Το
συγκεκριμένο τυροπιτάκι χαρακτηρίζεται "πανευκολάκι" για δυό λόγους :
πρώτον, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι έχεις όλα τα υλικά σπίτι σου τώρα,
αυτή τη στιγμή που μιλάμε και , δεύτερον, δεν χρειάζεται καμία
ιδιαίτερη τεχνική, ούτε δίπλωμα , ούτε άνοιγμα φύλου, ούτε ζύγισμα, η γεύση του δε είναι θεϊκή!!
Υλικά
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
1
κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
3 αυγά
400
γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
δενδρολίβανο ή θυμάρι ή
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μίγμα
και σουσάμι ή μαυροκούκι.
(
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΤΥΡΙ ΘΕΛΕΤΕ Η ΕΧΕΤΕ)Τα εκανα και με ροκφορ
τελεια εγιναν .....
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Απλά
ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζύ με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μιά αφράτη
ζύμη.
Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου
σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια. Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο
σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3
εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
Τα πασπαλίζεις με το
σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.
Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς
Κελσίου για 25 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ
(Αντι για ελαιολαδο εβαλα βιταμ)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ
(Αντι για ελαιολαδο εβαλα βιταμ)