Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Μπριζόλες στο φούρνο με σάλτσα μανιταριών !!!

 Ένα φαγητό που θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι !!!  Τέλειο σε γεύση και  εμφάνιση !!
Λουκουμάκι λιώμα οι μπριζόλες !!! Θα ξετρελαθούν όλοι !!!!





Υλικά  μερίδες 4
4 μπριζόλες χοιρινές
3 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχος μισού  πόντου
1 φακελάκι μανιταρόσουπα
3 κούπες γάλα ελαφρύ κατά προτίμηση [εγώ έβαλα αραιωμένο Νουνού ]
λίγο αλεύρι
αλάτι -πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο 
150 γραμ.τυρί γκούντα


 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό .
Σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε λαδωμένο ελαφρώς ταψάκι .
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρώς ίσα να γυαλίσουν  ,με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα στρώνουμε επάνω από τις πατάτες στο ταψάκι .


 Στο ίδιο λάδι βάζουμε τις μπριζόλες αφού πρώτα τις πλύνομε τις αλατοπιπερώσουμε και τις περάσουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς γυρνώντας τακτικά να δούμε να πάρουν λίγο χρώμα . Τις στρώνουμε από πάνω από τα κρεμμύδια .




Φτιάχνουμε την μανιταρόσουπα σύμφωνα με τις οδηγίες φακέλου δηλαδή αραίωσα το Νουνού 1και 1/2 κούπα γάλα και 1 και 1/2 νερό ρίχνουμε και το μείγμα του φακέλου ανακατεύουμε βράζει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω από τις μπριζόλες .



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 40 λεπτά αλλά λίγο πριν τα 40 λεπτά τραβάμε το ταψί με προσοχή πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξαναφουρνίζομαι για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί .
Σερβίρουμε παίρνοντας την κάθε μπριζόλα με το κάτω υλικό την πατάτα κρεμμύδι και συνοδεύουμε με σαλάτα .




Δεν μπορώ να σας περιγράψω την γεύση του να το φτιάξετε !!!! Καλή όρεξη !!!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Μπορείτε να φάτε και μόνο την μπριζόλα με σαλάτα ορισμένοι από την οικογένεια !!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνοδευτικό μία πλούσια σαλάτα !!!

Ευχαριστώ την φίλη Meri Peristeri για την συνταγή που μου έστειλε την έφτιαξα και όντως πολύ ωραία !!!! .

Πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικα και τυριά σε 10′ λεπτά !!!





Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική.


Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα μοσχαρίσια ή χοιρινά
200 γρ. καπνιστό τυρί
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
λίγη πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες.
Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.
Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.

Πηγη:

Μουσακάς στο τηγάνι !!!


Ο μουσακάς, το σήμα κατατεθέν του ελληνικού γαστρονομικού καλοκαιριού, είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια λιγότερη μπελαλίδικη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του για όσες μανούλες δεν έχουν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν!

Υλικά:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μελιτζάνες1 πατάτα2 σκ. σκόρδο1 κρεμμύδι200 γρ. γραβιέρα1 ματσ. μαϊντανό1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο½ φλ. ελαιόλαδοΑλάτιπιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και κυβάκια πατάτας. Θέλουμε να θωρακιστούν καλά για να μην πιούν μετά πολύ ελαιόλαδο.Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Οι μελιτζάνες πίνουν όλο το λάδι που ρίχνουμε αλλά μην βιαστείτε και προσθέσετε εξτρα ελαιόλαδο, γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να το βγάζουνε. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τον κιμά, μαζί με ένα μίγμα μπαχαρικών. Αν ο κιμάς έχει σβολάκια, τα διαλύουμε έυκολα με έναν αβγοδάρτη. Ρίχνουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο. Το ρίχνουμε στο τέλος για να μην καεί πολύ και πικρίσει.
Σβήνουμε με μια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Χαμηλώνουμε την φωτιά όσο χαμηλότερα γίνεται. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε κυβάκια τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε.
Πηγη:  infokids.gr

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μήλα στο τηγάνι !!!


Υλικά συνταγής:
Μήλο: 1 πολύ μεγάλο ή 2 μικρά
Αλεύρι: 1 κούπα
Αυγό: 1 μεγάλο
Γάλα: 1/4 κούπας περίπου
Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Κανέλα: λίγη για πασπάλισμα
Λάδι: όσο χρειάζεται για τηγάνισμα

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και το μισό γάλα. Ανακατεύετε και προσθέτετε κι άλλο γάλα (πρέπει να πάρετε ένα πυχτό χυλό). Κρατάτε το χυλό κατά μέρος.
2. Ξεφλουδίζετε το μήλο και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κεντρικό μέρος με τα σπόρια. Το κόβετε σε φέτες περίπου 0.5 εκ. πάχος.
3. Βάζετε λάδι σε τηγάνι, περίπου 2 εκ. ύψος να ζεσταθεί. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μήλου στο χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυριζετε και από την άλλη.
4. Βγάζετε τα μήλα σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
 radicio

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σπετσοφάι - ένας μεζές με πιολύ μεράκι !!!


____________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό λουκάνικα μοσχαρίσια η χοιρινά
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2τομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές πράσινες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές κόκκινες σε μεγάλους κύβους
4-5πιπεριές κέρατα σε μεγάλους κύβους
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ενάμιση ποτήρι χυμό τομάτας
Αλάτι-πιπέρι-μπουκοβο
1κούπα ελαιόλαδο
1κούπα λευκό κρασί
Ενα κουταλάκι ζάχαρη (για την σάλτσα)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά να σωταριστουν.Λιγο πριν ροδίσουν ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα διαγώνια σε χοντρά κομμάτια και αφού σωταριστουν και αυτά σβήνουμε με το κρασάκι.Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.Αλατι εαν χρειάζεται!Αν χρειαστεί προσθέτουμε μια κούπα νερό.Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.Καλη απόλαυση !!!
Συνταγή από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου !!!




__________________________________
ΥΛΙΚΑ(για τις κοτομπουκιές)
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
3 αβγά
2φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1φλυτζάνι τσαγιού φαρινα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)


ΥΛΙΚΑ(για τις πατάτες φούρνου)


Ενάμιση κιλό πατάτες
3ντομάτες
1φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
1κονσέρβα ζαμπόν
1κεσεδακι στραγγιστό γιαούρτι
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
Χυμό απο δύο λεμόνια
Κύμινο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σκόρδο
Μισό ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


_________________________
Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιας.Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.Τώρα για τις πατάτες.Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν,ντομάτα,ελιές και το σκόρδο.Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος. Καλή επιτυχία !!!
 Συνταγή από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος





Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μακαρόνια με διάφορα λαχανικά & κιμά στο φούρνο !!! Απερίγραπτη η γεύση του !!!


 Φτιάξτε το !!!
Πραγματικά υπέροχο φαγητό σε γεύση αλλά και εμφάνιση !!!

Υλικά
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 κολοκυθάκι  μέτριο κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε καρέ
3με 4 ντομάτες κομμένες ψιλά κομματάκια να είναι ώριμες 
1με 2  κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
400 γραμ κιμά
τυρί γκούντα  1 με 2 κούπες τσαγιού
3 αυγά
λίγο γάλα Νουνού 1 κουπάκι του καφέ
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού γλυκιά πάπρικα
ξύσμα από  1 πορτοκάλι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή ντομάτα πελτέ 

Τι κάνουμε
Κόβουμε όλα τα λαχανικά 




Βράζουμε τα μακαρόνια 5 λεπτά λιγότερο απ όσο γράφει στην συσκευασία τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .
Χτυπάμε 3 αυγά μαζί με το γάλα το ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια ρίχνουμε και λίγο τυρί και ανακατεύουμε καλά --τα αφήνουμε στην άκρη




Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και για ελάχιστα λεπτά τα σοτάρουμε

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας
Προσθέτουμε αμέσως μετά και το ξύσμα από το πορτοκάλι τις ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο
Ρίχνουμε και το κιμά πατώντας με την κουτάλα να διαλυθεί και να μην σβολιάσει



Προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1/2  ποτήρι του νερού νερό ,λίγο αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη την πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά να γίνει πηχτή σάλτσα και λίγη .
Στρώνουμε σε πυρέξ ταψάκι λίγα μακαρόνια ,από πάνω σχεδόν καλύπτουμε με το υλικό των λαχανικών πασπαλίζουμε με λίγο τυρί
Ξανά  μία στρώση μακαρόνια λίγο από πάνω από το υλικό και πασπάλισμα με τυρί και τέλος μακαρόνια ξανά και σκέπασμα με όλο το υλικό λαχανικών κιμά και τελειώνει το φαγητό μας με τυρί σε όλη την επιφάνεια .



 Το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω ίσα που να λιώσουν τα τυριά 15 λεπτά περίπου και μετά αφού κρυώσει το  α π ο λ α μ β α λ ά ν ο υ μ ε  !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σοκολατένιος κορμός με γέμιση !!!



Υλικά

Για το ρολό κέικ

- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 φύλλα λαδόκολλα

Για την κρέμα μασκαρπόνε

- 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε

Για την επικάλυψη

- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι μπράντι



Εκτέλεση

Για το ρολό κέικ

    Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα.
    Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαρέγκα.
    Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί. Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε με την κουβερτούρα και το αλεύρι στο ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου .

    Πασπαλίζουμε με κακάο.
    Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα.
    Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο. Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.

Για την κρέμα μασκαρπόνε

    Για να φτιάξουμε την κρέμα με την οποία θα γεμίσουμε το γλυκό, ψιλοκόβουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή.
    Βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, να ζεσταθεί.
    Μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
    Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ξανά.



Για την επικάλυψη

   Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα συστατικά. Τέλος, τα αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει. Απλώνουμε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε. Τυλίγουμε τον κορμό. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού με την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με ξυσμένη σοκολάτα ή τρούφα.Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το λαχταριστό προφιτερόλ της τεμπέλας !!!



Για την κρέμα
160γρ (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα σοκολάτας

250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα

Αντί για σου
300γρ σαβουαγιάρ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Όταν έχει ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην σας καεί), βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει «πέτσα» η κρέμα σας) και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Εντωμεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.

Όταν η κρέμα στην κατσαρόλα κρυώσει καλά, την χτυπάτε για λίγο στο μίξερ, και στη συνέχεια προσθέτετε μέσα εκεί την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα.

Στη συνέχεια σπάτε τα σαβουαγιάρ, τα οποία αν θέλετε ραντίζετε με λίγο λικέρ της αρεσκείας σας, σε περίπου 2 με 3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνετε σε μεγάλο στρογγυλό γυάλινο μπολ (αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο χωρίστε το προφιτερόλ σας σε δυο στρογγυλά μπολ).

Στρώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ σας τη μισή κρέμα, ξαναστρώνετε πάνω από την κρέμα σαβουαγιάρ και τελειώνετε και πάλι με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά.

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχτε μια σοκολατένια κρέμα.

Μόλις λιώσουν ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα σας να κρυώσει καλά και περιχύνετε με αυτή το υπόλοιπο γλυκό που είχατε στο ψυγείο.

Βάζετε ολόκληρο το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε την επόμενη μέρα, στολίζοντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.

dietup.gr--http://www.linelife.gr

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα !!!




______________________________
Υλικά:
1 κουτί σαντιγί garni Γιωτης
(περιεχόμενο των 2 φακέλων)
400 ml κρύο γάλα
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ(μεγάλο)
Πραλινα φουντουκιου
Ξηρούς καρπούς
Σιρόπι καραμέλα
(οι ποσότητες στην Πραλινα,σιρόπι και ξηρούς καρπούς κατα προτίμηση)

Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την σαντιγί με 400ml κρύο γάλα μέχρι να πήξει!Προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και το εβαπορέ.Χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν.(Μπορείτε να προσθέσετε και την πραλινα φουντουκιου να ομογενοποιηθει μαζί.Τέλος προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και σιρόπι.Βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες η αλλιώς από το βράδυ!

Προσθέστε αν σάς αρέσει και τριμμένα μπισκότα.Ταιριάζουν απίστευτα!Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σκόνη σαντιγί να χτυπήσουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος πλήρες (για σαντιγί).
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ
Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος