Υλικά
10 αυγά,
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα μεγάλη καρύδια χοντροαλεσμένα
1και 1/2 κουτ.σούπας κοφτή κανέλαι
1 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.κοφτό σούπας κοπανισμένο γαρύφαλο
2 σφηνάκια κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σταδιακά.
Τελευταία προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά σιγά και ελαφρά με το σύρμα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί με την ζύμη μας
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ,πασπαλίζουμε τον πάτο με λιγο σιμιγδάλι,και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 40 με 45 λεπτά
Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα κι αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη.
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 και 1/2 κούπες νερό
Τα βράζουμε για 10-15 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Το ένα να είναι κρύο το άλλο ζεστό.
Κόβουμε μπακλαβωτά την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία!!
Από την φίλη μου Chris Tinaki
ΔΕΊΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ