

Εκτέλεση
Σιρόπι
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη ευρύχωρη κατσαρόλα καλόβραστε τα δέκα λεπτά περίπου να έχετε ένα πυκνό σιροπακι..σβήστε την φωτια κι αφηστε το στην άκρη να ηρεμήση

Σαραγλί
Λιώνομε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτια να μην κόψη'Σβήνομε το μάτι και το ανακατεύομε να διαλυθεί.
Ανακατεύομε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ
Ανοίγομε τα φυλά μπροστά μας και τα κόβομε κάθετα στην μέση..τα στοιβάζομε όλα μαζί κι αρχίζομε να γεμίζομε..παίρνομε δυο φύλα την φορά,να είναι κάθετα προς εμάς δηλαδή η στενή μεριά τους να βλέπει εμάς..να έχουν μάκρος..τα βουτυρωνόνουμε  και βάζομε κατά μήκος μια γεναία κουτάλια γέμιση αλλά αφήνομε από τις άκρες λίγο περιθώριο..παίρνομε μια χοντρή βελόνα πλεξίματος κι αρχίζομε να τυλίγουμε σε ρολό μέχρι δυο δάχτυλα πριν το τέλος..βγάζομε την βελόνα και τα σουρώνουμε με τα χέρια μας..τα τυλίγομε σε στρογγυλά προσέχοντας να κάνουν βάση το κομμάτι που δεν τυλίξαμε..έτσι θα κάτσει πάνω το κέικ και δεν θα χυθεί στο ψήσιμο..τοποθετούμε τους κύκλους σε ταψί του φούρνου καλά βουτυρωμένο..συνεχίζομε έτσι με όλα τα σαραγλί μας και αφήνομε στην ακρη.

Κέικ
Χτυπάμε την μισή ζάχαρη με τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα κι αφήνομε στην ακρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια και το ξύσμα καλά να γινη κρέμα.
Ρίχνομε μέσα έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς.
Ρίχνομε μέσα το γάλα εναλλάξ με το αλευρι.
Προσθέτομε και την μαρέγκα κι ανακατεύομε απαλά να μην ξεφουσκώση.
Αφού   ομογενοποιηθεί το μείγμα μας βάζομε από μια κουτάλια μέσα σε κάθε θηκούλα από τα σαραγλί μας και ψήνομε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα βγάζομε από τον φούρνο τα αφήνομε λίγο να ξεκουραστούν για να τα σιροπιάσουμε  ρίχνοντας σε καθένα σιγά σιγά με μια κουτάλα σιρόπι κρύο.
Αφήνομε λίγο να τραβήξουν,αναποδογυρίζουμε με προσοχή,αφήνομε για καμιά ώρα,τα ξαναγυρίζουμε πάλι.
Αφήνομε καμιά ώρα περίπου και μετά με τρυπητή κουτάλα τα τραβάμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα να φύγει το περιττό σιρόπι.Αν τα θέλετε πολύ σιροπιασμένα μπορείτε να τα αφήσετε στο σιρόπι τους.
Μετά τα βάζομε σε όμορφες χάρτινες θήκες και την στιγμή που θα σερβίρομε βάζομε πάνω δυο τρία κεράσια γλυκό .μόνο την στιγμη που θα σερβίρομε διότι αλλιώς θα τραβήξουν μέσα το σιρόπι του γλυκού και θα νοτίσουν. Καλή επιτυχία!!
Roula's sweet corner-Roula Psittaki

Ζυμαρόπιτα - κάτι στα γρήγορα !!

Πανεύκολη ζυμαρόπιτα ή κουρκουτόψωμο γιατί κάποιες φορές θέλουμε κατι εύκολο και γρήγορο!!!




Περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά

1 φαρίνα απ,
 4 αυγά, 
1 κουτί γάλα εβαπορέ και 1 κουτί νερό,
 1 κουταλάκι μπεικιν,
 350 γρ. φέτα,
 αλάτι 
και 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο. 

Εκτέλεση  
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, το μπεικιν πολύ καλά. Προσθέτουμε 200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι και το βουτυρο. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ταψί νούμερο 38, βάζουμε τη ζύμη και από πάνω τρίβουμε με το χέρι την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε στους 200 σε καλά προθερμασμενο φούρνο για 40 με 45 λεπτέ αναλόγως το φούρνο (δοκιμάζουμε με στεγνό μαχαίρι η οδοντογλυφίδα όπως τα κέικ)
Συνταγή Sofia Pavlou 

Πίτες όπως στα σουβλάκια !!

Υλικά
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό
ένα φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
ένα κουταλάκι ζάχαρη
ένα κουταλάκι αλάτι
 και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια (περίπου μισό κιλό).
 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Το αλεύρι και το νερό το ρίχνω εναλλάξ και ζυμωνω καλά μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα  Τη χωρίζουμε σε οκτώ μπαλάκια ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πίτα τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και τηγανιζουμε η ψήνουμε!
 Eva Triantafilidou-