Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Πίτσα με ζύμη πατάτας, με ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι!




Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι.

Υλικά συνταγής

    Για τη ζύμη πατάτας:
    500 γρ. πατάτες
    120 γρ. αλεύρι
    1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
    αλάτι
    3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
    Για τη γέμιση:
    5 φέτες ζαμπόν
    6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
    2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
    Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)
    Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγετε 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη. Τη τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζετε” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν.
    Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.
    Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσατε για το επάνω μέρος που σκεπάσατε το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζετε από τη φωτιά τη βουρτσίζετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.
    Εναλλακτικά: Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει.
https://www.sintayes.gr/
 http://olasimera.gr/

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι με συνταγή κατευθείαν από την Πόλη!




Υλικά

    1,5 Φλ. ζάχαρη
    2 αυγά
    1 Φλ. αλεύρι (μαλακό)
    2,5 Φλ. γάλα
    2 βανίλιες
    1⁄2 Φλ. βούτυρο
    150 γρ. κανταΐφι
    1⁄2 Φλ.νερό
    2 γρ. λεμόνι (ξύσμα από φλούδα)
    3 Κλαδάκια γαρύφαλλα
    1 Κλαδάκι κανέλα
    2,5 Φλ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο – λίγο το γάλα.
Τοποθετούμε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε την βανίλια.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το κανταΐφι,
ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Εν τω μεταξύ βράζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και την υπόλοιπη μισή ποσότητα της ζάχαρης με τα μυρωδικά να φτιάξουμε το σιρόπι.
Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι.
Στρώνουμε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.

Χτυπάτε την αρκετά κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη για 5′ ακριβώς ώστε να γίνει σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρουμε.
Από  http://constantinoupoli.com

Ντολμαδάκια από την Κωνσταντία την Σμυρνιά!


Τι χρειαζόμαστε:

    250 γρ. αμπελόφυλλα(μικρά και τρυφερά)
    1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2-3 κρεμμύδια τριμμένα
    250 γρ. ρύζι Καρολίνα
    1-2  φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες!!!!!!!!!
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
    1 κούπα ελαιόλαδο
    1 1/4 κούπα βραστό νερό
    χυμό από 1 1/2 λεμόνι
    αλάτι, πιπέρι
    1/2 κουταλιά ζάχαρη!!!!!!!!!!!


Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1
1)Πλένουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα.
Βήμα 2
2)Ετοιμάζουμε την γέμιση (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, ντομάτες,μαϊντανό,  δυόσμο,ζάχαρη, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι).
Βήμα 3
3)Απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο μας με τις ίνες από την πάνω πλευρά.
Βήμα 4
4)Βάζουμε λίγη γέμιση.
Βήμα 5
5)Διπλώνουμε την πάνω πλευρά.
Βήμα 6
Πάνω στα χέρια είναι καλύτερα!
6)Διπλώνουμε τα πλαϊνά
.
7)Τυλίγουμε ελαφρά(όχι σφιχτά).

Βήμα 8
8)Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.
Βήμα 9
9)Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε και από πάνω  με λίγα αμπελόφυλλα και μετά  με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα σιγοβράζουμε για 40′.
.
Λίγα μυστικά ακόμα

-Σερβίρεται με γιαούρτι ή τζατζίκι-Για τη σος γιαουρτιού*: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή με πιρούνι για λίγα λεπτά, να γίνουν μία ρευστή σος. Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια.

    *400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
    χυμό από 1 λεμόνι
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. κρύο νερό
    1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    αλάτι

-Οι περισσότεροι δεν βάζουν ντομάτα τριμμένη και λίγη ζάχαρη  αλλά εάν δοκιμάσετε θα αλλάξετε γνώμη!!!

– Μη λυπάστε τα κρεμμύδια, μυρωδικά και οπωσδήποτε δυόσμο. Το λεμόνι και η ντομάτα στη γέμιση κρατάει το ρύζι σπυρωτό.

–Γίνονται και με κιμά αρκεί να αφαιρέσουμε τον δυόσμο  και να βάλουμε πολύ λιγότερο ρύζι.

-Αν  κάνεις γέμιση με κιμά θέλει σάλτσα αυγολέμονο (κάστερ+νερό-φωτιά-χυλός-αυγολέμονο) αντί γιαούρτι

-Εγώ μερικές φορές αντικαθιστώ τον δυόσμο (για όσους δεν τους αρέσει) με λίγο  κύμινο .

-Άλλοι βάζουν μέσα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κουκουνάρια,σταφίδα , άνηθο κ.α. Τα ντολ. γιαλαντζί είναι απλά και κυριαρχεί ο δυόσμος και το κρεμμύδι!!!

-Η χαμηλή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην κολλήσουν!!!
constantinoupoli.com

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες! Νηστίσιμος.


Νηστίσιμο
Υλικά
    350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
    1 κουτ. σούπας μέλι
    120γρ. ταχίνι
    2 κουτ. σούπας κακάο
    400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
    150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
    150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)


Διαδικασία
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
olivemagazine.gr

Τζιαμ-πλιαφ (παραδοσιακό Κοζανίτικο γλυκό)!

Υλικά:
 1 κουπ. τσαγ. ρύζι καρολίνα
 1 σακουλάκι φιδέ 
5 κούπ. τσαγ. νερό 
1 φλ. καφέ σπορέλαιο 
2 κουπ. τσαγ. ζάχαρη κρυσταλική 
κανέλα όσο θέλει ο καθένας
προαιρετικά ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια)
 Εκτέλεση: 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό να βράσει.
 Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και την ζάχαρη , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει έως να πιει όλο το νεράκι του ! θέλουμε το ρύζι μας να είναι πολύ βρασμένο (σχεδόν λαπάς).
 Αν χρειαστεί στην διάρκεια προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπορέλαιο κι όταν κάψει καλά προσθέτουμε θρυμματισμένο το φιδέ μας και το καβουρδίζουμε έως να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα!
 Αμέσως το ρίχνουμε μέσα στο ρύζι ανακατεύοντας να ενσωματωθεί καλά ! Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά!
 Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και αποφλοιωμένα αμύγδαλα ( του πάνε περισσότερο ) !! εγώ ράντισα με λίγο σιρόπι κερασιού!!
Από  Πασχαλης Νακ Νακ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Ομελέτα φούρνου! Ολη η νοστιμιά στα γρήγορα!

Ομελέτα χορταστική που θα την φτιάχνετε συχνά σαν λύση για το καθημερινό !!!


Συστατικά:
 1/2 κρεμμύδι
 1 πράσινη πιπεριά
 2 λιαστές ντομάτες
200 γρ ζαμπόν
 100 γρ μπέικον
1 κουταλιά λάδι
 5αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
 200 γραμμάρια τυριού Ψιλοκομμένο μαιδανό
 αλάτι τριμμένο μαύρο πιπέρι ρίγανη , τζίντζερ


1. Βήμα Όλα τα λαχανικά και το ζαμπόν κομμένα σε κύβους . Βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, σοτάρουμε πρώτα το ζαμπόν, προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για περίπου τρία λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν .Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
2. Βήμα Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τζίντζερ και προσθέτουμε το τυρί. 3. Βήμα Αλείφουμε ένα ταψί ελαφρά, στρώνουμε τα λαχανικά με το ζαμπόν , ρίχνουμε τα αυγά με γάλα , πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊδανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C 20-25 λεπτά.


 4. Βήμα Όταν ροδίζει καλά η ομελέτα τη βγάζουμε από το φούρνο, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά, στη συνέχεια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε για πρωινό ή δείπνο.
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Pasxalis Nak Nak

Πατατόπιτα!



Πατατόπιτα με μπεσαμέλ, τυρί και αλλαντικά στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πατατόπιτα, αφράτη με την ιδιαίτερη γεύση της γκοργκοντζόλα και αλλαντικό της αρεσκείας σας. Μπορείτε φυσικά να βάλετε άλλο τυρί σας προτείνουμε όμως ανεπιφύλαχτα τη γκοργκοντόλα για την υπέροχη γεύση της και υφή της.
Υλικά συνταγής

1 κιλό πατάτες

250 ml σάλτσα/μπεσαμέλ

100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη ή σε μικρά κομματάκια

100 γρ. ζαμπόν ή μορταδέλα

4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλυτζ,τσαγιού αλεύρι 

αλάτι (καρυκεύματα/μυρωδικά επιλογής σας μέσα στη μπεσαμέλ)
Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις αφήνετε για 10 λ να μουλιάσουν. Μετά τις στραγγίζετε καλά, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε στη σάλτσα/μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, φροντίζοντας όμως να μη τη πήξετε πολύ και να την αφήσετε περισσότερο υγρή από τη κανονική κρέμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρωθεί με τελευταία στρώση από πατάτες, μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα.

Κρέμα μπεσαμέλ

Υλικά συνταγής
300 ml γάλα 70 γρ. βούτυρο 70 γρ. αλεύρι αλάτι και καρυκεύματα επιλογής σας
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το γάλα χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει. Συγχρόνως σε δεύτερη κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει εντελώς προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι στο βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο, το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο κρεμμώδες μείγμα. Αφαιρείτε τη σάλτσα/μπεσαμέλ από τη φωτιά, αλατίζετε ανακατεύετε και είναι έτοιμη.



Ψήνετε τη πατατόπιτα σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι όταν έλεγξετε τις πατάτες με ένα πιρούνι αυτές να έχουν μαλακώσει καλά και ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο αφήνετε τη πατατόπιτα 5 λ στο ταψί να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
sintayes.gr
olasimera
 http://blog.giallozafferano.it

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κρεμμυδοπιτάρια !!!!

Ψιλοκομμενα φυλλαρακια απο φεσκα κρεμμυδακια  και εγιναν αποψε κατι κρεμμυδοπιταρια .....μμμμμμμ ...μουρλια !! 

Υλικά
4 αυγά ,
 κρεμμυδόφυλλα ψιλοκομμένα, 
μαιντανό ψιλοκομμένο,
1 κούπα τυροκαυτερή ,
 αλάτι, πιπέρι ,
μπούκοβο
τζίντζερ 
αλεύρι για .ολες.χρήσεις όσο πάρει
νερό όσο πάρει και ανάλογα  τα υλικά που θα βγάλετε

 Τι κάνουμε
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα φυλλαράκια από τα κρεμμύδια σε λεκανάκι ,προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός σφιχτός,νερό ανάλογα τα υλικά!
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουμε .Ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε Καλή όρεξη!!!
Πασχάλης Νακ--Νακ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Ταραμοκεφτέδες by Mairh!


 

 ·

Υλικά
500 γραμ μουσκεμένο και καλά στημένο ψωμί
80 - 100 γραμ ταραμά
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι
μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο και κρεμμυδάκια
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κσ ελαιόλαδο
3 κσ φρυγανιά τριμμένη
μπόλικο πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνι


εκτέλεση
μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε καλά.
προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια λεκανίτσα.
προσοχή στην ποσότητα του ταραμά να μην σας γίνουν αλμυρά κεφτεδάκια σας.
ζυμώνετε δυνατά και αφήνετε στο ψυγείο για μια ωρίτσα περίπου.

μετά την μια ωρίτσα δοκιμάζετε την ζύμη αν είναι μαλακή συμπληρώνετε μια δυο κουταλιές φρυγανιά, αν έχετε στημένο καλά το ψωμάκι δεν θε χρειαστεί.
πλάθεται χοντρά κεφτεδάκια τα αλευρώνετε και την ώρα που είναι να τα βάλετε στο τηγάνι τα πατάτε λιγάκι να γίνουν λίγο πλακέ.
και κάτι ακόμα για να μην σας χαλάσουν τα κεφτεδάκια καλό είναι να τα βάλετε σε μικρό τηγάνι και να τα τηγανίζετε 5-7 κάθε φορά να μην πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Καρυδόπιτα η παραδοσιακή!!


Υλικά

10 αυγά,
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα μεγάλη καρύδια χοντροαλεσμένα
1και 1/2  κουτ.σούπας κοφτή κανέλαι
1 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.κοφτό σούπας  κοπανισμένο γαρύφαλο
2 σφηνάκια κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σταδιακά.
Τελευταία προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά σιγά και ελαφρά με το σύρμα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί με την ζύμη μας
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ,πασπαλίζουμε τον πάτο με λιγο σιμιγδάλι,και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 40 με 45 λεπτά
Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα κι αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη.
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 και 1/2 κούπες νερό
Τα βράζουμε για 10-15 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Το ένα να είναι κρύο το άλλο ζεστό.
Κόβουμε μπακλαβωτά την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία!!
Από την φίλη μου  Chris Tinaki
ΔΕΊΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο (δικό μου)



 Για τη ζύμη ... Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
3-4 ποτήρια χλιαρό νερό όσο πάρει ,
 1 κούπα του καφέ καλαμποκέλαιο,
 1 φακελάκι ξερή μαγιά,
11/2 κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι ζάχαρη
και μισό κουτάλι. μυλόξυδο



Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό και λιώνουμε τη μαγιά ρίχνουμε και το λάδι ,το ξίδι , το αλάτι , τη ζάχαρη και σιγά σιγά το αλεύρι όσο πάρει έως ότου αποκτήσουμε, ζυμώνοντας,μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη!
 Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 45 λ.!
 Χωρίζουμε σε 4 μέρη τη ζύμη 2 μεγάλα περίπου τα 2/3 της και 2 μικρότερα για το σκέπασμα ! Ανοίγουμε τα 4 φύλλα ! τα βουτυρώνουμε καλά και τα κλείνουμε ένα ένα σαν σε φάκελο , το ένα πάνω στο άλλο χωρίζοντας με διαφάνεια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ! όταν έρθει η ώρα να κάνουμε τις πίτες μας βγάζουμε 2 φακελάκια (1 μεγάλο κι 1 μικρό) ανοίγουμε πάλι το καθένα σε φύλλο και φτιάχνουμε με ότι γέμιση θέλουμε. Τα άλλα 2 θα τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλη πίτα !!
Γέμιση Υλικά:

. 1 στήθος κοτόπουλο
. 1 κουτί μανιτάρια σε κονσέρβα
. 2-3 πιπεριές ( ότι χρώμα θέλετε) εγώ έβαλα 2 πράσινες και μια κόκκινη Φλωρίνης.
. 2 κρεμμυδάκι φρέσκο
. λίγο πράσο
. 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
. 4 κ.σ μαργαρίνη
. αλάτι ,πιπέρι πάπρικα, τζίντζερ και λίγο κάρυ.


Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου και το "μαδάμε".
2. Σ' ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, το πράσο, τα μανιτάρια στη μαργαρίνη για 2-3 λ. περίπου.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο , τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλο 2 λ. ''.Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Σ' ένα ταψάκι απλώνουμε το μεγάλο μας φύλλο.
5. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση του κοτόπουλου και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
6. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
7. Στη συνέχεια "σκεπάζουμε" με το άλλο φύλλο μας , χαράσσουμε σε κομμάτια την πίτα και προσθέτουμε ελάχιστο Βιτάμ από πάνω.
8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αέρα έως ότου ροδοκοκκινίσει .Καλή επιτυχία!!
Από Πασχαλης Νακ Νακ
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 





Παστίτσιο με 2 μπεσαμέλ!


Yλικά:
1 συσκευασία πέννες
 ½ κιλ. κιμά μοσχ. ,
 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη,
 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, 
1 κ.σ πελτέ,
 1 πρέζα κανέλα, 
αλάτι , πιπέρι.


 Εκτέλεση
 Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τον κιμά. 
Σε τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, προσθέτουμε τον κιμά , την ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι , πιπέρι και την κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λ.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ταψί, προσθέτουμε τον κιμά , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε τις μπεσαμέλ. 
 Μπεσαμέλ Νο1:
 4 κ.σ μαργαρίνη, 4 μεγάλες κουταλιές αλεύρι, 2 κούπες γάλα, 1 αβγό, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι. 
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μαργαρίνη να κάψει καλά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει αρκετά ξανθό. 
Ρίχνουμε και το γάλα σιγά σιγά, το αλάτι , το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνέχεια μη σβολιάσει. Όταν πήξει λίγο η μπεσαμέλ ( δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή) αποσύρουμε και ρίχνουμε το αβγό ανακατεύοντας να διαλυθεί . 
 Μπεσαμέλ Νο2:
 6 κ. σ αλεύρι1 κούπες γάλα1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύριΣε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά κι όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. 
Όταν πήξει αρκετά η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ κεφαλοτύρι.Στο ταψί με τα ζυμαρικά απλώνουμε πρωτα την 1η μπεσαμελ να πάει παντού και στη συνέχεια την 2η μπεσαμέλ. 
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 β. για 40-50 λ. αντιστάσεις πάνω κάτω .
Πασχάλης Νακ νακ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο "τεμπέλικη"


Υλικά: 
 1 λίτρο γαλα, 
1 ½ συσκευασίες κάστερ πάουντερ (SANDE) 
 5 αβγά, 
βιτάμ για επάλειψη,
 αλεύρι για το ταψί,
 κανέλα

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Εκτέλεση
. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα καλά , αφού έχουμε κρατήσει 1 κούπα στην οποία διαλύουμε το SANDE.
 Όταν αρχίζει να αφρίζει προσθέτουμε λίγο λίγο το SANDE ανακατεύοντας γρήγορα την κρέμα μας μέχρι να πήξει. 

Το καστερ παουντερ

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 β.Σε ταψί που προηγουμένως έχουμε αλείψει πολύ καλά με βιτάμ και έχουμε αλευρώσει με μπόλικο αλεύρι ρίχνουμε την κρέμα, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και ψήνουμε στους 220 β. μέχρι να ροδίσει καλά !!
Από  Πασχαλης Νακ Νακ



Μπουγάτσα υπέροχη!!




Μπουγάτσα. Ένα αγαπημένο απ” όλους γλύκισμα για όλες τις περιστάσεις. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλιού.
Υλικά συνταγής

12 φύλλα κρούστας

1 1/2 λίτρο γάλα πλήρες

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 αυγά

50 γρ. βούτυρο γάλακτος κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια

160 γρ. βούτυρο λιωμένο (κατά προτίμηση γάλακτος) για το άλειμμα φύλλων

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά βράζετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί. Την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώνει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με αυγογδάρτη ή με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε το μείγμα μέσα στο μείγμα σιμιγδαλιού και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάμετρο βάσης 34 εκ. και στρώνετε στη βάση του τα 7 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Απλώνετε τη κρέμα από πάνω, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που περίσσεψαν περιμετρικά του ταψιού, τα βουτυρώνετε και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα και πάλι ένα ένα. Γυρίζετε προς τα μέσα, στη βάση του ταψιού, τα από πάνω φύλλα που περίσσεψαν.

Ψήνετε τη μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λ ή μέχρι να γίνουν τα φύλλα τραγανά και ροδοκόκκινα. Βγάζετε τη μπουγάτσα σας από το φούρνο, την αφήνετε μέσα στο ταψί για 10-15 λ να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε κομμάτια, τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας και σερβίρετε.


sintayes.gr
olasimera

Κρητική Τυρόπιτα!

ΥΛΙΚΑ

    10 φύλλα κρούστας, 1 συσκευασία 450 γρ. (12 φύλλα)
    200 γρ βούτυρο λιωμένο
    400 γρ. φέτα, τριμμένη χοντρά
    300 γρ. μυζήθρα, λιωμένη με το πιρούνι
    100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    150 γρ. κρέμα τυρί
    4 αυγά, μέτρια
    πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Προετοιμάζω τα τυριά, τρίβοντας πρώτα τη φέτα και λιώνοντας τη μυζήθρα. Τα βάζω σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτω τη γραβιέρα, την κρέμα τυρί και ανακατεύω καλά.
    Σε ένα μπολ χτυπάω λίγο τα αυγά ν’ αφρατέψουν.
    Τα ρίχνω στο μίγμα των τυριών και τέλος το πιπέρι. Αναμιγνύω όλα τα υλικά καλά.
    Σε ένα πυρέξ ή ταψί αφού το έχω αλείψει με βούτυρο βάζω το πρώτο σουρωμένο φύλλο κρούστας. Το περνάω με βούτυρο και τοποθετώ από πάνω άλλα δύο, βουτυρώνοντας τα πάντα και φροντίζοντας να περισσεύουν άκρες ώστε να μπορέσω μετά να «κλείσω» την πίτα. Κόβω τα φύλλα που περισσεύουν πέρα από τα χείλη του πυρέξ.
    Ρίχνω το μισή γέμιση των τυριών και τα απλώνω ομοιόμορφα παντού.
    Στρώνω πάλι σουρωτά από πάνω αλειμμένα με βούτυρο τρία φύλλα και απλώνω πάνω τους την υπόλοιπη γέμιση.
    Την σκεπάζω με τέσσερα φύλλα κρούστας που βάζω ίσια πάνω της βουτυρωμένα πάνω κάτω. Σπρώχνω τα φύλλα που περισσεύουν περιμετρικά προς τα μέσα πάνω από εκείνα που κάλυπταν τον πάτο.
    Βουτυρώνω την επιφάνεια και από πάνω του τελικού φύλλου και το χαράσσω ελαφριά με ένα μαχαίρι σε μερίδες.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για μια ώρα και ένα τέταρτο ακόμα μέχρι τα φύλλα να έχουν χρυσαφίσει.
    Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει δέκα λεπτά και κόβω σε κομμάτια.
    Σερβίρω αμέσως.

Από  http://www.paxxi.gr/blog/kritiki-tyropita