Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι !!!



 Μαγειρεμένο με πολύ απλό τρόπο ένα υπέροχο φαγητό για  όλη την οικογένεια !!!

Υλικά μερίδες 3

500 γραμ χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο κατά βούληση
χυμό από 2 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
αλάτι πιπέρι
1 τσιμπιά  κουρκουμάς
1 καρότο μεγάλο κομμένο μικρά καρεδάκια 


 Πως το μαγειρεύουμε πολύ απλά και εύκολα

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί ,ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το κρέας το καρότο  και τα σοτάρουμε για λίγο ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε και το πιπέρι μαζί και τον κουρκουμά,το αλάτι το προσθέτουμε στα μέσα του μαγειρέματος για  να μην σφίξει το κρέας 
Προσθέτουμε και το σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.
Έχουμε ζεστάνει νερό και το ρίχνουμε  μέσα στο κρέας να το σκεπάζει 3 με 4 δάχτυλα και 5 ακόμα  . 
Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ,προσθέτουμε το αλάτι δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και να το δείτε να μείνει με δεμένο το ζουμάκι του.

 Πιλάφι

Για να σας  βγαίνει πάντα σπυρωτό θέλει 1 ποτήρι ρύζι και 3 ποτήρια νερό

Υλικά μερίδες 3
1 μεγάλο ποτήρι του νερού ρύζι
3  από το ίδιο ποτήρι νερό
1 κύβο knor
4 κουταλιές σούπας λάδι



Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολίτσα να ζεσταθεί .
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύομαι μέχρι να το δούμε να αλλάξει χρώμα να καφετίσει ελαφρώς ,
Προσθέτουμε και τον κύβο σε ότι γεύση σας αρέσει.
Ανακατεύουμε - ρίχνουμε το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά στο και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλο το νερό .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ












Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τυροπιτάκια λαχταριστά & εύκολα !!!

 Απολαυστικά λαχταριστά εύκολα τυροπιτάκια στα χαρτάκια !!!

 Υλικά
1ποτήρι γάλα
1ποτήρι λάδι καλό
1αυγό
1 φακελάκι 20 γραμ μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ρίγανη
Αλλαντικά ότι σας αρέσει ψιλοκομμένα
Εγώ έβαλα γαλοπούλα και γραβιέρα
Το έχω κάνει και με φέτα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη



Τι κάνουμε
Όλα μαζί τα υλικά στην λεκανίτσα εκτός από το αλεύρι τα ανακατεύουμε καλά και λίγο λίγο το αλεύρι για να στρώσει το ζυμάρι.
Κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας μέτρια σε μέγεθος και τα τοποθετούμε σε χαρτάκι αν έχουμε στο ταψί με τις θέσεις
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα !!!
Συνταγή από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριτσινάκια παρμεζάνας !!!


200γρ νερό
150γρ σησάμι καρβουδισμένο
400γρ τυρί (γραβιέρα Κρήτης)
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 αλεύρι φαρίνα
μια κουταλιά της σούπας, ρίγανη, λίγο πιπέρι μια κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ





Όλα τα υλικά μαζί ζυμώνουμε φτιάχνουμε μπαστουνάκια
και τα περνάμε από τυρί
Για πασπάλισμα
200 γρ παρμεζάνα
400 γρ γραβιέρα Κρήτης για από πάνω

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στα 20 λεπτά 
Συνταγή από τον φίλο George Zolis  

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πατάτες-τυρί-ζαμπόν στον φούρνο !!!




Γρήγορο κι αγαπημένο σε όλους !! Το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 7 ευρώ και βγάζει πολλές μερίδες σε κομμάτια !!

Υλικά ταψάκι 25Χ30
5 πατάτες ομοιόμορφες στρογγυλές
13 φέτες τυρί μοτσαρέλα
400 γραμ.ζαμπόν ή γαλοπούλα [ζητήστε αποκόμματα από το σούπερ είναι οικονομικά ]
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
2 αυγά
ψιλοκομμένος μαϊντανός 10 κλωνιά
αλάτι πιπέρι
Μιξ τυριών για την επιφάνεια του φαγητού στο τέλος






Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύομαι.
Κάνουμε μία στρώση σε όλο το ταψάκι .




Ψιλοκόβουμε  τα αλλαντικά στο μούλτι να γίνουν σαν κιμάς.


 Κάνουμε μία στρώση επάνω από τις πατάτες


Από πάνω καλύπτουμε με το τυρί μοτσαρέλα και αμέσως μετά από πάνω πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .




Ξανά το ίδιο,πατάτες -ζαμπόν τυρί -μαϊντανός .


Τέλος πατάτες -μαϊντανός -ότι περίσσεψε από τα αλλαντικά και το τριμμένο Μιξ τυριών σε όλη την επιφάνεια


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μέσα στο γάλα και περιχύνουμε όλο την επιφάνεια στο ταψάκι πάνω από το τυρί.

Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει και να ψηθούν οι πατάτες .





Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε καλή όρεξη !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Twsted

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Langos Ουγγαρέζικα !!!


Langos -είναι μια Ουγγαρέζικη συνταγή μου την έδωσε μια συνάδελφος που κατάγεται από την Ουγγαρία και είναι πολύ νόστιμα

Yλικά
500 γρ αλεύρι
25 γρ μαγιά
300 γρ χλιαρό γάλα
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
λάδι για το τηγάνισμα
λάδι για να αλείψουμε τα χέρια μας 



Εκτέλεση :
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ
ανοίγουμε μια λακκούβα στην μέση
τρίβουμε την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο γάλα τα ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μετά προσθέτουμε σιγά- σιγά το υπόλοιπο γάλα το αλάτι και τον κρόκο και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά να φουσκώσει μετά την χωρίζουμε σε 8 μπάλες εγώ έβαλα 9 ,λαδώνουμε τα χέρια μας και τα δίνουμε την φόρμα τους βάζουμε μπόλικο λάδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε μόλις κοκκινίσει το γυρίζουμε ,η μία μεριά τους κάνει  λακκούβα όπως φαίνετε στην φωτογραφία τα σερβίρουμε με ζάχαρη με ζαμπόν και κασέρι με ότι άλλο θέλουμε
Καλή επιτυχία 😀
Από την φίλη η συνταγή Dimitra  Tsiavdari

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυδώνια ψητά στον φούρνο !!!


Μια εύκολη συνταγή για κυδώνι γλυκό, στην οποία ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο.


Εδώ χρησιμοποίησα 1 μεγάλο κυδώνι μερίδες 4
1 κυδώνι κομμένο στα 4 και ξανακομμένο το κάθε τεμάχιο στα 2 ξανά
1 1/2 ποτήρια νερού κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
κρέμα σαντιγί έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο αγόρασα ,η αν  θέλετε αγοράστε κουτί  και  να την φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας




Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε απ έξω καλά να φύγει το χνούδι τους να μείνουν λεία με ένα καθαρό σφουγγαράκι η πετσέτα ,τα κόβουμε πάνω και κάτω στρογγυλά και μετά το χωρίζουμε στα 4 και ξανά το κάθε κομμάτι στην μέση να μας βγούνε δηλαδή 8 κομμάτια .


Δεν τα καθαρίζουμε απ έξω . τα αφήνουμε με το φλούδι.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ,ρίχνουμε όλα τα υλικά από πάνω κρασί,ζάχαρη,μέλι ,κανέλα σκεπάζουμε καλά με το αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν και έχει δέσει το σιροπάκι τους περίπου 60 λεπτά .
Στα 40 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε ανοικτά το ψήσιμο.
Σερβίρουμε όταν κρυώσουν με κρέμα σαντιγί πασπαλισμένα με φυστίκι Αιγίνης,η και σκέτα,η γιαούρτι -παγωτό  !!!
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να καθαρίσετε απ έξω την φλούδα από τα κυδώνια ,εγώ την αφήνω !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρικά με σπανάκι & ανθότυρο !!!



Γιατί τα ζυμαρικά δεν είναι απαραίτητα ωραία με κρέας !!!
Μοναδικά πεντανόστιμα με λίγες θερμίδες χορταστικό και οικονομικότατο !!!

Yλικά για 4 μερίδες
500 γραμ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κεφαλάκι ανθότυρο 250 γραμ
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
προαιρετικά τυρί τριμμένο για από πάνω στο σερβίρισμα
250 γραμ μακαρόνια [εγώ είχα χυλοπίτες σπίτι ]


Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια.
Στίβουμε πολύ καλά το σπανάκι.


Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μόλις ζεσταθεί ελαφρώς και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να μαραθεί εντελώς .
Συγχρόνως σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά.


Μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι και με ξύλινη σπάτουλα το πατάμε να λιώσει .
Ρίχνουμε και το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τώρα μέσα στην κατσαρόλα με το σπανάκι τα ζυμαρικά φροντίζοντας να τα έχουμε μαγειρέψει στο μισό χρόνο απ ότι γράφει η συσκευασία τους.




Μαζί προσθέτουμε και 1 + μισό ακόμα ποτήρι του νερού από το ζουμί τους και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιουν όλο το ζουμάκι και να μείνουν στεγνά.


Σερβίρουμε χωρίς τυρί κανονικά -αλλά εμένα μου αρέσουν με τυράκι λίγο .Καλή σας όρεξη !!!





 Είναι το κάτι διαφορετικό και νόστιμο να το δοκιμάσετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ