Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τυροπιτάκια λαχταριστά & εύκολα !!!

 Απολαυστικά λαχταριστά εύκολα τυροπιτάκια στα χαρτάκια !!!

 Υλικά
1ποτήρι γάλα
1ποτήρι λάδι καλό
1αυγό
1 φακελάκι 20 γραμ μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ρίγανη
Αλλαντικά ότι σας αρέσει ψιλοκομμένα
Εγώ έβαλα γαλοπούλα και γραβιέρα
Το έχω κάνει και με φέτα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη



Τι κάνουμε
Όλα μαζί τα υλικά στην λεκανίτσα εκτός από το αλεύρι τα ανακατεύουμε καλά και λίγο λίγο το αλεύρι για να στρώσει το ζυμάρι.
Κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας μέτρια σε μέγεθος και τα τοποθετούμε σε χαρτάκι αν έχουμε στο ταψί με τις θέσεις
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα !!!
Συνταγή από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριτσινάκια παρμεζάνας !!!


200γρ νερό
150γρ σησάμι καρβουδισμένο
400γρ τυρί (γραβιέρα Κρήτης)
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 αλεύρι φαρίνα
μια κουταλιά της σούπας, ρίγανη, λίγο πιπέρι μια κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ





Όλα τα υλικά μαζί ζυμώνουμε φτιάχνουμε μπαστουνάκια
και τα περνάμε από τυρί
Για πασπάλισμα
200 γρ παρμεζάνα
400 γρ γραβιέρα Κρήτης για από πάνω

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στα 20 λεπτά 
Συνταγή από τον φίλο George Zolis  

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πατάτες-τυρί-ζαμπόν στον φούρνο !!!




Γρήγορο κι αγαπημένο σε όλους !! Το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 7 ευρώ και βγάζει πολλές μερίδες σε κομμάτια !!

Υλικά ταψάκι 25Χ30
5 πατάτες ομοιόμορφες στρογγυλές
13 φέτες τυρί μοτσαρέλα
400 γραμ.ζαμπόν ή γαλοπούλα [ζητήστε αποκόμματα από το σούπερ είναι οικονομικά ]
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
2 αυγά
ψιλοκομμένος μαϊντανός 10 κλωνιά
αλάτι πιπέρι
Μιξ τυριών για την επιφάνεια του φαγητού στο τέλος






Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύομαι.
Κάνουμε μία στρώση σε όλο το ταψάκι .




Ψιλοκόβουμε  τα αλλαντικά στο μούλτι να γίνουν σαν κιμάς.


 Κάνουμε μία στρώση επάνω από τις πατάτες


Από πάνω καλύπτουμε με το τυρί μοτσαρέλα και αμέσως μετά από πάνω πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .




Ξανά το ίδιο,πατάτες -ζαμπόν τυρί -μαϊντανός .


Τέλος πατάτες -μαϊντανός -ότι περίσσεψε από τα αλλαντικά και το τριμμένο Μιξ τυριών σε όλη την επιφάνεια


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μέσα στο γάλα και περιχύνουμε όλο την επιφάνεια στο ταψάκι πάνω από το τυρί.

Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει και να ψηθούν οι πατάτες .





Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε καλή όρεξη !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Twsted

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Langos Ουγγαρέζικα !!!


Langos -είναι μια Ουγγαρέζικη συνταγή μου την έδωσε μια συνάδελφος που κατάγεται από την Ουγγαρία και είναι πολύ νόστιμα

Yλικά
500 γρ αλεύρι
25 γρ μαγιά
300 γρ χλιαρό γάλα
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
λάδι για το τηγάνισμα
λάδι για να αλείψουμε τα χέρια μας 



Εκτέλεση :
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ
ανοίγουμε μια λακκούβα στην μέση
τρίβουμε την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο γάλα τα ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μετά προσθέτουμε σιγά- σιγά το υπόλοιπο γάλα το αλάτι και τον κρόκο και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά να φουσκώσει μετά την χωρίζουμε σε 8 μπάλες εγώ έβαλα 9 ,λαδώνουμε τα χέρια μας και τα δίνουμε την φόρμα τους βάζουμε μπόλικο λάδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε μόλις κοκκινίσει το γυρίζουμε ,η μία μεριά τους κάνει  λακκούβα όπως φαίνετε στην φωτογραφία τα σερβίρουμε με ζάχαρη με ζαμπόν και κασέρι με ότι άλλο θέλουμε
Καλή επιτυχία 😀
Από την φίλη η συνταγή Dimitra  Tsiavdari

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυδώνια ψητά στον φούρνο !!!


Μια εύκολη συνταγή για κυδώνι γλυκό, στην οποία ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο.


Εδώ χρησιμοποίησα 1 μεγάλο κυδώνι μερίδες 4
1 κυδώνι κομμένο στα 4 και ξανακομμένο το κάθε τεμάχιο στα 2 ξανά
1 1/2 ποτήρια νερού κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
κρέμα σαντιγί έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο αγόρασα ,η αν  θέλετε αγοράστε κουτί  και  να την φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας




Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε απ έξω καλά να φύγει το χνούδι τους να μείνουν λεία με ένα καθαρό σφουγγαράκι η πετσέτα ,τα κόβουμε πάνω και κάτω στρογγυλά και μετά το χωρίζουμε στα 4 και ξανά το κάθε κομμάτι στην μέση να μας βγούνε δηλαδή 8 κομμάτια .


Δεν τα καθαρίζουμε απ έξω . τα αφήνουμε με το φλούδι.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ,ρίχνουμε όλα τα υλικά από πάνω κρασί,ζάχαρη,μέλι ,κανέλα σκεπάζουμε καλά με το αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν και έχει δέσει το σιροπάκι τους περίπου 60 λεπτά .
Στα 40 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε ανοικτά το ψήσιμο.
Σερβίρουμε όταν κρυώσουν με κρέμα σαντιγί πασπαλισμένα με φυστίκι Αιγίνης,η και σκέτα,η γιαούρτι -παγωτό  !!!
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να καθαρίσετε απ έξω την φλούδα από τα κυδώνια ,εγώ την αφήνω !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρικά με σπανάκι & ανθότυρο !!!



Γιατί τα ζυμαρικά δεν είναι απαραίτητα ωραία με κρέας !!!
Μοναδικά πεντανόστιμα με λίγες θερμίδες χορταστικό και οικονομικότατο !!!

Yλικά για 4 μερίδες
500 γραμ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κεφαλάκι ανθότυρο 250 γραμ
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
προαιρετικά τυρί τριμμένο για από πάνω στο σερβίρισμα
250 γραμ μακαρόνια [εγώ είχα χυλοπίτες σπίτι ]


Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια.
Στίβουμε πολύ καλά το σπανάκι.


Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μόλις ζεσταθεί ελαφρώς και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να μαραθεί εντελώς .
Συγχρόνως σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά.


Μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι και με ξύλινη σπάτουλα το πατάμε να λιώσει .
Ρίχνουμε και το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τώρα μέσα στην κατσαρόλα με το σπανάκι τα ζυμαρικά φροντίζοντας να τα έχουμε μαγειρέψει στο μισό χρόνο απ ότι γράφει η συσκευασία τους.




Μαζί προσθέτουμε και 1 + μισό ακόμα ποτήρι του νερού από το ζουμί τους και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιουν όλο το ζουμάκι και να μείνουν στεγνά.


Σερβίρουμε χωρίς τυρί κανονικά -αλλά εμένα μου αρέσουν με τυράκι λίγο .Καλή σας όρεξη !!!





 Είναι το κάτι διαφορετικό και νόστιμο να το δοκιμάσετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ψωμάκι με πράσο και τυρί φέτα!!!



Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
20γρ ζάχαρη
17γρ αλάτι
Λίγο πιπέρι
300 γρ φέτα
2 κουταλιές σούπας λάδι
350γρ νερό
600γρ αλεύρι
Τρία πράσα σε ροδέλες




Σοτάρουμε για πέντε λεπτά τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νερό και λίγο ηλιέλαιο βγάζουμε και την φέτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το νερό (χλιαρό) την ζάχαρη τις μαγιές και από πάνω το αλεύρι περιμένουμε 30 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή σκάλα για δυο λεπτά ακόμα. 



Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα μετά πλάθουμε καρβέλι αλευρώνουμε και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 220 αέρα.
Συνταγή από τον φίλο George Zolis
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπιτα !!!


Υλικά
    4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
    1 κουτί σφολιάτα
    1 κομμάτι ζαμπόν (150γρ.) ή 5 φέτες
    1-2 μέτρια κρεμμύδια
    αλάτι
    πιπέρι
    2 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)

Κρέμα

    4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
    2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
    1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ
    αλάτι
    πιπέρι
    3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)


   
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το μαδάτε σε λεπτά ξέφτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή σας όρεξη!

Τηγανίτες !!!

 Μία πολύ ωραία συνταγή για τηγανίτες!!!

Yλικά
    1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 ½ κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη
    1 ¼ φλιτζάνια γάλα 
    1 αυγό
    3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο


 Τι κάνουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέκεν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο  τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χύστε με την κουτάλα το μείγμα στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας περίπου ¼ του φλιτζανιού μείγμα για κάθε τηγανίτα. Μόλις ροδοκοκκινίσει η τηγανίτα γυρίστε την και από την άλλη πλευρά.Σερβίρετε τις τηγανίτες όταν είναι ζεστές. Σερβίρετε με μέλι .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ