Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σαρδέλα ή Γάβρος φούρνου ριγανάτος !!!

Γάβρος
Νόστιμο ,υγιεινό και πολύ θρεπτικό φαγητό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πρώτα ψάρια !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ι κιλό σαρδέλα ή γάβρο
1\2 φφλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Καθαρίζετε τα ψαράκια ,τα πλένετε ,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί. Αφαιρούμε και τα κεφάλια προαιρετικά στην σαρδέλα στον γάβρο πάντα γιατί πικρίζουν .

2]Σε ένα μπολ βάζετε ,το σκόρδο κομμένο σε φετούλες ,το χυμό λεμονιών,το λαδάκι ,την ρίγανη ,και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μείγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .

3]Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .





**Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες να τις στρώσετε επάνω από τα ψάρια και να ψήσετε .
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα !! Καλή σας όρεξη!!! 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Aλμυρό κέικ !!!


Ιδανικό να το πάρετε μαζί σας στην δουλεια για κολατσιό για τα παιδιά μικρά μεγάλα!!!

ΥΛΙΚΑ
1  κούπα σπορέλαιο \
1  κούπα γάλα
2 αυγά
1  κούπα φέτα
Λίγο ρίγανη
Λίγο θυμάρι
Λίγο αλάτι
Περίπου 3 κούπες αλεύρι
Ένα μπέικιν
Σημείωση --Ολες οι κουπες είναι του τσαγιού

 Τι κανουμε 

Όλα μαζί τα υλικά ανακατεύουμε σε μία λεκάνη.
Βουτυρωμένο τσέρκι φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
Από πάνω στολίζουμε με κομμένα ντομαίνια και ελίτσες και λίγη ρίγανη στο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα να βγει το μαχαίρι καθαρό όταν το δοκιμάσουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς .
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή
από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιροσκί με γέμιση φέτα ή ότι άλλο μας αρέσει !!


Ιδανική λύση όταν θέλετε να προσφέρετε ή να τσιμπήσετε κάτι γρήγορο και νόστιμο αλλά όχι πρόχειρο !!!

Υλικά
500γρ.  αλεύρι
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 φλίτζάνι του καφέ βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 κύβο μαγιά νωπή
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη

Φέτα για το γέμισμα

Σπορέλαιο για τηγάνισμα



Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί  στην λεκανιτσα και ζυμώνουμε να γίνει ένα ωραίο  ζυμάρι.Το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα μία ώρα να ξεκουραστεί.
Αμέσως μετά το κόβουμετο ζυμάρι  σε κομματάκια όπως στις φωτογραφίες.
Παίρνουμε ένα ένα κομματάκι το πατάμε με το χέρι και το γεμίζουμε με φέτα την όποία έχουμε λιώσει λίγο με  πιρούνι.



Το κλείνουμε δίνοντας σχήμα πιροσκί μακρόστενο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα μπορούμε να λαδώσουμε το ταψι και να τα ψήσουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο επίσης μπορούμε να γεμίσουμε με λουκανικάκια αφού πρώτα τα βράσουμε λίγα λεπτά και τα αφήσουμε να στραγγίσουν .Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη !



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι γλώσσα με καταπληκτικό κουρκούτι !!!


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο γλώσσες κατεψυγμένες Το ίδιο ισχύει και για φρέσκες
λάδι για το τηγάνισμα

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 μπύρα μικρή
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας παχύς χυλός
1 αυγό
λίγο αλάτι

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το κουρκούτι.Αν προτιμήσετε φρέσκες καθαρίζουμε και πλένουμε καλά.
Τις αλατίζουμε λίγο.



ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Σε ένα μπώλ αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα,ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός λίγο πηχτός,προσθέτουμε και λίγο αλάτι, και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά .Προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού ΜΟΝΟ [κρατάμε το ασπράδι σε ένα βαθύ πιάτο] και ξαναανακατεύουμε .
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα με τον αυγοδάρτη [αφού τον έχουμε ξεπλύνει] και ξαναανακατεύουμε [φανταστικό κουρκούτι τραγανό ,χρησιμοποιήστετο για όλα τα ψάρια σε φιλέτα]Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί ,μην κάψει και αρπάξουν βουτάμε το ψάρι μέσα και τηγανίζουμε ,κάθε φορά που θα βγάζουμε τηγανισμένα τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και μετά σε πιατέλα ,Καλή σας όρεξη!!
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Χταπόδι στιφάδο !!!

Η γευστική σάλτσα του κλέβει την παράσταση !!!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι-λίγη ζάχαρη
Aν σας αρέσει προσθέστε και μία πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες προαιρετικά


                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι και τις κόβουμε σε ροδέλες Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4  λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι  περίπου 40  με 50 λεπτά.Ρίχνουμε νερό αν χρειαστεί. Σερβίρουμε ζεστά. Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Χοιρινό με σέλινο !!!

 Νοστιμότατο και με πλούσια γεύση φαγητό !!!

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά σέλινο και σέλερι αν θέλετε.
1 ματσάκι άνηθο
1 κιλό χοιρινό
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
2 αυγά
1 λεμόνι
κρασί λευκό ξηρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καλοπλένουμε και κόβουμε τα σέλινα.Τα νεροβράζουμε μία φορά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σωτάρουμε το κρέας και το κρεμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.Το σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο ποτήρια νερό. Όταν βράσει το χοιρινό αποσύρουμε και στο ζωμό ρίχνουμε τα σέλινα και τον άνηθο.Τα γυρίζουμε αρκετές φορές για να βράσουν ομοιόμορφα. Δοκιμάζουμε και αφού έχουν βράσει καλά, προσθέτουμε το κρέας και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.  Χτυπώντας στο μούλτι 2 αυγά με χυμό λεμονιού το ρίχνετε άφοβα μέσα στην κατσαρόλα δεν κόβει ποτέ και την κουνάτε πέρα δώθε κι έτοιμο να το απολαύσετε .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μελιτζάνες με πατάτες κατσαρόλας !!!




 Από τα πιό αγαπημένα λαδερά φαγητά !!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
4 ντομάτες ώριμες λειωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά της σούπας πελτε αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι καί πιπέρι
Επειδή αρέσουν πρόσθεσα και λίγες πατατούλες .





ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
1] Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες ,τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
2]Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ,ρίχνουμε το ξυσμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο,και τις μελιτζάνες και σωτάρουμε μέχρι να καφετίσουν ελαφρά,γυρνώντας τις μελιτζάνες προσεχτικά απ'όλες τις πλευρές.Αν βάλετε και πατάτες προσθέστε τες τώρα.



3] Προσθέτουμε και τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,το μαιντανό ,και το αλατοπίπερο,και το πελτέ αραιωμένο στο ένα ποτήρι νερό .
4] Ρίχνετε λίγο νερό όσο να σκεπαστούν οι μελιτζάνες ,σκεπάζετε και την κατσαρόλα ,χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε 1 ώρα περίπου .

ΣΗΜ.Λίγα λεπτά πρίν κατεβάσετε το φαγητό από την φωτιά ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε λίγο  για να πήξει η σάλτσα. Καλή Ορεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Μπακαλιάρος με λαχανικά !!!





 Υγιεινό φαγάκι ,ελαφρύ και πολύ νόστιμο,που ετοιμάζεται εύκολα !!!



Υλικά
2 τεμάχια μπακαλιάρο κατεψυγμένο [γίνετε η ίδια συνταγή και με φρέσκο]
4 καρότα κομμένα
1 ντομάτα στα κομμένη στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4,η ολόκληρο
4 πατάτες κομμένες στα 4 η εάν  είναι μικρές ολόκληρες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
6  κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι




Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον μπακαλιάρο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί με 4 ποτήρια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά/
Προσθέτουμε το ψάρι και εάν δεν το σκεπάζει το ζουμί  προσθέτουμε λίγο νερό ,μαζί ρίχνουμε  και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 30 λεπτά προσέχοντας να μείνει λίγο από το πεντανόστιμο ζουμάκι.Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το λάδι να πάρει λίγες βράσεις.




Σερβίρουμε ολόκληρο το ψάρι με λαχανικά γύρω γύρω και λίγο ζουμάκι,αν θέλουμε παιρνάμε από το πρες πουρέ λίγα από τα λαχανικά και τα ρίχνουμαι από πάνω από το ψάρι. Το σερβίρω καθαρισμένο σε πιατέλα με τα λαχανικά γύρω γύρω .Συνοδεύετε  ωραία και με μαγιονέζα .Πολύ πολύ νόστιμο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Γιαουρτλού κεμπάπ Πολίτικο !!!





Υλικά για το κεμπάπ:

    400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
    400 γρ κιμά αρνίσιο
    1/2 φλ. τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι το τρίβουμε πολυ ψιλό και το στίβουμε
    1 κουτ. γλυκού  πιπέρι
    1 κ γλυκού τσίλι τριμμένο
    1 κ γλυκού πάπρικα καυτερή
    1 κ γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο στα σούπερ μάρκετ
    1,5 κ γλυκού αλάτι



Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά το  κρεμμύδι το πιπέρι το τσίλι την πάπρικα το Πολίτικο μπαχάρι το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξουν τα υλικά για λίγη ώρα.Πλάθουμε σε σχήμα κεμπάπ και τα περνάμε  σε μακριά σούβλα και ξαναφτιάχνουμε το σχήμα τους αν χάλασε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ. Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκρίλ .Σερβίρουμε επάνω σε γιαούρτι που έχουμε ανακατέψει λίγη πάπρικα η φτιάχνουμε την παρακάτω σάλτσα .Καλή όρεξη !!!

Αν θέλουμε κάνουμε και μία πολύ ωραία σάλτσα να τα συνοδεύσουμε

Υλικά για τη σάλτσα:

    1 κουτί σάλτσα ντομάτα
    μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
    1 μικρό κρεμμύδι
    1 κ γλυκού πάπρικα
    αλάτι
    λάδι

 Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. Σερβίρεται με γιαούρτι  και ξεροψημένες πιτούλες.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Tρουφάκια με κακάο !!!

Από τα πιό ωραία τρουφάκια που θα έχετε δοκιμάσει εγγυημένα, και με λίγες θερμίδες !!! Αν δεν τα φτιάξετε χάνετε !!!
Την συνταγή μου την είχε δώσει παλιά ο διατροφολόγος μου για τις κρίσεις υπογλυκαιμίας να τρώω ένα ..ένα τόση νοστιμιά ?? !!!!



   
Υλικά
για 48 τρουφάκια

    2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
    460 γρ άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
    σχεδόν 3 (λίγο λιγότερο) φλιτζάνια κοκκώδες υποκατάστατο ζάχαρης (αυτό που σας δείχνω)
    4 κουτ. της σούπας καλό βούτυρο
    1 κουτ. του γλυκού βανίλια
    σκόνη κακάο


   Τι κάνουμε
   
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα, προσθέστε και την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης, το βούτυρο και τη βανίλια.

Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μείγμα, το αδειάζεται σ’ ένα μπολ (εγώ το άφησα με την κατσαρόλα να μην λερώνω πολλά) και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες για να κρυώσει και να σκληρύνει.


Απλώνετε το κακάο σε λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, φτιάχνετε μπαλίτσες και τις κυλάτε στο κακάο. Αν θέλετε για πιο επίσημα, βάλτε από κάτω χαρτάκια ζαχαροπλαστείου ...είναι μια μικρή αμαρτία, το ομολογώ, αλλά ωραία αμαρτία!!! Τέλεια γεύση και πανεύκολα!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες!!!



Ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες για ορεκτικό ή μεζεδάκι για το ουζάκι σας, αλλά και για το οικογενειακό γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής
Για τα κεμπάπ:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τη σάλτσα:
60 γρ. βούτυρο
5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 κ.γ. κανέλα
αλάτι πιπέρι

Για τις πίτες:
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
λίγο αλεύρι για το “άνοιγμα” της ζύμης

Εκτέλεση συνταγής

Για τις πίτες: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική. Τη μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 40′ τουλάχιστον σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί σε όγκο. [Μπορείτε να την αφήσετε στο φούρνο στους 40- 50 βαθμούς].

Για τα κεμπάπ: Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τα κεμπάπ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Για τη σάλτσα ντομάτας: Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύοντας συχνά.

Βγάζουμε το κιμά από το ψυγείο και με βρεγμένα χέρια ζυμώνουμε καλά το μείγμα στη γνωστή μορφή κεμπάπ. Περνάμε τα κεμπάπ σε καλαμάκια, [καλύπτουμε τις άκρες από τα καλαμάκια με αλουμινόχαρτο να μη μαυρίσουν] και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, περίπου για 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε συνέχεια ούτως ώστε να μην καούν.

Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες και τις ανοίγουμε σε πίτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε λίγο τις πίτες και τις ψήνουμε μία-μία. Μόλις φουσκώνει και ροδίζει η μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη.

Για το σερβίρισμα: Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε πρώτα τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, ακολουθεί η σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι!
www.sintayes.


   

   

   

   

   

   

   

Ονειρεμένα γεμιστά μπισκοτάκια σοκολάτας !!!



Υλικά:

    300 γραμμάρια αλεύρι
    130 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη
    150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
    1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
    1 αυγό
    Κρέμα φουντουκιού σοκολάτα
    Ζάχαρη άχνη για να διακοσμήσουμε

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά). Κάνουμε τη ζύμη μια μικρή μπάλα και την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη κάνοντας πολύ λεπτή. Παίρνουμε ένα καλούπι στρογγυλό, είτε ένα ποτήρι  (ιδανικό θα ήταν 4 ή 5 cm σε διάμετρο) και σχηματίζουμε τα μπισκότα. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα φουντουκιού σοκολάτα και κλείνουμε τη ζύμη πιέζοντας ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά μας. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (εξαρτάται από λίγο σχετικά με το μέγεθος). Υπολογίζει 15-20 λεπτά το μέγιστο). Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
     Jenny.gr

Χοιρινό κρασάτο μπουκίτσες !!!




Ιδανικό για μια φιλική βραδιά,με κουβέντα και κρασάκι !!!

Υλικά μερίδες 4

400 γραμ Χοιρινό το οποίο ζητάμε από το κρεοπώλη να μας το κόψει μικρές λωριδίτσες-μπουκίτσες  ή το κόβουμε μόνοι μας- στοιχίζει μόνο

Αλάτι -πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-ρίγανη
λίγο λάδι για το τηγάνι καλό
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί ότι υπάρχει
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα
πίτα από σουβλάκι
ντομάτα
μαϊντανό
κρεμμύδι

Τι κάνουμε
Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε καλά .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Σε μπολ βάζουμε το κρέας ρίχνουμε λίγο λάδι το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη την πάπρικα και το ανακατεύουμε.





Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το ζεστό και με σπάτουλα το γυρνάμε συχνά περίπου για  με 10 λεπτά να ροδίσει σχεδόν από όλες τις πλευρές .
Αμέσως μετά ρίχνουμε και  το σβήνουμε με το κρασάκι και μόλις το πιει γυρνώντας πάντα με σπάτουλα προσθέτουμε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό με την μουστάρδα μέσα αραιωμένο .Κατεβάζουμε την θερμοκρασία π,χ από το 3 στο 2 σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει .

Ξεσκεπάζουμε τα φέρνουμε μία γύρα κι όταν δούμε και μείνουν με το λαδάκι είναι έτοιμα .Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και λίγο λεμόνι χυμό .Μεζεδάκι από τα λίγα σε νοστιμιά !!! Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο μία πίτα αφού πρώτα την λαδώσουμε πολύ ελαφρά  την ψιλοαλατίσουμε την ψήσουμε σε τηγάνι και τέλος την ραντίζουμε με λίγη ρίγανη .Την βάζουμε στο πιάτο και από πάνω το κρέας μαζί με λίγη ντομάτα κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένο ,επίσης μπορείτε να το συνοδέψετε με ότι σας αρέσει π.χ πιλάφι πουρέ ή σαλάτα σκέτη.
Καλή όρεξη !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ