Υλικά:
_______
Για την βάση:
500γρ μπισκότα digestive
250γρ λιωμένο βούτυρο
Για την γκαναζ σοκολάτα:
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250ml κρέμα γάλακτος πλήρες
Για την κρέμα:
300ml κρέμα γάλακτος πλήρες
200γρ ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες
650γρ τυρί κρέμα
Για την σαντιγί:
1συσκευασία περιεχόμενο των 2φακέλων σαντιγί Γιωτης garni σοκολάτα
400ml κρύο γάλα
Τρόπος παρασκευής:
_____________________
Σε ένα μεγάλο πυρεξ η ταψί στρώνουμε τα μπισκότα αφού προηγούμενος τα έχουμε θρυμματιση και ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.Ρίχνουμε την γκαναζ σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.
Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και βανιλιες μέχρι να ξεκινά να πήζει ελαφρώς η σαντιγί.Μόλις λοιπόν ξεκινά να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει! Απλώνουμε στο ταψί ,βάζουμε ψυγείο και μετά χτυπάμε την σαντιγί σοκολάτα βάζοντας τα δύο φακελάκια σαντιγί με 400ml κρύο γάλα και χτυπάμε πέντε λεπτά στο μίξερ μέχρι να πήξει! Στρώνουμε και την σαντιγί σοκολάτα στο cheesecake γαρνιρουμε με κεράσια και σερβίρουμε!
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος