Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Αρακάς με πατάτες -καρότο !!!

 Από τα ωραιότερα λαδερά !! Εύκολο γρήγορο μελωμένο-αρέσει σε όλους !!!

Υλικά  μερίδες 4

1 πακέτο κατεψυγμένο αρακά 500 γραμ
4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες και ξανά στην μέση
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες
7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια 
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι-λίγη ζάχαρη
2 κοφτές κουταλιές πελτέ ντομάτας ή 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ -προαιρετικά -



Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τον αρακά κατ ευθείαν παγωμένο απο την συσκευασία.
Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα περίπου 8 λεπτά.


Ρίχνουμε 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό καυτό να μην σταματήσει το μαγείρεμα ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20  λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις 2 κουταλιές πελτέ ή μία μπόλικη, ανακατεύοντας να διαλυθεί .


Αν χρειάζετε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ξανά.
Προσθέτουμε τις πατάτες τον άνηθο τον κύβο το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.


Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε να μαγειρευτούν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα να μελώσει.Καλή όρεξη είναι πεντανόστιμο φαγητό !!!











Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ομελέτα με λαχανικά !!!

 Νόστιμη χορταστική συνταγή με πολύ ωραία γεύση !!!

 Υλικά μερίδες 2

4 αυγά
1 κολοκυθάκι πολύ λεπτοκομένο
1 μικρή- ή μία μισή μελιτζάνα- αν είναι μεγάλη λεπτοκομένη
λίγο λάδι
Αλατοπίπερο



Τι κάνουμε
Σε τηγανάκι βαθύ βάζουμε το λάδι μαζί με τα λεπτοκομένα λαχανικά σε χαμηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν εντελώς να τρώγονται.
Σε μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό περίπου 3 κουταλιές σούπας ή 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο.
Τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και περιχύνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά κουνώντας το να τα σκεπάσει καλά όλα.



Σε  4 λεπτά περίπου με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου αναποδογυρίζουμε την ομελέτα την ψήνουμε άλλα 4 λεπτάκια και την σερβίρουμε .Φανταστική λύση ακόμα και για το μεσημεριανό ή βραδινό μαζί με μία σαλάτα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν σας αρέσει προσθέστε μαζί με τα λαχανικά και ψιλοκομμένες ροδέλες από κρεμμύδι.






Πλευρώτους ψητά στον φούρνο !!!

 Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο απλά και πόσο νόστιμα !!! Απλά δοκιμάστε τα ακριβώς όπως σας τα λέω !!! Πλήρες χορταστικό γεύμα μαζί με σαλάτα !!!

Υλικά
1 κουτί 500 γραμ μανιτάρια πλευρώτους
χυμός λεμονιών
ρίγανη
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο



Τι κάνουμε
Ανοίγουμε το γκριλ φούρνου να ζεσταθεί.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι  λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια -δεν τα πλένουμε-
Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο και με τα χέρια τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά όλα.
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα και τα βάζουμε για ψήσιμο-περίπου 30 λεπτά πάνω θέση στον φούρνο για 15 λεπτά -κάτω θέση τα υπόλοιπα 15 και συγχρόνως τα παρακολουθούμε που και που και τα ανακατεύουμε αλλά να κοιτάμε να είναι ίσια μέσα στο ταψί.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάζουμε το ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τους τον χυμό από 1 με 2 λεμόνια ,την ρίγανη ,και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού και... σερβίρουμε !!! Είναι τέλεια !!
Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού !!!



Εύκολο γλυκάκι συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες αγάπες, τα πορτοκάλια και τη σοκολάτα !!!

 Υλικά:
*3 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
*2 κούπες νερό
*150 γρ. κουβερτούρα





Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πορτοκάλια, και τα κόβουμε σε φέτες. (Δεν αφαιρούμε τη φλούδα).
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκάλι στο σιρόπι και βράζουμε για 10′.
Μεταφέρουμε τις φέτες πάνω σε σχάρα και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν, ( οχι να ξεραθούν )
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί.
Βουτάμε τις φέτες στη σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα .
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, έως ότου σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Διατηρούμε τις Σοκολατένιες  φέτες σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο .

Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή My Greekitchen




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μήλο στο βάζο !!!

Το γλυκό μήλο αρέσει πολύ γιατί είναι ιδιαίτερα οικονομικό πολύ ωραίο και αρωματικό!!!

 Υλικά
2 κιλά μήλα (καθαρισμένα και περασμένα από τον τρίφτη) (ζυγίζουμε το καθαρό μήλο, χωρίς κουκούτσια και φλούδες)
300 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ νερό
3 βανίλιες
2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο

Τι κάνουμε

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε για 12 ώρες, μέχρι τα μήλα να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το νερό και βράζουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη βανίλια και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για άλλα 5-10 λεπτά το βράσιμο.
Για τα βάζα κονσερβοποίησης Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα που χρειαζόμαστε για να κονσερβοποιήσουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανί στο πάτο και γεμίζουμε με νερό εσωτερικά τα βάζα μέχρι επάνω και τη κατσαρόλα μέχρι τα 3/4 των βάζων, προσθέτουμε και τα καπάκια.
Αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάζα από το καυτό νερό μόλις έχουμε έτοιμο το γλυκό.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερο στράγγισμα γιατί το νερό από τη θερμοκρασία εξατμίζεται. Γεμίζουμε τα βάζα όσο το γλυκό είναι ζεστό και τα αναποδογυρίζουμε. 

     Μερικά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και 1/2 φλ. σταφίδες ή 1/2 φλ καρύδια και να αντικαταστήσουμε το γαρύφαλλο με κανέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινα ή πράσινα μήλα ή και από διάφορες ποικιλίες. Όπως και να το κάνουμε όμως είναι το ιδανικό μείγμα για να φτιάξουμε μηλόπιτες, crumble μήλου, στρούντελ, μηλοπιτάκια με φύλλο μπακλαβά ή να συνοδεύσουμε ιδανικά τηγανίτες και κέικ. Καλή επιτυχία !!

Συνταγή το καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολά με πράσο & τυρί !!!

Πιτούλα νόστιμη σε λίγα μόλις λεπτά! Η διαδικασία απλή και σχετικά σύντομη. Τα υλικά ελάχιστα...


Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
6 πράσα σε ροδέλες
200 γρ. τριμ. φέτα
άνιθο
βεγκέτα ---είναι μείγμα μπαχαρικών ή κύβος
κάρυ κίτρινο
πιπέρι
1 αβγό
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
-Αχνίζουμε τις ροδέλες πράσου, μέχρι να μαραθούν, με λίγο νεράκι. Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνιθο, την φέτα, το πιπέρι, το κάρυ και τη βεγκέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση μας.
-Αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε λίγο λαδάκι και το αβγό μας. Δημιουργούμε ομοιόμορφο μίγμα.
-Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και τα κόβουμε κατα μήκος στη μέση. Στρώνουμε τη γέμιση κατά μήκος και ρολάρουμε. Στις άκρες της ζύμης, αλοίφουμε με το πινέλο μας νεράκι για να κλείσει καλά το ρολό μας.
-Ψήνουμε στούς 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 4 μεγάλα ρολά

Τέλειο σνακ για τα παιδιά αλλά και για πρωινό.
Η φέτα κρατά την ισορροπία της αλμύρας, γι 'αυτό και δεν βάζουμε αλάτι και αρκούμαστε μόνο στη βεγκέτα.
Συνταγή από Αγιαννίδου Αθηνά--

Aπολαυστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα -ζελέ -φράουλες !!!


 Με μόλις 4 υλικά έχουμε πάντα γλυκό στο σπίτι.  Ελαφρύ, δροσιστικό,  γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του, αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σας για το καλοκαίρι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρούτο και ζελέ της αρεσκείας σας.

Υλικά:

* 1 πακέτο ζελέ φράουλα
*1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
* 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
* 2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες στη μέση
* Χυμό φράουλας η γάλα.



Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο χυμό και τα απλώνουμε σε μακρόστενο τάπερ ( 22-33 μέγεθος).
Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω απο τα σαβαγιάρ, προσέχοντας μην αφήσουμε κενά , και τέλος βάζουμε τις φράουλες απο πάνω.
Τέλος, προσεκτικά με μια κουτάλα βάζουμε το ζελέ απο πάνω και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.Αφήνουμε αρκετές ώρες έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το ζελέ πριν σερβίρουμε .Καλή επιτυχία !!!


Από My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Αφράτο ραβανί με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα !!!

Αφράτο ραβανί με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα. Το φρέσκο βούτυρο σε συνδυασμό με το λεμόνι ‘ στο σιρόπι κάνουν τη διαφορά, και το αποτέλεσμα είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό !!!Δοκιμάστε το !!!

Υλικά:

*1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

* 1 Κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

* 1 κούπα ζάχαρη

* 1/2 κούπα γάλα

* 5 αυγά

* 1/2 κουτ. άλατι

* 1 βανίλια

Σιρόπι:

*2 κούπες ζάχαρη

* 2 κούπες νερό

* 2 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο

* 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

* 1 κουτ.σούπας ξύσμα λεμονιού.


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 ° βαθμούς και Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
Στον κάδο της  Κουζινομηχανής  μας  χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα απαλό, ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα , το κοσκινισμένο αλεύρι μετο αλάτι και το σιμιγδάλι , και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.




Αδειάζουμε στο πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν.



Αφού το ραβανί έχει κρυώσει, χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια , περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι, και αφήνουμε να απορροφηθεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.Καλή επιτυχία !!!

My Greekitchen
http:// mygreekitchen.gr






Σαλάτα με Μαυρομάτικα φασόλια !!!


Απλή , δροσερή και χορταστική σαλάτα ταιριάζει απόλυτα με ψάρια και κρεατικά αλλά και μόνη της αποτελεί ένα γεύμα .  Δοκιμάστε την και θα γίνει η αγαπημένη σας !!

Υλικά:

*2 1/2 κούπες βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια

* 1 κούπα βρασμένο αρακά

* 1 κούπα μαγειρεμένα καρότα

*1 μεγάλη ντομάτα

*1/2 κρεμμύδι

*2 φρέσκα κρεμμυδάκια

*1/3 κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

*1/4 κούπας Ελαιόλαδο

* 2 κουταλιές μηλόξυδο

*αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση :

Σε μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τα φασόλια, τον αρακά, τα καρότα, τη ντομάτα, και τα κρεμμύδια.
Σε μια κούπα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε .
Περιχύνουμε πάνω απο το μείγμα φασολιών. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειαστεί .
Τοποθετούμε το μπώλ, αφού ασφαλίσουμε με καπάκι, στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πρίν σερβίρουμε’ όσο περισσότερο » κάθεται » η σαλάτα μας στο ψυγείο τόσο καλύτερη θα είναι η γεύση .Καλή όρεξη !!!

Από My Greekitchen

 http://mygreekitchen.gr


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το πιο εύκολο,δροσερό και πεντανόστιμο Γλυκό Ψυγείου!!!



Σιροπιασμένες φρυγανιές,αφράτη κρέμα βανίλιας και συνθέτουν αυτό το πολύ ελαφρύ και δροσερό γλυκό!!! Πραγματικά είναι ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!!


  Υλικά (Ingredients):


1 πακέτο φρυγανιές

Για το σιρόπι (For the syrup):


200γρ. νερό (200gr. water)
200γρ. ζάχαρη (200gr. sugar)

Για την κρέμα (For the pudding):


1 λίτρο γάλα (1 liter milk)
90γρ. ζάχαρη (90gr. sugar)
100γρ. κορν φλάορ (100gr. cornstrach)
2 κρόκοι (2 yolks)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
40γρ. βούτυρο (40gr. butter)

Για το γαρνίρισμα (For the topping):


200γρ. σαντιγύ (200gr. whipped cream)
κανέλα (cinnamon)







 Για να ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση συνταγής πατήστε παρακάτω το link --
https://youtu.be/0-xdLVMQnJI




Την  εκτέλεση τις συνταγής θα την δείτε βήμα -βήμα σε βιντεάκι που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ πατώντας ΕΔΩ -- https://youtu.be/0-xdLVMQnJI


Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα & μανιτάρια !!




Απίστευτη η γεύση της δοκιμάστε την οπωσδήποτε !!! Χαμηλό κόστος μόλις 2 ευρώ μανιτάρια και μακαρόνια , κι έτοιμη σε 15 λεπτά -τα υπόλοιπα υλικά τα έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!!

Υλικά μερίδες 4
1 πακέτο μακαρόνια 6 Ν.
1 πακετάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φετούλες
1/2 ποτήρι του νερού κρασί ρετσίνα
1 κύβο  προαιρετικά -εγώ έβαλα -
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος -η καλύτερη-
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
αλάτι -πιπέρι
4 με 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο 




Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι να περιμένουν .-δεν τα καίμε ούτε με λάδι ούτε με βούτυρο .
Κόβουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες .
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι  να στραγγίξουν πολύ καλά και μέσα εκεί κόβουμε και προσθέτουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια κομμένα .

Στην κατσαρόλα  που βράσαμε τα μακαρόνια βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και αμέσως ρίχνουμε τα μανιτάρια -κρεμμύδια -σκόρδο .
Σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και  μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο.



Ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό τον κύβο το αλατοπίπερο την ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει και να μείνει λίγη σάλτσα περίπου 15 λεπτά.



Παίρνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε καλά κατεβάζουμε από την φωτιά σερβίρουμε και...τρώμε το λιγότερο από 2 πιάτα !!!! Απλό αλλά πεντανόστιμο θα τα φτιάχνετε συχνά !!! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ