Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τυρόπιτα τσαλακωτή πανεύκολη -πεντανόστιμη του πεντάλεπτου!!!




 Υλικά
1 πακέτο φύλο κρούστας
500 γραμ.φέτα τυρί
ελαιόλαδο
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα









Εκτέλεση
Λαδώνουμε την επιφάνεια του ταψιού μας
Στρώνουμε 4 φύλα κρούστας λαδώνοντας κάθε επιφάνεια .
Με το χέρι τρίβουμε το τυρί φέτα τόσο όσο να γεμίσει η επιφάνεια αραιά.
Συνεχίζουμε φύλο ,λάδι ,τυρί ,τόσες φορές μέχρι να μας απομείνουν 3 φύλα για σκέπασμα τις τυρόπιτας μας.




Σημείωση ,τα φύλα που βάζουμε στην μέση δεν τα αφήνουμε να περισσεύουν αλλά τα βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί.Θέλουμε να περισσεύουν μόνο 2 από κάτω και 2 από πάνω.


 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Την κλείνουμε γύρω γύρω και την χαράζουμε .
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε και το γάλα τα χτυπάμε μαζί και το ρίχνουμε επάνω από την τυρόπιτα μας .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί και να ροδίσει .
ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ !!!
Μαγειρική και Συνταγές 





Μηλοπιτάκια!!!


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
10γρ μπεικιν
 100γρ νερό 
50γρ λάδι 
50γρ βούτυρο 
50γρ ζάχαρη 
λίγο αλάτι

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 
3 μήλα
 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
 λίγη κανέλα


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.Τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. 
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό το λάδι και το βούτυρο για 2 λεπτά. 
Κοσκινίζουμε αλεύρι με μπεικιν , προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά. 
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει μια ζύμη.παίρνουμε ζυμάρι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού ,το ανοίγουμε με τα χέρια και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.Το κλείνουμε σε μπαλάκι.Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
 

Εrini managou

Μπαμπαδάκια όνειρο!!!!


Υλικά
25γρ μαγιά νωπή (1κυβο)
60ml νερό χλιαρό
60ml γάλα φρέσκο
60 γρ βούτυρο
60γρ ζάχαρη
3 αυγά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
(εγώ έβαλα και 1 φακελάκι βανιλίνη)
Σιρόπι: 1/2 κιλό ζάχαρη
360ml νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
2 κ.σ κονιάκ ή ρούμι
Γαρνίρισμα: 200 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανιλινη
3-4 κ.σ άχνη ζάχαρη
Κερασάκια
Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης 


Διαλύω την μαγιά στο χλιαρό νερό και το βάζω σε μπολ ,προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω .σκεπάζω και αφήνω 1/2 ώρα . Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν και τα τρυπάω με οδοντογλυφίδα .

Σιρόπι:
 Βράζω για 4-5 λεπτάκια την ζάχαρη με το νερό και προσθέτω βανίλια και το κονιάκ .Σιροπιάζω τα μπαμπαδακια με καυτό σιρόπι και αφήνω να κρυώσουν.Μέχρι να κρυώσουν Χτυπώ την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτω την βανίλια και την ζάχαρη άχνη.κόβω τα μπαμπαδακια και με κορνε βάζω σαντιγί.στολίζω με κερασάκι και τριμμένο φιστίκι !!! Ευχαριστώ πολύ Zoe Zizi- xenia frapa -Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Φιλέτο βακάλαου στο φούρνο:

 Υλικά

4 φιλέτα βακαλάου 
2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι  κομμένο σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενα φετάκια
1/2 ποτήρι λευκό κρασί 
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά τις σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι κοφτό μέλι
θυμάρι 
αλάτι
πιπέρι 
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Πλένουμε τα  φιλέτα βακαλάου και τα στραγγίζουμε καλά. 
Σε ενα πυρέξ κόβουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα δυο ντομάτες σε ροδέλες ενα μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες ενα κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και δυο καρότα σε μακρόστενα φετάκια.

 Βάζουμε τα φιλέτα μας απο πάνω. 
Σε ενα μπολ βάζουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί μισή κούπα ελαιόλαδο μια κουτάλια της σούπας μουστάρδα με μέλι θυμαρι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολυ καλα να ομογενοποιηθούν ολα μαζι και περιχυνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας!
Eva Triantafilidou

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Πορτοκάλι κέικ !!Το πιό μοσχομυριστό!!!



 Πραγματικά ένα μυρωδάτο  αφράτο κέικ που παραμένει μέσα υγρό με το άρωμα πορτοκαλιού οικονομικότατο και  πολύ γρήγορο !!!
Μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς μίξερ με την βοήθεια του αυγοδάρτη ,έτσι το φτιάχνω κι εγώ η χρησιμοποιώ το μιξεράκι χειρός για ευκολία να μην λερώνω πολλά !! Θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι θα σας αρέσει πάρα πολύ !!


Υλικά  η Δοσολογία είναι διπλή για ταψί τετράγωνο 26x35
για φόρμα του κέικ κάντε την μιση δόση στα υλικά που σας γράφω
δηλαδή χωρίστε τα στην μέση

2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα [με την φλουδα μαζί ]
4 αυγά  
3 ποτήρια του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
 3 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 




 Αν θέλετε λιγότερο χωρίστε τα υλικά στην μέση και χρησιμοποιήστε την κοινή φόρμα για κέικ στρογγυλή η μακρόστενη


Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!



Σημείωση
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.
 Εγώ το προτιμώ με άχνη ζάχαρη είναι τέλειο ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ !!!!
 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


 Αφράτο και μοσχομυριστό !!!

Μαγειρική και συνταγές

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πένες με μίξ τυριών & λουκανικάκια στον φούρνο!


Εύκολο, γρήγορο, απλό και απόλυτα χορταστικό! 
Υλικά
1 πακέτο 500 γρ. πένες
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 πακέτο λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε φετούλες
1+ 1/2 κούπα μίξ διαφόρων τυριών [πουλάνε τριμμένα  έτοιμα τα σούπερ μάρκετ]
2 κούπες τυρί τριμμένο που να λιώνει π.χ γκούντα
250 γραμ φέτα 
λίγο ελαιόλαδο 





Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τις σουρώνουμε.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πένες [για να μην λερώνουμε πολλά σκεύη] βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε [τσιγαρίζουμε ] ελαφρώς τα λουκανικάκια  σε ροδελίτσες.




Στο ταψί η πυρέξ που θα ψήσουμε το φαγητό μας αδειάζουμε τις μισές πένες ,
Από πάνω ρίχνουμε τα μισά από τα σωταρισμένα λουκανικάκια μαζί με το λαδάκι τους και την μισή ποσότητα από τα μίξ τυριών και το γκούντα .
Ανακατεύουμε ,τα ισιώνουμε και πασπαλίζουμε  με το χέρι τρίβοντας την φέτα  σε κομματάκια όλη την επιφάνεια χωρίς να ανακατέψουμε τώρα θέλω να μείνει η φέτα σαν χώρισμα του φαγητού στην μέση.
Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες πένες και προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και λουκανικάκια ισιώνοντας το φαγητό να είναι ομοιόμορφο.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Σημείωση 
Αν θέλετε προαιρετικά χτυπάτε 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ Νουνού με  1 η 2 αυγά και το ρίχνετε και αυτό από πάνω από το φαγητό μετά την κρέμα γάλακτος ..δεν χρειάζεται απαραίτητα αυτή η προσθήκη αν θέλετε το κάνετε εδώ εγώ πρόσθεσα 1 αυγό με 1  Νουνού για πρώτη φορά ,συνήθως το φτιάχνω σκέτο .Αξίζει να το φτιάξετε τρώγεται και την άλλη μέρα άνετα ααν περισσέψει.Καλή όρεξη !!

 




Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Βασική συνταγή για φύλα κρέπες




 Χτυπάμε δύο αυγά προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα ένα φλιτζάνι αλεύρι λίγο αλάτι μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη μια βανίλια και δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο.



 Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός και το βάζουμε για μισή ωρα στο ψυγείο.
 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικά τηγάνι βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και με την κουτάλα μας ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χυλού στο κέντρο του τηγανιού. 

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Περιστρέφουμε το τηγάνι μας με γρήγορες κινήσεις να πάει παντού ο χυλός και μόλις εμφανιστούν μικρές τράπουλες στην επιφάνεια της κρέπας τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.



 Με Μερέντα 1}
 έχω αλείψει την κρέπα με μερέντα έκοψα μισή μπανάνα σε φετούλες και έβαλα από πάνω τριμμένο καρύδι. Είναι μια ιδέα πως μπορούμε να τη φάμε

 Με Μερέντα  2]
 είναι γεμισμένες με μερέντα τριμμένο μπισκότο και από πάνω σιρόπι σοκολάτας
 Eva Triantafilidou

Πίτσα spesial με σπιτική κρέμα γάλακτος!!!

Για τη ζύμη: 

ενα ποτήρι χλιαρό νερό
ενα φακελάκι μαγιά 
τρεις κουταλιές ελαιόλαδο 
ενα κουταλάκι ζάχαρη 
ενα κουταλάκι αλάτι 
και αλευρι οσο παρει (περίπου μισό κιλό ).


 Για  να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 


 Τι κάνουμε
Ρίχνουμε εναλλάξ νερό-αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 
Απλώνουμε το ζυμάρι μας σε λαδωμένο ταψι το αλειφουμε με πελτέ ντομάτας και προσθετουμε ζαμπόν μπέικον ντομάτα πιπεριά μανιτάρια και οτι άλλο μας αρεσει. 


Καλύπτουμε απο πάνω με τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας και τελος την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά! 

Για την κρέμα γάλακτος χτύπησα στο μίξερ για 5 λεπτα 175ml γάλα πλήρες με 75γρ βούτυρο λιωμένο!
 Eva Triantafilidou

Μανιτάρια γεμιστά!

Πρώτα τα ξεφλουδίζω απ έξω και με ένα κουταλάκι ξύνω και βγάζω από μέσα το μαύρο χνούδι. Φτιάχνω μια σαλτσούλα με μια κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη λίγο λάδι αλάτι πιπέρι. Έβαλα λουκάνικο ψιλοκομμένο τη σάλτσα και από πάνω γκούντα τριμμένη. Μπορείς να βάλεις ότι άλλο θες. Τα έβαλα στο πυρέξ έριξα και λίγο νεράκι για να ψηθούν καλά τα μανιτάρια και έψησα για μισή ώρα στους 200 βαθμούς αέρα!
  Eva Triantafilidou


Ελιές & ο τρόπος που τις φτιάχνουμε !


Μια πάρα πολύ εύκολη και ξεκούραστη συνταγή για το αλάτισμα της ελιάς. Μπορεί να εφαρμοστεί για όλες τις ελιές, αρκεί να χωρούν να περάσουν το στόμιο του πλαστικού μπουκαλιού.

Υλικά συνταγής:
Ελιές: 800 - 900 γρ. (μαύρες, πράσινες, μικρές ή μεγάλες, αρκεί να είναι παρόμοιες για να ξεπικρίσουν ομοιόμορφα)
Χοντρό αλάτι: 80 - 90 γρ.
Νερό: όσο πάρει
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας



Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τις ελιές και ένα άδειο μπουκάλι νερού, του 1,5 λίτρου.
2. Βάζετε τις ελιές μέσα στο μπουκάλι, μία - μία, από το στόμιο. Ανάλογα με το μέγεθος των ελιών, θα χρειαστούν 800 - 900 γρ. ελιές. Αν θέλετε μπορείτε να ζυγίσετε το γεμάτο μπουκάλι, έχοντας υπόψην ότι άδειο, χωρίς το καπάκι ζυγίζει περίπου 40 γρ.
3. Προσθέτετε στο μπουκάλι, χοντρό αλάτι, ίσο με το 1/10 του βάρους των ελιών που χρησιμοποιήσατε π.χ. αν οι ελιές ήταν 800 γρ. θα προσθέτετε 80 γρ. αλάτι.
4. Προσθέτετε στο μπουκάλι νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ελιές. Προσθέτετε από πάνω το ελαιόλαδο (δεν χρειάζεται να ανακατέψετε το μπουκάλι για να λιώσει το αλάτι, θα λιώσει μόνο του σε λίγες μέρες).
5. Αφήνετε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος, χωρίς το καπάκι. Σε λίγο, από τα μπουκάλια θα απελευθερώνονται φυσαλίδες αέρα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου ένα μήνα (λίγο παραπάνω αν οι ελιές είναι πράσινες). Σε όλη τη διάρκεια ελέγχετε και συμπληρώνετε αν χρειάζεται νερό.
6. Μετά από ένα μήνα, κλείνετε το μπουκάλι μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Επειδή οι ελιές δεν βγαίνουν εύκολα από το μπουκάλι, κόβετε με χοντρό ψαλίδι ή προσεχτικά με μαχαίρι το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τις αδειάζετε, μαζί με την άλμη τους σε μπολ ή γυάλινα βάζα. Αν θέλετε μπορείτε στα βάζα να προσθέσετε ξύδι ή/και αρωματικά της αρεσκείας σας.
αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το νεράκι που θα χρειαστεί για όλα τα μπουκάλια και να ρίχνετε αλατι και να ανακατεύετε μέχρι να βάλουμε ένα αυγό μέσα και να μας το ανεβάζει στην επιφάνεια η άλμη μας
  Γιαγια Μαιρη εν δραση -οι κουζινίστας
 radicio.com