Μια συνταγή για μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο, για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας μανιτάρια.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα [γκούντα, ρεγγάτο, τσένταρ]
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
- 3 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
- Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
- Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μείγμα μας.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μανιταρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.