Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γίγαντες κατσαρόλας απίθανοι !!!


Τόσο νόστιμοι μα τόσο νόστιμοι !!!!

Υλικά



1 πακέτο γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκορδάκι
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτα
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια 
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

 Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες στο νερό για όλη την νύχτα αφού πρώτα τους πλύνομε .
Τους ξεπλένουμε τους βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό χλιαρό και βράζουμε για 3 τέταρτα .
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε χλιαρό νεράκι ,το κρεμμύδι με το σκόρδο αποκλειστικά λιωμένα μαζί στο μούλτι γιατί κάνουν έτσι πολύ ωραία δεμένη σαλτσούλα.
Τον άνηθο το σέλινο το καροτάκι αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη .

Μαγειρεύουμε μέχρι και η σάλτσα του να δέσει αλλά και να ψηθούν οι γίγαντες καλά .
Αν σωθεί το ζουμί της κατσαρόλας κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι .
Τέλειο !! Από τα φαγητά που γλείφεις και το πιάτο  τόσο νόστιμο !!! Καλή όρεξη !!
Ολα τα φαγητά μας είναι καλό να τα συνοδεύουμε με σαλατούλα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ