Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μανιταροκεφτέδες!!!

Για τους λάτρεις των μανιταριών. 
Ένα νοστιμότατο ορεκτικό, διαφορετικό από τα άλλα αλλά πεντανόστιμο.

Υλικά συνταγής
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά στρογγυλά
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη [προσοχή στο αλάτι αν βάλετε αλμυρά τυριά ή μπέϊκον]
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά τριμμένα
2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο [προαιρετικά]

Για το τηγάνισμα:
2 αβγά χτυπημένα καλά
Αλεύρι για αλεύρωμα
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής

Σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, *αφαιρείτε τα κοτσανάκια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε στις 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνετε να σωταρισθούν για 2′ ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσουν, βάζετε σε μπολ τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το λάδι τους και προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αν η ζύμη είναι ακόμα αραιή προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι ή τριμμένα τυριά.

Κάνετε μπαλάκια από το μείγμα το “περνάτε” στο αλεύρι που έχετε τοποθετήσει σε ένα βαθύ πιάτο, μετά το περνάτε από τα χτυπημένα αβγά ώστε να καλυφθούν καλά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα σε καυτό ηλιέλαιο [φριτέζα].

*Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε διότι έχουν την ιδιότητα να ρουφούν σαν σφουγγάρι τα υγρά. Γιαυτό και απλώς τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
 

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Φραουλένιο γλυκάκι !!!






Υλικά και οδηγίες

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα
για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες
Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση:
Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

Σπιτικό παγωτό καϊμάκι !!!






Μια εύκολη συνταγή για παγωτό φτιαγμένο... από τα χεράκια σας!

ΥΛΙΚA
3 κούπες καϊμάκι ή κρέμα γάλακτος (με όλα τα λιπαρά της)
3 κούπες γάλα πλήρες
1 κούπα ζάχαρη
3 κοφτά κ.γ. σαλέπι
1 κοφτό κ.γ. κρυστάλλους μαστίχας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ (ή σε γουδί) τη μισή ζάχαρη με τη μαστίχα μέχρι να γίνουν σκόνη. Διαλύουμε το σαλέπι σε μισή κούπα γάλα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνουμε.

Όταν το γάλα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το σαλέπι διαλυμένο στο γάλα και την μαστίχα με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και

προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι (ή την κρέμα γάλακτος αν δεν βρούμε καϊμάκι).

Από την ώρα αυτή ξεκινάμε να ανακατεύουμε την κρέμα στην κατσαρόλα, αφού χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 20-25 λεπτά, για να μην σβολιάσει η κρέμα και για να μπορέσει λίγο να πήξει.

Αφού τελειώσουμε με το ανακάτεμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει λίγο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα βγάζουμε το παγωτό και το χτυπάμε με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ. Μετά από 2 χτυπήματα είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε το παγωτό με σιρόπι βύσσινο ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια.

  syntageskardias.blogspot

www.pontos-news

Τάρτα μήλου με κανέλα χωρίς ζύμη!



Είναι τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη που σίγουρα θα την  δοκιμάσετε !!

Υλικά για τάρτα 6 ετόμων

3 μήλα
3 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε ένα ταψάκι
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα

Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά:

 speedrecette

Ποντιακή πατατόπιτα!!


 Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή!

Συστατικά

Για τη ζύμη

– 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

– αλάτι

– νερό όσο πάρει η ζύμη (περίπου 1 ποτήρι)

Για τη γέμιση

– 1 λίτρο γάλα

– 6 αυγά

– 300 γρ. φέτα τριμμένη

– 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο

– 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες

– πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης


Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις βράζουμε για 5΄ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε (αν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη, οπότε δεν χρειάζεται να τις βράσουμε).

Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης μαζί και τα ανακατεύουμε.

Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, λίγο αλάτι και λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.

Προσθέτουμε νερό αν η ζύμη είναι σφικτή ή αλεύρι αν είναι πολύ μαλακή.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, κρατάμε λίγη για να κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια της πίτας και την υπόλοιπη την χωρίζουμε σε τρία μπαλάκια.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, βάζουμε πάνω το ένα μπαλάκι, και με έναν πλάστη αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε φύλλο, αλευρώνοντας συχνά για να μην κολλήσει η ζύμη.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος (οβάλ ή στρογγυλό), και βάζουμε το πρώτο φύλλο επάνω στο σκεύος.

Το λαδώνουμε ελάχιστα και συνεχίζουμε ανοίγοντας τη δεύτερη μπαλίτσα σε φύλλο με την ίδια διαδικασία.

Μόλις βάλουμε και το δεύτερο φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε.

Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο με λίγο μικρότερη διάμετρο από τα προηγούμενα και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.

Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην αρχή φτιάχνουμε πλεξούδες ζύμης και στολίζουμε –αν θέλουμε– την επιφάνεια της πίτας.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 70΄ στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή: icookgreek

h/archangelosmichail.gr

Μπριάμ φούρνου!

 Εύκολο γρήγορο υγιεινό φαγάκι για το καθημερινό μας τραπέζι !!!


 Υλικά μερίδες 5
4-5 μέτρια κολοκυθάκια
6-7 πατάτες μέτριες
2 κρεμμύδια ξερά
μαιντανό
άνηθο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας πελτέ [μπορούμε και με φρέσκιες ώριμες ντομάτες]
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο


Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια μικρά όπως στην φωτογραφία μάσα στο ταψί που θα τα φουρνίσουμε

Καθαρίζουμε πλένουμε και κοβουμε και τις πατάτες σε ότι σχήμα μας αρέσει'
Κόβουμε κρεμμύδια σε μακρόστενα κομμάτια,κόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φετούλες

Ψιλοκόβουμε μαιντανό  και άνηθο ρίχνουμε και το αλατοπίπερο και όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και την ντομάτα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό και ξαναανακατεύουμε .
Ρίχνουμε από πάνω τέλος το λάδι μαζί και 2 ποτήρια νερό γιατί το πίνουν όλο μέχρι να ψηθούν και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς για 3 τέταρτα με 60 λεπτά να ψηθούν .
Εγώ πολλές φορές τα ψήνω σε γάστρα την κλείνω και γίνετε ακόμα πιο νόστιμο !!
Αν θέλετε προσθέστε και λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο δίνει απίστευτη μυρωδιά και γεύση
Εγώ εδώ έχω βάλει λίγο ..Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Σάμαλι μοσχομυρωδάτο !!!

Σάμαλι: το μοσχομυρωδάτο γλυκό που φτιάχνεται με σιμιγδάλι και μαστίχα Χίου, με μπόλικο σιρόπι Το γλυκό αυτό δε φουσκώνει, μένει όπως το βάζουμε στο ταψί και απλώς ψήνεται.

 ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη

ΣΙΡΟΠΙ

1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού
3 βανίλιες άρωμα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια. Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170 βαθμούς κελσίου περίπου για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι


Καλή επιτυχία
Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου

 prettylife.gr/

Κεκάκια με ινδοκάρυδο χωρίς αλεύρι !!!

Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κεκάκια με το υπέροχο άρωμα και γεύση του ινδοκάρυδου χωρίς αλεύρι. Απολαύστε τα με το ρόφημά σας ή σκέτα.

Υλικά
•1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•1/2 φλ. ζάχαρη
•3 αυγά
•1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•400 γρ. ινδοκάρυδο [τριμμένη καρύδα]
•1/2 κ.γ. βανίλια
•σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με τις ειδικές εγκοπές για cupcakes ή τοποθετείτε πάνω στο ταψί τις ειδικές χάρτινες θηκούλες για cupcakes.
2.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη βανίλια, τα αυγά ένα ένα και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
4.Γεμίζετε κατά τα 3/4 τις θήκες cupcakes και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′-20′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και μόλις κρυώσουν τα γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και τα απολαμβάνετε.

sintayes.gr

Tηγανίτες από τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας!!



Μια φανταστική συνταγή από την Θεσπρωτία για πρωινό - απογευματινό ή ότι ώρα μας αρέσει!!!.



Υλικά:

4 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 αυγά
250 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1 ποτηράκι τσίπουρο
λίγο αλάτι
νερό
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε τα υλικά τόσο ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός .Βάζουμε αρκετό λάδι στην φωτιά να κάψει και με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυλό στο τηγάνι. Μόλις οι τηγανίτες πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι. Οι τηγανίτες τρώγονται σκέτες , εάν δεν βάλουμε στο μείγμα τυρί μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη η μέλι.

ipeirotika.gr

Τιραμισού χωρίς αυγά!!


Υλικά (για 12 μερίδες):

    300 γρ. κρέμα γάλακτος
    35% λιπαρά 
    500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
    120 γρ. ζάχαρη άχνη
    1/2 φλιτζ. Amaretto (λικέρ με γεύση πικραμύγδαλο)
    40 - 45  μπισκότα σαβουαγιάρ
    4 - 5  φλιτζ. διπλό εσπρέσο σκέτο, κρύο
    100 - 125 γρ. κουβερτούρα, χοντροτριμμένη
    125 γρ. κακάο 

Διαδικασία:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ επίσης, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ποτού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Ανακατεύουμε τον κρύο καφέ με το υπόλοιπο ποτό σε ένα μπολ. Εκεί βουτάμε στιγμιαία ένα-ένα τα σαβουαγιάρ.

Στρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ με μία στρώση μουσκεμένα σαβουγιάρ. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να δέσουν οι στρώσεις. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Μυστικά

    Αντί για τον εσπρέσο, φτιάχνουμε ίδιας ποσότητας καφέ φίλτρου δυνατό ή έναν στιγμιαίο, επίσης δυνατό.
    Ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ.
    Αντί για σαβουαγιάρ, ταιριάζει πολύ γευστικά να βάλουμε πτι μπερ ολικής αλέσεως. Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε το τιραμισού με έτοιμο σοκολατένιο παντεσπάνι, σιροπιασμένο με το μείγμα καφέ και ποτού.
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Amaretto με κονιάκ στην ίδια ποσότητα ή να ρίξουμε μέσα στον καφέ 1½ κουτ. γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου (βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ).
    Τρίβουμε την κουβερτούρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Για ευκολία, αγοράζουμε έτοιμο τρίμμα από το σούπερ μάρκετ, το οποίο όμως επιβαρύνει το κόστος του γλυκού. Πασπαλίζουμε τελευταία στιγμή με το κακάο, ώστε να μη νοτίσει.
    Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις.

www.gastronomos.gr

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Σουφλέ με τυριά !!!


Εύκολο και νόστιμο φαγητό με βασικά συστατικά τα αυγά, τα τυριά και το ψωμί. .
Σήμερα σας προτείνουμε αλμυρό σουφλέ με τυριά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΥΡΕΞ 35Χ25

12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

  300 γραμ  κασέρι τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια

 350 γραμ γκούντα τριμμένη

300 γραμ  ρεγκάτο

Μισό ΒΙΤΑΜ

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρέμα γάλακτος μεγάλη

5 αυγά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολητικό πυρέξ 35Χ25, στρώνουμε στη βάση του έξι φέτες ψωμί του τοστ αλειμμένες πάνω κάτω με ΒΙΤΑΜ. Ρίχνουμε τυριά και ζαμπόν ανακατεμένα στην πρώτη στρώση του ψωμιού, αλείφουμε τις άλλες έξι φέτες με ΒΙΤΑΜ και τις βάζουμε δεύτερη στρώση πάνω από τα τυριά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση ψωμιού ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα κομματάκια ζαμπόν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα υλικά στο πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για να το ψήσουμε όταν θέλουμε να το σερβίρουμε.

Το σουφλέ τρώγεται ζεστό μόλις το ξεφουρνίσουμε, γι’ αυτό ψήστε το όταν θα είστε έτοιμοι να καθίσετε στο τραπέζι και να το απολαύσετε ζεστό. Θα το ψήσετε στους 170 βαθμούς στον αερόφουρνο, για τρία τέταρτα της ώρας, μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία

Γλυκό σοκολατένιο με τσουρέκι!!!!



Μια συνταγή για να μεταμορφώστε ένα απλό τσουρέκι, ίσως αυτό που σας περίσσεψε, ίσως όχι, σε ένα γλυκό και απίστευτα σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση τοστ. Το υγρό μείγμα μέσα στο οποίο βυθίζονται οι φέτες τσουρεκιού, έχει ενισχυθεί με εκχύλισμα πορτοκαλιού, για μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας.

Υλικά συνταγής
Για τη γκανάς:
250 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας ψιλοκομμένη
120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
40 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη

Για το τόστ:
12 φέτες τσουρέκι
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
600 ml φρέσκο γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
6-8 κ.σ. έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
1 κ.σ.εκχύλισμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γκανάς: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη γκανάς σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά.

Για το τόστ: Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ, στρώνετε ομοιόμορφα τις μισές φέτες τσουρεκιού. Αλείφετε όλες τις φέτες με γκανάς και τις σκεπάζετε με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρόφημα σοκολάτας και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το τσουρέκι και πιέζετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Σκεπάζετε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Το βγάζετε από το ψυγείο 30 λ πριν το ψήσιμο και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο το τσουρέκι για 30 λ, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και περιχυμένο με λίγη επιπλέον γκανάς σοκολάτας.

sintayes.gr

Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς!!






Δεν ξέρω πώς αυτό το γλυκάκι έγινε το «γλυκάκι της γιαγιάς». Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Δεν λέω, τις έχει τις θερμιδούλες του, αλλά και πάλι είναι ελαφρύ! Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και... μεγάλα παιδιά.

Υλικά και οδηγίες

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα
για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση:
Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

bostanistas.gr

Γλυκιά αμαρτία!!!



Μια συνταγή για ένα υπέροχο, γλυκό. Ένα γλύκισμα με πέντε στρώσεις,πέντε διαφορετικές γεύσεις που ενώνονται και απογειώνουν τη γεύση.

Υλικά

Για τη βάση:
•1 φλ. τσαγιού καρύδια θρυμματισμένα
•3 κ.σ. λευκή ζάχαρη
•1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
•1 φλ. τσαγιού αλεύρι

Για τη κρέμα τυριού:
•3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
•220 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
•1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Για τη κρέμα βανίλια:
•1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια των 125 γρ.
•γάλα η ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία *

Για τη κρέμα σοκολάτας:
•1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα των 125 γρ.
•γάλα η ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία *

Για την επικάλυψη:
•2 φλ. τσαγιού σαντιγί
•ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 22 X 32 εκ.
2.Για τη βάση: Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, στρώνετε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
3.Για τη κρέμα τυριού: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και τη σαντιγί και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί.
4.Για τις κρέμες βανίλιας και σοκολάτας: Ετοιμάστε ξεχωριστά τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. [Προαιρετικά προσθέστε στη κρέμα βανίλιας 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο].
5.Για την συναρμολόγηση: Απλώστε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση. Πάνω από το μείγμα τυριού προσθέτετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτας και από πάνω τη κρέμα βανίλιας. Τέλος προσθέτετε και τη σαντιγί την ισιώνετε καλά με μια μαρίζ, πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν σερβίρετε.
* Αν θέλετε μια πιο σταθερή και σφιχτή κρέμα αφαιρέστε 1/4-1/2 φλ. τσαγιού γάλα [θα δείτε πόσο σφιχτή σας αρέσει] από τη προτεινόμενη ποσότητα στη συσκευασία.

sintayes.gr

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Σοκολατόπιτα Θεική!!!







Οτι και να σας πώ θα είναι λίγο !! Θα ήθελα να την φτιάξετε όλοι !!!! Είναι πανεύκολη!!
Μπορούμε όταν κρυώσει να την κόψουμε σαν παστάκια να τα τοποθετήσουμε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής και να κεράσουμε!!

Υλικά
1 πλάκα βιτάμ
1 φλιτζάνι τσαγιού  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1  φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
2 κουβερτούρες των 125 γραμ έκαστη μαύρη σοκολάτα
2 κουβερτούρες των 125 γραμ έκαστη σοκολάτα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο
2 κουβερτούρες γάλακτος σοκολάτα κατά προτίμηση
1 φλιτζάνι όχι πολύ γεμάτο κρέμα γάλακτος πλήρες προτιμώ την  φυτική
1 κουταλιά κοφτή  καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά σούπας λικεράκι ότι υπάρχει  [προεραιτικά]



Εκτέλεση κέικ

Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου [κρατάμε ένα κομμάτι για να βουτυρώσουμε το ταψάκι ] μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας συνέχεια και ρίχνουμε και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος .



Σπάμε και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων όλες μαζί της σοκολάτες --βαλτε τες σε ένα βαθύ γιάλινο μπολ--ανακατέψτε τες αφού λιώσουν προσοχή θέλουν λίγα λεπτά μόνο- και τις προσθέτουμε στο μίξερ που δουλεύει ακόμη.
Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας στην πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30αρι και με τσέρκι καλό θά είναι που κουμπώνει ξεκουμπώνει  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 20μ λεπτά στον αέρα--δοκιμάστε με το μαχαίρι αν βγεί στεγνό είναι έτοιμο.
Γλάσο
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος ρίχνοντας συγχρόνως μέσα τις σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια και ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγοδάρτη να λιώσουν καλά σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο κι αν θέλουμε και λιγο λικεράκι μόνο 1 κουταλιά σούπας .
Πρόσθεσα μέσα όταν ανακάτευα 2 κουταλιές της σούπας μαστίχα λικέρ και πήρε μια γεύση τι να σας πώ!!!!







Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,το ρίχνουμε επάνω στο κέικ το βαζουμε ψυγείο και μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο το κόβουμε και σερβίρουμε ,πάει πολύ ωραία με μία μπαλίτσα παγωτό καιμάκι ή οτι προτιμάτε!! Καλή επιτυχία είναι φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!! Απολαύστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Σημείωση 
Αν το θέλουμε σιροπιασμένο μέσα μπορούμε να φτιάξουμε ένα σιροπάκι με 
    2 μέρη ζάχαρη
    1 1/2 μέρος νερό
    1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    1 – 2 κ.γ. μέλι αλλά αφαιρούμε λίγη ζάχαρη αν προσθέσουμε μέλι 

Οταν το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με χλιαρό προς κρύο το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει και μετα το περιχύνουμε με το γλάσο.

 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ