Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

CHEESECAKE !!!

________________
Υλικά:
_______
Για την βάση:
500γρ μπισκότα digestive
250γρ λιωμένο βούτυρο
Για την γκαναζ σοκολάτα:
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250ml κρέμα γάλακτος πλήρες
Για την κρέμα:
300ml κρέμα γάλακτος πλήρες
200γρ ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες
650γρ τυρί κρέμα
Για την σαντιγί:
1συσκευασία περιεχόμενο των 2φακέλων σαντιγί Γιωτης garni σοκολάτα
400ml κρύο γάλα





Τρόπος παρασκευής:
_____________________
Σε ένα μεγάλο πυρεξ η ταψί στρώνουμε τα μπισκότα αφού προηγούμενος τα έχουμε θρυμματιση και ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.Ρίχνουμε την γκαναζ σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.


Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και βανιλιες μέχρι να ξεκινά να πήζει ελαφρώς η σαντιγί.Μόλις λοιπόν ξεκινά να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει! Απλώνουμε στο ταψί ,βάζουμε ψυγείο και μετά χτυπάμε την σαντιγί σοκολάτα βάζοντας τα δύο φακελάκια σαντιγί με 400ml κρύο γάλα και χτυπάμε πέντε λεπτά στο μίξερ μέχρι να πήξει! Στρώνουμε και την σαντιγί σοκολάτα στο cheesecake γαρνιρουμε με κεράσια και σερβίρουμε!
Καλή σάς επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο Σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τούρτα ψυγείου χωρίς καθόλου ψήσιμο!


Τούρτα με σαβαγιάρ, ανάλαφρη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πολύ πολύ εύκολη συνταγή, απαιτεί ελάχιστα υλικά, έχει ανάλαφρη υφή και απολαυστική γεύση. Ιδανική για τούρτα γενεθλίων και για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

26 μπισκότα σαβαγιάρ

1 morfat creamy

1 ζαχαρούχο γάλα

2 βανίλιες

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

50 γρ. κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι γάλα

2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα: Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο ή κανονικό στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Για την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε βρασμό τη ρίχνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.


diaforetiko

Via:athensmagazine

Μπισκοτογλυκό με γλάσο λεμονιού !!!



Ένα δροσερό μπισκοτογλυκό με γλάσο λεμονιού! Μια υπέροχη συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση μπισκότου και άρωμα λεμονιού και γλάσο λεμονιού. Ένα γλυκό που θα λατρέψετε μικροί με μεγάλοι…
Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 φλ. τριμμένα καρύδια ή φουντούκια

2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού

Για το γλάσο λεμονιού:

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

40 γρ. μαργαρίνη μαλακή

2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 15,5 x 25 εκ. Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 4-5 λ μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Λιώνετε το βούτυρο. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς στο multi. Βάζετε σε μπολ τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς, προσθέτετε και 2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού. Προσθέστε το ζεστό βούτυρο στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζετε το μείγμα μπισκότου στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη λιωμένη και 2 1/2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Χτυπήστε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει λείο και απλώστε το πάνω στη βάση μπισκότου. Το ισιώνετε με μια μαρίζ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 30 λ. Όταν παγώσει το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Βασική ιδέα:www.lifestylefood.com.au
olasimera.gr

Πέννες ala Pas !!!


Υλικά:
1 συσκευασία πέννες Ριγκατόνι 500 γρμ.
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
2 πιπεριές κέρατα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό σε κυβάκια
1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένα
½ κούπ τσαγ. χυμό ντομάτας
φρέσκο βασιλικό, δυόσμο ,λίγο τζίτζερ και αλάτι


Βράζουμε τις πέννες κι αφού βράσουν τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο να κάψει και σοτάρω μέχρι να το απορροφήσουν.!
Ετοιμάζω τη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι τηγανίζω το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά και το σουρώνω.Σε μια κατσαρόλα με το ίδιο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια με τα  φρέσκα φυλλαράκια μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω τις πιπεριές  και τα καρότα συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Ρίχνω την ντομάτα με τον χυμό και λίγο ζεστό νερό και   αφήνω να πάρουν μια βράση προσθέτοντας τα μυρωδικά,  αλάτι και τζίντζερ. Προσθέτω και το λουκάνικο και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα ! σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ρεγκάτο τριμμένο !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας !!!

 Υλικά:

Για την καρυδόπιτα

6 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ χυμό λεμονιού
3 κ.σ κονιάκ
Για την κρέμα
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου(όχι στιγμής)
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
Για το γλάσο σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
200γρ κρέμα γάλακτος
30-50γρ μέλι
Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό,την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά,την κανέλα,το γαρύφαλο,το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι να ομογενοποιηθούν
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι(33χ28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου(βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα,το οποιο πρέπει να βγει στεγνό)
Προσεκτικά και με μια κουτάλα(όχι απότομα και όλο μαζί)ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
Σε ενα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα,το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω απο την καρυδόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μέιγμα
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό
Η βάση είναι από την κλασσική συνταγή για καρυδόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου
mytaste.gr

Μπριζόλες στο φούρνο με σάλτσα μανιταριών !!!

 Ένα φαγητό που θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι !!!  Τέλειο σε γεύση και  εμφάνιση !!
Λουκουμάκι λιώμα οι μπριζόλες !!! Θα ξετρελαθούν όλοι !!!!





Υλικά  μερίδες 4
4 μπριζόλες χοιρινές
3 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχος μισού  πόντου
1 φακελάκι μανιταρόσουπα
3 κούπες γάλα ελαφρύ κατά προτίμηση [εγώ έβαλα αραιωμένο Νουνού ]
λίγο αλεύρι
αλάτι -πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο 
150 γραμ.τυρί γκούντα


 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό .
Σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε λαδωμένο ελαφρώς ταψάκι .
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρώς ίσα να γυαλίσουν  ,με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα στρώνουμε επάνω από τις πατάτες στο ταψάκι .


 Στο ίδιο λάδι βάζουμε τις μπριζόλες αφού πρώτα τις πλύνομε τις αλατοπιπερώσουμε και τις περάσουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς γυρνώντας τακτικά να δούμε να πάρουν λίγο χρώμα . Τις στρώνουμε από πάνω από τα κρεμμύδια .




Φτιάχνουμε την μανιταρόσουπα σύμφωνα με τις οδηγίες φακέλου δηλαδή αραίωσα το Νουνού 1και 1/2 κούπα γάλα και 1 και 1/2 νερό ρίχνουμε και το μείγμα του φακέλου ανακατεύουμε βράζει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω από τις μπριζόλες .



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 40 λεπτά αλλά λίγο πριν τα 40 λεπτά τραβάμε το ταψί με προσοχή πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξαναφουρνίζομαι για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί .
Σερβίρουμε παίρνοντας την κάθε μπριζόλα με το κάτω υλικό την πατάτα κρεμμύδι και συνοδεύουμε με σαλάτα .




Δεν μπορώ να σας περιγράψω την γεύση του να το φτιάξετε !!!! Καλή όρεξη !!!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Μπορείτε να φάτε και μόνο την μπριζόλα με σαλάτα ορισμένοι από την οικογένεια !!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνοδευτικό μία πλούσια σαλάτα !!!

Ευχαριστώ την φίλη Meri Peristeri για την συνταγή που μου έστειλε την έφτιαξα και όντως πολύ ωραία !!!! .

Πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικα και τυριά σε 10′ λεπτά !!!





Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική.


Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα μοσχαρίσια ή χοιρινά
200 γρ. καπνιστό τυρί
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
λίγη πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες.
Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.
Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.

Πηγη:

Μουσακάς στο τηγάνι !!!


Ο μουσακάς, το σήμα κατατεθέν του ελληνικού γαστρονομικού καλοκαιριού, είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια λιγότερη μπελαλίδικη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του για όσες μανούλες δεν έχουν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν!

Υλικά:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μελιτζάνες1 πατάτα2 σκ. σκόρδο1 κρεμμύδι200 γρ. γραβιέρα1 ματσ. μαϊντανό1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο½ φλ. ελαιόλαδοΑλάτιπιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και κυβάκια πατάτας. Θέλουμε να θωρακιστούν καλά για να μην πιούν μετά πολύ ελαιόλαδο.Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Οι μελιτζάνες πίνουν όλο το λάδι που ρίχνουμε αλλά μην βιαστείτε και προσθέσετε εξτρα ελαιόλαδο, γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να το βγάζουνε. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τον κιμά, μαζί με ένα μίγμα μπαχαρικών. Αν ο κιμάς έχει σβολάκια, τα διαλύουμε έυκολα με έναν αβγοδάρτη. Ρίχνουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο. Το ρίχνουμε στο τέλος για να μην καεί πολύ και πικρίσει.
Σβήνουμε με μια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Χαμηλώνουμε την φωτιά όσο χαμηλότερα γίνεται. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε κυβάκια τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε.
Πηγη:  infokids.gr

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μήλα στο τηγάνι !!!


Υλικά συνταγής:
Μήλο: 1 πολύ μεγάλο ή 2 μικρά
Αλεύρι: 1 κούπα
Αυγό: 1 μεγάλο
Γάλα: 1/4 κούπας περίπου
Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Κανέλα: λίγη για πασπάλισμα
Λάδι: όσο χρειάζεται για τηγάνισμα

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και το μισό γάλα. Ανακατεύετε και προσθέτετε κι άλλο γάλα (πρέπει να πάρετε ένα πυχτό χυλό). Κρατάτε το χυλό κατά μέρος.
2. Ξεφλουδίζετε το μήλο και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κεντρικό μέρος με τα σπόρια. Το κόβετε σε φέτες περίπου 0.5 εκ. πάχος.
3. Βάζετε λάδι σε τηγάνι, περίπου 2 εκ. ύψος να ζεσταθεί. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μήλου στο χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυριζετε και από την άλλη.
4. Βγάζετε τα μήλα σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
 radicio

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σπετσοφάι - ένας μεζές με πιολύ μεράκι !!!


____________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό λουκάνικα μοσχαρίσια η χοιρινά
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2τομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές πράσινες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές κόκκινες σε μεγάλους κύβους
4-5πιπεριές κέρατα σε μεγάλους κύβους
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ενάμιση ποτήρι χυμό τομάτας
Αλάτι-πιπέρι-μπουκοβο
1κούπα ελαιόλαδο
1κούπα λευκό κρασί
Ενα κουταλάκι ζάχαρη (για την σάλτσα)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά να σωταριστουν.Λιγο πριν ροδίσουν ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα διαγώνια σε χοντρά κομμάτια και αφού σωταριστουν και αυτά σβήνουμε με το κρασάκι.Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.Αλατι εαν χρειάζεται!Αν χρειαστεί προσθέτουμε μια κούπα νερό.Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.Καλη απόλαυση !!!
Συνταγή από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου !!!




__________________________________
ΥΛΙΚΑ(για τις κοτομπουκιές)
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
3 αβγά
2φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1φλυτζάνι τσαγιού φαρινα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)


ΥΛΙΚΑ(για τις πατάτες φούρνου)


Ενάμιση κιλό πατάτες
3ντομάτες
1φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
1κονσέρβα ζαμπόν
1κεσεδακι στραγγιστό γιαούρτι
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
Χυμό απο δύο λεμόνια
Κύμινο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σκόρδο
Μισό ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


_________________________
Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιας.Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.Τώρα για τις πατάτες.Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν,ντομάτα,ελιές και το σκόρδο.Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος. Καλή επιτυχία !!!
 Συνταγή από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος





Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μακαρόνια με διάφορα λαχανικά & κιμά στο φούρνο !!! Απερίγραπτη η γεύση του !!!


 Φτιάξτε το !!!
Πραγματικά υπέροχο φαγητό σε γεύση αλλά και εμφάνιση !!!

Υλικά
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 κολοκυθάκι  μέτριο κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε καρέ
3με 4 ντομάτες κομμένες ψιλά κομματάκια να είναι ώριμες 
1με 2  κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
400 γραμ κιμά
τυρί γκούντα  1 με 2 κούπες τσαγιού
3 αυγά
λίγο γάλα Νουνού 1 κουπάκι του καφέ
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού γλυκιά πάπρικα
ξύσμα από  1 πορτοκάλι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή ντομάτα πελτέ 

Τι κάνουμε
Κόβουμε όλα τα λαχανικά 




Βράζουμε τα μακαρόνια 5 λεπτά λιγότερο απ όσο γράφει στην συσκευασία τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .
Χτυπάμε 3 αυγά μαζί με το γάλα το ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια ρίχνουμε και λίγο τυρί και ανακατεύουμε καλά --τα αφήνουμε στην άκρη




Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και για ελάχιστα λεπτά τα σοτάρουμε

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας
Προσθέτουμε αμέσως μετά και το ξύσμα από το πορτοκάλι τις ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο
Ρίχνουμε και το κιμά πατώντας με την κουτάλα να διαλυθεί και να μην σβολιάσει



Προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1/2  ποτήρι του νερού νερό ,λίγο αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη την πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά να γίνει πηχτή σάλτσα και λίγη .
Στρώνουμε σε πυρέξ ταψάκι λίγα μακαρόνια ,από πάνω σχεδόν καλύπτουμε με το υλικό των λαχανικών πασπαλίζουμε με λίγο τυρί
Ξανά  μία στρώση μακαρόνια λίγο από πάνω από το υλικό και πασπάλισμα με τυρί και τέλος μακαρόνια ξανά και σκέπασμα με όλο το υλικό λαχανικών κιμά και τελειώνει το φαγητό μας με τυρί σε όλη την επιφάνεια .



 Το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω ίσα που να λιώσουν τα τυριά 15 λεπτά περίπου και μετά αφού κρυώσει το  α π ο λ α μ β α λ ά ν ο υ μ ε  !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ