Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ρεβύθια στον φούρνο !!!



Δεν πρόλαβα ούτε να τα φωτογραφίσω εξαφανιστήκανε !!!!

Υλικά
500 γραμ ρεβύθια
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
1 κουταλιά γενναία πελτέ
3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κύβο κνορ ή αλατάκι και πιπέρι
1 ματσάκι μικρό άνηθο
1-2 φύλλα δάφνης




Τι κάνουμε
Μουσκεύομαι από το βράδυ τα ρεβύθια.
Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται σχεδόν
Σε κατσαρολίτσα τσιγαρίζουμε με το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι ,προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές .
Αραιώνουμε τον πελτέ σε 1/2 ποτήρι νερό τον προσθέτουμε της ντομάτες τον κύβο κνορ ή αλάτι το πιπέρι τον άνηθο και το φύλλο δάφνης.

Αφού πήξει ελαφρώς η σαλτσούλα ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια και ανακατεύουμε να πάρουν λίγες βράσεις.
Τα αδειάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά με 30 ανάλογα τον φούρνο,Καλή επιτυχία !!!