Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπουλο κύβοι μαγειρικής από τα χεράκια μας !!!




 Υλικά
1 κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 καρότο
Αλάτι
Μέσα στο πουγκάκι έχω σέλινο-δυόσμο-βασιλικό-ρίγανη-κόκους πιπέρι







Εκτέλεση  
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό .
Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Το σιγοβράζουμε για 1 ώρα +30 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει .
Τον μοιράζουμε σε παγοθήκες και τον βάζουμε κατάψυξη,
Οταν παγώσουν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή από  
Eva Triantagilidou



Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μπισκοτάκια βουτύρου!



Τέλεια μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα..για το καφεδάκι η το σχολείο...εύκολα και πεντανόστιμα!!

Υλικά:
1 βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ ζάχαρη
450 γρ αλεύρι περίπου
2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
60 γρ γάλα

 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές



Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν..ρίχνουμε το γάλα,το μπέϊκιν και το αλέυρι...ζυμώνουμε μεχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια μας..(εγώ τα έβαλα στο μίξερ με το γάντζο και έγιναν στο λεπτό..αφου πρώτα χτύπησα με τον αναδευτήρα το βούτυρο με την ζάχαρη).



.κόβουμε με κούπ πάτ ότι σχεδιάκι θέλουμε τα βάζουμε στο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς για 25 λεπτάκια.
Καλή επιτυχία!!!!!!
 Spyridoyla Prf-Η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Τυροπιτάκια μπαλάκια με γέμιση τυριού !!!

 Υλικά
300γραμ.ζεστό γάλα
300 γραμ βιτάμ πλάκα
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 κουτ,γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κιλό αλεύρι μύλοι Αγιου Γεωργίου 
Φέτα όσο χρειαστεί να γεμίσουν
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Εκτέλεση

Βάζω μέσα στο ζεστό γάλα το βιτάμ πλάκα και ανακατεύω καλά να λιώσει το βιτάμ και προσθέτω 2 φακελάκια μαγιά ανακατεύοντας.
Προσθέτω το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι τα 2 αυγά και το αλεύρι'
Ζυμώνω κι έχω μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη 
Κάνω μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγω με το χέρι μου σε μέγεθος όσο ένα πιατάκι του καφέ .

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Τα γεμίζω με φέτα τα κλείνω σε σχήμα μπαλάκι ,αν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό αν δεν θέλουμε το παραλείπουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Καλή επιτυχία !!Είναι φανταστικά !!! 
Τριανταφυλλένια Λένια.



Κοκάκια λαχταριστά !!!

Υλικά

- 1 ½ φλ. αλεύρι
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
- 1 βανίλια

Για τη γέμιση
- ¼ φλ. αλεύρι
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. γάλα
- 3 κρόκους αυγών

Για το γλάσο
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο
- ½ φλ. νερό
- 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
- 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Κατ’ αρχήν, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προκειμένου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ακολούθως, στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα.

Ψήνουμε τώρα για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.

Εν συνεχεία, βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Τώρα αλείφουμε με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ, τα οποία σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.


Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό, ανακατεύουμε και βουτάμε μέσα στη σοκολάτα την πάνω πλευρά του κάθε κοκ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε μετά με σοκολατένιες ή με βανίλια γραμμές.

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο !!

 Μια συνταγή για μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο, για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας μανιτάρια.
Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα [γκούντα, ρεγγάτο, τσένταρ]
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. μαργαρίνη
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση συνταγής
  1. Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  3. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
  5. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
  6. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μείγμα μας.
  7. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μανιταρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
linelife.gr

Πιτσάκια ατομικά spesial!!

 Είναι τόσο ωραία και εύκολα με υπέροχη ζύμη !!

Yλικά ζύμης

1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
1κουτ.γλυκού αλάτι
500 γραμ.αλεύρι μπλέ [και λίγο ακόμα αν χρειαστεί]





 Δεν χορταίνω να σας τα δείχνω τόσο λαχταριστά !!

 Οτι πρέπει για μπουφέ για παιδικά πάρτυ για κολατσιό κι ότι άλλο ...
 Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά τις ζύμης σε μπόλ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη ελαστική μαλακη και να πλάθετε ,
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί

 Βάζουμε λάδι στο ταψί με τις θήκες να μην κολήσουν ,κόβουμε μπαλάκια και γεμίζουμε τις θήκες κάνοντας λίγο λακουβίτσα στην μέση.
Βάζουμε σάλτσα ντομάτας ,τυρί που λιώνει ,ζαμπόν και ότι άλλο μας αρέσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς .Καλή επιτυχία !!
Τριανταφιλλενια Λενια-Οι Κουζινίστας
 θα σας ξετρελάνουν και από γεύση και από εμφάνιση !!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές












Δίχρωμο ρολό !!!

 Υλικά
 250Βιταμ
Μια μισή
κούπα ζάχαρη

2βανιλιες
3αυγα
Λίγη κανέλα 

1 κιλό φαρίνα για  όλες τις χρήσεις περίπου,θα το δείτε εσείς πόσο θέλει για γίνει μια ζύμη εύπλαστη
 
Τα χτυπάτε όλα στο μίξερ με τη σειρά,το επιπλέον αλεύρι που δεν μπορεί ν προστεθεί στο μίξερ το προσθέτετε με το χέρι,ζυμώνετε μια ζύμη,την χωρίζετε στα δύο
Την μια την αφήνετε λευκή,την άλλη την ζυμώνετε με 5κουταλιές σούπας κακάο

 
Ύστερα χωρίζετε τη λευκή σε δύο ζύμες κ την σκούρα σε άλλες δύο
Ανοίγετε ένα φύλλο λευκό,από πάνω ανοίγετε το σκούρο κ τυλίγεται σε ρολό
Το ίδιο κάνετε και  με την σκούρα ζύμη
Ανοίγετε σε φύλλο σκούρο,από πάνω βάζετε το λευκό και το ανοίγετε και  ύστερα διπλώνετε σε ρολό

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
 
Έτσι έχουμε δύο ρολά
Κόβετε σε κομμάτια,τοποθετείτε σε ταψιά κ ψήνετε στους 175 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά.Καλή επιτυχία!!

Συνταγή Αnna Valasidou 

Γαλακτομπούρεκοοοοο!!!!!


  1. Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 κούπας βούτυρο
  • 4 κούπες γάλα
  • 3 αυγά και 2 κροκάδια
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλάκι βανίλια
Υλικά για σιρόπι:
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • λίγη βανίλια
  •  

    Βουτυρώστε ένα ταψάκι 25 * 25 και στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά.  Τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα κόψετε στο μέγεθος του ταψιού στρώστε τα το ένα πάνω στο άλλο στον πάγκο βουτυρώνοντας τα και πάλι καλά.  Χαράξε το με κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες χωρίς να φτάσετε ως τις άκρες για να μην χωριστούν.

    Βράστε το γάλα, κατεβάστε το από την φωτιά και αφήστεο να κρυώσει λίγο.  Στο μεταξύ χτυπήστε τα αυγά, τα κροκάδια και τη ζάχαρη, να πήξουν και να αφρατέψουν.  Ρίξτε και ανακατέψτε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ζεστό γάλα λίγο λίγο χτυπώντας συνεχώς.  Αδειάστεο το μίγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράστε το ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει ελαφρά η κρέμα.  Κατεβάστε την από την φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε μέσα σ' αυτή όσο βούτυρο έμεινε από το βουτύρωμα των φύλλων και αδειάστε την στο ταψί επάνω στα φύλλα.
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

    Σπεπάστε την κρέμα με τα χαραγμένα σε λωρίδες φύλλα και ψήστε το στους 190 βαθμούς επί 15' και στους 160 επί 35' ώσπου να ροδίσουν τα φύλλα καλά, στις αντιστάσεις.

    Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί 7' και περιχύστε το γαλακτομπούρεκο, μόλις το βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά κουταλιά.  Αφήστε το να κρυώσει εντελώς χωρίς να το καλύψετε, για να μην μαλακώσει το φύλλο.


Για τα ρολάκια:
Παίρνουμε το φύλλο όπως είναι κλειστό και το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη (ή 4 αν τα θέλουμε πιο μικρά). Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ξετυλίγουμε να έχουμε μια λωρίδα από φύλλα. Βουτυρώνουμε το πάνω μισό και παίρνουμε τις 2 κάτω άκρες και διπλώνουμε το φύλλο. Βάζουμε κρέμα στο κάτω μέρος, διπλώνουμε τις 2 άκρες για να μην χυθεί η κρέμα και τυλίγουμε το φύλλο. Το τοποθετούμε σε ταψί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Μόλις τελειώσουν βουτυρώνουμε την επιφάνεια.   Υπάρχουν φωτογραφίες στα σχόλια.

Y.Γ.  Για τα ρολάκια γαλακτομπούρεκο έβαλα την διπλάσια δόση για σιρόπι και το έψησα 15' λεπτά στους 190 βαθμούς και 45' λεπτά στους 160, θα το δείτε να ροδίσει καλά.  Στις αντιστάσεις.


Ναταλία Μουρατίδου Οι Προκομένες Συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρέκι Πολίτικο !!!




ΥΛΙΚΑ:
  • 40 γρ. νωπή μαγιά
  • 190 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες + 40 γρ. επιπλέον χλιαρό
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους + 1 για επάλειψη
  • 125 βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια
  • 680 αλεύρι για τσουρέκι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι (στη μύτη 1 κουτ. γλυκού)
  • 3 γρ. μαχλέπι
  • 3 γρ. κρύσταλλοι μαστίχας με 20γρ ζάχαρη, τα χτυπάμε στο μούλτι.
  •  αμύγδαλο ψιλό για την επιφάνεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

  2. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα 40 γρ.χλιαρό γάλα και διαλύουμε την μαγιά. 
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2 αυγά, το μείγμα της διαλυμένης μαγιάς (προσοχή η μαγιά μην έρθει κατευθείαν σε επαφή με το αλάτι) και το υπόλοιπο γάλα (190γρ).  Ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα έως ότου αναμειχθούν καλά.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ζύμωμα.  Στην αρχή, το μείγμα θα ειναι αρκετά κολλώδες.  Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι.
  5.  
  6. Συνεχίζοντας το ζύμωμα, θα δούμε ότι η ζύμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να συγκεντρώνεται γύρω από το γάντζο.  Τότε είναι έτοιμη.  Προσθέτουμε την μαστίχα και το μαχλέπι, σιγά σιγά και ζυμώνουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  7. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια λεκανίτσα.  Τη σκεπάζουμε  και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 3 ώρες, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
  8.  
  9. Τη μεταφέρουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια, ώστε να φύγει ο αέρας.
  10. Τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και τα πλέκουμε σε πλεξούδα (εγώ με την συγκεκριμένη ζύμη κάνω 2 τσουρέκια, βγαίνουν μεγάλα).  Τη βάζουμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.  Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα να φουσκώσει.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα.  Ανακατεύουμε το αυγό με ελάχιστο νερό και με ενα πινέλο αλείφουμε το τσουρέκι, με προσοχή γιατί αν το τρυπήσουμε θα φύγει ο αέρας και το τσουρέκι θα "κάτσει".
  12. Το ταψί που θα ψήσετε να είναι μεγάλο του φούρνου, το ψήσιμο γίνεται στην κάτω κάτω σκάλα του φούρνου, στον πάτο.   Ψήνουμε 20-25 (ανάλογα τον φούρνο, θα δείτε από το χρώμα).
  13. Ναταλία Μουρατίδου Οι Προκομένες/ οι Συνταγές

Την συνταγή την πήρα απο το "Ζύμες ζαχαροπλαστικής" / γαστρονόμος που ήταν στην εφημερίδα Καθημερινή.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ρυζογαλάκι το ΤΕΛΕΙΟ !!!!!



Αυτό το μαμαδίστικο ρυζογαλάκι  θα το φτιάχνετε συνέχεια ! Ο τρόπος είναι πανεύκολος  αλλά το σπουδαιότερο πεντανόστιμο και επιτυχημένο !!!

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1μασουράκι βανίλια
3-4 κοφτές κουταλιές κοφτές ρύζι γλασέ
1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη [αν δεν σας αρέσει πολύ γλυκό αφαιρέστε λίγη ]
1 άνθος αραβοσίτου Γιώτης

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κούπα 2 δάχτυλα γάλα ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς πολύ καλά




 Βάζουμε στην φωτιά την  κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα να πάρει βράση .
Μόλις το δούμε να φουσκώνει ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια και βράζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ 15 λεπτά ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύουμε πολύ καλά και το ξαναβάζουμε στην φωτιά.

 Προσθέτουμε αμέσως και το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου που έχουμε αραιώσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Θα το δούμε να πήζει αμέσως ,το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε μπολ η σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με κανελίτσα ,εγώ ρίχνω και λίγη τρούφα σοκολάτας μαζί και είναι σκέτο όνειρο !!!Καλή επιτυχία που είναι σίγουρη 100%!!




 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές