Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Γκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα καταπληκτικά !!!!




Την συνταγή αυτήν την πραγματικά υπέροχη την είδα στην σελίδα φίλης μου Τατιάνας; ΕΔΩ ..την έφτιαξα κι  έγιναν ανάρπαστα..τέτοια νοστιμιά τόσο τραγανά με ωραία ζύμη δεν έχω ξαναφάει προτείνω μια και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα να τα φτιάξετε κι εσείς  θα τα καταευχαριστηθείτε όπως κι εμείς !!!!! Κι όπως διαπίστωσα κι εγώ ..είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να γευτεί κανείς τυρόπιτα και τι  τυρόπιτα!!!!

Υλικά για ζύμη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι



Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι .
Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο
Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο με το πλάστη μία μία την μπαλίτσα .
Το μέγεθος όταν ανοίξει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο
Με  ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι όπως βλέπετε πάνω από το φύλλο και με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα διάσπαρτη εδώ κι εκεί πάνω από το λαδωμένο φύλλο δείτε φωτογραφίες



 Κλείνουμε από δεξιά το φύλλο μετά αριστερά ύστερα το διπλώνουμε το κάτω μέρος και τέλος κλείνουμε με το απέναντι φύλλο να δημιουργηθεί ένας φάκελος δείτε κατατοπιστικές φωτογραφίες






Τα ετοιμάζουμε όλα κατ αυτόν τον τρόπο.


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί μην κάψει πολύ και τα τοποθετούμε μέσα στην αρχή σε πιο χαμηλή θερμοκρασία να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώνουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφί.



          
 Τα δύο εξαφανίστηκαν ήδη πριν τηγανιστούν όλα... που υπομονή ..!!!

Τα τοποθετούμε καθώς τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι έτοιμα για να τα απολαύσουμε πραγματικά ..δοκίμασα ζεστό ζεστό τέλειο σας λέω ..δοκίμασα και κρύο μετά από ώρες το ίδιο πολύ ωραίο!!!





Μία ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσουμε πολλά να τα βάλουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη κι όποτε θέλουμε να τα τηγανίζουμε επίσης μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε μέσα στην γέμιση με ότι μας αρέσει αλλά η αυθεντική συνταγή της φίλης είναι ακριβώς όπως σας την γράφω παραπάνω .

Περισσότερες συνταγές θα δείτε πατώντας ΕΔΩ  
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κι όπως προανέφερα την συνταγή την παραχώρησε και την έφτιαξα κι εγώ να την δείτε κι εσείς η φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης Ας μαγειρέψουμε.

Τυροπιτάκια αφράτα τηγανιού Θεικά !!!


 Δεν ρούφηξαν ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι από το τηγάνισμα και ειλικρινά είναι θεϊκά!!!!!!!!!

Υλικά:

    3 αυγά ολόκληρα
    250 γρ. φέτα
    250 γρ. γιαούρτη
    λίγο νερό για να αραιώσουμε το μείγμα
    αλάτι για τη γεύση
    10γρ. baking powder
    1 πρέζα πιπεράκι αν θέλουμε
    Αλεύρι άσπρο όσο πάρει μέχρι να βγει ένας πηχτός χυλός, να μην τρέχει δηλαδή εύκολα από το κουτάλι με το οποίο θα τον παίρνουμε.



Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τα αυγά
    Προσθέτουμε τη γιαούρτη και ξαναχτυπάμε
    Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό και ξαναχτυπάμε (με το χέρι)
    Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι στο οποίο ανακατέψαμε το baking powder μέχρι να γίνει πηχτός χυλός
    Τέλος προσθέτουμε το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
    Βάζουμε λάδι στο τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε την πρώτη παρτίδα ένα ένα με το κουτάλι.



    Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια για να μη τα καίμε πριν γίνουν και τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.
    Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περίσσιο λάδι.

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Κέϊκ με μανταρίνια και σοκολάτα ωραίο & αρωματικό!!!


 Πάρα πολύ ωραίο και αρωματικό από τα μανταρίνια!!! Υγρό και όχι όπως τα κοινά κέϊκ που φτιάχνουμε. Η σοκολάτα χύνεται όταν το κόβεις και είναι ακόμα ζεστό!!!! Πολύ καλή πρόταση!!!! Το προτείνω!!!!

Υλικά:

    4 μανταρίνια κλημεντίνες (χωρίς κουκούτσια)
    200γρ. γιαούρτη
    110γρ. ελαιόλαδο
    2 αυγά
    350γρ. ζάχαρη
    2 κ.γλ μαγειρική σόδα
    2 κ.γλ μπέϊκιν
    ½ κ.γλ αλάτι
    1 βανίλια
    150γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
    3 κ.σ κακάο
    400γρ. αλεύρι γ.ο.χ



Τι κάνουμε:

    Πλένουμε καλά τα μανταρίνια γιατί θα τα βάλουμε ολόκληρα!
    Τα βάζουμε μέσα στην κανάτα του μπλέντερ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τα αυγά.
    Προσθέτουμε επίσης το αλάτι και τη βανίλια.
    Χτυπάμε να γίνουν κρέμα.



    Κατόπιν και καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σόδα.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν (εκτός αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να πάει το μπέϊκιν παντού.
    Ρίχνουμε στο αλεύρι την κρέμα μας κρατώντας 3 κουταλιές σε ένα μπολάκι ξεχωριστά στο οποίο προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
    Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά μέχρι να πιεί όλο το αλεύρι.
    Ετοιμάζουμε τη φόρμα στην οποία θα ψήσουμε, και είτε την βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή της βάζουμε κόλλα ψησίματος.
    Απλώνουμε σε όλα τα τοιχώματα της φόρμας από το μείγμα που φτιάξαμε με το κακάο.


    Μετά ρίχνουμε μια στρώση μείγμα κέϊκ.
    Πάνω εδώ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια κατά μήκος της φόρμας και πάνω στη σοκολάτα απλώνουμε άλλη μια στρώση από το μείγμα με το κακάο.
    Ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο μείγμα κέϊκ και τελειώνουμε με όσο μείγμα με κακάο μας έμεινε.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά σίγουρα.
    Για να δούμε αν έγινε μπήγουμε στην άκρη για να μην πέσουμε πάνω σε σοκολάτα, ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το κέϊκ μας είναι έτοιμο!!!!
    Το κόβουμε όσο είναι ακόμα ζεστό για να απολαύσουμε τη θέα της σοκολάτας που χύνεται!!!!

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Παραδοσιακή μπουγάτσα Σερρών φανταστική στο πολύ γρήγορο !!!

 Η γλυκιά  αποθέωση στο τσακ μπαμ !!!
 
 Υλικά

    Φύλλο κρούστας
    1,5 λίτρο γάλα
    200 γρ. σιμιγδάλι
    1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    2 βανίλιες
    2 κουταλιές βούτυρο
    κανέλα
    ζάχαρη άχνη
    1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο



Τι κάνουμε



    Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλουμε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.
  Κρέμα:
 Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.



    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
    Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομματάκια όταν κρυώσει  πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανελίτσα και απολαμβάνουμε !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ


Κολοκυθοτυροπιτάκια τηγανιού άλλο πράγμα η γεύση τους !!!


    Η νοστιμιά τους απερίγραπτη!!! Το  ότι είναι τηγανητά δεν σημαίνει ότι ρουφάνε και λάδι! Μόλις τα βγάζεις από το τηγάνι τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περιττό λάδι τέλος! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και σας τα προτείνω!

Υλικά:

    3 κολοκυθάκια τριμμένα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 χούφτα άνηθο ή μάραθο
    150γρ. τυρί φέτα
    3 αυγά
    2 πρέζες μαύρο πιπέρι
    Αλάτι όσο νομίζουμε για τη γεύση, έχει και το τυρί
    1 φλ.τσ. νερό
    250γρ. αλεύρι
    Λάδι για το τηγάνι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)

Τι κάνουμε:

    Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο  και τα μαραίνουμε σε τηγάνι με 4 κουταλιές  ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά των κολοκυθιών.
    Αφού τελειώσουμε με τα κολοκυθάκια, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και τέλος το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη που είναι χυλός αλλά στέκεται στο κουτάλι.
    Βάζουμε τηγάνι με λάδι να κάψει και  με το κουτάλι παίρνουμε από την ζύμη και βάζουμε μέσα στο καυτό λάδι.



    2-3 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετή. Η φωτιά είναι στο μέτριο όσο τηγανίζουμε για να μην τα κάψουμε απ’ έξω.
    Τα βγάζουμε μόλις γίνουν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.



    Τρώγονται και ζεστά μα και κρύα! Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σάλτσα γιαουρτιού! Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Σπιτικός πεντανόστιμος γύρος !!!

Γιατί το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο !!!

Υλικά
1 κιλό πανσέτα χοιρινή
1 κρεμμύδι ξερό
 ελαιόλαδο
μηλόξυδο
πάπρικα
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε 
Κόβουμε σε μικρά λεπτά κομματάκια το κρέας
Το τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι την πάπρικα την ρίγανη αλατοπίπερο το μηλόξυδο τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα 2 με 3 ώρες να μαριναριστούν .
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την μαρινάδα.
Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να τον δούμε να στεγνώσει και να πάρει χρώμα και να σωθούν όλα τα υγρά.
 Σερβίρουμε με πίτες ψημένες σε αντικολλητικό ντομάτα μαρούλι τζατζίκι πατάτες τηγανητές η φτιάχνουμε τυλιχτά σουβλάκια ,,ανάλογα τι τραβάει η όρεξή μας.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας !!!

Πρέπει να σας βεβαιώσω ότι έγινε τόσο νόστιμο που εμένα που δεν είμαι γλυκατζού με  ξετρέλανε !!!

Υλικά:    Για την κασιόπιτα
        6 αυγά
        1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
        1 φλ. τσαγιού παξιμάδια χαρουπάλευρου τριμμένα (μπορείτε να βάλετε φρυγανιά)
        200γρ. φιστίκια κάσιους ψιλοκομμένα (μπορείτε να βάλετε καρύδια)
        1 κ.γλ. κανέλα
        2 βανίλιες
        20γρ. μπέικιν

    Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

     Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
 900ml γάλα

    Για το γλάσο σοκολάτας
 200γρ κουβερτούρα
 200γρ κρέμα γάλακτος
 4 κ.γλ.  μέλι
.
 Τί κάνουμε:
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
    Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
    Σε
    ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια χαρουπάλευρου, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέικιν
    και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
    με μια σπάτουλα.




    Τέλος ρίχνουμε τα κάσιους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
    Αδειάζουμε
    το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (30χ20 εκ. περίπου) και
    ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
    περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό)
    Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
    Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
    Βάζουμε
    το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το
    διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς
    μέχρι να πήξει



    Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα
    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
    Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα
    Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό

Συνταγή από Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Υπέροχο γλυκάκι στα γρήγορα σκέτη απόλαυση του 10λεπτου !!!!


Από τότε που το δοκίμασα το φτιάχνω σχεδόν κάθε απόγευμα !!! Φανταστικό σε γεύση !!
Kράνμπερι
Μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα τα θρεπτικά συστατικά του, ωστόσο δεν το προτιμάμε συχνά!
Ο λόγος για το κράνμπερι με το πορφυρένιο τους χρώμα, που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις θετικές του επιδράσεις για τον οργανισμό μας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από τον καρκίνο, ενισχύουν την καρδιά και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Κ και Ε, μαγγανίου και φυτικών ινών.
 ΦΤΙΑΞΤΕ το στα γρήγορα  και θα το απολαύσετε σίγουρα !!!

 Υλικά για 2 άτομα

1 μήλο και 1 αχλάδι ,ή 2 μήλα όπως προτιμάτε
1 χούφτα κράνμπερι
κανέλα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό από 1 λεμόνι 



 Τι κάνουμε
Πλένουμε και καθαρίζουμε το μήλο με το αχλάδι ή τα 2 μήλα.
Τα τοποθετούμε σε χαμηλό κατσαρολάκι και ρίχνουμε περίπου 1 δάχτυλο από τον πυθμένα νερό .
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πιούν το νεράκι όλο και τα γυρνάμε με προσοχή μην διαλυθούν.
Πασπαλίζουμε με κανέλα
Οταν τα γυρίσουμε στα 5 λεπτά δηλαδή ρίχνουμε από πάνω τους και τα κράνμπερι κουνάμε το κατσαρολάκι πέρα δώθε να βράσουν μαζί κι αυτά να προστεθεί το άρωμα και η γεύση τους μέσα στα φρούτα.
Αυτό για άλλα 5 λεπτά.Σύνολο βρασμού 10 λεπτά να πιούν όλο το νεράκι τους θέλουμε  θα το δείτε αυτό κι εσείς .
Μόλις το πιούν όλο το νερό κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε από πάνω τους το μέλι κουνώντας το κατσαρολάκι πέρα δώθε. 



Τα αφήνουμε μέσα στο κατσαρολάκι να κρυώσουν εντελώς τα σερβίρουμε σε πιατελάκι και ..τα εξαφανίζουμε  στην κυριολεξία !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ οπωσδήποτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα για το κέικ
175 gr. βούτυρο
180 gr. ζάχαρη
200 gr. γάλα εβαπορέ
225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 gr. κακάο
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επίσης θα χρειαστείτε

Μαρμελάδα Φράουλα
για την επικάλυψη
200 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
170 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40′ λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα.
Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει η επικάλυψη
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5′ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε όσα στρώματα χρειαστεί για να καλυφθεί!
Αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη και σερβίρουμε!!!


Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

Τραγανά κολοκυθάκια πειρασμός σκέτος !!!

 Από τα πιο ωραία σκέτο γλύκισμα τραγανά και πεντανόστιμα -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ  θα σας ξετρελάνουν κι εσάς κι όλους !!! Ένα μειονέκτημα έχουν ..τηγανίζεις και τρως συν ότι εξαφανίζονται αμέσως  σκέτος πειρασμός !!!

Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα ψιλά όπως τα βλέπετε
αλεύρι
αλάτι



Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως στην φωτογραφία
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ιδρώσουν.
Βάζουμε μπόλικο λάδι -σε βαθύ κατσαρολάκι ακόμα καλύτερα- να ζεσταθεί αρκετά.
Σε μία καθαρή σακούλα του σούπερ μάρκετ βαζουμε αλεύρι μπόλικο.
Ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια κλείνουμε στην σακούλα με το χέρι αφήνοντας λίγο αέρα και την κουνάμε να αλευρώσουν τα κολοκυθάκια όλα.
Με το χέρι παίρνουμε ποσότητα από τα κολοκύθια τα τινάζουμε μέσα στην σακούλα μην λερώσουμε παρά έξω και τηγανίζουμε .
Ετοιμάζομαι αμέσως γι αυτό προσέξτε μην αρπάξουν μόλις χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας επάνω να φύγει το περιττό λάδι και μετά στην πιατέλα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα.
 Αν χρειαστεί αλλάζουμε λάδι αλλά αν τα τινάζεται καλά δεν θα χρειαστεί διότι δεν θα έχουν πολύ αλεύρι να παραμένει στο λάδι και να το μαυρίζει !!

*Το μυστικό της συνταγής για να γίνουν πολύ τραγανά είναι να τα αφήσετε να ιδρώσουν και να κολλήσει το αλεύρι επάνω τους !!!Καλή απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ

Πρασοτυρόπιτα παραδοσακή κι επιτυχημένη !!!


Παραδοσιακή συνταγή Ηπείρου !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!

Για το φύλλο
μισό κιλό αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
μια κουταλιά ξύδι
λίγο αλάτι
νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη


Για την γέμιση:

1 κιλό πράσα
1 κούπα τυρί φέτα
2/3  κούπα λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι ή τραχανά
άνηθο
μάραθο
δυόσμος
2 αυγά προαιρετικά αν δεν θέλετε μην βάζετε
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι -μαυροκούκι





Εκτέλεση :
Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα την φέτα, τον άνηθο, το μάραθο ,τον δυόσμος και τον τραχανά ή το ρύζι (τον τραχανά ή το ρύζι τα έχετε βάλει σε νερό για ένα τέταρτο περίπου προηγουμένως να μουλιάσουν και μετά τα στραγγίζετε ). Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και μισό λάδι (το υπόλοιπο το αφήνετε για να αλείψετε τα φύλλα).


Λαδώνετε το ταψί το μεγάλο του φούρνου μέγεθος και στρώνετε τρία φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Το επαναλαμβάνετε άλλες δυο φορές και την τελευταία βάζετε τα τρία φύλλα τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζεται την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!
* Επειδή μου αρέσει στην μισή πίτα όταν την ετοιμάσω στο ταψί την πασπαλίζω την μισή με σκέτο σουσαμι και την άλλη μισή με σουσάμι ανακατεμένο με μαυροκούκι μπορείτε να παραλείψετε και τα δύο αν δεν σας αρέσουν !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες παραδοσιακοί !!

Χανιώτικη συνταγή ..για πραγματικά καταπληκτικούς λουκουμάδες που τρώγονται και την αλλη μέρα !!!

Υλικά (για 10 μερίδες):

    1/2 κιλό αλεύρι
    25γρ φρέσκια μαγιά ή 1φακελάκι ξερή, διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
    Μια πρέζα αλάτι
    1 κουταλιά μέλι
    1/4 κούπας ρύζι
    2 ποτήρια νερό
    Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

    2 ποτήρια ζάχαρη
    1 ποτήρι νερό
    1 φέτα λεμόνι
    1 κουταλιά σούπας μέλι

Για το πασπάλισμα

    2 κουταλιές σούπας καβουρντισμένο σουσάμι
    κανέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε καλά το ρύζι με το νερό και το αλέθομαι. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το μέλι, τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι, να γίνει ομοιογενής χυλός και ελαστικός, σαν τσίχλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμό μέρος να φουσκώσει η μαγιά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πολύ λάδι να κάψει. Βουτάμε το ένα χέρι στη ζύμη και την πιέζουμε στην γροθιά μας. Κόβουμε με ένα βρεγμένο κουταλάκι κομμάτια από τη ζύμη που ξεχειλίζει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και τα τηγανίζουμε. Μικρά κομμάτια, μισό κουταλάκι τσαγιού.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, μόλις πάρουν χρώμα. Αφού τελειώσουμε όλη τη ζύμη τότε ξανατηγανίζουμε τους λουκουμάδες, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ενώνοντας τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνοντας να βράσει για 2-3 λεπτά. Βουτάμε, σε δόσεις, τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι. Κοιτάμε να  έχουν ρουφήξει και τους βγάζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καβουρντισμένο σουσάμι και κανέλα.
olasimera

Μηζυθρόπιτες από Κρήτη !!!




Υλικά:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
5 αβγά
100 γραμ. λάδι
1 κιλό μυζήθρα ξυνή τριμμένη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αβγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 1-2 ώρες.
Έπειτα τη βάζουμε στο τραπέζι που το έχουμε αλευρώσει λίγο για να μην κολλήσει η ζύμη και την ανοίγουμε με τα μήλα των δαχτύλων μας ή και με τον πλάστη να ανοίξει και να στρογγυλέψει
 Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο νόστιμα .
Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και κάνουμε στο κέντρο της μια λακουβίτσα. Γεμίζουμε τη λακουβίτσα με μυζήθρα και κλείνουμε καλά.
 Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο νόστιμα .
Τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτες σε αντικολλητικό τηγάνι που απλά το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.Αν πάλι τις προτιμάτε γλυκές μπορείτε να τις περιχύσετε με μέλι όταν τις βγάλετε από το τηγάνι και να τις πασπαλίσετε με κανέλλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ

Κρέας στην λαδόκολλα με αρωματικά !!!



Υλικά για 6 άτομα

   3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι  ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα κόψει σε      ,μέτρια      κομμάτια-μερίδες
    χοντρό  αλάτι
    χυμός λεμονιού
    3 κουτ. σούπας μέλι
    2 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
    6 σκελίδες σκόρδου
    ελαιόλαδο
    πιπέρι

Τι κάνουμε
Ξεπλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Τρίβουμε τα κομμάτια ένα-ένα με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το μέλι, το φρέσκο ή ξερό θυμάρι (ή τη ρίγανη), το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος (χωρίς να τα ξεβγάλουμε από το αλάτι) και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο, σταυρωτά, εναλλάξ. Στο κέντρο βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού, μαζί με το αρωματικό μείγμα του μπολ.
Ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγουμε τα κομμάτια με τις λαδόκολλες, μία-μία, όπως τις έχουμε τοποθετήσει, ώστε να τα καλύψουμε καλά και σφιχτά. Τυλίγουμε το πακέτο με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο ή το δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί  και προσθέτουμε 300 ml καυτό νερό. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή σκέτο με σαλάτα ή με πουρέ.
Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Panacotta με σάλτσα καραμέλας το κάτι άλλο !!!

 Πραγματικά απίθανη εξαφανίστηκε αμέσως ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
½ βανίλια φρέσκια
6 φύλλα ζελατίνης (30γρ.)
500 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια να βράσουν. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε κρύο νερό. Αφού βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε να λιώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ότι σκεύος και μέγεθος θέλουμε και το αφήνουμε στο ψύγειο μέχρι να παγώσει.



Για τη σάλτσα καραμέλας

Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι τα 50 γρ. ζάχαρης και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε άλλα 50 γρ. και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσουμε όλη τη ζάχαρη. Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και με το που πάρει χρώμα η καραμέλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή (όσο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το μείγμα φουσκώνει πολύ. Άρα καλό θα ήταν το σκεύος να είναι ψηλό. Το αφήνουμε μέχρι να κάτσει η καραμέλα και το αποσύρουμε από την φωτιά. Το περνάμε από μια σήτα για να φύγουν κάποιοι σβόλοι ζάχαρης που έχουν μείνει για να μην ζαχαρώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και η σάλτσα είναι έτοιμη.

 Βάζουμε την πανακότα σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε ακανόνιστα την σάλτσα καραμέλας.

Συνταγή από Σεφ Τσαμπίκος Κυριλής την έφτιαξα κι έγινε πεντανόστιμη!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για περισσοτερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ