Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Φτιάξτε το γλυκό της Ινδίας με απλά υλικά !!!

 Gulab jamun: Γλυκάκι με ελάχιστα υλικά!!!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το σιρόπι
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
1 ½ κουταλιά του γλυκού ροδόνερο

Για τη ζύμη
200 γραμμάρια γάλα σε σκόνη
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ



Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνετε σε δυνατή εστία ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το ανθόνερο και αφήνετε στην άκρη.

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα σε σκόνη, αλεύρι, μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό για να φτιάξουμε τη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια απαλή και αφράτη ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους ενός κεφτέ. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 -4 αναποδογυρίζοντας τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπαλάκια από το λάδι και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά μέσα στο σιρόπι για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε
olasimera 
sidagi.gr

Φανουρόπιτα !!!


 Aπό τις πιο ωραίες και πιο επιτυχημένες Φανουρόπιτες !!!

Φτιάξτε την μοιράσετε την και βοήθειά μας !!!

 Την μονή δόση την κάνω σε ταψάκι μιας χρήσεως Sanitas το τετράγωνο πιο μεγαλο μεγεθος νο 134 κ την διπλή σε ταψακι 30 χ 25



Αν θέλουμε διπλή [το συνιστώ ] βάζουμε όλα τα υλικά που θα διαβάσετε από κάτω διπλά και 1 κουταλιά μόνο παραπάνω κονιάκ



Υλικά για 1 δόση ΕΔΩ


    2 φλιτζάνια πορτοκάλι χυμό από φρέσκα πορτοκάλια καλύτερα

    2 φλιτζάνια ζάχαρη

    1 φλιτζάνι λάδι [βάζω καλαμποκέλαιο αλλά μπορούμε και με ελαιόλαδο ]

    1 φαρίν απ των 500γραμ και μισό ακόμα πακέτο σύνολο 750 γραμ.--ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη περισσότερο-λιγότερο όχι .

    4 κουταλιές σούπας κονιάκ

    1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ

    1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή (ραντίστε με νερό και αλευρώστε)

    1 κουταλιά σούπας κανέλα ή γαρύφαλλο ή  μιξ μαζί

    ζάχαρη άχνη προαιρετικά


Επειδή κατά την παράδοση τα υλικά πρέπει να είναι 9, αν δεν βάλετε άχνη προσθέστε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη όχι λιώμα. Εγώ δεν βάζω καρύδια λιτή απλή  με την νοστιμιά της .











Η Φανουρόπιτα θέλει χέρι, όχι μίξερ και όσο την φτιάχνετε να μελετάτε αυτό που θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος υγεία-δουλειά-ή ότι άλλο  και να προσεύχεστε. Ε,κι ας πούμε ενα «Θεός σχωρές τη μανουλα του » καθώς θα γευόμαστε το γλυκό κομμάτι της φανουρόπιτας που θα μοιραστεί  στις εκκλησιές μας.

 Εκτέλεση


Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το λάδι με τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.



Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως το πορτοκάλι-το κονιάκ-το κανελογαρύφαλλο -το μπεικιν και συνεχώς δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη θα το καταλάβετε .

 Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι θέλουμε το μείγμα να είναι λίγο πιο ρευστό ελάχιστα από του κέικ.

Ραντίζουμε με λίγο αγιασμό [καλό είναι άν έχετε], ή με νερό την σταφίδα να υγρανθεί λίγο να κολλήσει το αλεύρι -την αλευρώνουμε  τινάζουμε να φύγει το περιττό  και όπως έχουμε αδειάσει  την Φανουρόπιτα στο ταψί ρίχνουμε από πάνω την σταφίδα και με ένα κουτάλι ή σπάτουλα την βυθίζουμε ανακατεύοντας  μέσα στο μείγμα να πάει παντού

  (η γιαγιά μου ράντιζε με λίγες σταγόνες αγιασμό έτσι για το καλό, που πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας!)


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου  με αέρα αν υπάρχει για να δείτε αν ψήθηκε καλά κάντε το γνωστό ..βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε μία ακρούλα όχι στην μέση ποτέ κάθετε ότι ψήνουμε ξεφουσκώνει ,αν λοιπόν το μαχαίρι βγει καθαρό είναι έτοιμη

 Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία !!!


Τις σταφίδες τις αλευρώνουμε για να μην πάνε στον πάτο του ταψιού αλλά να είναι σκόρπιες

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε  ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Σημείωση

Προσωπικά όπως κι εδώ στις φωτογραφίες κάνω διπλή δόση στο ταψί του φούρνου να γίνει αρκετή  να μοιράσω σε περισσότερο κόσμο μια και χρόνια που την φτιάχνω ξέρω ότι αρέσει πολύ .Βάζω λοιπόν όλα τα υλικά διπλά που σας γράφω πιο πάνω σε δόση εκτός από το κονιάκ που προσθέτω μόνο 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον .


Η προσευχούλα που αν θέλετε θα σιγοψυθιρίζετε καθώς την φτιάχνετε είναι η παρακάτω :

Kύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών,ο θαυμαστός εν τοις αγίοις σου, ο εισακούων τας δεήσεις και εκπληρών τα προς το συμφέρον αιτήματα ημών, ευλόγησον τον άρτον τούτον, τον υπό τού δούλου σου (δείνος ή των δούλων σου τούτων ) προπαρασκευασθέντα  και νυν προσφερόμενον εις ευχαριστίαν και δοξολογίαν ανθ

Ειρήνευσον την ζωήν ημών , παράσχου ημίν τα προς σωτηρίαν αιήματα , δωρούμενος ημίν τα επίγεια και ουράνια αγαθά σου, πρεσβείαις της Υπεραγίας δεσποίνης ημών Θεοτόκου , του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου και πάντων των αγίων σου.ών παρά σου τη μεσιτεία τού αγίου και ενδόξου μάρτυρος σου Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, απήλαυσαν και εις μνημόσυνον των ευσεβώς τελειωθέντων και τούτους μεν ανάπαυσον εν τη βασιλεία σου, ημάς δε πάντας εν υγεία διατήρησον , ποιούντας εν ειρήνη το θέλημα σου και την ευχαριστίαν επί πάσι τοις δωρήμασι σου αναφέροντας.


















Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Καρπούζι γλυκό κουταλιού !!!

 Υλικά

1 κιλό φλούδα καρπουζιού
1 κιλό ζάχαρη
 2-3 βανίλιες
Περίπου 250 γρ μέλι
Δυο τρεις κουταλιές σούπας γλυκόζη



Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια  τετράγωνα
Βράζουμε σε σκέτο νερό τις φλούδες μέχρι να τσιμπιούνται
Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει
Το βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την ζάχαρη ..
Το αφήνουμε έτσι όλη νύχτα να βγάλει τα υγρά του και το πρωί το δένουμε σε χαμηλή φωτιά
Προς το τέλος ρίχνουμε βανίλιες μέλι και γλυκόζη....( το πρώτο βράσιμο λίγη ώρα)

Μπακαλιάρος και σκορδαλιά !!!


ΥΛΙΚΑ

Για το μπακαλιάρο

1,5 κιλά μπακαλιάρο φιλέτο
Φρέσκο νερό
λίγο αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
5 - 6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι - πιπέρι
κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κουρκούτι για 1,5 κιλό μπακαλιάρο

500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μικρό μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου 330γρ.
4 φακελάκια μαγιά ξερή
2 καλές πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Για το μπακαλιάρο

Ξαλμυρίζουμε το ψάρι για 2 - 3 μέρες (Βάζουμε το ψάρι σε ένα μπολ και το καλύτουμε με νερό και λίγο αλάτι το οποίο αλλάζουμε συχνά). Στεγνώνουμε καλά το ψάρι. Αφαιρούμε το δέρμα από το ψάρι με προσοχή τραβώντας από τη μεριά της ουράς προς το κεφάλι με τα χέρια. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180 βαθμούς. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια της αρεσκείας μας (προσοχή να είναι ίδια σε μέγεθος και πάχος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα).Το κάθε κομμάτι το βουτάμε σε αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το επιπλέον και μετά το βουτάμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσει γυρίζοντάς το αν χρειαστεί.



Για τη σκορδαλιά

Βράζουμε τις πατάτες μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά αλλά να μην κρυώσουν. Αν θέλουμε να την κάνουμε τη σκορδαλιά μας βράζουμε τα σκόρδα 5 λεπτά σε λίγο γάλα. Χτυπάμε το σκόρδο στο μούλτι με 1/2 κούπα ελαιόλαδο και κρατάμε το μείγμα στην άκρη. Πολτοποιούμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή τις περνάμε από το πρες πουρέ. Προσωπικά προτιμώ τη σκορδαλιά μου με κομματάκια πατάτας οπότε δεν τις διαλύω εντελώς. Προσθέτουμε σιγά σιγά λάδι από το μείγμα με το σκόρδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε συχνά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο χωρίς σκόρδο αν αυτό μας φαίνεται αρκετό. Να έχουμε υπόψη μας ότι το σκόρδο θέλει λίγο προσοχή μιας και όσο περνάει η ώρα αυξάνεται η έντασή του. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαιντανό. Άν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο καρύδι!


Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μπύρα με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Διατηρούμε εκτός ψυγείου μέχρι να αναπτυχθεί η μαγιά για 1 - 2 ώρες και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως μετά.
ΑΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαγανάκι τυρί τυλιγμένο σε φύλλο !!!



Φτιάξτε το και δοκιμάστε το οπωσδήποτε με φέτα ή οποιοδήποτε ημίσκληρο τυρί -μοναδικό ορεκτικό !!!

Υλικά
6 κομμάτια τετράγωνα φέτα  1½ εκ.πάχος ή όποιο ημίσκληρο τυρί κομμένο το ίδιο πάχος
2 φύλλα για πίτες ή 4 κρούστας κομμένα λωρίδες στα τρία
ούζο ή ρακή σε ένα ποτήρι
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Τι κάνουμε
Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1½ εκατοστών.
Παίρνουμε δύο φύλλα για πίτες ή τέσσερα κρούστας, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε στα τρία.
Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμένα φύλλα, (ή δύο μαζί αν έχουμε φύλλο κρούστας) και τοποθετούμε τη φέτα στη μια άκρη αφήνοντας δύο δάχτυλα περιθώριο.
Μ᾿ ένα πινέλο, βρέχουμε το τυρί  με ούζο.
Σηκώνουμε τα δύο πλαϊνά, πάνω στη φέτα και αρχίζουμε να τυλίγουμε.
Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του φύλλου.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας-ή ημίσκληρου τυριόύ .
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι.
Τηγανίζουμε τα σαγανάκια για 1 - 2 λεπτά, από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι και να μείνουν τραγανά.
Τα σερβίρουμε σκέτα συνήθως για ουζομεζεδάκι
 ή προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντοματοκεφτέδες παραδοσιακοί Σαντορινιοί !!!



Αφράτοι τραγανοί πεντανόστιμοι !!!


Υλικά:
ντοματάκια Σαντορίνης: 1½ κιλό
κρεμμύδια: 4
βασιλικός: 1/2 ματσάκι
δυόσμος: 1/2 ματσάκι
μαϊντανός: 1/2 ματσάκι
άνηθος: 1/2 ματσάκι
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 4-5 κουταλιές
ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα


 Εκτέλεση:

Κόβετε τα ντοματάκια σε μικρούς κύβους και τους βάζετε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα αρωματικά και τα αναμειγνύετε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μείγμα όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει σφιχτό και αλατοπίπερο και ζυμώνετε με ένα κουτάλι.



Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κατόπιν στραγγίζετε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και φέτα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φανουρόπιτα η τέλεια !!!




Aπό τις πιο ωραίες και πιο επιτυχημένες Φανουρόπιτες !!!
Φτιάξτε την μοιράσετε την και βοήθειά μας !!!


Αν θέλουμε διπλή [το συνιστώ ] βάζουμε όλα τα υλικά που θα διαβάσετε από κάτω διπλά και 1 κουταλιά μόνο παραπάνω κονιάκ
  Την μονή δόση την κάνω σε ταψάκι μιας χρήσεως Sanitas το τετράγωνο 134 νούμερο σε  μέγεθος και την διπλή σε ταψακι 30 χ 25


Υλικά για 1 δόση ΕΔΩ 

 1) --  2 φλιτζάνια πορτοκάλι χυμό από φρέσκα πορτοκάλια καλύτερα

 2) --   2 φλιτζάνια ζάχαρη

 3) --   1 φλιτζάνι λάδι [βάζω καλαμποκέλαιο αλλά μπορούμε και με ελαιόλαδο ]

 4) -- 1 φαρίν απ των 500γραμ και μισό ακόμα πακέτο σύνολο 750 γραμ.--ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη περισσότερο-λιγότερο---το προσθέτουμε λίγο λίγο δουλεύοντας με το χέρι και σταματάμε μόλις δούμε ότι έχει γίνει σαν το μείγμα του κέικ.

 5) --   4 κουταλιές σούπας κονιάκ

 6) --   1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ

 7) --   1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή (ραντίστε με νερό και αλευρώστε (ραντίστε με νερό και αλευρώστε με λίγο από το αλεύρι της συνταγής ))

 8) --  1 κουταλιά σούπας ή κανέλα ή γαρύφαλλο ή  μιξ μαζί για να πιαστεί σαν 1 υλικό

  9) --  ζάχαρη άχνη για ράντισμα  από πάνω

Επειδή κατά την παράδοση τα υλικά πρέπει να είναι 9, αν δεν βάλετε άχνη προσθέστε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη όχι λιώμα. Εγώ δεν βάζω καρύδια λιτή απλή  με την νοστιμιά της .










Η Φανουρόπιτα θέλει χέρι, όχι μίξερ και όσο την φτιάχνετε να μελετάτε αυτό που θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος υγεία-δουλειά-ή ότι άλλο  και να προσεύχεστε. Ε,κι ας πούμε ενα «Θεός σχωρές τη μανούλα του » καθώς θα γευόμαστε το γλυκό κομμάτι της φανουρόπιτας που θα μοιραστεί  στις εκκλησιές μας.

  Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το λάδι με τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.


Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως το πορτοκάλι-το κονιάκ-το κανελογαρύφαλλο -το μπεικιν και συνεχώς δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη θα το καταλάβετε .
 Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι θέλουμε το μείγμα να είναι λίγο πιο ρευστό ελάχιστα από του κέικ.
Ραντίζουμε με λίγο αγιασμό [καλό είναι άν έχετε], ή με νερό την σταφίδα να υγράνει λίγο να κολλήσει το αλεύρι -την αλευρώνουμε  τινάζουμε να φύγει το περιττό  και όπως έχουμε αδειάσει  την Φανουρόπιτα στο ταψί ρίχνουμε από πάνω την σταφίδα και με ένα κουτάλι ή σπάτουλα την βυθίζουμε ανακατεύοντας  μέσα στο μείγμα να πάει παντού
  (η γιαγιά μου ράντιζε με λίγες σταγόνες αγιασμό έτσι για το καλό, που πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας!)
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου  με αέρα αν υπάρχει για να δείτε αν ψήθηκε καλά κάντε το γνωστό ..βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε μία ακρούλα όχι στην μέση ποτέ κάθετε ότι ψήνουμε ξεφουσκώνει ,αν λοιπόν το μαχαίρι βγει καθαρό είναι έτοιμη 
 Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία !!!

Τις σταφίδες τις αλευρώνουμε για να μην πάνε στον πάτο του ταψιού αλλά να είναι σκόρπιες 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε  ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 





 Σημείωση
Προσωπικά όπως κι εδώ στις φωτογραφίες κάνω διπλή δόση στο ταψί του φούρνου να γίνει αρκετή  να μοιράσω σε περισσότερο κόσμο μια και χρόνια που την φτιάχνω ξέρω ότι αρέσει πολύ .Βάζω λοιπόν όλα τα υλικά διπλά που σας γράφω πιο πάνω σε δόση εκτός από το κονιάκ που προσθέτω μόνο 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον .


Η προσευχούλα που αν θέλετε θα σιγοψυθιρίζετε καθώς την φτιάχνετε είναι η παρακάτω :

Kύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών,ο θαυμαστός εν τοις αγίοις σου, ο εισακούων τας δεήσεις και εκπληρών τα προς το συμφέρον αιτήματα ημών, ευλόγησον τον άρτον τούτον, τον υπό τού δούλου σου (δείνος ή των δούλων σου τούτων ) προπαρασκευασθέντα  και νυν προσφερόμενον εις ευχαριστίαν και δοξολογίαν ανθ

Ειρήνευσον την ζωήν ημών , παράσχου ημίν τα προς σωτηρίαν αιήματα , δωρούμενος ημίν τα επίγεια και ουράνια αγαθά σου, πρεσβείαις της Υπεραγίας δεσποίνης ημών Θεοτόκου , του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου και πάντων των αγίων σου.ών παρά σου τη μεσιτεία τού αγίου και ενδόξου μάρτυρος σου Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, απήλαυσαν και εις μνημόσυνον των ευσεβώς τελειωθέντων και τούτους μεν ανάπαυσον εν τη βασιλεία σου, ημάς δε πάντας εν υγεία διατήρησον , ποιούντας εν ειρήνη το θέλημα σου και την ευχαριστίαν επί πάσι τοις δωρήμασι σου αναφέροντας.