Υλικά μερίδες 4
1 πακέτο μακαρόνια 6 Ν.
1 πακετάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φετούλες
1/2 ποτήρι του νερού κρασί ρετσίνα
1 κύβο προαιρετικά -εγώ έβαλα -
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος -η καλύτερη-
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
αλάτι -πιπέρι
4 με 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι να περιμένουν .-δεν τα καίμε ούτε με λάδι ούτε με βούτυρο .
Κόβουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες .
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά και μέσα εκεί κόβουμε και προσθέτουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια κομμένα .
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και αμέσως ρίχνουμε τα μανιτάρια -κρεμμύδια -σκόρδο .
Σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο.
Ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό τον κύβο το αλατοπίπερο την ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει και να μείνει λίγη σάλτσα περίπου 15 λεπτά.