Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο !!!



Yλικά
3-4 κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και στημένα  καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
4 αυγά
Μισό φλιτζάνι λάδι
Μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
2 κουταλιές σούπας μεγάλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαϊντανό
Άνηθο (εγώ βάζω μπόλικο
 300 γραμ. τυρί φέτα [εγώ βάζω την πικάντικη]
Αλάτι (με προσοχή λόγο του τυριού)
Πιπέρι προαιρετικά
Βάζω και κεφαλοτύρι τριμμένο ή ότι άλλα τυριά έχω από μικρές ποσότητες
Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και πράσινη κέρατο ή την κλασική
Και δυόσμος 


Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το χυλό τον αδειάζουμε στο ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με γαλέτα
Πάνω από τον χυλό ραντίζω με λαδάκι και πασπαλίζω με την γαλέτα πάλι (μερικές φορές πασπαλίζω και με το τριμμένο κεφαλοτύρι όπως κάνουμε και πάνω σπό την μπεσαμέλ)

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως να κάνει 'ενα ωραίο χρώμα
(Η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή και όχι  παχιά!!)
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Φωλίτσες με μπέικον & αυγά στον φούρνο !!!










Εντυπωσιάστε με τις καταπληκτικές φωλίτσες !!Ωραίες για μπουφέ- παιδικά πάρτυ κι όχι μόνο !!

Υλικά για 4 φωλίτσες
4 λωρίδες μπέικον
4 αυγά
λίγο αλάτι -πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο λάδι για το ταψί

Τι κάνουμε

Έχουμε ταψάκι με θήκες .
Λαδώνουμε καλά τις υποδοχές και βάζουμε κυκλικό το μπέικον όπως το δείχνει η φωτογραφία.


 Σπάμε από ένα αυγό στην κάθε θηκούλα.



 Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου


Με την βοήθεια σπάτουλας βγάζουμε τις φωλίτσες


Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .



 Έχουν καταπληκτική γεύση και ετοιμάζονται αμέσως !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μελιτζάνες με μπέικον στην κατσαρόλα !!!






Πεντανόστιμο φαγητό στα  γρήγορα !!!! Το μπέικον κάνει την γευστική διαφορά !!!

Υλικά μερίδες 3
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κυβάκια μεγάλα
2 πατάτες κομμένες κυβάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 ώριμες ντομάτες λιωμένες με το χέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο  κομμένο λεπτές φετούλες
2 τεμάχια μπέικον ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σημείωση Αν θέλετε αντί για αλάτι βάζετε 1 κύβο βιολογικό

Τι κάνουμε
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο της μελιτζάνες  τις πατάτες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν καφέ οι μελιτζάνες


 Προσθέτουμε και τα κομματάκια μπέικον και ανακατεύουμε


Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και τον πελτέ και τον ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σε  2 λεπτά προσθέτουμε και τις λιωμένες ντομάτες καθώς και αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και τον μαϊντανό


 Αφού περάσουν 2-3 λεπτά σοτάροντας σκεπάζουμε σχεδόν το φαγητό μας με νεράκι και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει.


Σε 20 λεπτά περίπου δυναμώνουμε την φωτιά και με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε να πήξει και να δέσει η σάλτσα του



Σερβίρουμε και λαμβάνουμε πολύ ωραία σχόλια κι ευχαρίστηση βλέποντας να γλύφουν
 και το πιάτο !!! Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το πιό εύκολο κουρκούτι για τραγανό αποτέλεσμα !!!


 Φτιάξτε αυτό το εύκολο κουρκούτι και βούτηξε λαχανικά θαλασσινά και απολαύστε τα τραγανά και νόστιμα !!! Εδώ εγώ τηγάνισα πρώτα κολοκυθάκια που έγιναν μούρλια και μετά στο ίδιο κουρκούτι ψάρι γλώσσα απίθανο κι αυτό !!!

Υλικά:
1και 1/2 γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

νερό όσο πάρει να γίνει παχύς χυλός [προσθέτουμε ανακατεύομαι με ένα πιρούνι μέχρι να το πετύχουμε λίγο λίγο να

δούμε όταν βουτήξουμε ότι θέλουμε να τηγανίσουμε να στέκεται ελαφρώς επάνω του ]

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι

λάδι ελαφρύ για το τηγάνι ή και ελαιόλαδο



Τι κάνουμε

Αν τηγανίσουμε κολοκυθάκια τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες ή μακρόστενα όπως τις τηγανητές πατάτες

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τ αφήνουμε λίγο να ιδρώσουν

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί αρκετά βουτάμε τα κολοκυθάκια στο χυλό και τηγανίζουμε


Βάζουμε  τα κολοκυθάκια πάνω σε απορροφητικό χαρτί . Τα σερβίρουμε ζεστά.



Για ψάρι αλατίζουμε το ψάρι το βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε .έτσι απλά έχουμε τα πιο τραγανά λαχανικά ή θαλασσινά
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γίγαντες κατσαρόλας απίθανοι !!!


Τόσο νόστιμοι μα τόσο νόστιμοι !!!!

Υλικά



1 πακέτο γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκορδάκι
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτα
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια 
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

 Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες στο νερό για όλη την νύχτα αφού πρώτα τους πλύνομε .
Τους ξεπλένουμε τους βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό χλιαρό και βράζουμε για 3 τέταρτα .
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε χλιαρό νεράκι ,το κρεμμύδι με το σκόρδο αποκλειστικά λιωμένα μαζί στο μούλτι γιατί κάνουν έτσι πολύ ωραία δεμένη σαλτσούλα.
Τον άνηθο το σέλινο το καροτάκι αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη .

Μαγειρεύουμε μέχρι και η σάλτσα του να δέσει αλλά και να ψηθούν οι γίγαντες καλά .
Αν σωθεί το ζουμί της κατσαρόλας κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι .
Τέλειο !! Από τα φαγητά που γλείφεις και το πιάτο  τόσο νόστιμο !!! Καλή όρεξη !!
Ολα τα φαγητά μας είναι καλό να τα συνοδεύουμε με σαλατούλα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Καρυδόπιτα σιροπιαστή !!!


ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ακριβώς !!! Εγγύηση 100% !!!


Υλικά

300 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα στο μούλτι
100 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα (καλύτερα να τα κοπανίσουμε λίγα-λίγα στο γουδί)
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
8 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
80 γρ. κονιάκ

Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα  το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτοντας έναν-έναν τους κρόκους, έως ότου αφρατέψει καλά το μείγμα.  Μεταφέρουμε αλλού το μείγμα και καθαρίζουμε τον κάδο. Τον στεγνώνουμε καλά και ρίχνουμε εκεί τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοτριμμένα καρύδια με το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκας, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού-αλευριού και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε όλη την επιφάνεια ώστε να είναι ίσια, την πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα καρύδια και ψήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης. Λίγο πριν τη βγάλουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά το σημείο βρασμού). Προσθέτουμε το κονιάκ και περιχύνουμε την καρυδόπιτα όταν είναι και τα δύο ζεστά.

Συμβουλές
Μπορούμε να γλασάρουμε την καρυδόπιτα με σοκολάτα, αφού κρυώσει. Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από 200 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και να πήξει πριν περιχύσουμε την καρυδόπιτα. Μπορούμε να μετατρέψουμε την καρυδόπιτα σε αμυγδαλόπιτα ή φουντουκόπιτα, αντικαθιστώντας τα καρύδια με αμύγδαλα ή φουντούκια, αντίστοιχα.
Αυτήν την συνταγή την κάνω πάντα κι είναι πάρα πολύ ωραία κι επιτυχημένη ,όταν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο κάνω και το γλάσο κι είναι εξαιρετική όπως και σκέτη με σιροπάκι
Είναι του Στέλιου Παρλιάρου !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβετσάκι - Με οικονομικό τρόπο - πεντανόστιμη λύση !!!


Με 2 μπριζολίτσες χοιρινές καταπληκτικό γιουβετσάκι !!!
 Κόστος ούτε 2 ευρώ οι μπριζόλες και 1.10 το κριθαράκι !!!
Από γεύση τι να σας πώ !!!!!!


Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κουταλιές σούπας αραιωμένη σε λίγο νερό πελτέ κύκνος
αλάτι λίγο -πιπέρι
1/2 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
τυράκι τριμμενο κεφαλογραβιλερα Αμφιλοχίας ή άλλο κεφαλοτύρι
Εγώ χρησιμοποιώ  πήλινη γαστρούλα από την λαική αγορασμένη σε πολύ καλή τιμή .
Ψήνει τα φαγητά υπέροχα !!
 Τι κάνουμε
Πλένουμε στραγγίζουμε τις μπριζόλες τις βάζουμε μέσα στο ταψί ή την γάστρα.
Ρίχνουμε νερό κρύο από την βρύση σχεδόν μέχρι επάνω στην γάστρα.
Προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ το αλάτι -πιπέρι το λάδι  και το σκόρδο .
Σκεπάζουμε το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς [ανάλογα με το φούρνο ] πάνω κάτω και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ανοίγουμε προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζετε και ρίχνουμε το κριθαράκι το φουρνίζουμε ξεσκέπαστο πλέον ..ΠΡΟΣΟΧΗ στο παρακάτω τρόπο .


Για να σας γίνει τέλειο !!!
Από την στιγμή που θα το ξαναβάλετε στο φούρνο με το κριθαράκι μαζί  ΜΟΛΙΣ αρχίζει να κοχλάζει χρονομετρήστε ΜΟΝΟ 10 λεπτά και κλείστε τον φούρνο .


Σε 5 με 10 λεπτά μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πολύ νόστιμο φαγητό πασπαλισμένο με τριμμένο τυράκι .Απίστευτα νόστιμο αν κι απλό !! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ  καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Σερβίρετε με ντοματοαγγουροσαλάτα !!!



Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας.




Υλικά

    2-1/2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης (Quaker)
    1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
    2 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. αλάτι
    1 φλυτζάνι βούτυρο/μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
    3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
    3/4 φλυτζανιού λευκή ζάχαρη
    2 αυγά
    3/4 κ.γ. βανίλια υγρή
    1 φλυτζάνι σταγόνες λευκής και σοκολάτα γάλακτος


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι.και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα, ένα και την βανίλια. Έπειτα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και στο τέλος της σταγόνες σοκολάτας. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνεται κουταλιές από το μείγμα με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα ψήνεται για 13-15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα και τα τοποθετείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
 natashlim73.wordpress.com