Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Καρυδόπιτα σιροπιαστή !!!


ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ακριβώς !!! Εγγύηση 100% !!!


Υλικά

300 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα στο μούλτι
100 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα (καλύτερα να τα κοπανίσουμε λίγα-λίγα στο γουδί)
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
8 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
80 γρ. κονιάκ

Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα  το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτοντας έναν-έναν τους κρόκους, έως ότου αφρατέψει καλά το μείγμα.  Μεταφέρουμε αλλού το μείγμα και καθαρίζουμε τον κάδο. Τον στεγνώνουμε καλά και ρίχνουμε εκεί τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοτριμμένα καρύδια με το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκας, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού-αλευριού και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε όλη την επιφάνεια ώστε να είναι ίσια, την πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα καρύδια και ψήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης. Λίγο πριν τη βγάλουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά το σημείο βρασμού). Προσθέτουμε το κονιάκ και περιχύνουμε την καρυδόπιτα όταν είναι και τα δύο ζεστά.

Συμβουλές
Μπορούμε να γλασάρουμε την καρυδόπιτα με σοκολάτα, αφού κρυώσει. Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από 200 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και να πήξει πριν περιχύσουμε την καρυδόπιτα. Μπορούμε να μετατρέψουμε την καρυδόπιτα σε αμυγδαλόπιτα ή φουντουκόπιτα, αντικαθιστώντας τα καρύδια με αμύγδαλα ή φουντούκια, αντίστοιχα.
Αυτήν την συνταγή την κάνω πάντα κι είναι πάρα πολύ ωραία κι επιτυχημένη ,όταν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο κάνω και το γλάσο κι είναι εξαιρετική όπως και σκέτη με σιροπάκι
Είναι του Στέλιου Παρλιάρου !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβετσάκι - Με οικονομικό τρόπο - πεντανόστιμη λύση !!!


Με 2 μπριζολίτσες χοιρινές καταπληκτικό γιουβετσάκι !!!
 Κόστος ούτε 2 ευρώ οι μπριζόλες και 1.10 το κριθαράκι !!!
Από γεύση τι να σας πώ !!!!!!


Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κουταλιές σούπας αραιωμένη σε λίγο νερό πελτέ κύκνος
αλάτι λίγο -πιπέρι
1/2 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
τυράκι τριμμενο κεφαλογραβιλερα Αμφιλοχίας ή άλλο κεφαλοτύρι
Εγώ χρησιμοποιώ  πήλινη γαστρούλα από την λαική αγορασμένη σε πολύ καλή τιμή .
Ψήνει τα φαγητά υπέροχα !!
 Τι κάνουμε
Πλένουμε στραγγίζουμε τις μπριζόλες τις βάζουμε μέσα στο ταψί ή την γάστρα.
Ρίχνουμε νερό κρύο από την βρύση σχεδόν μέχρι επάνω στην γάστρα.
Προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ το αλάτι -πιπέρι το λάδι  και το σκόρδο .
Σκεπάζουμε το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς [ανάλογα με το φούρνο ] πάνω κάτω και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ανοίγουμε προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζετε και ρίχνουμε το κριθαράκι το φουρνίζουμε ξεσκέπαστο πλέον ..ΠΡΟΣΟΧΗ στο παρακάτω τρόπο .


Για να σας γίνει τέλειο !!!
Από την στιγμή που θα το ξαναβάλετε στο φούρνο με το κριθαράκι μαζί  ΜΟΛΙΣ αρχίζει να κοχλάζει χρονομετρήστε ΜΟΝΟ 10 λεπτά και κλείστε τον φούρνο .


Σε 5 με 10 λεπτά μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πολύ νόστιμο φαγητό πασπαλισμένο με τριμμένο τυράκι .Απίστευτα νόστιμο αν κι απλό !! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ  καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Σερβίρετε με ντοματοαγγουροσαλάτα !!!



Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας.




Υλικά

    2-1/2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης (Quaker)
    1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
    2 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. αλάτι
    1 φλυτζάνι βούτυρο/μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
    3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
    3/4 φλυτζανιού λευκή ζάχαρη
    2 αυγά
    3/4 κ.γ. βανίλια υγρή
    1 φλυτζάνι σταγόνες λευκής και σοκολάτα γάλακτος


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι.και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα, ένα και την βανίλια. Έπειτα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και στο τέλος της σταγόνες σοκολάτας. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνεται κουταλιές από το μείγμα με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα ψήνεται για 13-15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα και τα τοποθετείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
 natashlim73.wordpress.com

Λουκουμάδες!!!!



Μαρια Μαρδα πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
Αφρατοι λουκουμαδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μια κουπα χλιαρο γαλα,μια κουπα χλιαρο νερο,50γρ φρεσκια μαγια η 2 φακελακια ξερη,(εγω εβαλα φρεσκια)μια κουταλια της σουπας ζαχαρη,1 κουταλακι αλατι,4 κουταλιες λαδι,3 και 1/4 κουπας αλευρι για ολες τις χρησεις!!!!!!!!


Σε μια λεκανη βαζω το χλιαρο γαλα με το χλιαρο νερο και δυαλυω τη μαγια!!!!!!Προσθετω τα υπολοιπα υλικα και φτιαχνω εναν πηχτο χυλο!!!!!!!!Σκεπαζω τη λεκανη με μεμβρανη και αφηνω περιπου μια ωρα να φουσκωσει!!!!!!!Τηγανιζουμε σε σπορελαιο και βαζουμε τους λουκουμαδες σε απορροφητικο χαρτι!!!!!Σε μια κατσαρολα ετοιμαζουμε το συροπι!!!!!3 φλυτζανες νερο,2 φλυτζανες ζαχαρη ,λιγο χυμο λεμονι και 4 μοσχοκαρφια!!!!!!!


Βραζουμε το συροπι για 5 λεπτα περιπου και το κατεβαζουμε απο τη φωτια!!!! Βουταμε μεσα τους λουκουμαδες,τους κανουμε μια γυρα και τους βγαζουμε!!!!!!Πασπαλιζουμε με κανελα και αν θελουμε και λιγο μελι!!!!!!!!!


Γαλακτομπούρεκο τυλιχτό!

Για την κρέμα
γάλα 1500 γρ
σιμιγδάλι ψιλό 300γρ.
ζάχαρη 300γρ...
βούτυρο 60γρ
βανίλιες 3
αυγά 6
ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα

Σιρόπι
ζάχαρη 300γρ
νερό 250γρ
φέτες λεμόνι 4-5
γαρύφαλα 4-5

Εκτέλεση
1.Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, για 3λ, Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
2.Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά ξεχωριστά οι κρόκοι, χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε στην κρέμα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες, το ξύσμα.
3. Απλώνουμε ενα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, τοποθετούμε την κρέμα κλείνουμε απο τις δυο πλευρές και τυλίγουμε σε πουράκι. Αυτό κάνουμε σε όλα.
4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.Το σιροπιάζουμε μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με κρύο σιρόπι

Το σερβίρουμε με οτι επιθυμούμε. Ισως παγωτό!
Πίτσα Χωριανοπούλου

Κομματάκια κρέας με λαχανικά στην λαδόκολλα !!!

Με ελάχιστο χρόνο ετοιμασίας ένας υπέροχος μεζές --φαγάκι !!!

 Υλικά
Κομμάτια από σουβλάκι χοιρινό (μπορεί να είναι και τηγανιά ή τας κεμπάπ)
πιπεριές
κρεμμύδια

σκόρδο
ντομάτα
φέτα
1-2 πατάτες κομμένες 
λαδόκολλα
Αλάτι πιπέρι
ελάχιστο λάδι

κομμάτια από τυρί κεφαλοτύρι
κομμάτια από τυρί κασέρι 
ρίγανη
πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 
Την ποσότητα των υλικών την κανονίζετε εσείς .
Ολα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα καρεδάκια.

Τι κάνουμε
 Πλένουμε στραγγίζουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά συν το ελάχιστο λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την λαδόκολα σε επιφάνεια μεγάλη και τοποθετούμε μέσα το κρέας -λαχανικά.
Τυλίγουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο αφού έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα .Καλή ορεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Φασολάκια με τριμμένη φέτα !!

Αγαπημένο λαδερό φαγάκι !!!

Υλικά
1 κιλό φασολάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετούλες
2 καρότα κομμένα καρεδάκια
4 πατάτες μέτριες κομμένες μικρές κυδωνάτες
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ ή  αλάτι
πιπέρι
Φέτα τριμμένη για από πάνω προαιρετικά

Τι κάνουμε
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
Προσθέτουμε το καρότο το σκόρδο τα φασολάκια την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό τις πατάτες αλάτι ή κύβο
 πιπέρι και ανακατεύουμαι .
Μαγειρεύουμε λίγο σε χαμηλή θερμοκρασία στην αρχή μετά λίγο πριν το τέλος δυναμώνουμε να πήξει η σαλτσούλα.Σερβίρουμε με τριμμένη φετούλα αν μας αρέσει .Καλή όρεξη!!

Σημείωση
Σε όλα τα λαδερά μου φαγάκια προσθέτω το λαδάκι στο τέλος λιιιιιγο πριν κλείσω το μάτι και βγάλω το φαγητό απ την φωτιά
Με αυτόν τον τρόπο εκτός ότι το λάδι δεν καίγεται δεν χρησιμοποιώ και πολύ (λόγο οικονομίας αλλά και δίαιτας)
Βάζω μόνο λίγο λάδι στην αρχή για να τσιγαρίσω λίγο και μετά τα λαχανικά βγάζουν τα δικά τους νερά και συνεχίζετε
η διαδικασία για την ετοιμασία του φαγητού
Εμένα μου αρέσει να τρίβω λίγη φέτα στο πιάτο μου πάνω από τα φασολάκια δοκιμάστε το !!!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ρεβύθια στον φούρνο !!!



Δεν πρόλαβα ούτε να τα φωτογραφίσω εξαφανιστήκανε !!!!

Υλικά
500 γραμ ρεβύθια
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
1 κουταλιά γενναία πελτέ
3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κύβο κνορ ή αλατάκι και πιπέρι
1 ματσάκι μικρό άνηθο
1-2 φύλλα δάφνης




Τι κάνουμε
Μουσκεύομαι από το βράδυ τα ρεβύθια.
Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται σχεδόν
Σε κατσαρολίτσα τσιγαρίζουμε με το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι ,προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές .
Αραιώνουμε τον πελτέ σε 1/2 ποτήρι νερό τον προσθέτουμε της ντομάτες τον κύβο κνορ ή αλάτι το πιπέρι τον άνηθο και το φύλλο δάφνης.

Αφού πήξει ελαφρώς η σαλτσούλα ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια και ανακατεύουμε να πάρουν λίγες βράσεις.
Τα αδειάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά με 30 ανάλογα τον φούρνο,Καλή επιτυχία !!!

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Μελιτζάνες ιμάμ στο φούρνο !!!






 Και σε ποιόν δεν αρέσει !!!!
Υλικά
5 μελιτζάνες τσακώνικες καθαρισμένες απ έξω σε λωρίδες και κομμένες στην μέση
2 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο κνορ
5 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι λίγο πιπέρι και λίγη ζάχαρη
Φέτα τριμμένη με το χέρι



 Τηγανίζουμε τις  μελιτζάνες και τις βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι.
Σε τηγάνι βαθύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και προσθέτουμε το αλάτι ή τον κύβο πιπέρι ψιλοκομμένη την ντομάτα λίγη ζάχαρη και τον μαϊντανό .

Λίγο πριν ετοιμαστεί τρίβουμε με το χέρι λίγη φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε 
Μόλις πήξει η σαλτσούλα γεμίζουμε τις μελιτζάνες τις πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση πάνω κάτω .Καλή όρεξη !!!


Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές κομμένες κυδωνάτες και πασπαλισμένες με τυρί !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Σουφλέ πατάτας !!

    
Υλικά
5 πατάτες
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
250 γραμμάρια mix τυριών όπως κασέρι -γκούντα-κεφαλοτύρι πουλάνε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ
7 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν ή γαλοπούλα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι
μπεσαμέλ κρέμα
Εκτέλεση
Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες
Βάζουμε σε μπολ τις λιωμένες πατάτες ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά να ομογενοποιηθούν
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε μέσα το μείγμα από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τρμμένο τυρί γκούντα κατά προτίμηση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα .Καλή όρεξη !!!

 Μπεσαμέλ
5 κοφτές κουταλιές σούπας  βούτυρο
10 κουταλιές κοφτες σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους αυγών
λίγο μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει χωρίς να κάψε.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύομαι με την βοήθεια του αυγοδάρτη
Το μείγμα θα κολλήσει επάνω στον αυγοδάρτη μην σας τρομάξει αυτό .
Ρίξτε όλο το γάλα μέσα από το μπουκάλι κατ ευθείαν και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να το δείτε και να γίνει λεία κρέμα και να πήξει .
Τότε ρίχνουμε τους 2 κρόκους το μοσχοκάρυδο το τριμμένο τυρί ,ανακατεύουμε συνέχεια και έτοιμη η μπεσαμέλ μας!!!
Εχετε κοντά σας λίγο γάλα ακόμα ή αραιωμένο Νουνού αν δείτε και  σας πήξει πολύ ρίξτε το μέσα στην κρέμα και ανακατέψτε φτιάχνει αμέσως ,
από τις ωραιότερες κρέμες κι εύκολες που φτιάχνω χρόνια στα γρήγορα και πάντα με μεγάλη επιτυχία !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Λεμονάτο κρέας με ρύζι !


Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό [εγώ χρησιμοποίησα 2 μπριζόλες εδώ χοιρινές μερίδες 3  ]
χυμό 2 λεμονιών
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές σούπας
αλάτι πιπέρι
2 δαφνόφυλα

Ρύζι
1και 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι βασμάτι
3  ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο στην κατσαρόλα και  μαζί το ρύζι .
Προσθέτουμε και λίγο αλάτι-πιπέρι
Το γυρνάμε λίγο με ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το νερό .
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε να πιεί το νεράκι και να το δούμε να γίνει σπυρωτό



Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και το κρέας σοτάρουμε άλλο λίγο και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών .
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλα το αλατοπίπερο και νερό ζεστό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί το νεράκι και να πήξει η σάλτσα του . Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο και μήλο !!!

Αδύνατον να σταματήσεις στο ένα πιάτο !!!!
Υλικά
κιμά από κοτόπουλο ή 1 φιλέτο κοτόπουλο που το λιώνουμε στο μούλτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 μήλο τριμμένο
ελαιόλαδο ποσότητα κατά προτίμηση
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας ή 2 κουταλιές κοφτές
1/2 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη
Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε τα καίμε με βούτυρο ή λάδι ότι σας αρέσει εγώ τα καίω με λίγο βούτυρο γάλακτος και λίγο λαδι μαζί,και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι με το κρεμμύδι και το κοτόπουλο το μήλο και σοτάρουμε πατώντας και ανακατεύοντας το κιμά να μην μας σβωλιάσει περίπου για 5-10 λεπτά.
 
 Προσθέτουμε και τον πελτά αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μεχρι να το δούμε να πήξει η σαλτσούλα του .
Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο καλή σας όρεξη !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Ψωμί με mix από 3 είδη αλευριού !!!

Χειροποίητο ψωμί με 3 είδη αλευριού !!!




Έτοιμο και το ωραίο μας ψωμάκι!!

Υλικά
1 κούπα τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού
2 κούπες τσαγιού αλεύρι ολικής
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά νωπή
1 κουτ.γλυκού αλάτι
4 κουτ.σούπας  λάδι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό


Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό
Ρίχνουμε αλάτι ζάχαρη και τα άλευρα και το λάδι
Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να γίνει μία ωραία ζύμη
Λαδώνουμε καλά το χέρι μας κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι το βάζουμε στο ταψί με την λαδοκολα το σκεπαζουμε και στην άκρη για 30 λεπτά να φουσκώσει


Έχουμε τον φούρνο ζεστό και ψήνουμε στος 180 βαθμους για 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη 



Cheese cake με φράουλα..!



 
Για τη βάση
250 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμμ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι (ξύσμα)


Επικάλυψη
200 γρ. Μαρμελάδα φράουλα
1 ζελατίνη Αλέθομαι τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει.

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και ρίχνουμε τη ζελατίνη, την οποία έχουμε μουλιάσει πριν σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γαρνίρομαι το γλυκό μας.
Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.
Από την φίλη 
Εφη Καρεκλά

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Μακαρόνια με σάλτσα καρότου !!!


Για κάτι διαφορετικό και νόστιμο !!! Δοκιμάστε την !!


Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια [εγώ έβρασα και πένες ]
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
5 καρότα τριμμένα στο πολύ ψιλό μέρος του τρίφτη
ελαιόλαδο κατά προτίμηση η ποσότητα
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
αλάτι-πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 κύβο knorr βιολογικό  ότι γεύση σας αρέσει
1 κουταλιά σούπας πελτέ

Βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως τα στραγγίζουμε και τα καίμε με λίγο λάδι η βούτυρο
εγώ βάζω μισό λάδι και μισό βούτυρο  γάλακτος γίδινο για νοστιμιά.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο και με ξύλινη κουτάλα τα μαραίνουμε σοτάρουμε ,περίπου 15 λεπτά να μαραθούν όλα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και τα σβήνουμε με το κρασί πριμένουμε να εξατμιστεί και


Προσθέτουμε και την κουταλιά πελτέ τον κύβο το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε  καλά .
Προσθέτουμε και σχεδόν 1ποτήρι του νερού νερό και την δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράζει να πιεί το νεράκι και να πήξει η σάλτσα .

 Ωραίο και με πένες !!


Έχουμε ρίξει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα ρίχνουμε και την σάλτσα μέσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τυράκι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας η τέλεια γεύση !! Καλή όρεξη !
Μπορούμε να αφήσουμε την σάλτσα στο κατσαρολάκι και να σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω από τα μακαρόνια στο πιάτο .
Αφαιρώντας το τυρί και τον κύβο έχουμε νηστίμο πιάτο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ